bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۵۲۷۴۳
جلسه استیضاح وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد

محمود حجتی وزیر ماند

مجلس روز گذشته (سه‌شنبه) طرح استیضاح دو وزیر کابینه یعنی علی ربیعی و عباس آخوندی وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی را در دو نوبت صبح و بعدازظهر و به مدت 9 ساعت رسیدگی کردند.

تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۶

قاضی‌پور: وزارت کشاورزی تبدیل به وزارت واردات و زمین‌خواری شده است

فرارو- جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با دستور بررسی طرح استیضاح وزیر جهادکشاورزی برگزار شد. این بار هم مانند روز گذشته نمایندگان به استیضاح وزیر جهاد کشاورزی رای ندادند و حجتی در این سمت ماند.

مجلس روز گذشته (سه‌شنبه) طرح استیضاح دو وزیر کابینه یعنی علی ربیعی و عباس آخوندی وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و راه و شهرسازی را در دو نوبت صبح و بعدازظهر و به مدت 9 ساعت رسیدگی کردند. 


 

استیضاح رای نیاورد
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ - ۱۲:۰۹

محمود حجتی،‌وزیر جهادکشاورزی ماند و استیضاح وی رای نیاورد.

شمار آرای موافق و مخالف استیضاح حجتی:

تعداد آرای ماخوذه: ۲۲۹ رای

آرای موافق استیضاح: ۱۰۵رای
آرای مخالف استیضاح: ۱۱۷ رای
آرای ممتنع: ۷رای

آقای حجتی! می‌توانستید مانع خیانت شوید، چرا نشدید؟
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ - ۱۱:۵۶

مهرداد بائوج لاهوتی در مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در موافقت با این استیضاح گفت:

  • یکی از موافقان با بیان این که کشاورزی ما در حال نابودی است به علل آن اشاره کرد، اما در انتها گفت که این مورد چه ربطی به حجتی دارد؟! بنابراین ما از این به بعد باید مشکلات کشاورزی را به وزیر نفت منعکس کنیم.
  • در 5 سال گذشته وزیر جهاد کشاورزی فرصت داشت تا مشکلات بخش کشاورزی کشور را حل کند، بنابراین باید مطالبات خود را به وزیر کشاورزی بگوییم و این حق ما است که از وی مطالبه کنیم.
  • زمانی که شما وزیر شدید، 120 میلیون دام با 60 میلیون جمعیت در کشور وجود داشت، اما امروز تعداد دام ها به 65 میلیون رسیده است. همچنین تب برفکی که از سال 94 شروع شد همچنان ادامه دارد، اما شما چه کردید؟ این نابودی که در دام کشور صورت گرفته است، فقط ما را به سمت واردات سوق می دهد.
  • در کجای دنیا، شما جایی را سراغ دارید که در مدت 5 ماه و نیم در حدود 28 تا 30 میلیون قطعه مرغ سوزانده شود؟ و این در حالی است که تحقق این امر در کشور بیشتر از 10 میلیارد دلار خسارت وارد کرده است.
  •  شما می توانستید مانع از گسترش بیماری آنفلوآنزای مرغی شوید و مانع از بروز این خیانت بزرگ در کشور شوید، چرا این کار را نکردید؟ کما اینکه امروز شاهد این هستیم که تخم مرغ از 6 هزار تومان به 15 هزار تومان تبدیل شده است. همچنین شب عید قیمت مرغ از کیلویی 4500 تومان به 8000 تومان رسیده است.
  • به رغم اینکه در قانون برنامه ششم به این امر تاکید شده بود که نباید محصولات تراریخته وارد کشور شود، اما شما از کشورهایی که خود مصرف این محصولات را ممنوع کرده اند، اقدام به خرید محصولاتشان کردید و با این اقدام سونامی سرطان را در کشور رواج دادید.
  •  شما نامه محرمانه ای که سازمان بازرسی و وزیر بهداشت در مورد سونامی سرطان خطاب به شما و رئیس جمهور نوشتند را مجدد بخوانید، ما با این ملت چه باید می کردیم؟ چرا این کار را کردید؟
  •  در رابطه با وضعیت مراتع در برخی دستگاه های دولتی در حمایت از صاحبان منافع دارای نفوذ، منافع آنها را به منافع ملی ترجیح داده و منافع ملی را فروختید، چرا این کار را کردید؟
  • ما بیش از این در کشور 10 هزار تن نخ ابریشم تولید می کردیم که در زمان فعالیت شما این میزان به 100 تن رسید. آقای لاریجانی؛ در زمان سفری که به گیلان داشتیم، به شما گفتم که ما یک هزار تن نخ ابریشم تولید می کردیم. تعرفه ابریشم 200 درصد بود که امروز به 15 درصد رسیده است به این معنا که ابریشم با نخ صفر وارد کشور می شود؛ کدام کشور این بلا را سر خود می آورد، آنهم در شرایطی که اگر این میزان نخ ابریشم دست چینی ها بود ، امروز مقدار هزار تن را به 10 هزار تن تبدیل کرده بودند، در این صورت چطور باید مشکل بیکاری را رفع کنیم؟ شما نخ ابریشم را نابود کردید.
  • دستان پینه بسته چایکاران به گونه ای است که اگر به آنها دست بدهیم همچون اره دست شما را می برد، ولی هنوز شما پول آنها را نداده اید، در زمان فعالیت شما 80 هزار تن تولید چای خشک به 20 هزار تن رسیده است.
  • شما در عرض 45 روز 3 نامه مختلف به وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشتید که در یکی از آنها تاکید کردید که برنج وارد نشود که در پی آن ما به شما مراجعه کردیم و گفتیم که این خیانت است، شما حرف ما را پذیرفتید و نامه نوشتید که برنج وارد نشود، اما باز هم برای بار سوم نامه نوشتید که برنج وارد بشود! شما مدافع واردکننده نیستید و باید مدافع تولیدکنندگان باشید.
  • شما جشن خودکفایی گندم گرفتید، اما خاک را با گندم مخلوط کردند و به مردم فروختند. بنده یک بار با آقای وزیر تأکید کردم که اگر صدا و سیما در این زمینه خیانت کرده جلوی آن گرفته شود اما این مسئله در صدا و سیما پخش شد و ما به خودکفایی گندم نرسیدیم.
  • شما خاک را به جای گندم خریدید، متأسفانه واردات برنج 86 درصد، واردات ذرت 40 درصد، سویا 11 درصد، گوشت قرمز 26 درصد، روغن پالم 21 درصد افزایش و صادرات پسته 48 درصد کاهش پیدا کرد.
  • نامه رئیس سازمان بازرسی خطاب به رئیس جمهور در این بحث وجود دارد که بنده به عنوان یک انسان از این نامه ناراحت شدم زیرا درصد آلودگی و آلایندگی‌ها از 20 درصد به 40 درصد افزایش پیدا کرده است و طبق هشدارها افزایش سرطان در کشور در حال انجام است. متأسفانه این موارد به دلیل منافع یک عده آدم دارای منفعت وجود دارد.
  • در بهترین نقطه از حوزه انتخابیه بنده 20 هکتار زمین بین برخی مسئولان در وزارت جهاد کشاورزی تقسیم شده است، آقای وزیر جلوی همکاران خودتان را بگیرید و به کشاورزان و مردم کاری نداشته باشید. فردی مدیرکل جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان است اما در شهر بنده زمینی را در بهترین نقطه دریافت کرده است.
گلایه یک نماینده از رابطه دولت و مجلس
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ - ۱۱:۴۹

