bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۷۷۸۵۶
اویل‌پرایس: ایران موفق شده نفت بیشتری را صادر کند

چند میلیون بشکه دردسر برای سیاست خارجی آمریکا

به گفته سی‌بی‌سی‌نیوز، ایران راه‌های خلاقانه‌ای برای دو زدن تحریم‌های آمریکا پیدا کرده است. افرادی که روی ترافیک جهانی نفتکش‌ها نظارت می‌کنند، ماه گذشته ۱۲ نفتکش حامل نفت ایران را شناسایی کردند که سامانه‌های مسیریابی‌شان را خاموش کرده‌اند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۳۴ - ۲۹ مهر ۱۳۹۷
 
فرارو- تا اجرای دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت ایران کمتر از یک ماه دیگر باقی مانده است، اما تاکنون نه صادرات نفت ایران به صفر رسیده است و نه مشتریان نفت ایران برای توقف خرید نفت از ایران ابراز تمایل کرده‌اند.

به گزارش فرارو، مقامات آمریکایی پس از خروج یکجانبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از توافق هسته‌ای، اعلام کردند که صادرات نفت ایران باید تا جای ممکن به صفر برسد. آن‌ها تقریبا به تمام کشور‌های مشتری نفت ایران هم سفر کردند. اما تاکنون فقط چند کشور، که مشتری عمده نفت ایران نیستند، با آمریکا همراهی کرده‌اند.

آژانس بین المللی انرژی تخمین کرده که صادرات نفت ایران در ماه دسامبر به ۱.۶ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است. اگر چه این مقدار صادرات نسبت به ماه قبلی کمتر است، اما به گفته وبگاه تخصصی نفت، اویل‌پرایس، این مقدار از هدف آمریکایی‌ها مبنی بر قطع کامل صادرات نفت ایران بسیار دور است. از دیدگاه این وبگاه، پیش‌بینی می‌شود که کاهش صادرات نفت ایران ادامه پیدا کند، اما تحلیلگران اندکی وجود دارند که معتقدند دولت ترامپ صادرات نفت ایران را به صفر خواهد رساند.

در حالی که کمی بیش از دو هفته دیگر تا اجرای دور دوم تحریم‌های آمریکا باقی مانده است، خبرگزاری رویترز در گزارشی از خرید حجم بی‌سابقه نفت ایران توسط چین خبر داد. تخمین می‌شود که ۲۰ میلیون بشکه نفت در چند هفته آینده از ایران به چین صادر خواهد شد.

ایران برای استمرار فروش نفت راه‌حل‌‎هایی پیدا کرده است. به گفته اویل‌پرایس، ایران بخشی از تولید نفتش را در کشتی‌هایی در خلیج فارس ذخیره کرده است. علاوه بر این، از آنجا که متوقف کردن تولید نفت دشوار است، ایران در دریا هم نفت ذخیره کرده است. این ذخایر در ماه سپتامبر بیشتر شده، اما طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی، ذخایر مزبور به دلیل اینکه چندین محموله به چین و هند صادر شده، کاهش یافته است.

افزایش محموله‌ها نشان می‌دهد که ایران مصمم است صادرات نفت را ادامه دهد. یک منبع در شرکت ملی نفتکش ایران، به رویترز گفت: "همانطور که رهبران ما گفتند؛ متوقف کردن ایران از فروش نفتش، غیرممکن خواهد بود. ما راه‌های متعددی برای فروش نفت‌مان داریم".

به نوشته اویل‌پرایس، شواهد دیگری وجود دارد که نشان می‌دهد از آنچه رسما اعلام شده، ایران موفق شده نفت بیشتری را صادر کند. نفتکش‌های شرکت ملی نفتکش ایران، برای اینکه محموله‌هایشان را پنهان کنند، سیستم‌های مسیریابی‌شان را خاموش کرده‌اند. داده‌های ماهواره‌ای نشان می‌دهد که تعداد بیشتری از نفتکش‌ها به سمت هند حرکت می‌کنند. محموله‌های پنهانی از ایران به هند، محدودیت قدرت آمریکا را نشان داد. اعطای تخفیفات، استفاده از محموله‌های ثبت‌نشده، معامله تهاتری و سایر راه‌های سری حتی بعد از چهارم نوامبر هم به استمرار صادرات ایران کمک خواهند کرد.

