bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۶۳۲۹۵

خاطرات غم‌انگیز خانم ایرلندی از سفر به ایران

" مردم کیک و چای می‌دادند. من هرگز به چنین جایی نرفته بودم که مردم آنجا همه تلاش‌شان را می‌کنند تا همه موقعیت‌ها را تا جای ممکن لذت‌بخش و دوستانه کنند".

تاریخ انتشار: ۱۷:۰۵ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۷
خاطرات غم‌انگیز خانم ایرلندی از سفر به ایران
 
فرارو- پزشک ایرلندی از مهمان‌نوازی ایرانیان تمجید کرد.

به گزارش فرارو، برخی از غربی‌ها تا قبل از سفر به ایران، تقریبا اکثر اطلاعات‌شان را از رسانه‌ها دریافت می‌کنند. به همین دلیل، معمولا دیدگاه مساعدی نسبت به ایران ندارند. اما به محض ورود به ایران، دیدگاه‌شان تغییر می‌کند. این همان اتفاقی است که برای دکتر تریش اسکانلان اتفاق افتاد.

چند هفته پیش، خانم اسکانلان، متخصص سرطان اطفال، برای دریافت کمک از همتایان ایرانی‌اش به تهران سفر کرد.

اسکانلان در پایتخت تانزانیا، یعنی دارالسلام، به مدت ۱۱ سال تلاش می‌‎کند کودکان را از یک نوع سرطان وخیم به نام لوسمی حاد مغز استخوان (AML) نجات دهد اما، این کشور آفریقایی امکانات کمی در زمینه معالجه این نوع سرطان دارد. به همین دلیل، خانم اسکانلان به سرتاسر جهان، از جمله اروپا، آمریکا، جنوب آفریقا، هند و ایران سفر می‌کند تا کمک‌هایی برای کودکان سرطانی تانزانیا جمع کند.

اغلب این سفر‌ها به این دلیل است که معالجه هر کدام از کودکانی که به سرطان AML مبتلا هستند، ۵۰ هزار دلار هزینه دارد. اسکانلان سعی می‌کند از تمام جهان کمک بگیرد. البته به او کمک‌هایی هم می‌شود، اما کافی نیست.

چند هفته پیش، اسکانلان در ادامه سفرهایش برای دریافت کمک، به تهران رفت. زمانی که در تهران فرود آمد، مضطرب بود.
این پزشک ایرلندی گفت: "زمانی که شما به جایی مانند ایران - محور شرارت- می‌رسید، از خود می‌پرسید که مردم آنچه چه شکلی هستند. من فکر کردم دارم به یک جای بسته و مشکوک می‌روم".

اما زمانی که در تهران به فرودگاه رسید و در صف ویزا و دریافت وسایلش قرار گرفت، او متوجه شد که اوضاع کاملا برعکس است.

اسکانلان افزود: "مردم کیک و چای می‌دادند. من هرگز به چنین جایی نرفته بودم که مردم آنجا همه تلاش‌شان را می‌کنند تا همه موقعیت‌ها را تا جای ممکن لذت‌بخش و دوستانه کنند".

به گزارش آیریش‌تایمز، این خانم ایرلندی در دوران اقامتش در ایران، از بیمارستان محک، یک موسسه خیریه مستقل که از کودکان سرطانی حمایت می‌کند، بازدید کرد. هدف او این بود که به محک برود و ببیند آنجا چگونه عمل می‌کند تا تجربیات آن را به تانزانیا منتقل کند.

اسکانلان در خصوص محک گفت: " هر جا که رفتیم، مردم محک را می‌شناختند. این موسسه همه خدمات سرطان را برای ایران ارائه می‌کند. آن‌ها (هزینه معالجه) سرطان کودک را در هر بیمارستانی در کشور پرداخت می‌کنند. شما قبض را به آن‌ها ارسال می‌کنید و آن‌ها پرداخت می‌کنند. اگر کودک زنده بماند، آن‌ها تمام هزینه‌های مدرسه و دانشگاه او را پرداخت می‌کنند. نمی‌تواند به شما بگویم که آن‌ها چقدر باورنکردنی هستند".

اسکانلان پس از بازدید از بیمارستان، از کارکنان آن درخواست کرد که او در این باره در تانزانیا گزارشی ارائه دهد. آن‌ها موافقت کردند. دکتر اسکانلان رنج کودکان سرطانی تانزانیا که از AML می‌میرند را برای مدیران بیمارستان محک بازگو کرد.

