bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۷۵۱۰۳

نایب رئیس شورای تهران: شورا، ماشین مشدی ممدلی است!

«شورا ماشین مشدی ممدلی شده که نه بوق دارد نه صندلی! ما نه جایگاه داریم و نه ابزار نظارت. شورا بودجه را تصویب می‌کند، ولی ما ابزار نظارتی بر عملکرد شهرداری نداریم. اعضای شورا هم در توانشان نیست و فرصت را هم ندارند به سازمان‌های شهرداری سرک بکشند. نه ساز و کار داریم، نه ابزار داریم».

تاریخ انتشار: ۱۲:۲۳ - ۰۳ مهر ۱۳۹۷
"شورای شهر ماشین مشدی ممدلی است"، این توصیف امروز نایب رئیس شورای شهر تهران از وضعیت نظارت بر اقدامات شهرداری است.
 
نایب رئیس شورای تهران: شورا، ماشین مشدی ممدلی است!
به گزارش خبرآنلاین، شورای پنجم تهران، اعلام کرده از کنترل شهرداری تهران ناتوان است. تعبیری که ابراهیم امینی، نایب رئیس شورای تهران امروز درباره نظارت شورای شهر بر عملکرد شهردار داشت، گویای این مفهوم است، چون او گفت: شورا ماشین مشدی ممدلی شده که نه بوق دارد نه صندلی! ما نه جایگاه داریم و نه ابزار نظارت. شورا بودجه را تصویب می‌کند، ولی ما ابزار نظارتی بر عملکرد شهرداری نداریم. اعضای شورا هم در توانشان نیست و فرصت را هم ندارند به سازمان‌های شهرداری سرک بکشند. نه ساز و کار داریم، نه ابزار داریم.

پیش از این، ناتوانی شورای پنجم بر عملکرد‌های شهرداری تهران به خصوص در حوزه مالی و انتصابات، بار‌ها از سوی رسانه‌ها مورد انتقاد قرار گرفته بود. حالا نایب رئیس شورای شهر در نشست خبری کمیسیون نظارت و حقوقی این نهاد می‌گوید برخی نظارت‌های اعضای شورا باعث می‌شود شهرداری اعتراض کند چرا در امور اجرایی، دخالت می‌شود.

مهمترین مباحث مطرح شده در نشست کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر به شرح زیر است:

ابراهیم امینی: شورا توان و ابزار نظارت ندارد
شورا باید نظارت داشته باشد، ولی چون نوپاست، ساز و کار نظارت به خوبی تبیین نشده و ضمانت اجرای لازم وجود ندارد. در شورای اول اختلافات باعث انحلال شد. از شورای دوم تا چهارم تلاشی برای نهادینه شدن شورا نشد. الان هر اقدامی می‌خواهیم انجام بدهیم برای نهادینه شدن جایگاه شورای شهر است.
 
ما نه جایگاه داریم و نه ابزار نظارت. شورا بودجه را تصویب می‌کند، ولی ما ابزار نظارتی بر عملکرد شهرداری نداریم. اعضای شورا هم در توانشان نیست و فرصت را هم ندارند به سازمان‌های شهرداری سرک بکشند. نه ساز و کار داریم، نه ابزار داریم. شورا ماشین مشدی ممدلی شده که نه بوق دارد نه صندلی!

-تذکر و استیضاح شهردار اثرگذار نیست. موضوع استیضاح شبیه غیر ممکن است. شهردار اول با اکثریت نسبی انتخاب می‌شود و بعد با دو سوم رای قابل استیضاح است. ضمن اینکه مصلحت‌هایی که اعضای شورا در عدم تزلزل مدیریت شهری در نظر دارند، ترجیح می‌دهند با مدیریت شهری کار کنند. ما کار نظارتی را که می‌خواهیم انجام دهیم، می‌گویند دخالت در اجراست.
-شورای عالی استان‌ها درباره عموم مشمول شهرداران در قانون منع بازنشستگی به مجلس نامه نوشته است و ما هم از حق خودمان دفاع کردیم و به وزیر کشور نامه نوشتیم. شما نگرانید؟

-موضوع (عدم حمایت شورای شهر از) آقای نجفی و (حمایت شورا از) آقای افشانی قیاس مع الفارق است. آقای نجفی خودش استعفا داد، ولی آقای افشانی استعفا نداده است. می‌گویند مشمول قانون اخیر التصویب هستید و مسئله مربوط به شورای شهر است و نه شخص شهردار. بار‌ها شهردار گفته است من به قانون تمکین می‌کنم. ضمن این که قضیه آقای نجفی را همه دوستان عضو شورا تا آخر تلاش کردند حضور او مستمر باشد، چون تزلزل مدیریت به ضرر تهران است.