این روزها، برخی رسانه‌ها از ترفند‌های ایران برای دور زدن تحریم‌های نفتی آمریکا بیشتر سخن می‌گویند. خاموش کردن سیستم مسیریابی نفتکش‌های ایرانی توجه ناظران را جلب کرده است. وبگاه سی‌بی‌سی‌نیوز گزارش مفصلی در این باره منتشر کرده و این ترفند را دردسری برای سیاست خارجی آمریکا توصیف کرده است.

این وبگاه نوشت: "این چیزی شبیه به یک داستان دزدان دریایی است. اما حوزه مرسوم تجارت بین المللی، در هفته‌های اخیر با ناوگانی از کشتی‌های ناشناس دست‌وپنجه نرم کرده است. این کشتی‌ها چندین میلیون بشکه دردسر برای سیاست حارجی آمریکا حمل می‌کنند".

طبق آمار رسمی، ایران در ماه گذشته، ۱.۸ میلیون بشکه در روز صادر کرده است. تحریم‌های آمریکایی ماه آینده اجرا خواهد شد، اما به گفته سی‌بی‌سی‌نیوز، ایران راه‌های خلاقانه‌ای برای دو زدن تحریم‌های آمریکا پیدا کرده است. افرادی که روی ترافیک جهانی نفتکش‌ها نظارت می‌کنند، ماه گذشته ۱۲ نفتکش حامل نفت ایران را شناسایی کردند که سامانه‌های مسیریابی‌شان را خاموش کرده‌اند.

البته دردسر‌های آمریکا فقط به خاموشی دستگاه مسیریابی محدود نمی‌شود. اخیرا خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی اعلام کرد که سازمان اوپک برای افزایش تولید نفت با دشواری‌هایی مواجه شده است.

مضاف بر این، با وجود نزدیک شدن موعد اجرای تحریم‌های آمریکا، چین و هند، دو مشتری بزرگ نفت ایران، همچنان نفت ایران را می‌خرند و هیچ نشانه‌ای آشکار نشده است که این دو کشور قصد دارند با تحریم‌های آمریکا همراه شوند.
احسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۲
طاقاری بشکند ماستی بریزد / جهان گردد به کام کاسه لیسان / جین و هندوستان معامله ایی بهتر از این در تاریخ کشور خودنحواهند داشت/ با عرض معذرت این عمل ایران زرنگی نیست بیشتر حالت لجبازی مانند بجه های 5 ساله را دارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
مهم گرفتن پولش هست...و الا فروشش كه دردسري نداره...
ناشناس
United States of America
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
یعنی چی ؟ حساب نکردید نرخ روزانه اجاره کشتی که به صورت انبار شناور در آوردید شاید از ارزش خود نفت بالاتر بزنه
پرویز شهریاری
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
به نظر من بهتر بود همان موقع که آمریکا از برجام خارج شد ایران نیز زودتر از موقع فروش نفت خود را به صفر می رسانید. چون زمانی برای جبران تولید ایران برای کشورهای دیگر وجود نداشت قیمت نفت به بالاترین حد ممکن می رسید و با این کار می توانست فشار زیادی به آمریکا وارد کند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
برجام بدون آمریکا معنا ندارد... برجام با اروپا چین و روسیه باید قاب کرد زد به دیوار...
انتشار یافته: ۲۷
ناشناس
Canada
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
هنور در ایران منوجه نشدیم که سیاست تحریم نفت ایران برای بالا نگه داشتن قیمت نفت به منظور حمایت ار صتعت نفت شیل امریکا سیاست حاکمینی و دو حزبی امریکاست. صنعت نفت و گار امریکا به مدد شیل نفتی در حال حاضر با فاصله زیاد بزرگترین تولید کننده نفت و گاز دنیا است و امریکا با نوجه به تولید نفت کانادا که ۹۹ درصد صادرات ان باید به امریکا صورت گیرد به صادر کننده خالص انرژی تبدیل شده و برای حفظ این موفقیت تاریخی نیاز قطعی دارد که صادرات نفت ایران و ونزویلا را از بازار خارج کند تا قیمت نفت افت نکند چون با پایین رفتن قیمت نفت این صنعت در امریکا بیشترین ضرر را خواهد دید و حتی با توجه به اینکه پیش بینی می شود تا ۲۰۲۰ تولید نفت امریکا ۴ میلیون بشکه و تولید گاز ان تا ۳۰۰ میلیارد متر مکعب دیگر افزایش یابد فشار ناگهانی و کنونی به عربستان و همچنین روسیه را باید مقدمات کاهش صادرات این دو کشور از سوی امریکا به نفع باز کردن جا برای نفت و گاز تولیدی جدید امریکا در چند سال اینده دانست و حتی خروج ترامپ از پیمان اب و هوایی پاریس بخاطر حمایت از تولید شیل نفتی امریکاست که باعث رونق اقتصادی تاریخی امریکا شده است.
ناشناس
Canada
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
نمونه هنر مدیران ایرانی همین تحریم نفت و صحبت این نوابغ دولتی در مورد ادامه فروش نفت به جین.این پول در حساب بانکهای چین می ماند ولی برای هزینه اداری و مالیات تبدیل ان به یوان تا ۱۲ درصد به نفع دولت چین می شود و بعد هم طرف ایرانی فقط می تواند این پول یوان را خرج خرید از بازار چین و شرکتهای چینی با نظارات طرف چینی کند که این یعنی حداقل ۲۵ درصد دیگر به نفع دولت و شرکتهای چینی که خوب می دانند مشتری انها انتخاب دیگری ندارد و به اصافه تخفیف و بیمه و هزینه حمل که در شرایط طبیعی نباید هرینه می شد یعنی ۱۵ درصد دیگر. خلاصه ارزش واقعی نفت ایران به چین نصف ارزش بازار هم نخواهد بود. همین طور بی مسئولیت در مورد تحریمها و اثر انها و دور زدن تحریم صحبت کردیم که وضع اقتصاد و معیشت ۸۰ میلیون مردم کشور ثروتمند ایران به اینجا رسیده وباز ادعا داریم .واژه خجالت هم برای توصیف این مدیریت سربلند بیرون می اید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
بهترين نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
اینکه مثل دزدان دریایی نفت بفروشیم یعنی خوبه؟؟؟؟!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
لطفا عجله نکنید هنوز سیزده آبان نرسیده ، اجازه بدید برسه بعد قضاوت کنید نظر تحلیلی بدید...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
تولید نفت ما را به صفر برساند؟؟!!