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی نماینده مردم رشت در مجلس در جریان بررسی استیضاح محمود حجتی وزیر کشاورزی و در مخالفت با این استیضاح گفت:

  • اینکه یک استیضاح دارای 46 بند است که در نوع خود بی‌سابقه است و جای تعجب دارد.
  • تولید محصولات کشاورزی در سال 92 مقدار 97 میلیون تن بود که در سال 96 به 122 میلیون تن رسید.
  • تولید انواع محصولات کشاورزی از سال 92 تا 96 سالیانه 5 میلیون تن بود که مقدار قابل توجهی است.
  • در این بخش ما در افزایش صادرات مقدار 5 میلیارد دلاری را شاهد بودیم و این یعنی یکی از عوامل رونق در این بخش.
  • خرید تضمینی گندم از 4 میلیون تن به 9 میلیون تن رسیده است و همچنین افزایش 5 میلیون تنی در 5 سال اخیر آن هم در موضوع خرید تضمینی گندم بسیار چشمگیر به نظر می‌رسد.
  • همچنین نیاز به مصرف در کشور 2 میلیون تن برآورد شده است، همچنین ظرفیت جذب مواد خام در بخش کشاورزی بیشتر شده است.
  •  بیش از 500 سردخانه در دوران مدیریتی آقای حجتی احداث شده است که نقش قابل توجهی در کاهش ضایعات دارد.
  •  ما از دولت گلایه داریم چراکه فاصله بین رئیس دولت و رئیس مجلس بسیار زیاد شده است.
«حجتی» وزارتخانه را از نابودی نجات داد
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ - ۱۱:۱۵

حبیب‌الله نیکزادی‌پناه نماینده مردم بم در جلسه علنی امروز و در مخالفت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت:

  • برخی از علمای علم مدیریت، مدیران را به سه گروه تقسیم می‌کنند. به مدیران گروه اول اصطلاحا مدیرانی قمارباز گفته می‌شوند، اما قمار نمی‌کنند چون استراتژی ندارند و آینده نگر و کلان‌نگر نیستند و در نهایت به اصل شیر یا خط متوسل می‌شوند. مدیران گروه دوم نیز وضعیتی مشابه گروه اول دارند نه از علم و نه از مدیریت برخوردار هستند، اما فقط یک گروه مدیران سازنده هستند و در هر نقطه باشند، تغییر و تحول سازنده ایجاد می‌کنند. مهندس حجتی نیز جزو همین دسته است.
  • متاسفانه ما همیشه تنها به امروز نگاه می‌کنیم و گذشته را نمی‌بینیم. ما باید ببینیم که آقای حجتی وزارتخانه را در چه وضعیتی تحویل گرفت. ایشان یک وزارتخانه ورشکسته را که هرکدام از کارکنانش در جایی مشغول بودند تحویل گرفت و علی‌رغم بی‌تدبیری که ایجاد شده بود، وزارتخانه را سروسامان دادند و اکنون همه در جای مشخصی مشغول به کار هستند. زمانی که ایشان وزارتخانه را تحویل گرفت، ما گوشت، گندم و لبنیات و شکر را وارد می‌کردیم. اما امروز اینگونه نیست. ایشان یک وزارتخانه را از نابودی نجات دادند.
  • می‌گویید معاونان آقای حجتی پیر هستند اما تلاش همین افراد بود که وزارتخانه را اکنون نجات داده است. آیا زمانی که ایشان وزارتخانه را تحویل گرفت نیرویی بود که بتواند جایگزین کند. ما باید قدردان مردان انقلابی‌مان باشیم. در برنامه ششم امکانات و احکام خوبی مصوب شده است ان‌شاءالله بتوانند آنها را پیاده کنند و کشاورزی را رونق دهند.
  • کشاورزی ما منابع می‌خواهد ما چه کرده‌ایم برای کشاورزی که امروز از آقای وزیر انتظار داریم. آیا وزیر منابعی داشت و کاری انجام نداد؟ آقای وزیر قول داده‌اند تا وضعیت را آرام آرام بهبود بخشند و ان‌شاءالله از نیروهای جوان نیز استفاده خواهند کرد. مطمئن هستم همکاران ما به ایشان رای داده و از وجود ایشان استفاده خواهند کرد.
کشاورزی وجود دارد که خود زکات می‌داد ولی اکنون زکات‌گیر شده است
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ - ۱۰:۳۴

زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی صبح امروز در جلسه استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت: 

