bato-adv
bato-adv
مهدی پازوکی در گفتگو با فرارو:

اقتصاد ایران به شدت از "عدم شفافیت" و "جهالت" رنج می‌برد

این کارشناس مسائل اقتصادی می‌گوید: ما موقعی که شرکت پارس الکتریک را داشتیم، که تلویزیون گروندیک آلمان را مونتاژ می‌کرد. اما امروز در ایران حتی یک شرکت در حد شرکت‌های کره جنوبی نداریم. چرا کره به اینجا رسید؟ چون آنجا رانت وجود ندارد. من از روحانیت شیعه عاجزانه تقاضا می‌کنم که از حقوق ملت دفاع کنند و جامعه به سوی شفافیت حرکت کند.

تاریخ انتشار: ۱۸:۴۱ - ۰۲ تير ۱۳۹۷
اقتصاد ایران به شدت از
فرارو- مهدی پازوکی، استاد دانشگاه و اقتصاددان تنها راه مبارزه با دلالی، سوداگری و سفته بازی را پیاده کردن یک سیستم اقتصادی شفاف می‌داند. او در گفتگو با فرارو می‌گوید: اقتصاد ایران به شدت از جهالت اقتصادی رنج می‌برد. جهالت اقتصادی به این معناست که ما به جای اینکه در چارچوب منافع کشور با مشکلات و مسائل اقتصادی برخوردی علمی و کارشناسی داشته باشیم، برخورد‌های پوپولیستی و عوام فریبانه می‌کنیم. یکی از مشکلاتی که اکنون باعث شده است دلالان و واسطه گران سوداگران به ثروت‌های نجومی در جمهوری اسلامی دست پیدا کنند و طبقه جدیدی را تشکیل دهند، نبود شفافیت است. این طبقه دغدغه توسعه ایران، عدالت اجتماعی و رفاه جامعه را ندارد و به شدت با شفافیت مخالف است و نبود شفافیت است که باعث رشد این طبقه نوکیسه در اقتصاد ایران شده است.

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه می‌دهد: ما خودمان قربانی تروریسم هستیم. اقتصاد ایران امروز قربانی عدم شفافیت است. اما تندو‌ها آنقدر قدرت دارند که حتی می‌توانند به نمایندگان مجلس و مقامات سیاسی و مذهبی اطلاعات غلط بدهند. نمونه این را می‌توانید در بعضی موسسات مالی ببینید. ما هنوز نمی‌دانیم پشت صحنه موسساتی مثل ثامن الحجج، افضل توس، فرشتگان و ... کیست؟ جا دارد که از آقای احمد توکلی، نماینده سابق مجلس تشکر کنم که علیه این‌ها اعلام جرم کرده است.

این استاد دانشگاه می‌گوید: من ۲۰ سال با پول مردم محروم تحصیل کردم. اگر می‌خواستم در مدرسه یا دانشگاه خصوصی درس بخوانم حتی دیپلم هم نمی‌توانستم بگیرم. آرزویم توسعه و پیشرفت ایران است و اعتقاد دارم مجلس ما متوجه شفافیت نیست. ما امروز قانون داریم که باید بودجه جاری کشور فقط از محل مالیات‌ها باشد و نفت فقط صرف سرمایه گذاری‌های زیربنایی و بین نسلی شود. این در قوانین برنامه سوم تا ششم آمده است. اما هیچ کدام از این‌ها به خاطر آنکه ما نظام اطلاعات شفاف نداریم عملی نمی‌شود. نمی‌دانیم هرکس چقدر مالیات دارد که برویم از او مالیات بگیریم. به این ترتیب ایران بهشت واسطه گران، دلالان و سودجویان می‌شود.

این اقتصاددان می‌گوید: اگر سیستم بانکی ما شفاف باشد، دیگر پول‌های مواد مخدر، رشوه، اقتصاد زیرزمینی مثل قاچاق کالا وارد اقتصاد کشور نمی‌شود. اگر امروز در سوئیس، فرانسه یا آلمان یک دلار پول کثیف وارد حساب شما شود، شما مورد بازخواست قرار می‌گیرید. اما در اقتصاد ایران این شفافیت وجود ندارد. من وزیری در جمهوری اسلامی می‌شناسم که وقتی انقلاب شد یک خانه ۶۰ متری در خیابان خاوران داشت. امروز خانه‌ای ۶ طبقه‌ای در قلهک تهران دارد. ثروت پدری هم نداشته بلکه پدرش یک کارگر روزمزد بود. باید مشخص شود این فرد از کجا این آورده است؟