پزشک ایرلندی ادامه داد: " وقتی کارم تمام شد، همه ما نشستیم و آن‌ها پرسیدند که چه کمکی از دست ما برمی‌آید. من پرسیدم که آیا راهی هست که آن‌ها کودکان سرطانی مبتلا به AML را قبول کنند. آن‌ها فقط گفتند: 'مطمئنا. هیچ مشکلی نیست. ".

اسکانلان از مقامات بیمارستان محک خواست که تعدادی از کودکان سرطانی تانزانیا را به تهران منتقل کنند.

"آن‌ها پرسیدند آیا برای ما به صرفه است که آن‌ها (کودکان) را منتقل کنیم. من گفتم، ما راهی پیدا خواهیم کرد. اگر ما بتوانیم کودکان را به بیمارستان برسانیم، آن‌ها (مسئولان محک) از آن‌ها مراقبت خواهند کرد. من برای ۱۰ سال برای این امر دنبال پاسخ می‌گشتم".

شادی خانم دکتر مدت زیادی طول نکشید. دقیقا یک روز بعد از موافقت بیمارستان محک برای کمک به کودکان سرطانی اسکانلان، همه چیز تغییر کرد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از برجام خارج شد و تحریم‌ها را مجددا علیه ایران برقرار کرد. اسکانلان گفت: " قیمت کالا‌ها - کالا‌های ساده- یک شبه به مقدار ۵۰ درصد بالا رفت".

خان اسکانلان با اشاره به بسته شدن صرافی‌ها افزود: " ساده لوحانه فکر می‌کردم که تحریم‌ها بر بیمارستان یا کار خیریه تاثیر نمی‌گذارد. تحریم‌ها بر پول‌هایی که بیمارستان برای همه چیز پرداخت می‌کند، تاثیر می‌گذارد".

شب بعد، اسکانلان به همراه دو زن ایرانی که محک را تاسیس کرده بودند، شام خورد. اسکانلان در توصیف این دو زن گفت: " این دو بشاش، شوخ‌طبع و واقعا زنان پویایی بودند. هر دوی آن‌ها می‌گفتند 'جنگ در راه است'.

این دو زن که ۲۷ سال پیش محک را در بحبوحه تحریم‌ها تاسیس کرده بودند، به اسکانلان گفته‌اند پیشنهادشان همچنان پابرجاست، اما باید درباره آوردن کودکان به "ایران" به دقت فکر کنند.

اسکانلان که از این امر بسیار ناراحت شده بود در پاسخ گفت: "دونالد ترامپ لعنتی".

علیرغم تغییر چشم‌انداز، اسکانلان مصمم است که ایده خود را عملی کند. او گفت: "ما قصد داریم این ایده را پیش ببریم. اما ما در بلاتکلیفی به سر می‍بریم. زیرا ما قطعا نمی‌خواهیم یک کودک برود و در معرض خطر قرار گیرد. آنچه اتفاق افتاد، حیرت‌آور است".
مجید
Germany
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
دوستان عزیزی که انقدر منفی نگاه میکنید.
فراموش نکنید که ایشون با موسسین محک برخورد داشته که واقعا هم فرشته هستند. کسانی که نظر میدید که غریبه پرستیم، بهتره برید ببینید محک چه کارها که نکرده. حداقل بخشهای خوب مردممون رو باید بگیم که خوبه. امیدوارم کسایی که انقدر حرفهای عجیب غریب زدید، خودتون دست کم به یک نفر در خیابان با مهربانی لبخند زده باشید.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
طبيعت در وجود انسان هم محبت قرار داده و هم نفرت. هر دوى اين احساسات هم نياز به ابراز شدن دارند.
وقتى مردمى بنا به هر دليل (از جمله خطر مورد سوء استفاده واقع شدن) نتوانند به يكديگر محبت ابراز كنند، محبتشان قلمبه ميشود و هنگام روبرو شدن با غريبه فوران ميكند.

