جلسه استیضاح وزیر کار دولت دوازدهم حواشی زیادی را به دنبال داشت به طوری که برخی نمایندگان با سابقه چند دور نمایندگی معتقد بودند این اتفاقات برای اولین بار بود که در جریان یک استیضاح رخ میداد.
به گزارش خبرآنلاین، حدودا ساعت 8 و 15 دقیقه بود که زنگ آغاز جلسه علنی مجلس به صدا درآمد؛ آن هم با یک دستور کار مهم یعنی استیضاح وزیر کار دولت دوازدهم اما دقایقی طول نکشید که علی لاریجانی رئیس مجلس به منظور ایجاد شدن تشکیک در بین امضا کنندگان استیضاح علی ربیعی اعلام تنفس کرد و مجلس برای دقایقی غیر علنی شد.
بگو مگوی محجوب و لاریجانی
وقتی جلسه مجلس باردیگر علنی شد فضا آنچنان مشنج بود که کمتر نماینده ای بود که بر سر صندلی های خود نشسته باشد. علی رستمیان پشت تریبون ایستاده بود تا در موافقت با استیضاح وزیر کار صحبت کند اما فریادهای اعتراض آمیز محجوب مانع از آن شد. محجوب اصرار داشت اغاز جلسه استیضاح بدون حضور وزیر برخلاف آئین نامه مجلس است.
وقتی لاریجانی با اصرار محجوب مواجه شد در پاسخ به او گفت: علی لاریجانی در واکنش به اعتراض شدید علیرضا محجوب، با خواندن ماده ۲۲۹ آییننامه داخلی مجلس به وی گوشزد کرد که هیچ کجای آییننامه صراحتی برای آغاز جلسه استیضاح با حضور وزیر استیضاح شونده ندارد.
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آییننامه هیچ صراحتی ندارد بنابراین وزیر باشد یا نباشد استیضاح باید آغاز شود بنابراین لطفا آقای رستمیان مطالب خود را بیان کنید.
در حالی که اعتراضات محجوب همچنان ادامه داشت جلسه استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آغاز شد و دقایقی بعد علی ربیعی به همراه رضا انصاری معاون منابع انسانی رییسجمهور و جمعی از دولتمردان وارد صحن علنی مجلس شدند.
ماجرای تنفس دقایق اولیه مجلس چه بود؟
بعد از تشنجی که در اثر غیرعلنی شدن جلسه پیش آمد بهروز نعمتی به میان خبرنگاران آمد و از حواشی که اتفاق افتاد گفت. او توضیح داد: طبق مواد ۲۱۲ و ۲۱۳ آییننامه داخلی مجلس اگر ظرف مدت مقرر تعیین شده توسط هیات رییسه مجلس، کمیسیون مربوطه باید طی مدت یک هفته جلسه استیضاح را برگزار کند اما به دلیل برگزار نشدن این جلسه و اعتراض متقاضیان استیضاح، جمعی از نمایندگان خواستار در دستور قرار گرفتن استیضاح در صحن علنی بودند حتی دیروز هم در جلسه هیات رییسه مجلس دراین باره صحبت کردیم ولی به دلیل شفافیت آییننامه مجلس باید جلسه استیضاح برگزار می شد که امروز این جلسه در جریان است.
نعمتی با نکوهش اقدام ۱۱ نماینده در صحبت نکردن در موافقت با طرح استیضاح، گفت: اتفاق بدی که امروز در صحن علنی مجلس افتاد این بود که این دوستان باید در موافقت با استیضاح و مخالفت با ربیعی صحبت میکردند اما این آقایان پشت تریبون مجلس نیامدند و به نظر بنده کار خوبی نکردند.
سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی متذکر شد: اگر عزیزی برای استیضاح به حجت شرعی نرسیده باشد نباید این کار را انجام دهد و اگر به حجت شرعی رسید باید استیضاح را انجام دهد که متاسفانه این اتفاق نیفتاد. بعد از اتفاقی که افتاد هیات رییسه ۱۵ دقیقه تنفس داد و باز مجددا جلسه استیضاح آغاز شد و جمع بندی این بود که استیضاح انجام شود.
نماینده مردم تهران در مجلس، تعداد نهایی متقاضیان استیضاح را ۲۴ نفر اعلام و تاکید کرد: اگر حتی یک نفر از این آقایان خواستار برگزاری جلسه استیضاح باشد باید طبق قانون این جلسه برگزار شود. روند، روند قانونی و بسیار شفاف است حتی در قانون اساسی نیز این مسئله مورد تاکید قرار گرفته است.
دلایل تنش در مجلس از زبان نماینده اصولگرا
کوهکن که از نمایندگان اصولگرای مجلس دهم است درباره ماجرای غیر علنی شدن جلسه صبح و تنش های بعد از آن گفت: در طول ۱۰ دوره مجلس شورای اسلامی چنین اتفاقی نیفتاده بود، دلیل این کار این است که گاهی اوقات در پس پرده و یا در لفافه حرفهایی زده میشود و یا تحریکهایی صورت میگیرد که اجازه نمیدهد یک امر قانونی مسیر خود را عادی و روان طی کند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن تاکید کرد: اصولا مجلس جایی است که باید آرام و با تحمل یکدیگر کارها را انجام دهیم. متاسفانه امروز در حضور آقای وزیر و معاونانشان به محض اینکه دستور جلسه خوانده شد و مطرح شد که استیضاح در دستور کار قرار دارد یکی دو نفر از همکاران ما کاری کردند که باعث تحریک جو مجلس شد.
وی افزود: در همانجایی که آقای وزیر تشریف داشتند و مدیرکل امور مجلس هم بودند شروع کردند به دو دو گفتن و هنگامی که اسامی اعلام شد و اسم آقای گودرزی خوانده شد این سوءتفاهم پیش آمد که آقای گودرزی نماینده بروجرد است که اصلا ایشان از امضاکنندگان نبود.
کوهکن ادامه داد: برای اولین بار بود که یک تعدادی از همکاران ما که ما به آنها وکیل الدوله میگوییم شروع کردند به دو دو گفتن. ما با دولت دشمنی نداریم اما مردم باید این احساس را داشته باشند که دولت و مجلس کار خود را به طور مستقل انجام دهد. اگر سوالی هست باید با طمأنینه و استدلال پرسیده شود. طبیعتا طرف مقابل هم پاسخ خواهد داد که این جوابها به رای گذاشته می شود.