پازوکی می‌گوید: باید به نیرو‌های نظامی بهترین حقوق پرداخت شود، از آن‌ها حمایت کرد، اما در قالب دفاع از تمامیت ارضی ایران. اما اگر قرار باشد یک نیروی نظامی بیاید بانک تاسیس کند خلاف است. همین الان که این متن را می‌خوانید ده‌ها خبرگزاری از بودجه عمومی دولت تغذیه می‌کنند. در حالی که فقط یک خبرگزاری باید از بودجه دولت استفاده کند. قیمت ساختمان‌های یک خبرگزاری اصولگرا، که همه آن را می‌شناسند بیشتر از ۲۰ میلیارد است. این ساختمان‌ها را از کجا آورده است؟ این در اثر لابی نمایندگانی است که به منافع ملی آگاه نیستند.

او ادامه می‌دهد: کسانی که در دولت مهرورز ارز ۱۲۲۶ تومانی گرفته اند و این ارز را سه هزار تومان به مردم فروخته اند را پیدا کنیم. خانه‌های میلیاردی این افراد در فرمانیه، زعفرانیه و ولنجک و ماشین‌های لکسوس و مازراتی آن‌ها در شهر تهران قابل رویت است. اگر سیستم شفاف باشد همین فردا صبح جلوی این افراد را می‌گیرد. ما با شاه نه به خاطر اسمش بلکه به خاطر شفاف نبودن سیستم او مخالف بودیم و اعتقاد داشتیم طبقه‌ای از رانت استفاده می‌کنند.

این کارشناس اقتصادی ادامه می‌دهد: فرض کنید ما برجام را نداشتیم، آن موقع که اصلا امکان نداشت بانک‌های اروپایی با ما کار کنند! مثل فیفا می‌ماند. شما اگر مقررات فیفا را نپذیرید ایران می‌تواند به جام جهانی برود؟ حتی دولت‌ها نمی‌توانند دخالت کنند. اینکه دولت بیاید در انتخاب رئیس فدراسیون فوتبال دخالت کند و فیفا متوجه شود، آن انتخابات را باطل اعلام می‌کند.

پازوکی می‌گوید: اگر سیستم شفاف باشد، نمایندگانی که وارد پارلمان می‌شوند، نماینده توسعه و ملت ایران خواهند بود. یکی از همشهری‌های من در ورامین شش ماه کشاورزی می‌کند. محصول کدو را که به بازار می‌برد کیلویی ۴۰۰ تومان می‌فروشد. اما همین کدو در فروشگاه کیلویی دو هزار تومان فروخته می‌شود. چرا دلال باید برای این محصول از کشاورز که شش ماه زحمت کشیده بیشتر از چهار برابر سود ببرد؟ مگر هر کیلو کرایه چقدر تمام می‌شود؟ کشاورز می‌گوید این محصول برای من صرفه اقتصادی ندارد و می‌خواهم آن را بدهم گاو بخورد.

کره جنوبی به خاطر شفافیت به اینجا رسید
این کارشناس مسائل اقتصادی می‌گوید: ما موقعی که شرکت پارس الکتریک را داشتیم، که تلویزیون گروندیک آلمان را مونتاژ می‌کرد. حاج محمدتقی برخوردار یکی از بهترین کارفرمایان ایرانی بود که اموالش ناجوانمردانه مصادره شد. آن موقع کره‌ای‌ها تلویزیون سیاه و سفید هم نداشتند. اما ما امروز در ایران حتی یک شرکت در حد شرکت‌های کره جنوبی نداریم. چرا کره به اینجا رسید؟ چون آنجا رانت وجود ندارد. من از روحانیت شیعه عاجزانه تقاضا می‌کنم که از حقوق ملت دفاع کنند و جامعه به سوی شفافیت حرکت کند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه بودجه کشور باید شفاف باشد ادامه می‌دهد: شما به بخش فرهنگ نگاه کنید. اختصاص دادن پول زیاد به این بخش باعث فساد شده است. ما هزاران میلیارد تومان به بودجه فرهنگی می‌دهیم، اما وضعیت فرهنگی کشور را خودتان قضاوت کنید. در دولت احمدی‌نژاد می‌دانم در شرکت‌های وابسته به تامین اجتماعی کسانی اعضای هیات مدیره بوده اند که یک دبستان را هم نمی‌توانند اداره کنند. اگر این شرکت‌ها سودده باشند من به علم خودم مشکوک می‌شوم.

