bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۷۰۱۳۸

آمریکا نخستین معافیت تحریمی را صادر کرد

اعطای معافیت تحریمی به پروژه آذربایجان به طور تلویحی در فرمان اجرایی که دونالد ترامپ روز دوشنبه امضا کرد، مطرح شده بود. فرمان ترامپ، شامل "معافیت یک پروژه گاز طبیعی" بود که کریدور گاز جنوبی را بدون ذکر نام، توصیف می‌کند. فرمان مزبور، به قانون کاهش خطر ایران و حقوق بشر سوریه مصوب ۲۰۱۲ اشاره کرد.

تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۷
آمریکا نخستین معافیت تحریمی را صادر کرد

فرارو- آمریکا به کشور آذربایجان برای توسعه میدان‌های گازی در دریای خزر که یک شرکت ایرانی هم در آن‌ها سهم دارد، معافیت تحریمی داده است.

به گزارش فرارو، همزمان با اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران، کشور آذربایجان برای بهره برداری از یک پروژه گازی که ایران در آن حضور دارد، از اجرای تحریم‌های آمریکا معاف شد.

پروژه کریدور گاز جنوبی (Southern Gas Corridor) که آذربایجان آن را برای انتقال گاز طبیعی به اروپا انجام می‌دهد، از تحریم‌های آمریکا علیه مشتریان گازی ایران معافیت دریافت کرد.

پروژه کریدور گاز جنوبی قرار است پس از اتمام، سالانه ۱۶ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از دریای خزر به ترکیه و جنوب اروپا منتقل کند. شرکت بریتانیایی بی‌پی (BP) که مسئول توسعه میدان‌های ساحلی شاه‌دنیز کشور آذربایجان است، از آمریکا درخواست معافیت تحریمی کرده بود. میدان‌های شاه‌دنیز، منبع گاز انتقالی در پروژه کریدور گاز جنوبی خواهند بود. شرکت بازرگانی نفت ایران، در فاز دوم شاه دنیز ۱۰ درصد سهم دارد. به همین دلیل احتمال تحریم‌شدن این پروژه به دلیل تحریم‌های ایران وجود داشت.

تحریم‌های آمریکایی که در چهارم نوامبر آینده علیه بخش نفت و گاز ایران اعمال خواهد شد، شرکت‌هایی را که با ایران دادوستد کنند را از سیستم مالی آمریکا محروم می‌کند.

به گزارش گلوبال پلاتس، اعطای معافیت تحریمی به پروژه آذربایجان به طور تلویحی در فرمان اجرایی که دونالد ترامپ روز دوشنبه امضا کرد، مطرح شده بود. فرمان ترامپ، شامل "معافیت یک پروژه گاز طبیعی" بود که کریدور گاز جنوبی را بدون ذکر نام، توصیف می‌کند. فرمان مزبور، به قانون کاهش خطر ایران و حقوق بشر سوریه مصوب ۲۰۱۲ اشاره کرد. این قانون آمریکایی یک "معافیت برای توسعه گاز طبیعی و عملیات و احداث یک خط لوله برای انتقال گاز طبیعی از آذربایجان به ترکیه و اروپا" را توصیف می‌کند. این قانون می‌گوید کریدور مزبور "برای ترکیه و کشور‌هایی در اروپا امنیت انرژی و استقلال انرژی" از روسیه فراهم می‌کند. گفتنی است که کریدور گاز جنوبی، خاک کشور روسیه را دور می‌زند و از طریق ترکیه به اروپا می‌رود.