bato-adv
کد خبر: ۳۶۵۶۶۰

پزشکان بد خط تذکر می‌گیرند

چندی پیش علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران اعلام کرده بود که سالانه حدود ۴۵ هزار نفر از هموطنان، قربانی دست خط بد پزشکان شده، داروی اشتباهی به آن‌ها داده می‌شود و از این تعداد سه هزار نفر به دلیل خطا‌ها و عوارض دارویی جان خود را از دست می‌دهند.

تاریخ انتشار: ۱۵:۴۹ - ۰۹ تير ۱۳۹۷
پزشکان بد خط تذکر می‌گیرند
رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: پزشکان بد خط و پزشکانی که خط ناخوانا در نسخ پزشکی خود دارند، به منظور جلوگیری از بروز مشکل برای بیماران، از این سازمان تذکر می‌گیرند.

به گزارش ایرنا، چندی پیش علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران اعلام کرده بود که سالانه حدود ۴۵ هزار نفر از هموطنان، قربانی دست خط بد پزشکان شده، داروی اشتباهی به آن‌ها داده می‌شود و از این تعداد سه هزار نفر به دلیل خطا‌ها و عوارض دارویی جان خود را از دست می‌دهند.
 
ایرج فاضل رئیس کل سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این سوال که چرا باید این تعداد خطا ناشی از خط بد پزشکان به وجود آید، اظهار داشت: اینکه خط تعدادی از پزشکان ناخوانا و بد است، کاملا مساله‌ای درست و واقعی است، ولی شاید آموزش خط از اول دچار اشکال است که این مساله برای پزشکان هم به وجود می‌آید.
 
وی تصریح کرد: خط بد پزشکان تا حدودی موضوعی ریشه‌ای است؛ فردی بعد از اینکه پزشک شد، نمی‌تواند آموزش خط را فراگیرد بلکه باید قبل از ورود به حرفه پزشکی آموزش‌های لازم به افراد در زمینه خط خوب داده شود.
 
فاضل در پاسخ به این سوال که شاید پزشکان بدخط نباشند، اما به دلیل مشغله زیاد توجهی به درست نوشتن نسخ و خوش خطی ندارند، اینگونه توضیح داد که باید این مساله را از آموزش و پرورش پیگیری کرد تا بتوانند روی خط خوب افراد هم تاکید داشته باشند؛ اما در عین حال سازمان نظام پزشکی به پزشکانی که خط ناخوانا و بد دارند، تذکرات لازم را خواهد داد.
 
وی این موضوع را یک مساله اخلاقی و مهم دانست و اظهار داشت: رسیدگی به این مساله در دستورکار سازمان نظام پزشکی قرار دارد.
 
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: همچنین در نشست‌ها و برنامه‌های مختلف با حضور پزشکان، توضیحات کامل درباره عمده مشکلات و اینگونه مسائل نیز داده می‌شود که امیدواریم این مساله برای جلوگیری از خسارت جانی به افراد جامعه در آینده‌ای نه چندان دور حل شود.
 
علی فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی هفته گذشته در یک نشست اظهار داشت: در سال ۱۳۹۶ هر ایرانی به طور متوسط ۱۰، ۶ بار مراجعه سرپایی یا بستری داشته و ۹۰۰ میلیون بار کار درمانی در این سال انجام شده است؛ از این تعداد ۹ میلیون بستری و ۸۹۰ میلیون مراجعه سرپایی بوده است که از تعداد مراجعان سرپایی، هزار و ۶۰۰ مورد شکایت در کل کشور در دادسرای انتظامی به ثبت رسید و ۶۷۰ مورد منجر به محکومیت شد.
 
وی ادامه داد: از ۹ میلیون بستری در سال ۱۳۹۶ نیز سه هزار و ۹۰۰ مورد شکایت به ثبت رسید که هزار و ۶۷۰ مورد منجر به شکایت شد؛ در مجموع سال گذشته پنج هزار و ۶۰۰ مورد شکایت در دادسرا صورت گرفت که ۴۲ درصد منجر به صدور کیفرخواست و ۵۸ درصد منجر به برائت کادر درمانی شد. بیشترین شکایات در بخش سرپایی در حوزه دندانپزشکی و در بخش بستری در میان پزشکان متخصص زنان و زایمان و ارتوپدی است.
bato-adv
bato-adv