December 28 2024 - شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳
- RSS
- |
- قیمت خودرو
- |
- عضویت در خبرنامه
- |
- پیوندها و آگهی ها
- |
- آرشیو
- |
- تماس با ما
- |
- درباره ما
- |
- تبلیغات
- |
- استخدام
زنان عربستانی سرانجام توانستند از ابتدای سال ۲۰۱۸ میلادی با حضور در استادیومهای ورزشی مسابقات را از نزدیک تماشا کنند، در آموزشگاههای رانندگی ثبت نام کنند، کنسرت های موسیقی و نمایشگاه مد راهاندازی کنند و همچنین تابوی آوازخوانی زنان در تلویزیون دولتی را بشکنند.
فرارو- مشارکت اجتماعی زنان و دسترسی به فرصتهای برابر با مردان یکی از اولین گامهای زنان عربستان در مبارزه بر سر به دست آوردن حقوق خود بوده است.
هر چند علیرغم پیشرفتهای چشمگیری که در سالهای اخیر در حوزه حقوق اجتماعی زنان در عربستان دیده میشود اما هنوز راه طولانی و دشواری برای رسیدن به برابری اجتماعی میان زنان و مردان در جامعه پدرسالار عربستان وجود دارد.
با همه این دشواریها زنان عربستانی سرانجام توانستند از ابتدای سال ۲۰۱۸ میلادی با حضور در استادیومهای ورزشی مسابقات را از نزدیک تماشا کنند، در آموزشگاههای رانندگی ثبت نام کنند، کنسرتهای موسیقی و نمایشگاه مد راهاندازی کنند و همچنین تابوی آوازخوانی در تلویزیون دولتی را بشکنند.
اما تمام این تغییرات ناشی از تصمیمات محمد بن سلمان ولیعهد متنفذ سعودی در راستای اصلاحات اجتماعی است. برخی تحلیلگران علت تصمیمات ولیعهد سعودی را تنها برای نزدیکی به کشورهای غربی و اصلاح چهره رادیکال عربستان در جامعه جهانی میدانند و بر همین اساس معتقدند زنان این کشور برای رسیدن به فرصتهای برابر، مسیری طولانی در پیش رو خواهند داشت. با این همه زنان از زمان آغاز اصلاحات اجتماعی تصاویری از سبک جدید زندگی در عربستان را در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند.
امیره الترکستانی یکی از این زنان است. او استاد گرافیک در کالج بینالمللی جده است و شروع به انتشار تصاویری از زندگیاش در شبکههای اجتماعی کرده است تا تصور عموم مردم جهان نسبت به زندگی محدود زنان عربستانی را بهبود بخشد.
در ادامه تصاویر این استاد گرافیک را ببینید:
عکسها: رویترز
هرچند هیچ رای گیری و نظام پارلمانی ندارن، حق اعتراض و نقد و آزادی مذهب و ...ندارن ولی برای ما مهم همون بی حجابی که خداروشکر عربستان بهش دست پیدا کرد و جزو کشورهای پیشرو در علم و صنعت شد
یک مثل معروف می گوید: نه به اون شوری شوری نه به این بی نمکی
اعتدال، رمز شناخته شده حضرت رسول اکرم (ص) است. آنجا که می گوید: خیر الامور اوسطها
این رفتارها که در حال حاضر بیشتر نمایشی است از حرف های مبدع آن در عربستان (بن سلمان - ولیعهد کنونی عربستان) نشأت می گیرد تا جایی که در یک مصاحبه ای کلاً وهابیت و پیروی از این فرقه را منکر می شود و کار تا جایی پیش خواهد رفت که شاید دین اسلام را نیز انکار نماید.
الله اعلم