اگر حس ميكنيد حرف ناحق زدم، منفى بدهيد.
عزت زياد
همت
United States of America
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
اين خارجيا چقدر عقب افتاده ان كه ميگن ايرانيا مهمان نوازن لابد فاميليسون مهمان نوازن اولن ايرانيا غريب نوازن دومن اينا توي رانندگيش به هم رحم نميكنن توي تصادف بجاي كمك به مصدوم بارشو ميدزدن زلزله مياد خونه هاي زلزله زده رو غارت ميكنن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ما چنين مردم و...ي هستيم عامووووووووووووووووووو!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
مرتضي
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
اين مطالب آيا در رسانه‌اي خارجي هم منتشر شده تا آنها هم به اوج بد بودن ترامپ پي ببرند؟!
ناشناس
United States of America
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
ما ایرانی‌ها جایی اگر حس کنیم طرف از کشوری خفن‌تر اومده همه‌جا رو براش بهشت می‌کنیم ولی اگر حس کنیم که جایگاه کشورش پایین‌تر از کشور ماست یا خفن‌بودنمون رو به رخ می‌کشیم یا بی‌تفاوت از کنارش رد می‌شیم.
انتشار یافته: ۴۳
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
من هرگز به چنین جایی نرفته بودم که مردم آنجا همه تلاش‌شان را می‌کنند تا همه موقعیت‌ها را تا جای ممکن لذت‌بخش و دوستانه کنند...
کجا رو میگه؟؟ ایران یا تانزانیا؟؟!!!!
ناشناس
Finland
۰۵:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
بدبختی ما همین نگاه و باور عقب ماندگی است!
هیچ کس به اندازه افکار و رویکردهای ما به عقب ماندگی خودمان کمک نکرده...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
ماهی وقتی داخل آب قدر آب رو نمیدونه وقتی از آب بیرون افتاد تازه میدونه آب یعنی چی؟
رضوان
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
ایرانیا هرچی برای خودشون گرگن برای خارجی ها فرشتن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
نميدونم كي گفته ايرانيا مهمان نواز هستن !؟
من تهراني شيراز يا شمال ميرم بايد بيشتر كرايه ماشين بدم و يكبار يادمه رشت بودم سير و سبزي رو چند برابر قيمت داشت باهام حساب ميكرد كه حال طرف رو گرفتم !!!
ما مهمان نواز نيستيم و در جاش جيب هم وطن رو ميزنيم چه برسه به خارجي
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
پس اگرهم اینچنین هست بیاید از خودمون شروع کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
رفیق خوبم:
خود شیفتگی ما ایرانیان واقعا" خودش یه سوژه است.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
ما در واقع با هموطنانمون خوب نیستیم. با سایرین خوبیم
اما نه چون واقعا خوب هستیم، بلکه میخواهیم تظاهر به خوب بودن کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
بین گارداش .
ما ایرانی ها ذاتن بیگانه پرستیم ....
اما برای هموطن دوزار ارزش قائل نیستیم .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
غریب پرستیم و هموطن گز متاسفانه
رضوان
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
همه ایرانی ها همینطورن
خارجی که می بینن یهو حاتم می شن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
البته در برابر خارجی های بور اختیار از کف میدن. اگر طرف چینی- تایلندی یا عرب باشه آدم حسابش نمی کنن و سعی می کنن جیبشو بزنن اگر نشد بهش توهین می کنن.
مشهدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
با سلام از اینکه مردم ما مهربان وبا فرهنگ هستند شکی نیست امیدوارم مسولین بیمارستان محک باکمک به این کودکان در درمان آنها تلاش کنند. تا نام ایران وایرانی در همه دنیا شناخنه تر ولندنر شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
لازم نکرده موسیات خیره که مولشونو مردم میدن نباید به خارجی ها پول بدن مگر اینکه از اول به کمکم کننده ها بگن
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
آفرین آفرین آفرین به محک
ناشناس
Turkiye
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
بدشانسی اینه که خارجی ها مردم را بامسولین اشتباه میگیرن گرنه مردم ایران بهترین مردم جهان هستن.
ناشناس
Canada
۰۱:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
با شما در مورد مردم ایران خیلی موافق نیستم. البته در اینکه تعداد زیادی هستند که شریف و قابل احترام هستند شکی نیست ولی باید از ایران بیرون بیاید و ببینید که چه به سر هموطن های خودشون میارن. نمیگم بقیه علیه السلام هستند اما متاسفانه ایرانی ها در مقایسه با سایر ملت ها بیشتر از بقیه برای هم مشکل و دردسرهای بزرگ ایجاد میکنند. البته قطعا شما جزء خوبان هستی که بقیه رو هم خوب میبینی دوست عزیز.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
منفی دادم چون الان دیگه مطمئن نیستم ما بهترین مردم جهان باشیم . خودمون به خودمون رحم نمی کنیم نگاه کنید وقتی قیمت دلار تکون می خوره سوپری سر کوجتون هم قیمتهاشو بر اساس دلار با شما حساب می کنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