چقدر آمریکا عصبانی است!!، کشوری که موقعی نوکر دست دوم و سوم اون ها بود الان، آمریکا و سیاست هاشو از خاورمیانه پرت کرده بیروووووون!!
باید هم عصبانی باشد......
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
نقشه چي شد گاليور
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
/:
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
یاد سانچی افتادم و پرسنل بی گناهش. آخر آنجا هم گفته شد که چون سامانه مسیریابی خاموش بوده کشتی مقابل آن را ندیده است.
راستین
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
خخخخخخخخ
چل چله وچل چله و چل چله چهل چهل چهل خخخخخخخ چههههههههللللل
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۱
خخخخخخخخخخخخ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۲۹
البته یکی از موارد این راهکار خلاقانه کشتی سانچی بود
م
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
با سلام یک جمله را بیش از 5بار در خبرتکرار کردید بیشتر خبرهایتان جدیدا به این صورت است که جملات تکراری زیاد دارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
این که تو یه بازار غیر شفاف و به سختی و حتی ممکنه که ارزانتر از قیمت واقعی نفت رو بفروشه هنر نیست. این یعنی ضرر و زیان به کشور و مردم. سرمایه مردم رو به باد ندیم.
لیلا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
"ماه گذشته ۱۲ نفتکش حامل نفت ایران را شناسایی کردند که سامانه‌های مسیریابی‌شان را خاموش کرده‌اند.
منبع"

پس باید منتظر سانچی های دیگه ای هم باشیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
اينو موافق نيستم "چین و هند، دو مشتری بزرگ نفت ایران، همچنان نفت ایران را می‌خرند و هیچ نشانه‌ای آشکار نشده است که این دو کشور قصد دارند با تحریم‌های آمریکا همراه شوند"
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
ایران نباید سیاست های خود را در بوق و کرنا بدمد.!!!!!فقط عمل کند.
ناشناس
France
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
اين هنر نيست كه نفت را به قيمت خيلي پايين يا ... به كشورهاي ديگر بفروشيم ! و آن كشورها بر سر ما منت هم بگذارند!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
آره
شما هم کلی به ارزان فروشی و تهاتر و معامله با روپیه و ین و هر واحد پولی به غیر از دلار افتخار کنید
وافعا جای تاسف داره
خداکرم
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
انقدری که ما خودمون رو تحریم کردیم ومیکنیم امریکا تا بحال نکرده.
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
خوب دارن نفت را زیر قیمت به چینی های طماع میدن این کجاش هوشمندانه است
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۳۰
به تدبیر جنگ بدانیش کوش
مصالح بیندیش ونیت بپوش
اگرجزتوداندکه عزم تو چیست
برآن رای ودانش ببایدگریست