bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۵۷۲۳۵

سکان اداره تهران به دست چه کسی سپرده می‌شود؟

محسن هاشمي، رييس شوراي شهر تهران بر سه معيار و شرطي كه اعضاي شورا در مورد شهردار مد نظر دارند تاكيد كرد و گفت: يكي از مهم‌ترين ملاك‌هاي ما اين است كه شهردار آينده كارآيي لازم در كسوت شهرداري را داشته باشد. ضمن آنكه براي اعضاي شوراي شهر مهم است كه مسوولان نظام نسبت به شهردار نظر منفي نداشته باشند.

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷
بالاخره بعد از دو هفته، گزینه‌های شهرداری تهران از سوی اعضا انتخاب شدند تا برنامه‌های‌شان را طی ٢ هفته آینده به شورا ارایه دهند و درنهایت از بین گزینه‌های کنونی یک نفر سکان هدایت شهرداری را دردست گیرد.

به گزارش اعتماد، محمد علیخانی، رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل یکی از اصلی‌ترین منتقدین شورا به لیست گزینه‌های شهرداری بود که در پایان جلسه دیروز با انتقاد از گزینه‌های مطرح شده برای حضور در شهرداری تهران اظهار کرد: لیستی که امروز مشخص شد، باید به رأی اکثریت اعضای شورای شهر تهران احترام گذاشت؛ به هر حال این نظر اکثریت آرا بود.

اما شهردار آینده تهران باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد؟

محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران بر سه معیار و شرطی که اعضای شورا در مورد شهردار مد نظر دارند تاکید کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین ملاک‌های ما این است که شهردار آینده کارآیی لازم در کسوت شهرداری را داشته باشد. ضمن آنکه برای اعضای شورای شهر مهم است که مسوولان نظام نسبت به شهردار نظر منفی نداشته باشند.

سومین شرط شورا به بیان هاشمی، التزام و اعتقاد به شورا و تبعیت از آن است: سومین فاکتوری که مد نظر ماست این است که شهردارآینده تهران باید فردی باشد که به انسجام شورا و شهرداری اعتقاد داشته باشد و درحفظ آن تلاش کند و در همین راستا از نظرات شورا و اعضا استفاده کند و در کنار تمام این موارد به کار کارشناسی کمیسیون‌ها نیز اعتقاد و اعتماد داشته باشد. اما کدامیک از گزینه‌های هفت‌گانه شهرداری تهران این سه شرط را دارند و می‌توانند گزینه مناسبی برای کلید‌داری بهشت باشند. نهادی که برخلاف ادعا‌های مطرح شده، درباطن کاملا سیاسی است و جنس فعالیت در آن شاید با تمامی نهاد‌ها و وزارتخانه‌های کشور متفاوت باشد و درست به همین دلیل است که بسیاری از منتقدین شهرداری براین باورند که شهردار تهران بدون شک باید سیاسی باشد و در عین حال با حال و هوای مدیریت شهری نیز بیگانه نباشد. یکی از راه‌های بررسی توانمندی یک فرد می‌تواند کارنامه کاری و اجرایی وی باشد.

اصلی‌ترین گزینه

افشانی شاید اصلی‌ترین گزینه مورد توافق اعضای شورا برای شهرداری تهران باشد. از منظر سیاسی نیز وی را سیاستمداری اصلاح‌طلب می‌دانند که عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نیز هست. وی چندین بار در طول سال‌های گذشته به عنوان استاندار و معاون استاندار در استان‌های مختلف منصوب شده است. استان‌هایی مانند استان کهگیلویه و بویراحمد، سمنان و فارس. افشانی، اما دستی هم در سیستم آموزشی دارد و در گذشته معاون سابق وزیر آموزش و پرورش، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بوده است.

این پشتوانه باعث شد تا وی در تابستان سال گذشته به عنوان یکی از ٧ گزینه شهرداری تهران انتخاب شود. وی به همراه الهه کولایی و محسن مهرعلیزاده گزینه‌هایی بودند که به شورا برنامه‌های جامعی را ارایه دادند. گرچه در میانه راه وی به نفع سایر گزینه‌ها، استعفای خود را تقدیم شورا کرد. حالا دوباره نام وی به عنوان یکی از ٧ گزینه شهرداری مطرح شده و شنیده‌ها قرائن نیز حکایت از آن دارد که وی یکی از مهم‌ترین گزینه‌های شهرداری تهران از منظر اعضای شوراست.

تهران را اصولگرایان اداره کردند؟

تا پیش از سال ٧٧، شهردارتهران توسط وزیر کشور منصوب می‌شد؛ شهرداری که طبیعتا نزدیک به خط مشی فکری و سیاسی وزیر کشور و هم طیفان وی بود.

بعد از سال ٧٧ و با تغییر قانون، شورا‌ها مسوول انتخاب شهرداران شدند. بدین‌ترتیب بعد از این سال، انتخاب شهردار برعهده شورا گذاشته شد. براساس فهرست شهرداران پس از سال ٧٧، در طول حدود ٢٠ سال گذشته، ١٥ سال اصولگرایان و جریان‌های نزدیک به آن‌ها سکان شهر را برعهده داشتند و حدود ٥ سال اصلاح‌طلبان.

خوش شانس‌های فهرست شهرداران

اعضای شورای شهر چندان رغبتی به این ندارند که به این سوال که بیشترین رای را کدام گزینه‌ها آورده‌اند، پاسخ دهند. اما اخبار موثق ما حکایت از آن دارد که به ترتیب افشانی، مکارم و میرزایی بیشترین رای را در بین ٧ گزینه شهرداری داشته‌اند.

