bato-adv
کد خبر: ۳۵۰۵۵۳
در پی وتوی روسیه

آمریکا ایران را تهدید کرد

وتوی روسیه، برای آمریکا یک شکست بود. زیرا آمریکا برای ماه‌ها برای ایجاد اجماع علیه ایران در سازمان ملل لابی کرده بود.

تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۶
آمریکا ایران را تهدید کرد

فرارو- پس از وتوی قطعنامه ضدایرانی در شورای امنیت توسط روسیه؛ آمریکا، ایران را تهدید کرد.

به گزارش فرارو، پس از اینکه روسیه قطعنامه پیشنهادی بریتانیا برای محکوم کردن ایران به خاطر مسائل یمن را وتو کرد، آمریکا ایران را به اتخاذ اقدامات یکجانبه تهدید کرد.

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، گفت: «اگر روسیه لاپوشانی برای ایران را ادامه دهد، در آن صورت، ایالات متحده و شرکایمان، به اتخاذ اقدام یکجانبه نیاز خواهند داشت. اگر قرار باشد ما در شورای (امنیت) اقدامی اتخاذ نکنیم، پس ما باید خودمان اقدام کنیم.»

هیلی نوع این اقدام را مشخص نکرد.

به گزارش رویترز، وتوی روسیه، برای آمریکا یک شکست بود. زیرا آمریکا برای ماه‌ها برای ایجاد اجماع علیه ایران در سازمان ملل لابی کرده بود.

هیلی ادامه داد: «پر واضح است که این وتو، در خصوص توافق هسته‌ای تصمیم گیری نمی‌کند. آنچه می‌توانم بگویم، این است که این (وتو) کمکی نمی‌کند.»

نماینده آمریکا در سازمان ملل که در گذشته بشدت مواضع ضدایرانی اتخاذ کرده، وتوی روسیه را مجوزی برای «رفتار خطرناک و غیرقانونی» ایران خواند.

پیش‌نویس قطعنامه وتو شده، توسط انگلیس و پس از مشورت با آمریکا و فرانسه به شورای امنیت برده شد. اصل این قطعنامه درباره تمدید تحریم‌های سازمان ملل علیه یمن است، اما بخشی از آن ایران را بر اساس ادعای نقض تحریم‌های تسلیحاتی یمن، محکوم و برای اتخاذ اقدام علیه آن تعهد ایجاد می‌کرد.

کشور‌های غربی برای جلب حمایت روسیه، لحن قطعنامه را اندکی «ملایم» کردند و در متن قطعنامه، نقض ادعایی تحریم‌های تسلیحاتی توسط ایران را صرفا با «نگرانی ویژه ذکر کردند.».

اما تضعیف لحن قطعنامه نتوانست حمایت روسیه را جلب کند و در نهایت این قطعنانمه با ۱۱ رای موافق، دو رای مخالف -روسیه و بولیوی- و دو رای ممتنع - چین و قراقستان- وتو شد.

کشور‌های غربی برای تهیه قطعنامه به گزارش کارشناسان سازمان ملل استناد کردند که در آن ادعا شده بود ایران، تحریم‌های تسلیحاتی یمن را نقض کرده است. روسیه، اما، یافته‌های کارشناسان سازمان ملل را زیرسوال برد.

تصویب هر قطعنامه در شورای امنیت، مستلزم ۹ رای موافق و عدم وتو از سوی روسیه، چین، آمریکا، فرانسه و بریتانیا است. پس از وتوی قطعنامه پیشنهادی بریتانیا، شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی روسیه را تصویب کرد. در قطعنامه روسیه، نامی از ایران برده نشده و فقط تحریم‌های یمن تا یک سال دیگر تمدید شد.

یک دیپلمات بلندپایه غربی که نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفته جامعه بین المللی - بویژه اروپا- برای ابراز نگرانی از رفتار ایران، به انجام کار‌های بیشتر نیاز دارد.

این دیپلمات گفت: «ما هیچگونه توهماتی نسبت به سیاست ایران در قبال اسرائیل، نقش ایران در منطقه... و آنچه آن‌ها در حوزه ساخت موشک‌های بالستیک انجام می‌دهند، نداریم. آنچه ما سعی می‌کنیم و باید (آن را) انجام دهیم، این است که واقعا این مسائل را آشکارتر از گذشته کنیم.»

