bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۷۵۸۵۶

پشت‌پرده تحركات نفتی عربستان علیه ایران

بن سلمان برای حل بحران این دو میدان نفتی و از سرگیری تولید نفت از آن‌ها به کویت رفت. اما به نظر می‌رسد سفر او نتایج مورد نظر را محقق نکرده است. شبکه‌های اجتماعی در کویت، به طور گسترده به ناکامی سفر بن سلمان به دلیل عدم پذیرش "دیکته‌های" او توسط دولت کویت، پرداختند.

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۱۰ مهر ۱۳۹۷
پشت‌پرده تحركات نفتی عربستان علیه ایران

فرارو- آمریکایی‌ها به طور مکرر به عربستان برای افزایش تولید نفت و جبران قطع صادرات نفت ایران به دلیل تحریم‌ها، فشار می‌آورند. ولیعهد عربستان برای افزایش تولید، چشم به دو میدان نفتی مشترک با کویت دوخته است.

به گزارش فرارو، تقریبا یک ماه دیگر تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران اجرا خواهد شد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که این روز‌ها سرگرم تبلیغات انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره است، بار دیگر شنبه گذشته با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان، تماس گرفت و درباره استمرار عرضه نفت و ثبات بازار با او گفتگو کرد.

میادین الخفجی و الوفره؛ کلید جبران نفت ایران؟
سعودی‌ها که این روز‌ها از "شروع جنگ نفتی" علیه ایران سخن می‌گویند، به طور بی‌سروصدا برای جبران نفت ایران تلاش می‌کنند.

یکشنبه گذشته محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، به کویت سفر کرد. برخی ناظران معتقد بودند که در این سفر، مسئله بحران قطر بررسی خواهد شد. اما بعد‌ها معلوم شد که موضوع، چیز دیگری است.

حاشیه‌های این سفر، تلاش‌های عربستان برای جبران نفت ایران را برملا کرد. در ابتدا قرار بود بن سلمان روز شنبه به کویت برود؛ اما این سفر روز یکشنبه انجام شد. علاوه بر این، قرار بود بن سلمان دو روز در کویت باقی بماند، اما سرانجام کل سفر به دو ساعت محدود شد.

یکی از پرونده‌هایی که در این سفر مورد بررسی قرار گرفت و حتی باعث "خشم" بن سلمان از کویت شده، بحران دو میدان نفتی "الخفجی و الوفره" است.

دو منطقه الخفجی و الوفره، در مرز عربستان و کویت واقع هستند و ذخایر نفتی قابل‌توجهی دارند. علیرغم این ذخایر، تولید نفت در این دو میدان مشترک، به دلیل اختلافات مرزی کویت و عربستان از چند سال پیش متوقف شده است. در سال ۲۰۱۴، عربستان به طور یکجانبه تولید نفت در این دو میدان را متوقف کرد.
 
پشت‌پرده تحركات نفتی عربستان علیه ایران
عربستان امیدوار است تولید نفت از میادین مشترک با کویت را از سر بگیرد.

اما اکنون، بن سلمان امیدوار است با از سرگیری تولید نفت در این دو میدان، نفت ایران را جبران کند.

بن سلمان برای حل بحران این دو میدان نفتی و از سرگیری تولید نفت از آن‌ها به کویت رفت. اما به نظر می‌رسد سفر او نتایج مورد نظر را محقق نکرده است. شبکه‌های اجتماعی در کویت، به طور گسترده به ناکامی سفر بن سلمان به دلیل عدم پذیرش "دیکته‌های" او توسط دولت کویت، پرداختند. این گمانه‌زنی‌های مجازی، باعث شد وزارت خارجه کویت بیانیه‌ای صادر کند. در این بیانیه تاکید شده که آنچه در فضای مجازی مطرح شده، شایعه بوده و دیدار مقامات سعودی و کویتی در یک فضای بردارانه انجام شده است.