بی عدالتی در اسخدام‌ها
پازوکی می گوید: متاسفانه نبود شفافیت، باعث بی انضباطی در اقتصاد ایران شده است. این بی انضباطی شامل بی انضباطی پولی که ما آن را در سیستم بانکی مالاحظه می‌کنیم، بی انضباطی مالی که آن را در سند بودجه می‌بینیم و بی انضباطی اداری است که آن را در سیستم اداری می‌بینیم. به جای آنکه مسابقه بگذاریم و افراد را جذب کنیم، افراد بی‌کفایت را وارد خدمات دولتی می‌کنیم. در حالی که همه جای دنیا از طریق مسابقه و آزمون بهترین فارغ التحصیلان دانشگاه‌های درجه یک را جذب دولت می‌کنند. بروید به وزارت اقتصاد، کمتر فارغ التحصیلی از دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه شریف یا دانشگاه تهران می‌بینید. بیشتر فارغ التحصیلان از دانشگاه پیام نور و ... هستند. همین امروز صبح معلولی با مدرک دکترا به دفتر من آمده در خواست استخدام دارد و می‌گوید حاضر است یک جا به عنوان آبدارچی استخدام شود. از سمت دیگر فردی بعد از ۳۰ سال کار برای اینکه بازنشسته نشود می‌خواهد نامه جانبازی بیاورد. اگر جانباز بودی چرا در این ۳۰ سال نامه نیاورده بودی؟ خب مشخص است که می‌خواهد با پارتی بازی نامه بیاورد. متاسفانه نمایندگان مجلس در برنامه ششم قانون گذرانده‌اند که فردی که بازنشست شود می‌تواند دوباره به سر کار برگردد. آخر چرا باید فردی که ماهیانه ۵ میلیون تومان حقوق بازنشستگی می‌گیرد سر کار برگردد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
خداوند عاملین به حاک سیاه نشستن مردم و اقتصاد ایران و فقر و بدبختی رو لعنت و نابود کنه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقتصاد ایران از نبود و قحطی مدیر باسواد و لایق رنج میبرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
درواقع ایران اصلن اقتصادی ندارد که بخواد ازش رنج ببره
علی
Finland
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
تنها راه نجات این مملکت تغییر قانون اساسی است و لا غیر . خشت اول را از روز اول کج گذاشته اند. با این قانون اساسی محمود برود و حسن بیاید هیچ فرقی به حال این ملت نخواهد کرد . فقط و فقط یک قانون اساسی با استفاده از تجربیات سایر کشورها نه دوباره یک چیز من دراوردی مثل قانون اساسی موجود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
از یه مقاله منتشر شده امروز در سایت فرارو:
"..تنش ها و بی ثباتی سیاسی اقتصاد ما را فلج کرده و باید باور داشته باشیم قبل از هرگونه راهکار اقتصادی باید به دنبال راهکار سیاسی بود..."

آقای پازوکی! ریشه مشکل اقتصاد در ساختار سیاسی ایرانه. در ایران دولتی هست که میخواد با دنیا تعامل داشته باشه ولی چون بی اختیاره نمیتونه! اونهایی هم که اختیار دارن به هر دلیلی نمیخوان! پس این سرنوشت محتوم این مردم و این مملکته! والسلام!
انتشار یافته: ۵۴
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
قانون های جدید بزارید تا شفافیت ایجاد بشه!

مگه نمیگفتید اکثریت مجلس اصلاح طلب و اعتدالی هست؟ خب با این اکثریت قانون تصویب کنید!!
اما سراغ fatf نرید! چون اطلاعات خارج میشه و دچار خود تحریمی میشیم!
خودتان قوانین جدید تصویب کمید و قانون های قبلی که برای مبارزه با پولشویی تصویب شده را اصلاح کنید!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
الان برای خرید قطعات هواپیما مسافربری از دلال خرید میکنیم تا تحریم ها رو دور بزنه!
اگر fatf رو بپذیریم ، همین کار رو هم نمیتونیم بکنیم!
حتی برای هواپیمای مسافری!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
تو قانون آموزش رایگان اومده . به اون عمل میکنن که بخوان به دیگر قانون ها عمل کنند ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
شما اگه اطلاعاتت مشکلی نداشته باشه از این که بقیه بدونن نباید نگران باشید شما هم میتونید اطلاعات بقیه را ببینید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
باشه تو برو جلو ما هم پشتت ميايم جناب توهم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقتصاد -- مگه چيزي هم ازش مونده كه بخواهد رنجيده خاطر بشه جناب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
دیگه کار از این نوع حرف ها و تحلیل ها گذشته ، تیم اقتصادی دولت در زمانی که مشخص بود احتمال خروج امریکا از برجام و یا مشکل سازی برای آن زیاد است ، با ارائه لایحه بودجه غیر عادی مسیر را برای افزایش سرسام آور بهای ارز و بالا رفتن قیمت ها باز کردند ، تعرفه های عجیب روی واردات گذاشتند ، عوارض را بالا بردند ، مالیات اصناف را افزایش دادند و ... ؛ به زبان ساده در زمان نامناسب اقدام به جراحی اقتصادی کردند و اثرگذاری تحریم ها را با نابخردی به وضعیت فاجعه بار رساندند ؛ الان هم در سکوت نظاره گر اوضاع درهم پاشیده اقتصادی ایران هستند .