-الان حمایت از افشانی، نظر شخص من نیست، نظر همه اعضای شورای شهر است. بحث هم شخص شهردار نیست. بحث این است همه ما به این اجماع رسیدیم از نظر مصلحت سنجی در این دوره، شهر تهران ظرفیت تغییر مدیریت را دیگر ندارد. فساد‌ها در دوران تزلزل صورت می‌گیرد. خدمات شهری به صورت جدی انجام نمی‌شود. چون بحث حقوقی است و بنده رشته ام حقوق است، معلوم است ظهور و نمود بنده نسبت به بقیه اعضا بیشتر باشد. تخصص بنده حقوق است و بحث بازنشستگی هم حقوقی است. برخی حقوقدانان مطرح کشور نظری را می‌گویند که ما هم داریم. آقای کشاورز یکی از حقوقدانان کشور و رئیس اتحادیه کانون‌های وکلای سراسر کشور بوده است که این نظر را دارد. آقای دکتر جلالی، استاد دانشگاه شهید بهشتی هم این اعتقاد را دارد. آقای عبدی جامعه شناس است و این نظر را تایید می‌کند. دوستان اگر نظر دیگری دارند، از لحاظ حقوقی جواب بدهند.

-بحث شهردار تهران از سایر شهرداران متمایز است، چون شهردار تهران همطراز وزیر محسوب می‌شود. در قبل از انقلاب، طبق قانون، شهردار با حکم شاه منصوب می‌شد و حقوق معاونان شهردار، مطابق حقوق معاونان وزیر بود. هیات وزیران در سال ۷۹ مصوب کرده شهردار تهران همطراز وزیر است، یعنی مساوی و برابر است. وقتی می‌گوییم همطراز وزیر است، یعنی وزیر نیست، ولی همه امتیازات وزیر را دارد.

-مصوبه عدم اشتغال بازنشستگان به بهانه جوانگرایی تصویب شد و ما هم کاملا قبول داریم. ما فکر می‌کنیم با این شیب تند، تبعات منفی قانون باعث می‌شود اصلاحیه‌هایی به آن وارد شود. در شرایطی که با دشمن خارجی و مشکلات داخلی درگیریم که مدیریت کشور را متزلزل می‌کند، این قانون به نفع کشور نیست. ۱۶ استاندار باید بروند و استانداران جدید می‌آیند طبعا همه معاونانشان و فرمانداران شان را عوض می‌کنند.

-دیروز گفتم قانون عدم اشتغال بازنشستگان به بهانه جوانگرایی است منتهی گمانه زنی‌هایی که برخی می‌کنند در فضای مجازی دو گزینه را مطرح کردند، آقایان آخوندی و آقای ربیعی، آقای آخوندی ۲ سال از آقای افشانی بزرگتر است و آقای ربیعی ۴ سال بزرگتر است. این قانون شاه بیت جوانگرایی است، ولی داریم پیر‌ها را می‌بریم و پیرتر‌ها را می‌آوریم. ما با کسی رایزنی نکردیم. وزیر کشور اعلام کرده استعلام از دیوان محاسبات و معاون حقوقی رئیس جمهور می‌کنیم. اگر این دو دستگاه جواب دهند که شهردار مشمول نیست، ما هم به کار ادامه می‌دهیم ما نه جایگاه داریم و نه ابزار نظارت. شورا بودجه را تصویب می‌کند، ولی ما ابزار نظارتی بر عملکرد شهرداری نداریم. اعضای شورا هم در توانشان نیست و فرصت را هم ندارند به سازمان‌های شهرداری سرک بکشند. نه ساز و کار داریم، نه ابزار داریم. اگر اختلاف بود، ما از مجلس استفسار می‌کنیم. البته این روند نافی درخواست تفسیر نمایندگان از مجلس نیست.

