فرارو- تازهترین گزارش بانک مرکزی پیرامون تغییرات قیمت اقلام خوراکی در هفته منتهی به ۱۳ مهر در شهر تهران، نشان میدهد که از ۱۱ گروه خوراکی بررسی شده، گوشت مرغ، روغن نباتی و تخم مرغ به ترتیب با افزایش ۸.۳، ۶.۳ و ۴.۳ درصدی بیشترین رشد قیمت را نسبت به هفته پیش از آن داشتهاند. کمترین افزایش قیمت نیز در این ۱۱ گروه متعلق به گروههای گوشت قرمز، قند و شکر و چای به ترتیب با رشد ۰.۱، ۰.۱ و ۰.۴ درصدی بوده است. گروه لبنیات با افزایش ۲.۹ درصدی، برنج با رشد ۱.۴ درصدی، حبوبات و میوههای تازه با رشد ۱.۲ درصدی و سبزیهای تازه با رشد ۳.۶ درصدی، سایر گروههای مورد بررسی در این گزارش هستند.
بررسی تغییر قیمت اقلام خوراکی در زیرگروهها
در گزارش بانک مرکزی علاوه بر ۱۱ گروه اصلی مورد بررسی، زیرگروهها و اقلام خوراکی موجود در گروهها نیز مورد بررسی قرار گرفتهاند. براساس این گزارش، در هفته منتهی به ۱۳ مهرماه، در گروه لبنیات قیمت کره پاستوریزه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود و بهای سایر اقلام این گروه بین ۰.۲ تا ۴.۲ درصد افزایش یافت. قیمت تخم مرغ نیز به شانهای ۱۳۸۰۰ تا ۲۴ هزار تومان رسید. همچنین، برنج داخلی درجه یک و درجه دو به ترتیب شاهد رشد ۱.۶ و ۰.۳ درصدی بود، اما قیمت برنج وارداتی غیر تایلندی ۰.۱ درصد کاهش یافت. حبوبات نیز بین ۰.۵ تا ۵.۱ درصد افزایش یافتند.
در گروه میوههای تازه، قیمت سیب قرمز ۳.۲ درصد، سیب زرد ۷ درصد، پرتقال درجه یک ۴.۱ درصد، نارنگی ۱۲.۵ درصد، هندوانه ۳.۳ درصد و موز ۲.۳ درصد کاهش یافت، اما سایر اقلام بین ۱ تا ۱۰.۲ درصد افزایش یافت. در گروه سبزیهای تازه نیز قیمت خیار ۱.۹، سیبزمینی ۲۸.۲، پیاز ۲۲ و لوبیا سبز ۰.۵ درصد افزایش یافت، اما سایر اقلام این گروه بین ۰.۴ تا ۷.۹ درصد کاهش پیدا کردند.
در ادامه شرح قیمت اقلام زیرگروههای خوراکی و مقایسه قیمت آنها را با هفته گذشته میبینید.