bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۵۰۲۶۵
سخنان رییس جمهور در جشنواره خوارزمی با واکنش تند رسانه‌های اصولگرا رو‌به‌رو شد

حمله به روحانی "نظریه‌پرداز"

جوان نوشته است: «رئیس‌جمهور دیروز در جشنواره خوارزمی وارد بحث فلسفی «علم دینی و غیر دینی» شد، بحثی که نه تخصصی در آن دارد و نه وظیفه اوست و نه از آن برای عموم مردم می‌توان امید فایده‌ای داشت.»

تاریخ انتشار: ۱۶:۴۸ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۶
فرارو- سخنان حسن روحانی در اختتامیه جشنواره خوارزمی با واکنش تند رسانه‌های اصولگرا روبه شد. منتقدان روحانی این سخنان را "نظریه پردازی" خوانده اند خواستار آن شده اند که رییس جمهور به مسائل اصلی و مشکلات مردم بپردازد.
حمله به روحانی
اختتامیه جشنواره خوارزمی دیروز برگزار شد

به گزارش فرارو، حسن روحانی دیروز در سی و یکمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی با انتقاد از تقسیم بندی علوم دینی و غیردینی گفت: «نسبت علم با دین، برمبنای اهداف هر علم تعیین می‌شود، هرگونه تقسیم‌بندی درباره علم، غیر از این صحیح نیست، چنانکه تقسیم‌بندی علم به علوم سوسیالیستی و علوم بورژوازی نیز شکست خورد. تفاوت علوم اسلامی و غیراسلامی صرفاً در اهداف و نتایج این علوم است، نه خود علم.»

او افزود: «برخی در دوره‌ای می‌خواستند علوم بورژایی و سوسیالیستی ایجاد کنند، اما موفق نشدند، چراکه علم به نوع تفکر و ایدئولوژی وصل نمی‌شود. امروز ما در کشور خود جناح بندی داریم، اما نمی‌توان گفت که علم ریاضی اصولگرایان یا علم ریاضی اصلاح طلبان، چراکه علم حد و مرزی را نمی‌شناسد و جبر، ریاضی و الگوریتم در همه جا یکی است. عده‌ای در کشور ما سال‌ها تلاش کردند تا فیزیک، شیمی و ریاضی را اسلامی کنند، اما مقصود این افراد چیست. در این زمینه تاکنون پول‌ها و زمان‌های زیادی صرف شده است.»

رییس جمهور با بیان این که متاسفانه تقسیم بندی‌ها و تلاش‌هایی داشته ایم که موثر و مفید نبوده است، تاکید کرد "به نظر من تفاوت علم اسلامی و علم غیراسلامی به ویژه در علوم انسانی تنها در اهداف آن‌ها است وگرنه علوم هر دو یکی است."

سخنان روحانی در حالی مطرح شده است که چندی است بحثی میان اندیشمندان کشور درباره "امکان یا امتناع علم دینی" رخ داده است. اخیرا رضا داوری اردکانی استاد برجسته فلسفه و رییس فرهنگستان علوم درنامه‌ای در این باره تاکید کرده است که بحث علم دینی ۳۰ سال است به نتیجه نرسیده و بجایی نخواهد رسید.

او معتقد است "علم ماهیتی متفاوت با دین دارد و به این جهت آن را به صفت دینی نمی‌توان متصف کرد. به عبارت دیگر وصف دینی نمی‌تواند صفت ذاتی علم باشد. البته وجود علوم دینی محرز است و این علوم در همه جا و به خصوص در کشور ما جایگاه ممتاز دارند، اما آن‌ها علومی هستند که مسائلشان مسائل دینی است. علوم فقه و اصول فقه و حدیث و تفسیر و کلام و حتی فلسفه اسلامی در زمره علوم اسلامیند."

این نامه باعث بحث‌هایی در میان اساتید فلسفه در دانشگاه‌ها شده است. به نظر می‌رسد سخنان روحانی هم در راستای همین بحث‌ها بوده است.