روز دوشنبه، پس از وتوی قطعنامه، نمایندگی ایران در سازمان ملل، آمریکا و بریتانیا را به سوء استفاده از شورای امنیت برای «پیشبرد برنامه‌های سیاسی‌شان و انداختن تقصیر همه آنچه در یمن اتفاق می‌افتد به گردن ایران» متهم کرد.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
بگویید جه چیزی نگرفتند؟؟!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
آمریکا ۴۰ سال است که یکجانبه با ایران مبارزه می کند. مرز شکست برای آمریکا کجاست ؟
سلام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
دعواى عربها!!!!!!از اين فكر فرارو و دوستانش ياد حرف ملعون بختيار افتادم كه دعواى اعراب در كربلا...........اينها تخم همان افراد هستند به علاوه فرزندان نوح .
سلام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
از دوستان غربى ذولت مثل انگليس و فرانسه چه خبر؟!
ناشناس
Germany
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
تنها برنده این بازی روسیه است که بابت این وتو خدا میداند چه امتیازهایی از ایران میگیرد وبازنده اصلی ما هستیم که معلوم نیست با این تحریمها چه بلایی سرمون بیاد کره شمالی میداند تحریم یعنی جه که به التماس افتاده برای مذاکره با امریکا
انتشار یافته: ۲۵
علي
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
وتوي روسيه عليه قطعنامه ضد ايراني انگليس و آمريكا نتيجه يك همكاري هوشمندانه و درك درست از شرايط منطقه اي در اين برهه با روس ها بود كه جواب مثبت داد؛ در غير اينصورت انگليس و آمريكا موفق مي شدند تا تحريم هاي هسته اي را به بهانه اوضاع يمن برقرار كنند. كساني كه بطور مطلق روسيه را هميشه منكوب مي كنند و آن را با روسيه تزاري و موارد تاريخي مي سنجند آگاهانه و ناآگاهانه آب به آسياب انگليس و آمريكا (واضعين قطعنامه ضد ايراني) مي ريزند.
اين افراد همچنين بايد درك كنند كه هيچ دولتي در ايران قادر به ايجاد شكاف بين متحدين فرآتلانتيك نيست و بكار گيري اروپا عليه آمريكاي ترامپ يك توهم است. بالعكس كار با روسيه و چين بدلايل متعدد مي تواند در اين برهه براي ما منفعت داشته باشد؛ گرچه در شرايط آينده ممكن است باز اوضاع تغيير كند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
همین چندروز پیش روس ها اعلام کردند اگر جنگی بین اسرائیل و ایران شکل بگیرد از اسرائیل حمایت خواهند کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
يعني من ميدونستم قطعنامه وتو ميشه تازه فكر مي كردم چين هم راي منفي بده. حالا فكر ميكني كشورهاي غربي و آمريكا از وتوي روسيه غافلگير شدند؟؟ گلم نه روسيه دلش با ايران است نه آمريكا. هر قدر دنيا ايران را به گوشه رينگ ببره روسيه بيشتر از قبل از رابطه با ايران نفع ميبره. در واقع در بازي ديپلماسي، ايران فقط يك راه داره آنهم سازش با روسيه يا چين (براي وتو قطعنامه هاي سازمان ملل) است. پس خيلي هوشمندانه نيست. حكايت اون بابايي كه با يك غاز درون كمد گير افتاده بود!!! صد دفعه غاز خودش رو فروخت و دوباره خريد. تنها فرقش اين است كه دموكراسي غربي تا ديكتاتوري شرقي براي مردم آسايش و راحتي بيشتري به ارمغان مياره.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
منفی دوستان یعنی چی؟ یعنی اینکه روسیه اگر وتو نمیکرد خوب بود؟
منظورتون رو درست بیان کنید.
NASER
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
واقعا در دعوای بین عرب ها ما چه می خواهیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
حاتم طائی
United States of America
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
میخواهیم ظرف چند سال صدها میلیارد دلار به سوریه و عراق و لبنان ببخشیم حالشو ببرن . اشکالی داره از نظر شما ؟
ناشناس
Canada
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
دعوای عربها و بین ملیت ها نیست جنگ تاریخی و بی فایده مذاهب و ایدئولوژی هاست
ناشناس
United States of America
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
الان باید ببینید وزیر اقتصاد قبلی کجاست. او بر خلاف همه اصول علم اقتصاد و فقط به خاطر اینکه بگوید تورم را تک رقمی کرده در سالهای 92 تا 96 سودهای موهوم نظام بانکی را به بالای 25 درصد رساند و سیستم بانکی یک کشور که پایه اقتصاد ان است را متلاشی کرد و نقدینگی را به بالای 1500 هزار میلیارد تومان رساند و خود از همه بهتر می دانست که امکان ندارد در دور دوم بتوان این بهمن نقدینگی را کنترل کند و با نهایت بی مسئولیتی تحت عنوان عشق به کار علمی از زیر مسئولیت این فاجعه ملی شانه خالی کرد و اخیرا یک بورس علمی دولت سنگاپور(به خاطر خدمت به توسعه روابط اقتصادی ایران و سنگاپور!) را گرفته و در انور ابها به دور از این همه فاجعه برای ملت ایران در حال اضافه کردن بر علمی است که هرگز در زمان مسئولیت از ان استفاده نکرد! ترمپ و هیلی وضع اقتصاد ایران را می دانند. اصلا نیازی به تحریم جدید نیست. خسارات قبل از این کامل شده و فقط نیاز به زمان است که نتیجه خود را بدهد!
