ترامپ چند روز پیش با طرفداران مذهبی و کاتولیک خود دیدار داشت و در آنجا اعلام کرد که اگر مخالفان او (دموکراتها) در انتخابات میاندورهای پیروز شوند، احتمال دارد جنگ داخلی به راه بیفتد. ترامپ به صورت مستقیم میگوید که طرفداران او با مخالفان درگیر خواهند شد و نشان از تمایل وی به ایجاد رعب و وحشت دارد و رفتار او در داخل آمریکا بسیار قابل تامل و حتی خطرناک ارزیابی شده است.
استیضاح رئیسجمهوری آمریکا به دو سوم آراء سنا نیاز دارد اما دموکراتها تا به امروز بسیار منفعل عمل کردهاند و چالش جدی در انتخابات میاندورهای، وی را تهدید نخواهد کرد.
«نادر انتصار» رئیس سابق دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلابامای جنوبی در تشریح احتمال استیضاح رئیس جمهوری آمریکا در گفتوگو با ایلنا عنوان کرد: اخبار و تحلیلهای گوناگونی در مورد احتمال استیضاح دونالد ترامپ در رسانههای داخل و خارج از ایران منتشر شده است اما واقعیت این است که مفهوم استیضاح در بین این متون به درستی بیان نشده است. واقعیت این است که استیضاح ترامپ در وضعیت فعلی بسیار بعید به نظر میرسد و حتی اگر مبنای آن را پیروزی دموکراتها در انتخابات میاندورهای بدانیم باز هم کار برای آنها بسیار سخت خواهد بود؛ به گونهای بیل کلینتون در مجلس نمایندگان آمریکا با کسب چهار رای از رقبای خود (جمهوریخواهان) به گردونه قدرت باز گردانده شد و در آن موقع هم چنین سخنانی مطرح بود که وی به زودی از قدرت کنارگیری خواهد کرد اما چنین حالتی اتفاق نیافتاد.
برکناری ترامپ به هیچ عنوان محتمل نیست
وی ادامه داد: باید توجه داشت که برای استیضاح رئیسجمهور آمریکا باید دو سوم آراء در سنا کسب شود که باز هم برکناری وی محقق نخواهد شد؛ چراکه پس از رای مثبت به استیضاح باید اتهام وی مسجل و مشخص شود و سپس وی محکوم شده و گزارش آن به قوه قضائیه آمریکا ارسال شود. از این منظر نمیتوان امید داشت که کارِ ترامپ تا به این مرحله پیش برود؛ بنابراین امید به برکناری ترامپ صفر است. اینکه دیده میشود او در سخنان اخیر خود به طور پیوسته به دنبال بزرگ جلوه دادن خود و اقداماتش است، دقیقا نشان میدهد که جنگ روانی با مخالفانش را در دستور کار قرار داده و در این مسیر متهم کردن بیش از حد رسانهها را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
ترامپ چند روز پیش با طرفداران مذهبی و کاتولیک خود دیدار داشت و در آنجا اعلام کرد که اگر مخالفان او (دموکراتها) در انتخابات میاندورهای پیروز شوند، احتمال دارد جنگ داخلی به راه بیفتد. ترامپ به صورت مستقیم میگوید که طرفداران او با مخالفان درگیر خواهند شد و نشان از تمایل وی به ایجاد رعب و وحشت دارد و رفتار او در داخل آمریکا بسیار قابل تامل و حتی خطرناک ارزیابی شده است.
رفتار ترامپ کاملا مشابه پادشاه عربستان است
این تحلیلگر مسائل بینالملل با بیان اینکه فردیت ترامپ انتخابات میان دورهای را به چالش خواهد کشید، گفت: ترامپ به صورت مشخص اعلام میکند که همه چیز در آمریکا توسط او و در رفتار او خلاصه میشود. او با این سخنان به طرفداران خود القاء میکند که مجری آرامش در آمریکا کسی نیست جز ترامپ. رفتار او دقیقا همانند پادشاه عربستان است که خود را خادم حرمین مینامد. هدف دیگر ترامپ تشویق افراطیون مذهبی در آمریکا است؛ او با مسیحیان تندرو که طرفدارش هستند صبحانه میخورد و به دنبال تشویق آنها برای حمایت از خود و حتی مقابله میدانی با مخالفان در صورت پیروزی در انتخابات آینده است. این رفتار و اظهارنظرها بسیار چالش برانگیز و حتی ضد امنیت ملی به شمار میرود.
فساد اخلاقی و مالی ترامپ، بر میزان آرای او بیتاثیر است
بسیاری معتقدند که به دلیل انتشار اخبار فساد اخلاقی و مالی ترامپ، پایگاه رای او مورد صدمه واقع خواهد شد اما این تحلیل درست نیست. او به دلیل تغییر در اقتصاد داخلی و تاثیرش بر کاهش فقر و بیکاری همچنان طرفداران سر سختی در جامعه آمریکا دارد و به نظر میزان رای او و همچنین وجهه عمومیاش تغییر چندانی نکرده است. تازمانی که ترامپ و وجهه او در داخل ایالات متحده به صورت جدی مخدوش نشود، نمیتوان گفت که وی به لبه پرتگاه میرود و سقوط میکند.
وی در پایان در تحلیل آخرین وضعیت اردوگاه دموکراتها و جمهوریخواهان خاطرنشان کرد: چیزی در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از مردم آمریکا در زمان انتخابات ۲۰۱۶ به این نتیجه رسیدند که نگاه سایر نامزدهای انتخابی (به غیر از ترامپ) به خارج از آمریکا است؛ ترامپ از این فرصت و اعتراضی که در دل مردم نهفته بود، با زیرکی کامل استفاده کرد و نتیجهاش پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری بود. درست است که جامعه ایالات متحده دو قطبی شده اما برخی در آمریکا معتقدند که کاخسفید در حال توطئه علیه آمریکاست اما اوضاع و احوال چیز دیگری را نشان میدهد. در این بین دموکراتها همچنان در شوک پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶ قرار دارند. افرادی مانند برنی سندرز هم که طرفدارانی برای خود دارد، در سکوت و حیرت فرو رفتهاند. اساساً دموکراتها بسیار منفعل عمل کردهاند و تا زمانی که گزینهای مناسب و پر قدرت در مقابل ترامپ نداشته باشند، نمیتوانند کاری کنند. بنابراین با این وضعیت ترامپ تهدید خاصی را حس نخواهد کرد.