روحانی همچنین روز گذشته از سخت گیری‌های بی جا و مشکوک شدن به اساتید و دانشجویان انتقاد کرد و گفت: «باید در رشته‌های مختلف علم و دانش با دنیا تعامل کنیم و این حرف نادرست است که ما به اساتید، پژوهشگران و جوانان خود همیشه مشکوک باشیم. اساتید، پژوهشگران و دانشگاهیان همگی افرادی هستند که به کشور خود علاقه دارند.»
حمله به روحانی
 رضا داوری اردکانی رییس فرهنگستان علوم نامه‌ای جنجالی درباره نسبت دین و علم منتشر کرده است
 
روحانی در راه احمدی‌نژاد!
این سخنان رییس جمهور مورد توجه روزنامه‌های اصولگرا قرار گرفته است. روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران ضمن در مطلبی نو شته علی علوی و با تیتر "نظریه پراکنی علمی در فضای مشکلات عینی! " از روحانی انتقاد کرد.

جوان نوشته است: «رئیس‌جمهور دیروز در جشنواره خوارزمی وارد بحث فلسفی «علم دینی و غیر دینی» شد، بحثی که نه تخصصی در آن دارد و نه وظیفه اوست و نه از آن برای عموم مردم می‌توان امید فایده‌ای داشت.»

نویسنده این روزنامه روحانی را ۴ سال دوم احمدی نژاد مقایسه کرد و افزود: «رئیس‌جمهور سابق نیز در دوره دوم ریاست جمهوری خود، رویه نظریه‌پردازی را پیش گرفت تا خود را از سطح یک رئیس قوه اجرایی به سطح یک فیلسوف صاحب‌نظر برای اداره جهان بالا بکشد، اما کار او به زنبیل‌کشی در خیابان‌های تهران کشید. آن نظریه‌پردازی‌ها هم در شرایطی شبیه به امروز بود که حجم مشکلات کشور و برخی مشکلات جدید، باید مورد اهتمام درست قرار می‌گرفت، اما برای فرار از پاسخگویی، رؤسای جمهور معمولاً وارد مباحث غیرضروری که حتی درباره آن یک مقاله هم نخوانده‌اند، می‌شوند.»

روزنامه سپاه پاسداران درادامه آورده است: «صرف نظر از اینکه روحانی با مثال‌هایش نشان داد که اصل بحث «امکان یا امتناع علم دینی» را نفهمیده است، ورود او به این بحث که یک دعوای دانشگاهی قدیمی است، نشان می‌دهد که روحانی همه راه‌های فرار از پاسخگویی به مشکلات اجرایی کشور را می‌آزماید تا بر بهترین آن‌ها سوار شود!»

جوان معتقد است: «شاید او نیز مثل رئیس‌جمهور سابق در دور دوم که نیازی به رأی‌آوری شخصی در انتخابات آینده ندارد، به جای نشستن در کشتی فقیران و بیکاران و ناخدایی کشتی مستضعفان، سوار شدن بر زورق شکسته بحث‌های نظری و فانتزی قشر مرفه بیکار را انتخاب کرده است تا در هیاهوی فضای مجازی که در دست همین قشر مرفه است، فضای حقیقی مشکلات کشور را مدفون کند.».

خوش خیالی روحانی!
اما روزنامه کیهان نیز در گزارشی با تیتر "اساتید مورد احترامند جلو جولان جاسوس‌ها را بگیرید" از سخنان رییس جمهور انتقاد کرده است.

کیهان نیز از همان زاویه جوان به ماجرا نگاه کرده و نوشته است: «این اولین بار نیست که روحانی با انحراف از وظیفه اصلی خود از مسائل اجرائی به مباحث نظری و اندیشه‌ای سعی در طرح مباحث فرعی برای از یاد رفتن مطالبات اصلی مردم می‌کند و هر بار با واکنش اساتید و کارشناسان رو به رو شده است، اما نکته قابل تامل ماجرا آنجاست که این حاشیه سازی‌های رئیس‌جمهور هر بار با استقبال رسانه‌های غربی و ضد انقلاب مواجه می‌شود.»