  • مواردی که در این نطق مطرح می‌شود صدای مردمی است که مدت‌هاست در دفتر مجازی ما و در دفتر من خواسته‌اند که زبان گویای آن عزیزان باشم و خواهش می‌کنم نمایندگان محترم به حرف‌هایم گوش دهند و هنگام رای دادن‌تان خدا را شاهد قرار دهید چون کشاورزانی که بر اثر برخی سوءمدیریت‌ها چشم انتظار رای امروز مجلس هستند،در مقابل قسمی که ما خورده‌ایم ما را قضاوت خواهند کرد.
  • وقتی گلایه را مطرح می‌کنیم از وزارت کشاورزی می‌گویند به ما ارتباطی ندارد و من می‌خواهم ارتباطی بین قانون توزیع عادلانه آب و جهاد کشاورزی برقرار کنم.
  • صدور پروانه برای حق‌آبه داران طبق این ماده از قانون به عهده وزارت جهاد کشاورزی است و در ماده 21 قانون توزیع عادلانه آب و در بند الف آن ماده می‌گوید تقسیم، توزیع آب کشاورزی و گرفتن آب‌بها و حق‌النظارة بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و ماده 26 همین قانون توزیع آب می‌گوید وزارت نیرو هر آبی که می‌خواهد تخصیص دهد ابتدا باید از وزارت جهاد کشاورزی بپرسد و با نظر آن وزارت تخصیص دهد.
  • من نمی‌دانم چه کسی مقصر است ولی این قانون می‌گوید وزارت جهاد کشاورزی باید در این توسعه‌ها از حق کشاورز دفاع کند. اکنون من با نماینده صنف کشاورزان یک استان حرف می‌زدم. اگر ارتباطی به وزارتخانه ندارد چرا این قانون تصویب شد و این عهد را بر دوش وزارت جهاد کشاورزی گذاشت چرا از حقوق کشاورزان دفاع نکرد.
  • در مورد خرید بذر یک کشاورزی که دخترش نان می‌فروشد نماینده کشاورزانی است که بذر می‌کارند. بذری که کشاورزان می‌کارند را می‌خرد و به وزارت جهاد می‌دهد و وظیفه وزارت جهاد کشاورزی پرداخت پول این بذرهاست.
  • در یک استان ما این کشاورزان زحمتکش 5 میلیارد مطالبه دارند. آن بخشش که وام بوده است با سود 21 درصد و 28درصد به آنها داده‌اند و سود وام را پرداخت می‌کند. خدا را گواه می‌گیرم که می‌گوید 600 میلیون سود وامی است که به من داده‌اند و آن را به کسی داده‌ام که هزینه کرده است. ولی وزارت جهاد کشاورزی پول من را نمی‌دهد. همچنین آب و برق من را قطع کرده‌اند.
  • من به نتیجه این رای کاری ندارم ولی چون در منطقه‌ای هستم که کشاورزان زیادی وجود دارند از صدق و صفای وجود کشاورزانی می‌گویم که می‌گویند درد پشت دل ماست و اکنون مطالبه دارند. در رای خودمان دقت کنیم و اگر بخواهیم رای بدهیم به وزیر بگوییم که درد کشاورزان را بشنود.
  • کشاورزی وجود دارد که خود زکات می‌داد ولی اکنون زکات‌گیر شده است. نمایندگان منبعی برای حمایت و کمک به کشاورزان ندارند و اگر من هم کمکی کرده‌ام از کمیته امداد و بهزیستی بوده است ولی وقتی می‌آید و می‌گوید من 20 جریب زمین کشاورزی دارم و خودم خمس و زکات می‌دادم ولی اکنون پولی ندارم که شب عید مرغ بخرم یک نفر را به خانه‌اش فرستادم و او گزارش داده که یخچال خانه‌اش خالی است. این فردی است که زمین کشاورزی دارد ولی به هر دلیل با مشکل مواجه شده که باید مدیریت‌شان کرد و باید درد پشت دلش را جواب دهیم.
  • اتخاذ سیاست‌های نادرست برای حمایت مرزی از برنج، ساده لوحی در توقف خرید تضمینی شیر خام، عدم توجه به نهادینه سازی در اجرای طرح 550 هزار هکتاری خوزستان و الگوی کشت، ایجاد نهادها‌های موازی در پیکره مدیریت وزارت جهاد کشاورزی، آسیب به بخش کشاورزی با ارائه رانت به برخی شرکت‌های اقماری وزارت جهاد کشاورزی،‌ دستکاری آماری در آمار تولید وزارت جهاد کشاورزی، صادرات آب مجازی و بحران آب، افزایش شدید قیمت مواد غذایی، حبوبات و تخم‌مرغ، انتصاب برخی سیاسیون به جای برخی متخصصان در پست‌های مدیریتی، میوه شب عید و رانت برای شرکتی که خود وزیر می‌داند، کشت سراسر زمینی و مشکلاتی که در حوزه صنایع تبدیلی وجود دارد از عمده مشکلاتی است که وزارت جهاد کشاورزی با آنها روبروست.
  • وقتی باغداران ما هزاران تن سیب در سردخانه داشتند ما آب سیب مکزیکی وارد کردیم.
دفاعیات وزیر جهاد کشاورزی
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ - ۱۰:۱۷

محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) در جلسه استیضاحش با دفاع از عملکرد شش سال گذشته خود ابراز امیدواری کرد که ضعف‌ها و نارسایی‌هایش در پی تذکرات و صحبت‌های نمایندگان در جلسه استیضاح به مرور زمان رفع شود.

او گفت:

