bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۶۷۵۲۷

صادرات طلا به صفر رسید

محسن طلامینایی در نشست خبری دوازدهمین نمایشگاه صنعت فلزات گرانبها، طلا و سنگ های قیمتی، با بیان اینکه طی هفته اخیر صادرات طلا و جواهر به دلایل اقتصادی و سیاسی به صفر رسیده است، اظهار کرد: در گذشته خطر سقوط صادرات طلا را متذکر شدیم، اما امروز شاهد مرگ صادرات طلا هستیم که البته دلیل این معضل مشکلات و مسایل سیاسی است.

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۳ - ۲۵ تير ۱۳۹۷

صادرات طلا به صفر رسید

رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان با تاکید بر اینکه از 12 مرداد صنعت طلا و جواهر کشور وارد تحریم می‌‎شود، گفت: طی هفته اخیر صادرات طلا و جواهر به دلایل اقتصادی و سیاسی به صفر رسیده است.

به گزارش ایسنا، محسن طلامینایی در نشست خبری دوازدهمین نمایشگاه صنعت فلزات گرانبها، طلا و سنگ های قیمتی، با بیان اینکه طی هفته اخیر صادرات طلا و جواهر به دلایل اقتصادی و سیاسی به صفر رسیده است، اظهار کرد: در گذشته خطر سقوط صادرات طلا را متذکر شدیم، اما امروز شاهد مرگ صادرات طلا هستیم که البته دلیل این معضل مشکلات و مسایل سیاسی است.

وی با اشاره به اینکه اصفهان مهد صادرات طلا و جواهر و فلزات گرانبها است، افزود: اصفهان 90 درصد صادرات طلا و جواهر کشور را به خود اختصاص داده است.

رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان با تاکید بر اینکه از 12 مرداد صنعت طلا و جواهر کشور وارد تحریم می‌‎شود، گفت: به صورت کلی صادرات طلا و جواهر و فلزات گرانبها خوابیده است، هم‌چنین مالیات بر ارزش افزوده سایه سنگینی بر صادرات انداخته و سبب حل نشدن مشکلات این صنعت شده است.

وی با تاکید بر اینکه مردم برای رونق این صنعت، طلای ساخته شده خریداری کنند، تصریح کرد: حباب سکه امروز حدود ٥٦٠ هزار تومان است و خرید آن به نوعی ضرر محسوب می شود.

برنامه ریزی برای با این نرخ ارز سخت است

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های استان اصفهان نیز با بیان اینکه نمایشگاه مکانی برای جمع آوری افراد یک صنف است، اظهار کرد: در شرایط سخت اقتصادی بازار سکه ارز و دلار متلاطم است و تاثیر زیادی بر اقتصاد کشور، استان و شرکت نمایشگاه گذاشته است.

علی یارمحمدیان با تاکید بر اینکه در این شرایط اقتصادی متلاطم مسئولیت افراد و مدیران دو چندان شده است، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر برنامه ریزی برای با این نرخ ارز سخت است، شرکت نمایشگاه شرایط سختی را می‌گذراند، اما برای امید به تولیدکنندگان سعی در برگزاری مایشگاه ها داریم.

وی با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه طلا در شرایط کنونی اقتصاد واقعا هنر بود، افزود: با این وجود به کمک فعالان این صنعت، اتحادیه و اتاق بازرگانی نمایشگاه طلا برگزار شد تا امید بخش فعالان این صنعت باشد.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های استان اصفهان با اشاره به اینکه ما به عنوان شرکت نمایشگاه هم‌چنین پروژه سنگین نمایشگاه بزرگ را در دستور کار داریم، اظهار کرد: برای ساخت و تکمیل فاز نخست این طرح 159 میلیارد تومان با نرخ دلار 3000 تومان پیش بینی کرده بودیم که امروز شرایط به نحوی دیگر شده است، اما امیدواریم این پروژه با محقق شدن تعهدات سهامداران به سرعت اجرایی شود.

وی تصریح کرد: امروز سعی می کنیم این تهدید به فرصت تبدیل کنیم و با برنامه ریزی به قوت و شدت برپایی نمایشگاه‌ها را دنبال خواهیم کرد.