زیاد از آن زمان فاصله نگرفته ایم که وزیر اقتصاد دولت اول روحانی از معجزه و رساندن تورم 35 درصدی به تک رقمی داد سخن می داد ، آثار آن شرایط غیر واقعی ناشی از رکود تحمیلی به صنعت و دادن سودهای سرسام آور به سپرده های بانکی از محل سرمایه گذاری موهوم حالا با نقدینگی سرگردان سه برابری نسبت به دوره احمدی نژاد دارد تازه عوارض اولیه خود را نشان می دهد ، تازه اول راه است !

در این دهه ها ی اخیر هیچکس دلسوز ملک و ملت نبود و سرنوشت ما مردم در دست مشتی نادان بازیچه شده و هست ، همه یکی بودند ، چپ و راست و اصلاح طلب و اصولگرا و اعتدالی ، همه در ماهیت مشابه هم بودند و " امروز " ما نتیجه عملکرد همگی آنها است .
جلیل
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
درود بر شرافتت آقای پاروکی . اگر رانت وجود نداشته باشد خیلی اوضاع بهتر میشود . پیگیری و اخذ ویلای لواسانات از آقای فیروز آبادی شروع خوبی است بشرط آنکه ادامه یابد و در این راه تعارف وجود نداشته باشد . زمانیکه برادر حضرت علی ع از امیر المومنین درخواست مالی از بیت المال را نمود ، ایشان آهن گداخته را پیش کش کردند . مگر ما مولا یمان علی نیست ؟ مگر شیعه نیستیم ؟ چرا در مورد برادر رییس جمهور و برادر معاون رییس جمهور شفاف سازی نمیشود ؟ ایشان از کدام کانال رانت خواری کردند؟ چرا به سزای اعمالشان نمی رسانند تا عبرت دیگران شود ؟ صدا و سیما چکار میکند ؟ اگر آنها مجازات شوند حتی وجهه آقایان رییس جمهور و معاون رئیس جمهور بالا میرود و مردم خوش بین می شوند . آقای پازوکی اینها شمع بلکه پرژکتور بیت المال را هم رد کرده‌اند. بهتر است بگوییم اقتصاد از عدم شفافیت و جهالت و فساد افسار گسیخته رنج میبرد . قلب مردم پر از درد بی عدالتی ست . چه اگر عدالت حاکم شود ، مردم با جان و دل کمی و کاستیها را تحمل میکنند . از دانشجویانی که پیگیر ملک لواسان بودند و به انجام رساندند و از شما و امثال شما آقای پازوکی عزیز ، و از تمام کسانی که مسوول هستند و در دام شیطان گرفتار نیستند خواهشمندم پیگیری فرمایند تا عاملین داخلی فقر مردم و گرانی کمر شکن و ضعیف کش و حباب تولید کن ارز شناخته شوند و مجازات شوند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقای جلیل : فساد تنها مختص ان دو نفر که گفتید نیست. درگروهها, جناحهها وقوای دیگر هم افرادی هستند که فساد مالی دارند.
ای بابا
United Arab Emirates
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
شما چه ساده ای آقا جلیل! 25 سال ویلا دستشون بوده الان اومدن رو کردن! به نظرت این یه اختلاف داخلی واسه گوشمالی نبوده؟! مردم عادی که به این اطلاعات دسترسی ندارن، به نظرت مشکوک نیست که یه گروه دانشجویی اصل نامه ها رو داره؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
فقط40 ساله دارین میگین اقتصاد اسلامی اما یه برنامه یا نقشه راه نداشتید.
اقتصاد ما کاملا ناکارامده و نیاز به تغییرات گسترده داره
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
خوب همه ایا درست؛ ولی چرا نمیگید دلیل پایه ای برای نبود و اصولا امکان نبود ٱن چیست؟
رجب
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
اقای دکترپازوکی مطمئنی همه چی رو گفتی؟!
معلم ناامید
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
موافقم بر رانت اختلاس مافیا بی تدبیری ناامیدکردن و ...لعنت
ناشناس
United States of America
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
جهالتی در کار نیست کارها طبق طرحهای از پیش آماده شده در حال پیشرفتن است .
ناشناس
Turkiye
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
دکتر عزیز فاتحه اقتصاد ایران خوانده شده است روحانی بایستی استعفا دهد تا برادران دیگر که در اتنخابات قبلی شکست خورده بودند سر کار آمده و ناجی اقتصاد شوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