  • اگر بنده اینجا عرایضی را دارم و صحبت‌هایی را در مورد آنچه انجام شده می‌کنم به منزله این نیست که ضعف یا نارسایی در عملکرد وجود ندارد و از خداوند متعال می‌خواهم که با این تذکرات و پیگیری‌هایی که نمایندگان محترم به عمل می‌آورند روز به روز ضعف‌ها کاهش یابد.
  • ما براساس قوانین بالادستی و سیاست‌های کلی نظام که به ما ابلاغ شده و همچنین قانون برنامه و سیاست‌هایی که در چارچوب اقتصاد مقاومتی اعلام شد برنامه‌هایی را در وزارتخانه تنظیم کردیم و براساس آن رویکردهای وزارتخانه را ابلاغ کردیم و در این چارچوب عملیات خود را شروع کردیم.
  •  اساس نگاه ما این بوده است که از ظرفیت‌هایی که در داخل کشور است که ظرفیت‌های بسیار خوبی در بخش کشاورزی در کشور است استفاده کنیم.علیرغم خشکسالی‌ها و بی آبی‌ها ظرفیت‌های بسیار خوبی در داخل کشور است.
  •  خدای بزرگ را سپاس می‌گویم که در دولت‌های یازدهم و دوازدهم توفیق خدمت پیدا کردم تا برای سربلندی ملت عزیز ایران و اقتدار جمهوری اسلامی و تقویت بنیه اقتصادی کشور از طریق ارتقاء امنیت غذایی و افزایش ضریب خوداتکایی در محصولات راهبردی کشاورزی و مواد غذایی و همچنین گسترش کشاورزی و تولید پایدار در حد و توان خود سعی و تلاش کنیم.
  • پیشاپیش از استیضاح کنندگان محترم که در فراهم کردن این فرصت سهیم بودند کمال تشکر را دارم در این مدت تلاش شده با استفاده از ظرفیت‌های موجود کشور به لطف خداوند متعال ایجاد یکپارچگی در مدیریت وزارت جهاد کشاورزی و تلاش و از خود گذشتگی رؤسا، بهره‌برداران، کشاورزان و جامعه عشایری کشور در یکی از زمان‌هایی که ایران اسلامی خشکسالی‌های طولانی مدت را تجربه می‌کند دستاوردهایی را در تاریخ کشاورزی ایران اسلامی داشته باشیم.
  • همینطور که اشاره کردم پتانسیل کشور بیش از این است که امیدواریم با ارتباط هرچه بیشتر با مراکز تحقیقاتی بین‌المللی و به کار گیری دانش و تکنولوژی روز دنیا و با پشتیبانی دولت و مجلس به اهداف ترسیم شده برسیم.
  • این مباحی که در این فرصت محدود بخشی از این عزیزان توانستند به گرفتاری کشاورزان اشاره کنند معتقد هستیم که کشاورزان ما با توجه به این محدودیت‌های اقلیمی که وجود دارد و نارسایی‌هایی که وجود دارد و همچنین عدم پشتیبانی‌هایی که باید می‌شد نتوانستیم به خاطر محدودیت‌ها به آنها کمک کنیم در گرفتاری‌های بسیاری به سر می‌برند. بخشی از آن را شما اشاره کردید.
  • وزارت جهاد کشاورزی با درک عمیق ضرورت برنامه‌ریزی از سفره تا مزرعه علیرغم آماده نبودن ساختار با توجه به وجود مشکلات در ساختار نظام اداری مسئولیت سنگین عملیاتی کردن قانون تمرکز وظایف را که تا قبل از شروع این دولت به مدت 2 سال متوقف بود از سال 92 شروع شد و در حقیقت بخش تولید را با بازار گره زد و در این مسیر برنامه‌های متعددی را به اجرا گذاشت.
  •  این به این معنی نیست که ما مشکلی نداریم اما کارهای مهمی در این مسیر انجام شده است.
  • تولید کشور از 97 میلیون تن به 122 میلیون تن رسیده است و 25 میلیون تن افزایش تولید داشتیم علیرغم اینکه مصرف آب مراتع کمتر از آن سال‌هاست که آنها عمدتاً به یمن برکت همین افزایش بره‌وری و به‌کارگیری دانش، تکنولوژی و ابزار روز است.
  • با افزایش تولید، واردات کشور 4 الی 5 میلیون تن در سال کاهش یافته است، جمعیت هم در این سال‌ها قریب به 5 میلیون نفر افزایش داشته است اما واردات 4 تا 5 میلیون تن کاهش پیدا کرده است.
  • بدون اغراق می‌گویم آن چه در این زمینه انجام شده، باعث افتخار نظام است. بنده به عنوان یک مطلع که در دوره‌های قبل هم حضور داشته‌ام و مسئولیت آن را می‌پذیرم می‌گویم در هیچ دوره‌ای در بحث مربوط به آب و خاک به این میزان که در طول چهار پنج سال گذشته هزینه و اجرا شده، در کشور انجام نشده است و این یکی از افتخارات نظام است.
  •  ان‌شاءالله با حمایت هایی که مجلس در قانون بودجه انجام داده این کار ادامه خواهد داشت و باعث افزایش راندمان آبیاری، افزایش تولید و بهبود معیشت کشاورزان خواهد شد.
  • در چهار پنج سال گذشته، 700 هزار هکتار سیستم‌های نوین آبیاری در سطح کشور اجرا شده و امسال رکوردار این عدد هستیم؛ نزدیک به 285 هزار هکتار.
  • علاوه بر این، سه طرح عمده و ویژه در سطح کشور در حال اجرا داریم؛ یکی احداث 550 هزار هکتار خوزستان و ایلام است که به میمنت و لطف خداوند 300 هزار هکتاری که در سال 93 و در فاز یک تخصیص آب داده شده بود تا آخر سال امسال پایان می‌یابد و فاز 2 آن ان‌شاءالله در سال 97 شروع و اجرا خواهد شد.
  • در ارتباط با استان‌های غرب و شمال غرب کشور هم 240 هزار هکتار در دست اجرا داریم.110 هزار هکتار آن اجرا شده است.
  • عملیات زهکشی در 30 هزار هکتار از اراضی گاومیشان در دست اجرا است و بر اساس شواهد موجود در افزایش تولید محصول، فوق‌العاده تأثیر دارد؛ زیرا وقتی زهکشی انجام می‌شود زمین شیرین و آب شور از زمین تخلیه می‌شود و محصول و گیاه به راحتی رشد می‌کند و منجر به این می‌شود که افزایش تولید داشته باشیم.
  • در ارتباط با قنوات، متأسفانه آنطور که باید و شاید منابع در اختیارمان قرار نگرفت که البته در سال 97 وضعیت خیلی بهتری نسبت به سالهای قبل و حتی امسال خواهیم داشت.با این حال حق قنوات که شاید سالم ترین شکل برداشت از آب های زیرزمینی است خیلی بیشتر از این است. در این زمینه برای اجرای 32 هزار هکتار کانال‌های آبیاری نیازمند کمک دولت هستیم.
  • در این زمینه اتفاق خیلی خوبی رخ داد. نمایندگانی که در دوره‌های قبل بودند می‌دانند که کشاورزان شمال هر روز نامه می‌نوشتند و به خود ما رجوع می‌کردند و تراکتور، دروگر، کمپانی و ادوات طلب می‌کردند.
  • در آذر سال 92، بعد از دو سه ماه تلاش، بین کارخانجات، واحدهای تولیدی، بانک کشاورزی و کشاورزان هماهنگی ایجاد کردیم و یک خط اعتباری را در آن سال در بانک کشاورزی پایدار کردیم.
  • کشاورزانی که متقاضی ادوات کشاورزی و ماشین آلات بودند، با ارزان ترین تسهیلات که آن زمان 18 درصد بود و در این دوسه سال اخیر با مصوبه‌ای که از شورای پول و اعتبار اخذ کردیم با 15 درصد این ماشن آْلات در اختیار کشاورزان قرار دادیم. تسهیلات هم مستقیم در اختیار کشاورز قرار نمی‌گیرد بلکه کشاورز به بانک تعهد می‌دهد و بانک با پته‌ای که در اختیار کشاورز قرار می‌دهد، ماشین را از کارخانه می‌گیرد و پول را بانک به کارخانه می‌دهد.
  • 5500 میلیارد تومان در این زمینه سرمایه گذاری شده که نتیجه آن به کارگیری 80 هزار تراکتور، 2200 دستگاه کمباین، 200 هزار انواع ادوات کشاورزی بوده است. این اقدام، در برخی زیر بخش‌ها مثل معجزه عمل کرد.
  • برداشت برنج توسط کمابین از 27 درصد مزارع امروز به 80 درصد سطوح شالی ما رسیده و کشت نشا که فوق‌العاده سخت و زیان آور است از 10 الی 12 درصد به 45 درصد رسیده است. امیدوارم با این شتاب حتی بیشتر شود و این مشقت و بار سنگین از دوش تولیدکنندگان برنج در اراضی شمال برداشته شود.
  • ما در ذرت دانه‌ای به عنوان خوراک متراکم دام و طیور که یک محصول تابستانه بود و آب زیادی می‌خواست جهت‌گیری در این زمینه داشتیم که بر مبنای آن در ارتباط با مصرف آب در بررسی‌هایی که انجام شد به این جمع‌بندی رسیدیم که ذرت دانه‌ای را به جای اینکه داخل تولید کنیم بهتر است این آب را به محصولات دیگری اختصاص دهیم که دارای مزیت و سوددهی بیشتری باشد و این آب و ذرت را از خارج تهیه کنیم.
  • یکی از محصولاتی را که در دستور کار داریم و مصوبات آن را در دولت نیز به تصویب رساندیم این است که محصولاتی مثل ذرت که جزء سیاست‌های ما است که از خارج تأمین کنیم و در کشت فراسرزمینی و آوردن آب مجازی این محصول را به آن شکل تعریف کردیم. اینکه می‌گویند هیچ برنامه‌ای وجود ندارد اینطور نیست، این سیاست‌ها آرام آرام با توجیه و با اقتصادی کردن سایر محصولات و با ایجاد و ترویج انجام می‌شود.
