bato-adv
bato-adv

کلاهبرداری دختر دانشجو با روبات«صیغه یاب»

با بررسی حساب‌های متهم، تاکنون بیش از 100 مالباخته شناسایی شده‌اند که تاکنون 15 شاکی نیز در این خصوص به پلیس مراجعه کرده‌اند.

تاریخ انتشار: ۰۰:۳۸ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۶

دختردانشجوی 19 ساله که با طراحی روبات مجازی «صیغه یاب» به حساب‌های بانکی بیش از 100 کاربر دسترسی پیدا کرده و میلیون‌ها تومان به جیب زده بود، با ردیابی‌های پلیسی شناسایی و دستگیر شد.

به‌ گزارش ایران، رسیدگی به این پرونده با شکایت مرد جوانی در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان فردیس (شعبه 2 بازپرسی) شروع شد. شاکی به بازپرس گفت: «فردی ناشناس به‌ صورت اینترنتی 520 هزار تومان از حسابم برداشت کرده اما هیچ ردی از او ندارم.»

با شکایت این مرد، پرونده برای رسیدگی در اختیار مأموران پلیس «فتا»ی شهرستان فردیس قرار گرفت و کارآگاهان با شناسایی صاحب حسابی که از شاکی برداشت غیرمجاز کرده بود، مبلغ 320 میلیون ریال موجودی حسابش را مسدود کردند.

همچنین بررسی‌های فنی و تخصصی نشان داد شاکی مدتی قبل، از طریق شبکه اجتماعی تلگرام برای فعال‌سازی روباتی به نام «صیغه یاب»، 2 هزار تومان به‌صورت مجازی پرداخت کرده است.

در ادامه مشخص شد درگاه اینترنتی پرداخت پول، متعلق به یک دختر دانشجوی ساکن تبریز است. به این ترتیب با هماهنگی‌های قضایی و همکاری پدر دختر، متهم دستگیر شد.

او که ابتدا منکر کلاهبرداری‌های مجازی بود وقتی با مدارک و مستندات پلیسی روبه‌رو شد به جرم خود اعترف کرد.«مدتی قبل با طراحی یک روبات در تلگرام و تبلیغ گسترده آن در کانال‌های تلگرامی اقدام به سرقت اطلاعات حساب‌های قربانیان کرده و از طریق درگاه ussd پول‌های سرقتی را خارج کردم.»

متهم پس از اعتراف‌هایش به دادسرا انتقال یافت و حساب او نیز تا ردگیری همه مالباختگان مسدود شد.

سرهنگ اقبالی- رئیس پلیس فتای استان البرز-دراین باره گفت: بر اساس بررسی‌ها و کارشناسی‌های به‌عمل آمده از محتویات پرونده و تحقیق از متهم پرونده، مشخص شد که متهم با به‌دست آوردن اطلاعات حساب قربانیان از طریق روبات صیغه یاب، اقدام به برداشت از حساب آنان از طریق برداشت با درگاه ussd کرده که در این راستا با تلاش‌های کارشناسان خبره پلیس فتای شهرستان فردیس مراتب در دستور کار قرار گرفت و منجر به شناسایی متهم و صدور قرار مناسب برای وی شد.

با بررسی حساب‌های متهم، تاکنون بیش از 100 مالباخته شناسایی شده‌اند که تاکنون 15 شاکی نیز در این خصوص به پلیس مراجعه کرده‌اند.

وی توصیه‌ای نیز به شهروندان کرد وگفت: برای جلوگیری از موارد مشابه، نیاز است که هیچ‌گاه اقدام به دانلود نرم افزار‌ها با عنوان‌های غیراخلاقی (صیغه یاب، همسریابی) نکنند. به این دلیل که صددرصد نرم‌افزارها دروغ است و فقط برای سرقت اطلاعات حساب بانکی شما طراحی شده است. بنابراین لازم است برای شناسایی دیگر شاکی‌ها از طریق مبادی مربوطه اطلاع‌رسانی لازم صورت گیرد.