محمود میرلوحی: با کفالت آزادم
-آقای قالیباف با وکالت آقای بهرامی از من درباره مصاحبه‌ای که درباره واگذاری املاک به اشخاص حقیقی داشتم مبنی بر نشر اکاذیب و توهین شکایت کرده اند. یک بار احضار شدم، تفهمیم اتهام شدم و دفاع کردم، الان هم با قرار کفالت آزادم.

-ما ماشین تولید مصوبه نیستیم و بعد بگویم مدیر خواست عمل کند یا نکند. مصوبات خوبی درباره نظارت انجام می‌شود. امیدواریم عمیقتر و وسیعتر شود.

-طبق آخرین لیست واگذاری املاک، این املاک به ۱۶۰۰ فقره رسیده و نمی‌شود درباره همه اش نظر واحد داد. این‌ها دارد کار گسترده می‌شود. اولویت ما استرداد املاک به شهرداری است. تاکنون ۱۶۸ مورد دستور قضایی درباره املاک صادر شده است و تعداد قابل توجهی منجر به تنظیم قرارداد اجاره و استرداد املاک شده است. ما از ناحیه ۳۷ دادسرای تهران به خاطر صدور احکام و همکاری با ما تشکر می‌کنیم.

-مگر قانون بازنشستگی فقط برای شهردار است؟ در شهرداری تاکنون ۲۰۰ نفر مشمول شده اند، ولی چرا اینقدر اصرار است کشف شود در شهرداری یک نفر بازنشسته است؟ چه کسی خبر دارد چقدر مدیر در صدا و سیما بازنشسته شده اند؟ یک موج سنگینی علیه شورا‌ها به راه انداخته اند. همه حوادث دیماه ۹۶ و مشکلات فعلی را می‌بینیم. شورا نعمت بزرگ و سوپاپ اطمینان برای حضور مردم و نقش مردم است.

-استاندار که بودم، بودجه شهرداری‌های استان را در فرغون می‌گذاشتند و می‌آورند و می‌گفتند تصویب کن. تصویب یعنی امضا. گزارش‌های بازرسی کل کشور درباره منطقه ۲۲ را ببینید. گزارش‌های زیادی است که باید ببینیم چه کنیم. شورا را کمک کنید. ما یک ماه طول کشید شهردار را انتخاب کردیم. انگار ما لذت می‌بریم دوباره شروع کنیم یکی یکی گزینه‌ها را برای تصدی شهرداری بررسی کنیم. این گونه نیست که تبلیغ می‌شود کار شهرداری زمین مانده، تزلزلی وجود ندارد. آقای افشانی جدی است و دارد کار خودش را می‌کند. برخی می‌خواهند شورای پنجم را مانند شورای اول کنند. اگر آقای افشانی مشمول قانون شد این‌ها همان‌هایی هستند که می‌گویند شورای پنجم هم مانند شورای اول شد.

حبیب زاده: ازدیاد شکایت از شهردار
-شکایت مردم از شهرداری زیاد است و ما منکر آن نیستیم. بخشی از شکایات به توافقات مردم با شهرداری‌های مناطق برمی گردد که در دوره جدید، به خاطر خلاف بودن توافقات، اجرا نشده است. بخشی از شکایات مردم مربوط به املاکی است که شهرداری از مردم خریده، ولی هنوز نتوانسته به تعهداتش عمل کند و مبالغ را بپردازد. عمده این املاک، ریزدانه و متعلق به افراد ضعیف بود که هنوز تعیین تکلیف نشده است. بخشی از شکایات مربوط به مراجعات مکرر مردم به دفاتر الکترونیک شهر است که باعث افزایش مراجعات توامان به شهرداری شده و باعث گلایه مردم است.

علی اعطا: از مصوبات شهرداری بی خبریم
-ما از صورت جلسات و مصوبات شهرداری بی اطلاع هستیم و با وجود تذکرات اعضا، هنوز دسترسی به سامانه‌های نظارتی شهرداری برای اعضای شورای شهر فراهم نشده است.

ناهید خداکرمی:
-به نظر می‌آید بازنشسته‌ها دارند می‌روند. علی رغم اینکه قانون ممکن است شهرداری‌ها را شامل نشود. دندان روی جگر بگذارید اگر به مدیریت شهری تکلیف شد شهرداری‌ها مشمول قانون است، عمل می‌کنیم. ولی در حال حاضر ما باور داریم هیچ کدام از سازمان‌های شهرداری مشمول این قانون نمیشود.