  • در مورد مسائل پروتئین حیوانی خصوصاً شیر و گوشت سفید هیچ مشکلی نداریم. ما هشتمین کشور تولیدکننده طیور در جهان و بزرگترین تولیدکننده منطقه خاورمیانه در ارتباط با گوشت سفید هستیم. بیش از 2 میلیون و 400 هزار تن تولید می‌کنیم، تولید شیر امسال ما به 10.5 میلیون تن رسید. امسال امیدواریم صادرات لبنیات‌مان به 800 میلیون دلار برسد و روز به روز بازارهای صادراتی را توسعه می‌دهیم. یکی دو سال پیش که قیمت شیر یک مقداری افتاد علیرغم همه محدودیت‌هایی که بود و کمک‌هایی که دولت و سازمان برنامه و بودجه انجام دادند و یارانه در اختیار ما قرار دادند توانستیم شیر را خشک و در زمان لازم به فروش برسانیم.
  • دامدار باید مورد حمایت قرار می‌گرفت، من نمی‌گویم که حمایت کامل انجام دادیم اما آنچه را که توان و ظرفیت دولت بود برنامه‌ریزی کردیم. در ارتباط با سیب‌زمینی در سال 94 و 95 هم همین اتفاق افتاد و باعث شد که ما در سال 95، 640 هزار تن سیب‌زمینی صادر کردیم.
  • توانستیم صادرات سیب درختی، کشمش و پرتقال را در کتاب تعرفه سال آوریم که در ازای واردات موز بتوانیم آنهایی که این محصولات را صادر می‌کنند بتوانند با تعرفه ترجیحی و 5 درصدی موز را وارد کنند.
  • ما هنوز تعهدات عقب‌افتاده بسیار زیادی داریم. یکی از عزیزان به موضوع بذر اشاره کردند. آنهایی که بذر به ما فروختند جزء کشاورزان نخبه ما هستند. آنهایی که در کشور بذر تولید می‌کنند و کشاورزان پیشرو و نخبه هستند که می‌توانند بذر تولید کننده که بذر آنها مورد تائید مراکز تحقیقاتی قرار گرفته است تا بتوانیم در اختیار کشاورز قرار دهیم. من امروز عذرخواهی می‌کنم و اعلام می‌کنم که نتوانستم بذری که این کشاورزان تولید کردند و قیمتش از گندم معمولی 400 تا 600 تومان گران‌تر است. بخش عمده‌ای از این بدهی را داده‌ایم و بخشی هم هنوز به صورت بدهی است. خزانه و سازمان برنامه و بودجه محدودیت‌هایی داشته، آقای نوبخت اینجا تشریف دارند و در آخرین قراری که با ما داشتند قول دادند که این بدهی را تا قبل از عید بدهند.
  • 80 درصد بدهی خود را به بیمه‌گذاران صندوق محصولات کشاورزی داده‌ایم 20 درصد را نداده‌ایم، می‌دانم ظلم است به آنها، از عزیزان دولت شاهد می‌گیرم سئوال کنید ده‌ها بار این بحث را در سطح دولت داشته‌ام ولی متأسفانه محدودیت‌ها اجازه نداده است. این 20 درصد هم جزء چیزهایی است که به ما قول داده‌اند تا در روزهای آخر سال بتوانیم تحویل دهیم.
  • بانک کشاورزی را کمک کردیم و سرمایه آن از 1800 میلیارد تومان به 2 هزار و 100 میلیارد تومان رسانده‌ایم البته هنوز کافی نیست، هرچه بیشتر شود بهتر است.
  • ما به هیچ نوع طرفدار فساد، تخلف و سوء استفاده نیستیم، سیستم‌های حفاظتی و حراستی هم در داخل سازمان پیش‌بینی شده، انسان‌ها هم مصون از خطا نیستند اما ما از هیچ خطاکار و کسی که خدای ناکرده کوچکترین خطایی داشته باشد گذشت نخواهیم کرد لذا اگر مورد و مواردی وجود داشته در مراجع صالحه قابل پیگیری است منتهی ما مشکلاتی را داریم و باید در ارتباط با تغییر کاربری اراضی یک روزی آن را حل کنیم. ما ماده 54 را به قوت داریم ادامه می‌دهیم و امروز بیش از 32 هزار پرونده را رسیدگی کردیم و بیش از 300 هزار هکتار از اراضی که به خاطر مسائل و مشکلات کشاورزان و دامداران داشته‌اند و سند به اسم منابع طبیعی خورده شده بود آنها را در هیأت‌های قانونی که پیش‌بینی شده بود مورد بررسی قرار داده و سندهای دولتی را باطل و به آنها واگذار کردیم و امیدواریم هرچه بیشتر، سرعت بالاتر و حساسیت بیشتر آن مسائل را دنبال کنیم.
  • در رابطه با تغییر اراضی کشاورزی مشکلی است. یک تقاضای مؤثری در کشور در ارتباط با ویلاسازی‌ها است و متأسفانه خلاف در این زمینه بیداد می‌کند. عمده این موضوع هم در داخل طرح‌های هادی و حریم شهرها اس و دستگاه‌های مختلف در آن دخیل هستند که یکی از گرفتاری‌های ما است که با کمک هم باید حل کنیم. متأسفانه آنها هم که سودجو هستند سعی می‌کنند به عناوین مختلف کار خود را پیش ببرند اما آنچه که به ما بر می‌گردد این است که اگر کسی خطا می‌کند از آن عبور نکنیم.
  • آئین‌نامه‌ای را تنظیم کردیم که طبق آن گفتیم شهرک‌ها و مناطقی را که آسیب کمتر به اراضی می‌رساند با تشریک مسایی در اختیار وزارت مسکن و شهرسازی قرار گیرد و اگر می‌خواهند شهرک‌های ویلایی بسازند و مناطقی باشد که اراضی مرغوب ما را تغییر به ویلا کند.
  • در مورد مسائل مربوط به مؤسسه رازی یک آقایی که آنجا گذاشته‌ایم و جوان است 2 فوق لیسانس و دکترای شیمی از دانشگاه شریف دارد و 10 الی 12 سال سابقه کار در مؤسسه رازی دارد و واکسن‌ساز است و خودش مسئول یک دپارتمان بوده که در آن واکسن ساخته می‌شود و ما آن را مسئول یک مؤسسه واکسن‌سازی گذاشته‌ایم، نمی‌دانم اشکال این کار چیست؟
  •  واکسن‌سازها در دنیا بخشی‌شان دامپزشک و پزشک و بخشی دیگر دارای مدرک شیمی هستند. در 4 سال گذشته یک دامپزشک مسئول آنجا بود و الان هم یک جوان شیمی مسئول است.
  • آقایی را که من مسئول دامپزشکی گذاشتم حداقل بیش از 10 سال نسبت به فرد قبلی که آن هم مورد احترام من بوده، جوان‌تر است. PHD دامپزشکی دارد، تمام سابقه کاری‌اش را در استان سیستان و بلوچستان و در استان خراسان جنوبی بوده است، انتخابش به صورت غربالگری بوده است.
  • در این دوره توانستیم با مراکز و مؤسسات تحقیقات جهانی ارتباط پیدا کنیم. با فائو، سیمیدریک و مؤسسات بزرگ قراردادهایی را بستیم و پشتیبانی‌هایی را امروز از آنها می‌گیریم. بخش عمده‌ای که در دستور کار داریم همین مسئله است.
  • تولید ما نسبت به 15 سال پیش در پنبه کاهش پیدا کرده است ولی نسبت به سال گذشته 15 درصد تولیدمان افزایش پیدا کرده است. بعضی از محصولات امکان دارد به دلایلی مثل کم‌توجهی و بازار کاهش یابد، بیش از متوسط جهانی اغلب میوه‌ها را تولید می‌کنیم جز 4 میوه که فرهنگ مصرفش در ایران متأسفانه متداول شده است و بنده هم خیلی موافق نیستم و سعی می‌کنم آنها را با تعرفه کنترل کنم، موز، انبه، نارگیل و آناناس اینها همان محصولات است، غیر از اینها اگر چیزی در بازار است قاچاق است. اگر وارداتی را به عنوان مثال پرتقال در سال گذشته و محدود و مدیریت شده انجام شده و اجازه دادیم به خاطر مشکلات خاص و ضرورتی بود که سعی کردیم تقاضا را در چارچوب تنظیم بازار انجام دهیم، همه محصولاتی که وارد می‌شود مدیریت دارد.
  • مصارف مصرف‌کنندگان نیز مورد توجه بوده است که آن هم دولت و ما حساس هستیم، بیشترین کار برای نظام دار کردن سم و کود در این دوره انجام شده. بیش از 800 الی 900 کود تولیدی و وارداتی برخورد شده است، آنها را شناسنامه‌دار کردیم و نظام ثبت برایش تدوین کردیم و الان کودهایی که توزیع می‌شود دارای شماره ثبت است. ما در مورد استفاده از سم و کود کمتر از توصیه‌های فنی استفاده می‌کنیم ولی در بعضی مواقع متأسفانه به خاطر کم اطلاعی بعضی از بهره‌برداران یا فرصت‌طلبی بعضی از سودجویان بدمصرفی داریم که در حال برخورد با آنها نیز هستیم. الان در بعضی از مراکز که آن موقع که یک نفر آبدارچی بیشتر نبود 8 الی 9 نفر متخصص در آنجا کار می‌کنند و نظام پهنه‌بندی را تدوین کردیم. امروز هیچ نقطه از کشاورزی مملکت را نمی‌توانید پیدا کنید که یک کارشناس مسئول نداشته باشد و این را در این نظام تعریف کردیم و سامانه‌ای را هم در این ارتباط تدوین کرده‌ایم.
خاک برسر مملکت ما که باید کود از خارج از کشور وارد کنیم
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ - ۱۰:۱۵