ههههههههههههههههههه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
طعنه زدین دیگه؟؟!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
آره عاملان بدبختی و به خاک سیاه نشاندن مردم ایران که هم صاحب پرونده قطورند بیان سرکار
ناشناس
United States of America
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
افرین ؟ این همه اقتصاد دان تو دانشگاهها چرا فقط معدودی اظهار نظر میکنن ؟
حسين
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
خوب معلومه جرات ندارند و عافيت طلبند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
"هزاران میلیارد تومان به بودجه فرهنگی می‌دهیم"
بنام اسلام و قرآن سر اسلام را بریدند.
ناشناس
Canada
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
سال ۲۰۰۸ خاوری با دلار کانادایی ۶۰۰ تومانی یک خانه ۳.۶ میلیون دلاری در تورننو خرید که می شد دو میلیارد تومان. حالا در سال ۲.۱۸ از خیر سر همین خاوریها و ژن های برتر ایرانی و چینی و... همان خانه در تورنتو به ده میلبون دلار رسیده و دلار کانادا به ۶ هزار تومان و ارزش ان خانه ۶۰ میلیارد تومان. حالا شما انتظار دارید با این سود فرار سرمایه توسط ژنهای برتر که هر روز تشدید می شود قیمت دلار در بازار ایران تثبیت شود؟. یه جستجو کنید ببینید وزیر قبلی اقنصاد اقای روحانی که مسبب و مهندس این فاجعه افزایش نقدینگی است الان در مالزی یا کجاست
ناشناس
Canada
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
با این افزایش قیمت دلار درامد سرانه مردم ایران به قیمت بازار و واقعی از ۵ هزار دلاربه ۲۵۰۰ دلار کاهش یافت در حالیکه در امد سرانه مردم چین با ۱.۵ میلیارد جمعیت مرز ۱۲ هزار دلار را پشت سر گذاشته...همون دلمون به دفاع اتوبوسی در فوتبال باشه خوش تریم
ناشناس
United Arab Emirates
۲۳:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
جهالتی در کار نیست ! خیلی آگاهانه همه چی رو تصاحب می کنند .
ناشناس
Germany
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
اگه قرار بر شفافیت باشد ۹۰ درصد حاکمیت باید جمع کند و برود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
شما که برای گرفتن رایمون میگفتید دولت راستگویان؟!
والی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
دولت روحانی ادای مدیریت لیبرالی را درآورد
اما حتی مدیریت عادی خودش را هم فراموش کرد
چون تنبلند و بدرد هیچ مدلی نمیخورند
صد رحمت به احمدی نژاد
wacaz@yahoo.com
United Arab Emirates
۰۰:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
خب؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقتصاد ایران گرفتار ژن خوب و آقازاده های غارتگر شده است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقتصاد ایران گرفتار ژن خوب ها و آقازاده های غارتگر شده است. هیهات من الذله هیهات هیهات . بترسید از آنروز که به حسابتان برسیم ای مفسدان کوته اندیش یغماگر
مهزیار مهرآذین
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
مسایل و مشکلات کشور خیلی پیچیده است به نظرم نظام ما دو ضعف اساسی دارد . اول : ضعف شدید تئوریک . دوم : سوءمدیریت شدید . حال چگونه باید این را درمان کرد خدا می داند! به نظرم پس از گذشت نزدیک به سی سال از اصلاح قانون اساسی همانطور که رهبری هم اشاره کردند لازم است بار دیگر با حضور اندیشمندان و متفکران و فیلسوفان ، به ویژه فیلسوفان سیاسی ، و اقتصاددانان و حقوق دانان و کمی هم سیاستمداران قانون اساسی دوباره اصلاح شود .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
داداش چه ربطی به قانون اساسی داره، دولت در ابتدائی ترین چیزها مونده
بعد شما می گید قانون اساسی رو اصلاح کنیم. یه دهه هم باید سر قانون اساسی بحث کنیم
یک هموطن
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقتصاد ایران اول از همه از ناحیه سیاسیون و تفکرات عجیب و غریبشون آسیب می بینه.بقیه موارد فرع بر این اصل هستند
