bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۶۵۷۳۱

خرم: روسیه بار‌ها از پشت به ایران خنجر زده است

دونالد ترامپ وعده چنين روزي را داده که ايران در کمتر از يک سال بر اثر سختي تحريم‌ها به ميز مذاکرات بازمي‌گردد. در اين راستا رئيس‌جمهور آمريکا از نپيوستن ايران به کنوانسيون مقابله با پول‌شويي سوءاستفاده کرده و از سویيفت مي‌خواهد رابطه با ايران را قطع کند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۱۰ تير ۱۳۹۷

سید علی خرم دیپلمات سابق کشورمان در یادداشتی در روزنامه شرق در خصوص روابط ایران و روسیه نوشت: ماه گذشته با وجود ابراز همکاری و حمایت اروپایی‌ها دیپلماسی ما به‌ شرق گرایش پیدا کرد. اما خیلی زود مشخص شد شرق و در رأس آن روسیه، در حد اروپایی‌ها هم قصد دفاع از ایران را ندارند و از پشت خنجرزدن مکرر روس‌ها، اظهرمن الشمس است.

بنابراين تيمی شامل آقايان صالحي و خرازي به اروپا سفر کردند و همان کار تيم ديپلماسي وزارت امور خارجه را انجام دادند. آقاي دکتر ظريف هم وقت خود را به نوشتن نامه سرگشاده به دولتمردان آمريکا گذراند تا دوباره فرصت فعاليت پيدا کند.

به عبارت ديگر به‌جز اروپايي‌ها، چين، هند و تعداد اندکي از کشورها، نمي‌توان روي ديگران در اين نبرد ناعادلانه و غيرمنصفانه تحريم‌هاي آمريکا حساب کرد؛ اين کشورها هم شايد 30 درصد مشکلات ايران را حل کنند. به عبارت ديگر اگر اروپايي‌ها به خريد يک‌سوم نفت ايران ادامه دهند و چين، هند و شايد برخي ديگر هم درصدي از نفت ايران را خريداري کنند، شايد نصف درآمد نفتي ايران تأمين شود.

دونالد ترامپ وعده چنين روزي را داده که ايران در کمتر از يک سال بر اثر سختي تحريم‌ها به ميز مذاکرات بازمي‌گردد. در اين راستا رئيس‌جمهور آمريکا از نپيوستن ايران به کنوانسيون مقابله با پول‌شويي سوءاستفاده کرده و از سویيفت مي‌خواهد رابطه با ايران را قطع کند.

در اين صورت جمهوري اسلامي چه انتخابي مي‌خواهد داشته باشد؟ در اينجاست که برخي با نگراني پيشنهاد مذاکره مستقيم ايران و آمريکا را قبل از ديرشدن، ارائه دادند اما چون از زاويه درست آن مطرح نشد، از توجه افتاد و برخي هم طرح آن با اين شيوه و در اين زمان را بي‌موقع و نادرست دانستند.

سؤال باقي‌مانده اين است که آيا مذاکره مستقيم ايران و آمريکا خارج از الگوي فوق، براي حل بحران تحريم‌ها مفيد است؟ براي پاسخ بايد گفت: در روابط بين‌الملل چهار اصل رعايت و پيروي مي‌شود.

اصل اول، مذاکره درباره همه چيز در روابط دو يا چندجانبه مفيد و توصيه مؤکد است؛ زيرا در‌هاي بسته ديپلماتيک را به‌هر‌ترتيب باز مي‌کند.

اصل دوم اینکه در جهان پيچيده حاضر با توجه به تنيدگي روابط و احتياجات کشورها به هم و پيشرفت تکنولوژي و اطلاعات، همه بايد با هم روابط ديپلماتيک داشته باشند. کشوري که روابط با برخي از کشورها به‌ويژه کشورهاي قدرتمند اقتصادي سياسي نظامي را ناديده بگيرد، در حقيقت خود را منزوي مي‌کند؛ حتي اگر اين کشور خود آمريکا باشد و بخواهد راه دونالد ترامپ را طي کند که بازنده است.