هم‌چنین حجت الاسلام حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم گفت:

  • خاک بر سر من که باید مسوولان مملکت به سرمایه‌داری، ۷۰۰ هکتار زمین را متری ۱۳ هزار تومان واگذار کنند. چرا اینطور مملکت را به باد می‌دهید و زمین‌های کشاورزی را از بین می‌برید؟
  • ما در رباط کریم یک تعاونی ولیعصر داریم که در زمان طاغوت تعاونی روستایی بوده که حالا می‌خواهند آن را احیا کنند که برای همین کار ۴۰۰ میلیون تومان معاون وزیر، ۲۰۰ میلیون تومان مدیرکل و ۴۰ میلیون تومان رییس اداره پول گرفته‌اند. چقدر دولت باید برای این لابی‌گری‌ها خسارت بدهد؟
  • پرونده‌هایی در رابطه با تاسیس پمپ‌بنزین و پمپ گازهای بین شهری وجود دارد که منشی مربوطه می‌گوید که اگر مجوز می‌خواهید باید ۶۰۰ میلیون تومان پول بدهید و اینها مصداق رشوه و ارتشاع است.
  • شما مهندس موسوی را عزل کردید اما بعد از ایشان چه کسانی را آوردید و چه کسانی را در استان تهران حاکم کردید؟ ما شاهد استفاده بازنشستگان در بدنه مدیریت وزارت جهاد کشاورزی هستیم تا کی باید از مدیران فرسوده استفاده کنیم؟ ما نیازمند یک وزارتخانه چابک هستیم.
  • خاک برسر مملکت ما که باید کود از خارج از کشور وارد کنیم. آیا این صنایع های‌تک است؟ چرا باید سیب کشاورزان کنار جاده بماند و صادر نشود؟ چند سردخانه در کنار فرودگاه‌ها برای صادرات محصولات کشاورزی تاسیس شده است؟
وزارت کشاورزی تبدیل به وزارت واردات و زمین‌خواری شده است
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ - ۱۰:۱۳

نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) نیز به عنوان موافق استیضاح وزیر کشاورزی گفت:

  • کشاورزی تعطیل شده و وزارت جهاد کشاورزی تبدیل به وزارت واردات و زمین‌خواری شده است.
  • ما قبل از استیضاح وزیر چند بار با او حرف زدیم ولی ترتیب اثری داده نشد ما به دنبال حل مشکلات مردم هستیم اما انگار وزیر نمی‌خواهد برای حل مشکلات مردم انجام دهد.
  • هیچ حمایتی از کشاورزان و روستاییان نمی‌شود این وزارتخانه، وزارت واردات و زمین‌خواری است.
  • چرا قیمت خرید تضمینی گندم هنوز تایید نشده است؟ ما در این باره وزیر را مسئول می‌دانیم، چون باید اول مهرماه، قیمت تضمینی گندم مشخص می‌شد که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
  • از طرف دیگر سیب کشاورزان ارومیه بالغ بر ۶۰۰ هزار تن در سردخانه‌ها مانده است، محصولی که برای کشاورزان ۱۵۰۰ تومان تمام شده و آن‌ها مجبورند آن را به قیمت ۷۰۰ تومان بفروشند آیا در این باره کشاورزان مقصرند؟
  • چرا کشاورزان الگوی کشت ندارند،‌ اکنون وضعیت به گونه‌ای است که کشاورزان اصفهان در اعتراض به وضعیتشان در خیابان‌ها آمده‌اند و کسی هم جوابگوی آن‌ها نیست.
  • چرا این وزارتخانه از ورود محصولات تراریخته به کشور جلوگیری نمی‌کند؟ چرا جلوی واردات برنج تراریخته گرفته نمی‌شود؟ کشاورزان گیلان در شالیزارها آن هم زیر آفتاب سوزان گندم می‌کارند ولی از آن طرف ما با واردات برنج تراریخته روبرو می‌شویم. چه کسی باید از کشاورز حمایت کند؟
  •  چرا بانک کشاورزی در بخش‌ها و استان‌ها شعبه ندارد، چرا جنگل‌ها تخریب می‌شود و این وزارتخانه کاری نمی‌کند؟
  • چرا وقتی بیماری آنفلوانزا در میان دام و طیور رخ می‌دهد آن را اعلام عمومی نمی‌کنیم که باعث از بین رفتن مرغداری‌ها و دامداری‌ها شود. اکنون بسیاری از دام روستاییان در منطقه آذربایجان تلف شده‌اند.
  • از طرف دیگر شاهدیم که زمین‌های درجه یک کشاورزی تغییر کاربری داده شده‌اند و هیچ برخوردی با زمین خواران نمی شود که نمونه آن در کرج است که بهترین زمین‌های کشاورزی تبدیل به کارخانه شده و حتی برای آن‌ها پرونده‌ای تشکیل نشده است.
  • این وضعیت باعث شده که اکثر کارخانه‌های قندریزی به سمت تعطیلی روند. انتظار ما این است که این وزارتخانه اقدامات لازم را انجام دهد.
وزارت کشاورزی به صورت ناکارآمد اداره شود
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ - ۰۹:۳۰

علی وقفچی در موافقت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی گفت:

  • یک مرتبه می‌بینیم که 180 رأی با کمال تأسف به 50 رأی تبدیل می‌شود و این امضایی که نشان از هویت و اصالت را در یک کلمه همه چیز نمایندگان است و باید حتماً جایگاه واقعی خود را داشته باشد، از دست می‌رود.
  • از شما نمایندگان استدعا دارم یا موضوعی را امضا و تأیید نکنید و یا اگر امضا و تأیید کردید موضوع را با جدیت تمام پیگیری کنید، زیرا که تمام اتمام حجت‌ها را قبل از امضا موضوعی با مسئولین مربوطه کرده و از شائبه‌های متعددی که متأسفانه ایجاد می‌شود، جلوگیری کرد.
  • وزیر کشاورزی به دنبال نقدهایی که بنده و تعداد دیگری از نمایندگان داشتیم متعهد شد که تغییرات اساسی در مدیریت‌های کلان را سرلوحه کار خود قرار دهد و در کوتاه‌ترین زمان اقدامات لازم را در این زمینه صورت دهد و اقدامات صورت‌گرفته مبین آن است که وی هیچ توجهی به تعهدی که به اعضای کمیسیون داده، ندارد.
  • با وجود تذکرات متعدد توسط اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و متخصصین و بخش‌های مختلف کشاورزی، به ویژه در حوزه معاونت‌های این وزارتخانه اما شاهد به‌کارگیری افراد بازنشسته در این سمت‌ها بودیم.
  • در بسیاری از مجموعه‌ها در وزارت کشاورزی از افرادی که هیچ‌گونه تجربه و تخصص مرتبط با آن حوزه را ندارند، استفاده شده است، به عنوان مثال در مؤسسه رازی که یک جایگاه بین‌المللی دارد و بهداشت انسانی و دامی وابسته به این مؤسسه است، فردی با دکترای شیمی برای مسند ریاست این مؤسسه انتخاب شده است که هیچ‌گونه سنخیتی با این مسند ندارد.
  • همه این موارد باعث شده به جای نگاه علمی به کشاورزی به صورت مدیریتی سنتی و ناکارآمد اداره شود و حاصل آن وضعیت نابسامان مدیریت کلان آب و خاک و هوای کشور است که ایران را به جای تبدیل شدن به یک کشور صادرکننده محصولات کشاورزی با فرصت طلایی به یک کشور واردکننده تبدیل کرده که خود بیش از 50 درصد تولید سبزی و صیفی تولیدی‌اش را به دلیل سوءمدیریت و عدم تعریف زنجیره تولید از بین می‌برد.
  • تأسف‌بارتر اینکه بیش از 10 هزار تن از محصولات چای ما در انبارها مانده و یا تبدیل به کود می‌شود و این در حالی است که ما چای را از خارج وارد می‌کنیم و با این کار باعث ورشکستگی چای‌کاران می‌شویم.
آقای حجتی شما کشاورزان، عشایر و روستاییان را به خاک سیاه نشاندید
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ - ۰۹:۲۸