با این حال، یک منبع در دیوان امیر کویت، به رویترز گفته سفر بن سلمان به کویت "بسیار تنش‌آلود" بود و هیچ توافقنامه سیاسی یا اقتصادی بین دو طرف امضا نشده است. علاوه بر این، یک منبع بلندپایه کویتی به روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم گفته نشانه‌های خشم و ناراحتی روی چهره شاهزاده سعودی و هیئت همراهش آشکار بود.

بنا به گفته این منبع کویتی، کویت پیشنهاد عربستان برای حل بحران دو میدان نفتی را نپذیرفته است.

برخی ناظران معتقدند که سفر بن‌سلمان به کویت در راستای جبران صادرات نفت ایران صورت گرفته است. چرا که آمریکا به عربستان فشار می‌آورد که برای کاهش قیمت‌های نفت؛ دو میلیون بشکه به تولیدش اضافه کند. ترامپ چندین بار هم در توئیتر و هم در تماس تلفنی با پادشاه عربستان خواستار افزایش تولید نفت شده است.

همین شنبه گذشته، ترامپ با ملک سلمان تماس گرفت و درباره ثبات بازار نفت با او گفتگو کرد. عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم، در سرمقاله این روزنامه گفته تماس‌های ترامپ با ملک سلمان برای جبران نفت ایران بوده است.

کارشناسان می‌گویند عربستان بنا به دلایل لوجستیکی، قادر نیست بیش از یک میلیون بشکه نفت اضافی تولید کند. به همین دلیل برای حل این معضل، به میادین مشترک نفتی با کویت چشم دوخته است. ریاض امیدوار است که از میادین الخفجی و الوفره ۵۰۰ هزار بشکه در روز به تولید فعلی‌اش اضافه کند و قیمت‌های نفت را کاهش دهد.

شروع جنگ نفتی علیه ایران
شاید به دلیل همین تحرکات نفتی بن سلمان است که رسانه‌های عربستان از "آغاز جنگ نفتی" سخن می‌گویند.

عبدالرحمن الراشد، مدیر کل سابق شبکه خبری العربیه و چهره نزدیک به محافل قدرت در ریاض، طی یادداشتی تحت عنوان "جنگ نفتی آغاز شد" در روزنامه الشرق الاوسط، از تحرکات عربستان برای جبران نفت ایران سخن گفت.

او با اشاره به اجرای تحریم‌های نفتی در نوامبر آینده نوشت:" قبل از (اجرای) تحریم‌ها، کشور‌های اصلی تولیدکننده (نفت) برای جبران فقدان نفت ایران و جلوگیری از تاثیرگذاری ترس و شایعه‌ها بر افزایش قیمت‌ها و در نتیجه آسیب زدن به اقتصاد جهانی، آمادگی‌هایی انجام داده‌اند. زیرا نفت همانگونه که سلاح آمریکایی‌ها هست، سلاح ایرانی‌ها هم هست. ایران امیدوار است که تحریم هایش، به افزایش قیمت‌ها بینجامد. البته قیمت‌ها به بالای ۸۰ دلار برای هر بشکه، بالا رفته است. افزایش قیمت‌ها ممکن است باعث عقب‌نشینی آمریکایی‌ها شود و مهمترین سلاح‌شان (یعنی تحریم نفتی) را ناکام بگذارد".

الراشد در ادامه مدعی شد:" عربستان تنها کشوری است که می‌تواند با تامین نیاز مشتریان (نفت) و به تبع آن کنترل قیمت‌ها، سناریوی ایران -یعنی ایجاد وحشت و افزایش قیمت‌ها- را ناکام بگذارد".
سوسان
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
10 تا موشک قیمت نفت رو میکنه 300 دلار اگه عرضه داشته باشند
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۰
فکر کنم الان دیگه وقتش باشه چنتا از این موشکها نثار بن سلمان بشه تا یکم به خودشون بیان بعد از این همه توطعه و .....
ناشناس
Switzerland
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۰
توطئه با سواد:)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۰
انشالله اگه به هدف بخوره برسه هم قبوله
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۱
مطمئن باش از یمن چند تامیخوره
انتشار یافته: ۵
bato-adv
bato-adv
bato-adv