اصل سوم اينکه دوستي و دشمني کشورها با يکديگر ابدي و جاوداني نيست. آنچه در‌اين‌باره ابدي و جاوداني جلوه مي‌کند، همانا منافع و امنيت ملي کشورهاست که ايجاب مي‌کند زماني با کشورهاي ديگر روابط عالي، خوب يا سرد داشته باشند. ايران در دوران گذشته، در دوران حاضر و به‌طورکلی در هر دوره‌ای از اصول منافع و امنيت ملي حدودا يکساني پيروي مي‌کند. بي‌جهت نيست که صنعت هسته‌اي که در رژيم شاه پايه‌گذاري شد، در جمهوري اسلامي ادامه يافت و يقينا در آينده هم ادامه خواهد داشت.

اصل چهارم، کشورها براي تضمين امنيت ملي خود بايد هرچه‌بيشتر دوست جذب كنند و حتی وجود يک دشمن هم زيادي و مخل امنيت ملي کشور ماست.

پس مطابق با اصول و رويه‌هاي بين‌الملل و شرايط ايجادشده، مذاکره و رفع خصومت با آمريکا با در‌نظر‌گرفتن منافع ملي و شأن کشور، امري مؤثر است؛ اما اين مذاکره بايد در زمين بازي روابط دوجانبه باشد و نه در زمين بازي برجام. برجام بايد دست‌نخورده و به‌عنوان يک توافق بين‌المللي حقوقي باقي بماند.

بابی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
یک کلمه حرف حساب به دولت و روسیه زدگان!
حالا که قراره زیر بار و تحت حمایت یک ابر قدرت باشیم خدائیش و انصافا" خود آمریکا از همه کشور ها با کلاس پس فرصت را از دست تدهید و مذاکره کنید.تر و برازنده تر است. ا
عظیم شیرازی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
قربان آدم چیز فهم . . .

تا دیرتر نشده ایران باید به میز مذاکره باز گردد و از تهدیدها فرصت بسازد . . .

روسیه لاشخوریست که از مردار خواری هم ابائی ندارد . . . استخوانش را هم برایمان نمیگذارد . . . تاریخ ثابت کرده خرشان که از پل گذشت ، پل را هم خراب میکنند ! ! !

هر چند که سیاست خارجی جمهوری اسلامی بر اساس شعار نه شرقی و نه غربی شکل گرفته ، اما تعامل با غرب به مراتب هزاران بار بهتر از تعامل با روسیه هست ....
محمد قاسمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
آقای شیرازی از تهدید چطور فرصت بسازه ؟؟؟
بعد شما یه مدل از تعامل با غرب نشون بده که نتیجه داده
مگه شما نبودید که توافق با تروئیکا رو انجام دادید زدن زیرش
بدون یک خطا کلی قطعنامه علیه ما در شورای حکام صادر شد
و بعد ارجاع شد به شورای امنیت
روسیه با ما دوست نبوده ولی طی سی سال گذشته هیچ دشمنی قابل توجهی علیه ما نداشته
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
آقای خرم ! حافظه ی تاریخی مردم ایران تا جایی که به یاد دارد، روسیه این همسایه ی شمالی ما هیچگاه با ما صادق نبوده!! این نصایح را به همکارِ دیپلمات تان، آقای ولایتی بگویید!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
روسیه بار‌ها از پشت به ایران خنجر زده است و نظامخم به ابرو نیاورده و زیر سبیلی رد کرده است!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
روسیه همیشه وقتی نهایت سود را از ما برد خنجر را می زند.
انتشار یافته: ۱۰
علیرضا
United Arab Emirates
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
دقیقا درسته روسیه خیلی نامرده از پشت خنجر میزنه ولی آمریکا مرده کاش بجای دوستی با روسیه با آمریکا دوستی کنیم .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
آره واقعا امریکا خیلی مرده و بهش میشه اعتماد کرد؛ نمونه اش همین برجام بود! باید همین الان با امریکا مذاکره کنیم تا مشکلاتمون به لطف مردونگی امریکا حل بشه!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
مرگ بر روسیه
یک فرهنگی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۰
خنجر را کسانی از پشت به ملت ایران زده اند که رفته بر روسیه تکیه کرده این خاصیت ورفتار روس ها زبان زد عام وخاص است .البته روس ها کسانی نیستند که برایشان تکیه کرد .روس ها هر جا فقط منافع خود را یک طرفه ببینند آنجا حضور دارند حتی با تواضع .