bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۶۸۷۶۰

۷۰۰ هزار نفر در ایران بیماری صرع دارند

تاریخ انتشار: ۱۷:۲۷ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۷

مدیرعامل انجمن صرع ایران نوشت: متاسفانه هنوز بخش زیادی از جامعه درباره بیماری صرع آگاهی نادرست دارند و دچار خرافات و عقاید خاصی هستند.

به گزارش ایرنا، «داریوش نسبی طهرانی» در سی و سومین همایش انجمن صرع ایران افزود: دارودرمانی تنها راه برای درمان کامل این بیماری نیست؛ بلکه صرع اختلالی است که به سبب بروز استرس و اضطراب همه زندگی فرد را مانند شرایط تحصیلی، شغل، خواب و خوراک و اطرافیان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

نسبی طهرانی اضافه کرد: گاهی این بیماری زنگ خطری دارد و گاهی این‌طور نیست اما باید آن را به‌موقع تشخیص داد و کنترل کرد.

وی گفت: بیماری صرع ممکن است زندگی فرد و موقعیت‌های اجتماعی او را از نوزادی تا بزرگ‌سالی تحت تأثیر قرار دهد و بیماران باید همیشه داروهای خود را همراه داشته باشند تا در مواقع ضروری دچار مشکل نشوند.

«افزایش آگاهی نقش ویژه‌ای در درمان دارد و باید نکات زیادی را یاد بگیریم تا بتوانیم بهتر با این بیماری مبارزه کنیم؛ صرع یک بیماری مزمن است اما می‌توان آن را با دارو کنترل کرد. باید بدانیم صرع به‌جز تشنج علائم دیگری دارد که باید آن را شناخت و به‌موقع درمان کرد».

مدیرعامل انجمن صرع ایران افزود: با آموزش عمومی باید اطلاعات مردم درباره بیماری‌ها به‌ویژه صرع افزایش یابد.

سی و سومین همایش انجمن صرع ایران امروز (پنجشنبه) در فرهنگسرای اشراق تهران برگزار شد. این همایش از سال 13٧٤ پایه‌گذاری شد.

بیماری صرع چهارمین بیماری عصبی رایج در دنیاست که به دنبال اختلال در انتقال پیام‌های عصبی بین سلول‌های مغز به وجود آمده و می‌تواند در هر سنی رخ دهد.

چنانچه یک‌بار حمله رخ دهد تشنج نامیده می‌شود و زمانی که تعداد حملات تشنج 2 بار و بیشتر شود به‌اصطلاح گفته می‌شود که بیمار به صرع مبتلاست.

تشنج می‌تواند به دنبال دلایل ناشناخته‌ای مانند اصابت ضربه به سر، افت شدید قند و کلسیم خون، عفونت‌های ویروسی و باکتریایی سیستم عصبی، تومورهای مغزی، اکسیژن ناکافی در مغز به دلیل خونریزی‌های داخلی و بیماری آلزایمر رخ دهد.

علائم بیماری صرع شامل حرکات شدید دست‌وپا، سقوط بر زمین، ایجاد صداهای غیرطبیعی، بی‌اختیاری ادرار، کاهش سطح هوشیاری، کاهش هوشیاری کوتاه‌مدت، پرش ناگهانی عضلات دستان به‌ویژه در صبح‌هاست.

پیش‌بینی می‌شود بیش از ۷۰۰ هزار نفر در کشور مبتلابه صرع باشند.