ناشناس
Finland
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
تنها اهمرم اقتصادی بانک مرکزی برای کنترل تورم همان نرخ بهره هست . شما اگر میخواهید مثل سایر کشور ها نرخ بهرهتان کمتر باشد تا تورم را کنترل کند باید به دنبال دوستی و جذب سرمایه به کشور باشید تا قدرت اهرم نرخ بهره کمتر شود . وقتی همواره در طبل جتگ میکوبید انتظار نداشته باشید که برای کنترل تورم نرخ بهره حتی تا 40 درصد بالا نرود .
از قدیم میگویند هر چه بکارید همان را درو خواهید کرد .
ناشناس
United States of America
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
وقتی کفگیر به ته دیگ بخوره وقتی از دستی که مو نداره بخواهید مو بکنید همین میشه! سیاستهای بانک مرکزی و اقای سیف و تیم اقتصادی یعنی شکست کامل. با بسته اقتصادی خود خسارات جبران ناپذیری به اقتصاد ایران وارد کردند ولی باز هم متنبه و مستعفی نمی شوند. با سود سپرده 20 درصدی حداقل 300 هزار میلیارد تومان از نقدینگی را جذب کردند. یعنی 5 درصد اضاقه ان می شود 15000 میلیارد تومان که عین ان و خیلی بیشتر باید با چاپ نقدینگی از جیب ملت ایران در 1397 جبران شود. چند صد میلیون دلار از ثروت ملت ایران را در گلوی سیری ناپذیر برخی صرافان اشنا و برخی کسانی که به اطلاعات دسترسی دارند با قیمت ارزان و رانت حداقل 500 تومانی برای هر دلار ریختند و نتیجه ان شد که بعد از 10 روز با این همه خسارات باز هیچ کنترلی روی بازار ندارند. تازه این از نتایج سحر است. بمب نقدینگی فعال شده و ترامپ هم می داند. سال 1397 مانند سال 1367 خواهد بود که عدم توجه به خرد جمعی برای ملت ایران فاجعه افرید. متاسفانه !
ناشناس
United States of America
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
بمب نقدینگی فعال شده و ترامپ هم می داند. سال 1397 مانند سال 1367 خواهد بود که عدم توجه به خرد جمعی برای ملت ایران فاجعه افرید. متاسفانه !
ناشناس
United States of America
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
متاسفانه با این بحرانها خارجی مانند سوریه یا یمن یا لبنان هدف غرب تامین شده و حواس و نیروی همه مسئولان صرف این مسایل می شود و از بحران اصلی که اقتصاد است غافل هستند و متوجه نیستند الان دولت و بانک مرکزی عملا خلع سلاح شده و بازار ارز و به طبع ان اقتصاد تعطیل شده و بانک مرکزی اخرید تیر های خود از جمله سود 20 درصد و بگیر و ببند و پمپاژ دلار نفتی ارزان به بازار را استفاده کرد و باز نمی تواند غول نقدینگی را کنترل کند. مسئله اصلی و فوری ما ونزوئلا شدن اقتصاد است. اگر خدای نکرده اقتصاد ونزوئلایی شود یمن که سهل است سوریه و لبنان و عراق را هم از دست خواهیم داد همانطور که متاسفانه به خاطر ضعف اقتصادی در سال 1367 مجنون و فاو و مهران و... را در کمتر از 24 ساعت از دست دادیم. تا کی می خواهیم متوجه نباشیم؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
ساکتید چرا بگید مرگ بر آمریکا .....شاید وضعمون بهتر ازین بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
سوال مهم روسها بابت وتو چه امتيازاتي از ايران گرفتند؟
طلبه قم
United Arab Emirates
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
هر چی هم گرفته باشند اندازه خسارت برجام نیست
بختگان
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
سوال مهمتر اینه که روسها با چقدر و چه چیزی پشت ایران را در آینده خالی خواهند کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
قابل قیاس با امتیازاتی که در برجام به غرب دادیم و تقریبا هیچ بدست آوردیم نیست!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
پیش‌نویس قطعنامه وتو شده، توسط انگلیس و پس از مشورت با آمریکا و فرانسه به شورای امنیت برده شد.
باز هم بدنبال رابطه سیاسی و داشتن سفارت انگلیس در تهران باشید.
ناشناس
Finland
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
اروپا و آمریکا و استرالیا و کانادا و اعراب و .... در یک سو و روسیه آدم فروش در سوی دیگر.تنها راه توانمندسازی داخلی است.ما نیاز به یک معمار اقتصاد داریم که کل اقتصاد رو هدایت کنه.سازمانهای موازی اقتصادی با اهداف بعضا متضاد مشکلی از اقتصاد حل نمی کند.
ناشناس
Finland
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۸
چین رای ممتنع داد . فقط ماند روسیه که تا یک حدود مشخصی با ما همراه خواهد بود .
ترامپ برای حل مساله روسیه تحریم های روسیه را سنگین تر کرد و بعد در مذاکره انها را در ازای خالی کردن پشت ایران معامله خواهد کرد .
این یعنی دادن هیچ برای گرفتن امتیاز که از ویژگی های ترامپ هست .
همین کار رو با چین هم انجام داد که موجب مسدود شدن حساب های ایرانیان در چین شد .
bato-adv
bato-adv