«دکتر سید کاظم کاظمینی» با بیان اینکه روزه باعث غلبه گرمی و خشکی بر بدن میشود، اذعان کرد: بهعبارتیدیگر با روزه خلط صفرا افزایش مییابد؛ این گرما میتواند خلطهای غلیظ و فاسد انباشتهشده در بدن را رقیق نموده و زمینه را برای پاکسازی بدن فراهم نماید.
یک متخصص طب ایرانی گفت: ماه رمضان زمان مناسبی برای لاغری نیست.
به گزارش ایلنا، «دکتر سید کاظم کاظمینی» با بیان اینکه روزه باعث غلبه گرمی و خشکی بر بدن میشود، اذعان کرد: بهعبارتیدیگر با روزه خلط صفرا افزایش مییابد؛ این گرما میتواند خلطهای غلیظ و فاسد انباشتهشده در بدن را رقیق نموده و زمینه را برای پاکسازی بدن فراهم نماید.
وی در خصوص اهمیت روزهداری از دیدگاه طب ایرانی خاطرنشان کرد: پاکسازی جسم، دفع مواد زائد، رفع امتلا و بیماریهای ناشی از آن، جلوگیری از چاقی زیاد، بهبود حسهای بویایی، شنوایی و بینایی، کاهش بیماریهای ناشی از رطوبت، از بین بردن نفخ و بادهای بدن ازجمله فواید روزهداری برای بدن است.
کاظمینی با تأکید بر اینکه روزهداران حتماً سحری صرف کنند، گفت: رمضان زمان گرفتن رژیم لاغری نیست؛ چون باعث ضعف و مصرف مواد مفید بدن میشود و لاغری ناشی از آن کاذب است.
وی با اشاره به اینکه اندکی کاهش وزن در پایان ماه مبارک رمضان انتظار میرود، گفت: روزهداران نباید پرخوری یا کم خوری کنند؛ پرخوری در سحر به خاطر افزایش ترشح هورمونهای کاهشدهنده قند خون باعث گرسنگی در طول روز خواهد شد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در مورد وعده سحری توصیه کرد: شام سنگین نخورید تا برای سحری اشتها داشته باشید؛ فرصت کافی برای سحری خوردن داشته باشید؛ قبل از سحری آب زیاد ننوشید؛ غذا را بهخوبی بجوید و بلافاصله بعد از سحری نخوابید.
وی خطاب به روزهدارانی که در طول روزه دچار گرمی بدن و عطش میشوند، اظهار کرد: یک قاشق مرباخوری پودر تخم گشنیز را در نصف لیوان آبغوره بینمک ریخته و آن را داخل یخچال بگذارید و هنگام سحر صاف نموده و جرعهجرعه میل کنید.
کاظمینی در خصوص راهکار کاهش تشنگی در ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: یک روش مناسب بهویژه در مزاج گرم این است که عرق کاسنی و شاهتره در فاصله افطار تا سحر میل نمایند؛ گنجاندن سبزیهایی مثل کاهو و برگ خرفه در رژیم غذایی، مصرف تخم خرفه پرورده در دوغ، مصرف شربتهایی مانند ماءالشعیر طبی و شربت لیمو و نارنج، سکنجبین ساده، آبمیوههای انار، سیب، به و مصرف شربت عسل با کمی آبلیمو برای کاهش تشنگی توصیه میشود.
متخصص طب ایرانی به روزهداران توصیه کرد حتیالامکان مواد غذایی چون خیار شور، پنیر شور، سیر، پیاز، ادویهجات تندوتیز، کلم، شاهی، تره، پیازچه، خرمای خشک، چای پررنگ، کاکائو، شکلات تلخ، قهوه، عدس، نان جو، نان خشک، گوشت گاو، گوشتهای صنعتی مانند کالباس و سوسیس، فلافل، غذاهای سرخکرده، غذاهای کبابی خشک را در سحر نخورند