فعالان صنعت طلا رغبتی برای حضور در نمایشگاه ندارد

رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران نیز در این نشست با اشاره به برخی عواملی که فعالان صنعت طلا رغبتی برای حضور در نمایشگاه پیدا نمی کنند، اظهار کرد: صنعت و معدن اگه تولیدکنندگان را تشویق نمی‌کنند حداقل آنها را دلسرد نکنند، طلا شرایطی دارد که باید خود را همچون نگین انگشتر نشان دهد و اگر هزینه نکنند مردم نمی‌توانند آن را ببینند.

ابراهیم محمدولی افزود: متاسفانه سازمان امور مالیاتی فشار بسیاری را برای گرفتن مالیات بیشتر این صنعت تحمیل می کند، این نگاه ها صنعت طلا را دچار مشکل می‌کند، اما امیدواریم فعالان این بخش در نمایشگاه حضور یابند.

جانمایی شهرک طلای اصفهان نهایی شده است

رییس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان نیز در این نشست با بیان اینکه امروز علاوه بر ایران، جهان نیز در شرایط خاصی اقتصادی به سر می برد، اظهار کرد: برپایی نمایشگاه وجود ذاتی برای بسترسازی در راستای، تولید، صادرات و تجارت دارد و به طور قطع اگر نمایشگاه نباشد صنف طلا و جواهر معنا نخواهد داشت.

هوشنگ شیشه بران با تاکید بر اینکه شرایط سخت موجود را تنها می توان با تمام توان خود مدیریت کنیم، افزود: در شرایط امروز تقاضا برای برای مصرف شخصی طلا کاهش یافته و تقاضا به سمت طلای خام رفته است. متاسفانه اکنون 1300 واحد تولیدی در اصفهان یا تعطیل شده اند و یا با ظرفیت 20 تا 30 درصد فعالیت می کنند.

وی با بیان اینکه اصفهان از گذشته در ساخت حلقه، النگو و زنجیر سرآمد کشور و دارای اساتید بسیار بوده است، اظهار کرد: مشکلات امروز طلا در درون خود آن است و نباید خود را در کمدها پنهان کنیم و در نمایشگاه ها حضور پیدا نکنیم چرا که با در حاشیه قرار گرفتن راه به جایی نمی بریم.

وی در خصوص آخرین وضعیت ساخت شهرک طلای اصفهان نیز، گفت: از آنجایی که اصفهان دارای اکوسیستم خاصی است برای ایجاد شهرک دچار مشکل هستیم از این رو این شهرک باید به صورت توریستی و کارگاهی افتتاح شود، در این راستا جانمایی و اقدامات اولیه این شهرک در شرق اصفهان و حوالی شهرک صنعتی جی انجام شده است.

دولت 70 تن سکه را در حراج فروخت

هم‌چنین رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر کشور در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه تا زمانی که مسئولان دید خود را به صنعت طلا و جواهر تغییر ندهند هیچ یک از مشکلات این صنعت برطرف نخواهد شد، گفت: صنعت طلا و جواهر همانند زاینده رود خشک شده و ما اکنون در سوگ این صنعت نشسته‌ایم.

حجت اله شفائی با بیان اینکه طلا هنوز در ایران به گونه ای صنعت نشده است، افزود: در حال حاضر تایلند و ترکیه به مدد دولتمردان و صنعتگران خود یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر دنیا محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه تا نگاه مسئولان از این صنعت برنگردد و به عنوان صنعت ارزآور به صنعت طلا و جواهر نگاه نشود، همچنان شکست می‌خوریم، تاکید کرد: باید زیرساخت‌های لازم را برای صنعت طلا و جواهر مهیا و برای رونق آن در نمایشگاه‌ های مختلف شرکت کنیم.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر کشور با بیان اینکه کارگاه‌های تولید طلا و جواهر در ایران به انبار آهن پاره تبدیل شده است، گفت: خرید طلای ساخته شده به نفع مردم است و در حال حاضر بین 600 یا 800 هزار تومان از قیمت سکه، حباب است.

وی با بیان اینکه در چند ماه اخیر دولت در توجیه حراج سکه و تنظیم بازار، حدود 70 تن سکه معادل 8 میلیون سکه را فروخت و نقدینگی مردم را بلوکه کرد، افزود: این رقم معادل 42 تن طلا ساخته شده بود که مردم می توانستند خریداری کنند، اما با این سیاست دولت ذائقه مردم را از خرید طلا ساخته شده به سمت سکه تغییر داد