ناشناس
Germany
۰۷:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقتصاد ایران درگیر جهالت و عدم شفافیت شده چون کار بدست کاردان سپرده نشده و هر کس با هر سطح سواد و مهارتی میتونه سکاندار کشتی به گل نشسته اقتصاد و صنعت ایران باشه! انصافا به من بگید شخصی با سوابق امنیتی چه ارتباطی با وزارت کار و اموراجتماعی میتونه داشته باشه؟!؟!؟!؟
فرزاد
Germany
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
طرف سرایدار اداره هست با مدرک سیکل استخدام شده ، در دانشگاه علمی کاربردی لیسانس گرفته، رفته دانشگاه آزاد فوق لیسانس گرفته و الان هم دانشجوی دکتری همان دانشگاه هست، ولی با همان سواد سیکل و مدعی است من دیگر سرایداری کار نمی کنم، به من پست دهید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
تو ديوان محاسبات با اختصاص سهميه نامحسوس تمامي اين استخدامهاي سيكلي كه حالا مدرك دارنوتا ديروز ابدارچي بودن تو پست حسابرس استخدام شدن هيچ كس هم نفهميد كه اينها چطوري رسمي شدن
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
وقتی برخی ازعضویت ایران درکنوانسیونهای جهانی شافیت مالی هراس دارند آن وقت توقع است که اقتصادسالم داشته باشیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
ايراد از آنجاست كه درصورت عضويت ميبايست نسبت به پولهاي خارج شده از كشور و مقصد آنها و نيز شيوه خروج آن توضيح بدهند اينها از شفافيت ميترسند چون ريگي به كفش دارند و گرنه "آن را كه حساب پاك است از محاسبه چه باك است"
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقای پازوکی اقتصاد فعلی ماحصل تفکر لیبرالی و توصیه های بانک جهانی است که از سال 68 هم فکران شما با پیاده کردن آن تورم 55 درصدی سال 74 را رقم زدید و حال نیز با همان تفکر شکست خورده حلقه نیاوران دوباره زمام امور را در دست گرفته ایید و با اسم دهان پر کن موسسه عالی نیاوران وابسته به نهاد ریاست جمهوری خط و ربط اقتصاد یک کشور با مشاوره های لیبرالی به قهقرا برده ایید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقتصاد لیبرالی چیه برادر من
اقتصاد تو کشور ما هیچ قرابتی به هیچ کجای دنیا نداره .تنها چیزی که تو اقتصاد ما مهمه اینه که آقازاده ها سود کنند و مردم بدبخت و بدبخت تر شوند
ناشناسم
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
دوست عزیز! اگر تا امروز هم این اقتصاد دوام آورده اتفاقا به خاطر همین رویکردلیبرالی و اتکا به بخش خصوصی بوده، وگرنه همچون اقتصاد سوسیالی ونزوئلا 5سال پیش به رکورد تورم 3000درصد می رسیدیم...

وضعیت امروز اقتصاد ایران نه ماحصل رویکرد بازار(لیبرالی) بلکه به دلیل بلاتکلیفی در رویکرد مشخص و دخالت بسیار عمده و بسیار غیرشفاف نهادهای فرمایشی و انتصابی در اقتصاد است...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
لابد نسخه پیشنهادی شما راهبرد لحظه ای احمدی نژاد و غیب گویی های جناب مشایی است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
با سلام
همه چیز را گفتی به جز رانتخواری، فساد و بی کفایتی مدیران صندوق های بازنشستگی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقتصاد ایران از بی کفایتی و بی عرضگی مسئولان و مقامات دزدش بیشتر رنج می برد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
احسسسسسسسسسنت
اکبر
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
خودتان علل تمام مشکلات را میدانید و راه حل را هم میدانید مردم هم میدانند . پس دیگر نیاز به تشریح مشکلات اقتصادی نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقتصاد ایران به شدت از وجود منحوس ژن های خوب و اختلاس گران و دزدان رنج می برد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۳
اقتصاد ایران از نهادهای انحصارگر و فساد گسترده رنج می برد