یک مطالعه جدید قابل توجه که به رهبری محققان دانشگاه کلمبیا انجام شده است، دریافت که سیستمهای پیچیده مغز برای پردازش طعم میتواند به طور موثر دستکاری شود.
محققان دانشگاه کلمبیا دریافتند که سیستم پیچیده مغز برای تشخیص طعمها میتواند دستکاری شود و احساس طعم شیرینی و تلخی را در موشها تغییر دادند.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یک مطالعه جدید قابل توجه که به رهبری محققان دانشگاه کلمبیا انجام شده است، دریافت که سیستمهای پیچیده مغز برای پردازش طعم میتواند به طور موثر دستکاری شود.
محققان قادر به دستکاری مستقیم نورون در مغز موشها و از بین بردن توانایی چشیدن طعم غذاهای شیرین و تلخ، یا تبدیل غذاهای شیرین به تلخ و بالعکس شدند.
"چارلز زوکر" محقق ارشد این مطالعه میگوید: هنگامی که مغز ما طعم را حس میکند، نه تنها کیفیت آن را شناسایی میکند، بلکه یک سمفونی فوقالعاده از سیگنالهای عصبی را راه میاندازد که برای تولید یک پاسخ منسجم، آن تجربه را به محتوا، خاطرات، احساسات و حواس دیگر مرتبط میسازد.
تحقیق جدید بر روی یک کار بزرگ انجام شده است که علوم اعصاب طعم را بررسی کرده است. مطالعات قبلی نشان داد که سلولهای اختصاصی در زبان، سیگنالها را به مکانهای مختلف مغز میرسانند تا با قسمتهای خاصی ارتباط برقرار کنند. ارتباطی روشن بین قشر طعم و آمیگدال نیز مشخص شد.
"لی وانگ" یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید: کار قبلی ما یک تقسیم واضح بین مناطق احساس شیرینی و تلخی را در قشر طعم نشان داد. این جدایی بین مناطق شیرین و تلخ در قشر طعم و آمیگدال به این معنی است که ما میتوانیم به طور مستقل این مناطق مغز را دستکاری کنیم و مانع تغییرات ناشی از تغییر رفتار شویم.
بنابراین، تیم یک مدل موش اصلاح شده با نورونهای آمیگدال ایجاد کرد که میتوان با استفاده از نور، آنها را دستکاری کرد که به این معنی است که محققان میتوانند به صورت مصنوعی راههای احساس شیرینی یا تلخی را به دلخواه تغییر دهند.
این آزمایشها راههای متضاد را با موفقیت تغییر دادند تا کیفیت درک مزه را در حیوانات تغییر دهد. مثلا مواد غذایی شیرین را میتوان با ایجاد تغییر در راههای درک تلخی، به طعمی ناخوشایند تبدیل کرد.
شاید جالبترین بخش این پژوهش، کشف این باشد که به نظر میرسد آمیگدال شدیدا به غذا پاسخ هیجانی دارد. هنگامی که محققان اتصالات آمیگدال حیوانی را به طور کامل غیر فعال کردند، به نظر میرسید که موشها هنوز توانایی تشخیص طعمهای شیرین و تلخ را دارند ولی هیچگونه احساسی بروز نمیدادند.
وانگ میگوید: این امر به مانند این است که شما کیک شکلاتی مورد علاقه خود را گاز بزنید، اما هیچ لذتی از انجام این کار نداشته باشید.
این کشف جالب نشان میدهد که چگونه ادراکات پیچیده طعم و مزه با مراکز عاطفی و حافظه در مغز متصل میشوند.
این تحقیق نشان میدهد که این مسیرهای مختلف را میتوان از یکدیگر جدا کرد، بنابراین میتوان درک مستقیم طعم را حفظ کرد؛ در حالی که ارتباط عاطفی میتواند مختل شود.
این کشف ممکن است هدف خوبی برای کشف درمانهای جدید برای اختلالات خوردن باشد.
گام بعدی برای تیم این است که مناطق دیگر مغز را که در فرآیند درک طعم دخالت دارند، بررسی کنند.
این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.