صدیف بدری نماینده اردبیل در موافقت با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشاورزی موتور محرکه رشد اقتصادی است، گفت:

  • تذکراتی به آقای وزیر گوشزد کردیم ولی هیچ اراده‌ای در جهت رفع آن دیده نشد. آقای حجتی در توزیع اعتبارات و فرصت‌های وزارت کشاورزی عملکرد مناسبی نداشته است. برای مثال استان اردبیل از نظر میانگین آبیاری مکانیزه رتبه ۲۶ را در بین استان‌ها دارد و در بخش بازاریابی محصولات کشاورزی شاهد خام‌فروشی هستیم. عدم سرمایه‌گذاری مناسب در بخش برندسازی موجب شده محصولات صادراتی ما کمترین ارزش افزوده شامل حالشان شود.
  • این موضوع موجب شده شهرهای کوچک از جمعیت خالی شوند. آقای حجتی شما که در دولت‌های مختلف وزیر کشاورزی بودید، بیشترین نقش را در خالی شدن روستاها و کاهش جمعیت از ۷۰ درصد به ۲۵ درصد دارید، شما باید پاسخگو باشید. امروز در تولید و صادرات محصولات کشاورزی آشفتگی حاکم است و هیچ اقدامی در این چند سال اخیر انجام نشده است.
  • این وزارتخانه برای صادرات محصولات کشاورزی هیچ برنامه‌ای ندارد، آقای وزیر آیا خبر دارید، قیمت سیب‌زمینی تولید شده در اردبیل کمتر از بهای تولید آن بود؟ آیا خبر دارید هم‌اکنون ده‌ها تن سیب‌زمینی در انبار کشاورزان اردبیل در حال فاسد شدن است. آقای حجتی شما برای تولید و بازار تولید پنبه در دشت مغان هیچ کاری نکردید. سال گذشته هندوانه تولید شده در دشت مغان در دست کشاورزان مانده آیا خبر دارید شیر تولید شده توسط دامداران و عشایر دشت مغان کیلویی کمتر از ۹۰۰ تومان فروخته می‌شود؟
  • با وجود محصولات مناسب داخلی به دلیل ایجاد رانت و سوءمدیریت برای واردات محصولات خارجی مجوز داده می‌شود. اکنون واردات محصولات تراریخته خطرناک در حال انجام است، مصرف این کودها موجب به خطر افتادن سلامت مردم است، شما خبر دارید اردبیل یکی از قطب‌های اصلی ابتلا به سرطان معده و روده است. آقای حجتی شما در دفاع از حقوق کشاورزان چه کردید؟ هروقت خواستید محصولاتشان را خریداری کنید با قیمت پایین و به صورت قسطی خریداری کردید. شما به همراه دولتمردان؛ کشاورزان، دامداران، عشایر غیور و روستانشینان را به خاک سیاه نشاندید.

 

کدام نمایندگان برای استیضاح حجتی صحبت می‌کنند
۱۳۹۶/۱۲/۲۳ - ۰۹:۲۰

اکبر رنجبرزاده در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی گفت: طبق توافق انجام شده ابتدا استیضاح کنندگان به مدت یک ساعت و نیم در مورد محورهای استیضاح صحبت می کنند سپس وزیر جهاد کشاورزی سه ساعت فرصت صحبت و دفاع از عملکرد خود را دارد که طبق آیین‌نامه می تواند یک ساعت از زمان خود را به دو نماینده بدهد. پس از وزیر نیز دو نماینده موافق استیضاح محمود حجتی هرکدام به مدت ۱۵ دقیقه صحبت خواهند کرد.

این عضو هیات رییسه مجلس با اعلام ترکیب نمایندگان استیضاح کننده که در جلسه امروز صحبت خواهند کرد، گفت: علی وقفچی، صدیف بدری، حسین مقصودی، محمود صادقی، نادر قاضی پور و مهرداد لاهوتی هرکدام به مدت ۱۰ دقیقه و محمدصادق حسنی جوریابی و محسن کوهکن نیز به مدت ۱۵ دقیقه صحبت خواهند کرد.

دو نماینده مخالف استیضاح وزیر جهاد کشاورزی براساس نظر وزیر صحبت خواهند کرد که در مجموع مدت زمان رسیدگی به استیضاح محمود حجتی طبق توافق سه ساعت و نیم می باشد و حداکثر تا هنگام اذان ظهر پایان خواهند یافت.

تا لحظه ارسال خبر جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، عیسی کلانتری، محمود حجتی و حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در جلسه استیضاح حضور یافته‌اند.

امیر
Germany
۱۰:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۳
ای خاک بر سر ما که وزیر کشاورزی مملکت مدرک عمرانی داره... ینی هیچیکی جای خودش نیس این مملکت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۳
وزیر کار و وزیر شهرسازی که دوتا شرکت تامین اجتماعی و چندتا برج دادن خودشون رو خلاص کردن تو هم چندتا گونی گندم به نماینده ها بده خلاص
انتشار یافته: ۲