مطمینی!؟ والا توی خیابون و رانندگی ایرانی های با فرهنگ و مهربون رو ببین.
سینا
United States of America
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
بسیار جالب بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
پس چرا منِ ایرانی وقتی میرم تو خیابون همه مردم با من خوب نیستن و همه مردم برای کیک و چای دادن به من مسابقه نمیدن؟ چرا راننده تاکسی از من کرایه میگیره و من رو رایگان تا دم در خونه م نمیرسونه و من رو مهمون نمیکنه و یه خونه ۱۵۰ متری مبله با امکانات کامل رو مجانی دراختیارم نمیذاره که بهم خوش بگذره و خودش رو برتم لوس نمیکنه که منم درعوض مهمان نوازیش رو تحسین کنم؟چرا همه مردم شاد و بشاش نیستن و همه مردم ایران همزمان با هم نمیخوان به من کمک کنن و شرایط رفاهی صدرصد رو برای من ایجاد کنن؟
جاسم
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
هموطن چیز دیگه نمی خواستی؟ خودت تاحالا یکی ازدرخواست های خودت رو برای کسی انجام دادی؟
یک مشهدی
United Arab Emirates
۰۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
قرار هم نیست کسی به ما کیک و چای رایگان بدهد. البته در بین مردم جنوب از بلوچستان گرفته تا هرمزگان ، بوشهر و اعراب مرزنشین خوزستان این جور عجایب را دیده ام طرف از گلوی خودش می زند تا به من که میهمان او هستم خوش بگذرد. اگر آدم میهمان اینها شود از خودش خجالت می کشد با توجه به اینکه اکثرا مردم محرومی نیز هستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
چون مذكر هستي
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
1- چون شما لیاقتش رو نداری
2- چون شما عادی هستی و تفاوتی با بقیه اجتماع نداری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
ايراني ها غريبه پسند هستند.
رضوان
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
خارجی حرف یزن عزیزم، خارجی
مطمناً مشکلت حل می شه
ناشناس
United Arab Emirates
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
هردوی آنها می گفتند : جنگ در راه است !!!! زنان کمتر از مرد ؟! القاء جنگ ! مهره های سوخته و ......
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
زیاد جدی اش نگیرید، مثل خیریه آکسفام منتظر باشید یک روز نیات واقعی اش معلوم بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
این خانم برای ماایرانیهاخواب دیده که تمجیدمیکنه چون میدونه پولهای مردم بدبخت صرف عیش ونوش بعضی ازکشورهامیشه،پیش خودش فکرکرده حالا بخوربخوره چراآفریقانخوره،بابادست ازسرمابرداریدپول ماایرانیهااز پول یتیم هم بدتره خوردن نداره.!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
عجب تیتر عجیبی. این همه نکات مثبت تو خبر است بعد فرارو این تیتر رو می زنه !!!!!!!!!!
شهروز
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
جنگی در راه نخواهد بود...این حرفای غیرفنی و ناشی از بی اطلاعی عده ای است که از آگاهی و توان رزمی دقیق ایران خبر ندارند. تا امثال ژنرال سلیمانی و باقی جوانهای باغیرت این سرزمین هستند گزندی به ایران نخواهد رسید...دشمن اگر میخواست حمله کنه تا الان چرا نکرده؟!؟! بحث روانی راه میندازند تا مردم رو بترسونند و ذهن مردم رو تهی کنند برای فشار اقتصادی بیشتر.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
خدا را شكر كه بجرم جاسوسي دستگير نشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
ایرانیا بیشتر غریبه پرستند تا مهمان نواز
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
AML سرطان مغز استخوان نیست .لوسمی میلیوئیدی حاد است که در آن سلولهای پیش رس سازنده نوتروفیل و پلاکت به صورت سلولهای بلاست وارد خون می شوند . درمان آن بسیار پرهزینه و طولانی است و با 50 هزار دلار شاید فقط بتوان داروهای دوره دو ساله و نیمه درمان را تامین کرد . متاسفانه الان شرایط در کشورمان برای بیماران مبتلا به همه بیماریهای خاص دشوارتر شده است . یکی از پرسنل بیمارستان کودکان بهرامی در شرق تهران که در بخش خون آن دهها بیمار مبتلا به لوسمی بستری اند , می گفت تا پارسال ماهیانه 600 میلیون از دولت بودجه می گرفتیم اما امسال گفته اند فقط 290 میلیون می توانیم بدهیم و بقیه اش را خودتان تامین کنید , یعنی عملا می خواهند بیمارستان را نیمه خصوصی کنند . امیدوارم مسئولان حوزه درمان و سلامت از هر چه می زنند از بودجه درمان کودکان سرطانی کم نکنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
ترامپ کارش درسته . . . الکی خرابش نکنید !

اون به درد مردم خودش میخواره و همین کافیه !

ترامپ در سیاست خارجی با هر کسی مثل خودش رفتار میکنه و اجازه سواری دادن رو به هیشکی نمیده . به این میگن حفاظت از منافع کشور و حفظ امانتداری . . .

حالا هر کی هر چی میخواد بگه !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
موافقم
پارسا
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
خدا با ماست.