به نوشته کیهان "رئیس‌جمهور در حالی از نادرست بودن تشکیک به اساتید و پژوهشگران سخن گفت که باید گفت: همان گونه که سوء ظن بیجا غلط است خوش خیالی و حسن ظن بیجا -به ویژه به دشمن و عناصر نفوذی- هم غلط در غلط است. فراموش نکرده‌ایم که موساد رد برخی دانشمندان هسته‌ای ما نظیر شهید علی محمدی را در سمینار‌ها و پروژه‌های پوششی مانند سزامی زد. "

این روزنامه اصولگرا ادامه داد: «همچنین اظهارات فرافکنانه رئیس‌جمهور در حالی است که دولتی‌ها برای جاسوس‌هایی که هر روز با یک رنگ و لعاب و عمدتا در پوشش‌های علمی سر از بدنه دولت در می‌آورند اقدامات دقیق پیشگیرانه ندارند.»

به عقیده کیهان تعداد بالای اظهارات رییس جمهور درباره مسائل تئوریک نشانه آن است که " روحانی بیش از فعالیت اجرایی کشور به سخنرانی علاقه‌مند است. "
حمله به روحانی
 تیتر روزنامه جوان درباره سخنان روحانی
 
تاکتیک مشاوران عملیات روانی روحانی!
روزنامه صبح نو نزدیک به محمد باقر قالیباف شهردار پیشین تهران هم در سرمقاله خود "نظریه پردزای" روحانی را زیر سوال برد.

صبح نو نوشت: «برخی از مدیران دولتی که حداقل ۵ سال است بر سر کارند، مدعی شده‌اند که جامعه در حال زوال اجتماعی است؛ بماند که این گفتار را از نظریه فردی دیگر اختیار کرده و آن‌را معوج ساخته‌اند، لیکن پرسش اینجاست که آقایان چرا در همین سال اول دوره دوم صدارت و وزارتشان، به‌جای رفع مشکلات متنوع معیشتی کشور، به‌فکر نظریه‌پردازی‌های معرفت‌شناسانه و کلامی و جامعه‌شناختی افتاده‌اند. همین نحو از گفتاردرمانی در اظهارنظر تازه رییس‌جمهور محترم نیز بود؛ ایشان در سخنرانی خود به مقوله بومی‌سازی دانش پرداختند و با ذکر مصادیقی تلاش کردند امکان دینی‌بودن علم را نفی کنند.»

به نظر این روزنامه "این‌که عده‌ای می‌خواستند علوم اسلامی ایجاد کنند و اکنون به زعم و تعبیر رییس‌جمهور نشده است، مگر جز گفت‌وگویی در محافل دانشگاهی و حوزوی بوده است و چه ارتباطی با حوزه عمومی و دشواری‌های غالباً معیشتی و اقتصادی دارد؟ آیا جز این است که مجموعه این اظهارنظر‌ها از ۱۲ بهمن تاکنون، برای پوشش دادن به ناکامی‌ها و ناکارآمدی‌هایی است که در زمینه برجام، اف. ای. تی. اف و... حاصل آمده و متاسفانه هزینه‌های سنگینی را نیز بر کشور تحمیل کرده. "

صبح نو توپ را در زمین مشاوران دولت روحانی انداخته و نوشته است: «گویی برخی مشاوران دولت که خود را متخصصان عملیات روانی می‌دانند، چاره را در این دیده‌اند که هر روز تیتری را برای رسانه‌های هوادارشان خلق کنند که تا مدتی افکار بدان جهت متوجه شده و مسائل اصلی را فراموش کند.»