محسن هاشمی: با نگاه سیاسی انتخاب نشدند

دیروز کرباسچی در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که لیست ٧ نفره گزینه‌های شهرداری حاصل لابی‌گری‌های سیاسی است. با این وجود محسن هاشمی، رییس شورا با رد این ادعا گفت: این گزینه‌ها حاصل اتفاق نظر تمامی اعضای شورا هستند و تحت فشار و لابی جریان‌های سیاسی انتخاب نشده‌اند. در فرآیند انتخاب لیست، هر یک از اعضا گزینه‌های‌شان را مطرح کردند و شورا بعد از رای‌گیری این ٧ گزینه را انتخاب کرد.

وی در مورد قرار نگرفتنش در لیست نامزد‌ها نیز گفت: به هر حال به رای اعضای شورا احترام می‌گذارم و باجدیت و به همان شیوه سابق به کارم ادامه می‌دهم.

١٩ روز دیگر

قرار است ٧ گزینه شهرداری در دو جلسه، برنامه‌های‌شان را برای اعضای شورا تشریح کنند تا در نهایت ٢ گزینه از بین آن‌ها انتخاب شوند و درنهایت یک نفر به عنوان شهردار تهران در روز سه‌شنبه ٢٣ اردیبهشت با رای اعضای شورا انتخاب شود.

حالا نوبت ارزیابی است. ارزیابی براساس برنامه‌هایی که گزینه‌های شهرداری تهران ارائه خواهند داد.

به هر تقدیر شهرداری که کلید شهرداری را تحویل می‌گیرد بی‌شک تهرانی ملتهب و پرچالش را از منظر مدیریت شهری تحویل خواهد گرفت و معلوم نیست که بتواند ٣ سال باقیمانده را به پایان برساند یا خیر؟

نام: سیدمحمدعلی افشانی

آخرین پست اجرایی: معاون عمرانی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداری‌های کشور

تحصیلات: کارشناسی راه و ساختمان از دانشگاه شیراز، کارشناسی ارشد MBA از دانشگاه صنعتی شریف

سن: ٥٨ سال

اهل: خوزستان

سوابق اجرایی: استاندار فارس در دولت یازدهم، معاون عمران وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در دولت اصلاحات، معاون عمرانی استانداری استان‌های خوزستان، سمنان و کهگیلویه و بویر احمد

حامی سیاسی: حزب اعتمادملی

نام: سمیع‌الله حسینی مکارم

آخرین پست اجرایی: سرپرست شهرداری تهران

تحصیلات: کارشناسی ارشد اقتصاد نظری

سن: ٥٧ سال

اهل: کاشان

سوابق اجرایی: تدریس در دانشگاه‌های علوم اقتصادی و دارایی و دانشگاه پیام نور

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران، ریاست شورای پژوهش و تحقیقات پست بانک ایران، رییس شورای برنامه‌ریزی پست بانک ایران

حامی سیاسی: عضو هیچ جریان و حزب سیاسی نیست


نام: حجت‌الله میرزایی

آخرین پست اجرایی: معاون برنامه‌ریزی توسعه شهری و امور شورا شهرداری تهران

تحصیلات: دکترا در حوزه اقتصاد نظری، توسعه و برنامه‌ریزی و اقتصاد

سن: ٥٢

اهل: شهرکرد

سوابق اجرایی:

عضویت هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، معاون امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل موسسه سیاست پژوهی صبا وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری

حامی سیاسی: عضو هیچ جریان و حزب سیاسی نیست

نام: محمود حجتی

آخرین پست اجرایی: وزیر جهاد کشاورزی

تحصیلات: مهندسی عمران

سن: ٦٢

اهل: نجف‌آباد - اصفهان

سوابق اجرایی: عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی در سال ١٣٦٤، در ۱۳۶۸ استاندار سیستان و بلوچستان،۱۳۷۶ تا ۱۳۷۹ تصدی وزارت راه و ترابری

حامی سیاسی: حزب اتحاد ملت

نام: سید محمود حسینی

آخرین پست اجرایی: کارمند شرکت ملی گاز

تحصیلات: کارشناسی ارشد فیزیک از دانشگاه اصفهان

سن: ٦٣

اهل: خوراسگان اصفهان

سوابق اجرایی: کارمند شرکت ملی گاز ایران، عضو بنیاد باران، استاندار سیستان و بلوچستان (١٣٧٦ تا ١٣٨١) و اصفهان (١٣٨١ تا ١٣٨٤)

حامی سیاسی: حزب اتحاد ملت

نام: محمد ابراهیم انصاری لاری

آخرین پست اجرایی: مدیرعامل و رییس هیات‌مدیره سازمان منطقه آزاد کیش

تحصیلات: حقوق

سن: ٦٢

اهل: لار- فارس

سوابق اجرایی: استاندار سابق بوشهرو فارس، ریاست سازمان ثبت احوال کشور در دولت اصلاحات، کارمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون وزیر کشور

حامی سیاسی: حزب اتحاد ملت

نام: پیروز حناچی

آخرین پست اجرایی: معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران

تحصیلات: دکترای تخصصی معماری - مرمت شهری از دانشگاه تهران

سن: ٥٥

اهل: تهران

سوابق اجرایی: قائم مقام ریاست دانشکده هنر‌های زیبا، رییس مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی، معاون نظام مهندسی و اجرای ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی، دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، عضو شورای عالی ترافیک

حامی سیاسی: حزب اتحاد ملت