پوشش محیط خوابگاه نیز باید متعارف با اماکن خوابگاهی باشد. پوشیدن لباس راحتی به ویژه بانوان در هر شرایطی در فضای عمومی خوابگاه ممنوع است.
مصادیق مجاز و غیرمجاز دستورالعمل پوشش دانشجویان دانشگاه آزاد براساس آییننامه ابلاغی رئیس این دانشگاه اعلام شد.
به گزارش فارس، دستورالعمل ضوابط مورد توجه در تعیین مصادیق مجاز و غیرمجاز پوشش و ظاهرآرایی دانشگاه آزاد هفتم مهرماه سال جاری از سوی رئیس دانشگاه به واحدها ابلاغ شد.
براساس این دستورالعمل که لازم الاجراست، رعایت پوشش و ظاهر هر فرد دانشگاهی در حدود و چارچوبهای شرع مقدس اسلام، متناسب با شان، منزلت و عرف دانشگاهها و هم سو با فرهنگ اسلامی و ملی ایران باید باشد.
پوشش مغایر با شرع مقدس اسلام، فرهنگ اسلامی و ملی و شان و عرف دانشگاه و مصداق ترویج فرهنگ و سبک غربی و نماد عرفانهای نوظهور، فرقههای انحرافی و شیطانپرستی از مصادیق غیرمجاز این دستورالعمل است.
براساس این دستورالعمل، پوشش دانشجویان باید ساده، آراسته و متناسب با شأن دانشگاهیان باشد و غیرمجاز و نامتعارف نباشد. پوشش بانوان مناسب است چادر با استفاده از مانتوی مناسب، شلوار و مقنعه یا روسری با رنگ متعارف و جوراب و یا پوشش مانتوی زیر زانو- آستین بلند، یا شلوار و مقنعه و با رنگ متعارف و جوراب باشد؛ همچنین مو و اندام زن در حدود حجاب شرعی پوشانده شود.
این دستورالعمل تاکید دارد که تمامی ضوابط پوشش باید در بخشهای بالینی، حرفهای و آزمایشگاهی نیز رعایت شود. ضمن اینکه پوشیدن لباس یونیفورم در این بخشها لازم است.
پوشش آقایان نیز باید پیراهن آستین بلند و شلوار ساده و رسمی با رنگ ساده باشد. لازم است اندام مرد نیز در حد متعارف پوشیده باشد یعنی نازک، بدننما و چسبان نباشد.
پوشش محیط خوابگاه نیز باید متعارف با اماکن خوابگاهی باشد. پوشیدن لباس راحتی به ویژه بانوان در هر شرایطی در فضای عمومی خوابگاه ممنوع است.
با توجه به کیفیت جنسیت محیطهای ورزشی، پوشش اختصاصی هر رشته ورزشی میتواند متناسب با همان محیط و ورزش استفاده شود.
استفاده از کلاه بدون مقنعه، استفاده از روسریهای نازک و کوتاه، شال به تنهایی یا خارج شدن مو از جلوی سر و پشت مقنعه، استفاده از دامن جایگزین شلوار برای بانوان به غیر از موارد خاص مانند بیمار یا افراد باردار، استفاده از شلوار کوتاه، چسبان، استریج یا شلواری که تعمدا پاره یا وصله دار باشد، مجاز نیست.
همچنین براساس این دستورالعمل، مانتوهای کوتاه، چاکدار، آستین کوتاه (ساق دست نما) چسبان، دارای رنگ تند و زننده برای محیط دانشگاه نامناسب هستند. دانشجویان اجازه استفاده از چادرهای نازک و توری را ندارند.
آرایشهایی که در صورت و ناخن جنبه زیبایی دارد و موجب جلب توجه دیگران میشود، در محیط دانشگاه ممنوع است، همچنین دانشجویان مجاز به استفاده افراطی از جواهرات در صورت (نگین بینی یا دندان)، دست و پا (زنجیر پا) که مغایر با عرف دانشگاه باشد (استفاده از جواهرات و زیورآلات متعارف محیطهای اداری و دانشگاهی مانند حلقه یا انگشتر ازدواج بلامانع است)، نیستند.
براساس این دستورالعمل، آقایان در محیط دانشگاه مجاز به آرایش و پیرایش غیرمتعارف مو مانند بافتن مو و درست کردن مو به صورت تیغ تیغی یا نماد فرقهای خاص نیستند، همچنین نباید لباسهای اندامی، تنگ و چسبان با آستینهای خیلی کوتاه حلقهای یا رکابی یا یقه خیلی باز، شلوارک، لباس راحتی، شلوارهای فاق کوتاه، تنگ یا چسبان و نازک و شلوارهایی که تعمدا پاره یا وصله باشد، نپوشند. استفاده از پاپیون و کراوات نیز در محیط دانشگاه ممنوع است.
براساس این دستورالعمل آقایان در محیط دانشگاه اجازه استفاده از زیورآلات اعم از گردنبند، زنجیر، مچ بند، دستبند و گوشواره طلا را ندارند و مجاز به آرایشهایی همچون برداشتن ابرو، مش کردن و بافتن مو نیستند.
براساس این دستورالعمل، دانشجویان مجاز به چاپ هرگونه نقوش و کلمات زننده و رکیک یا علایم و نشانههای گروههای انحرافی، تصاویر زن، الفاظ رکیک، عبارات مبتذل، تصاویر فکاهی و پوچ و بیمعنا، شعارهای قومی و نژادی، تبلیغات تجاری زننده و توهین آمیز بر روی پوشش، مچ بند، پیشانی بند، کمربند، انگشتر و کیف نیستند.
همچنین خالکوبی در نواحی قابل رویت بدن ممنوع است و دانشجویان مجاز به رفتارها و روابط مغایر شئون اخلاقی و شرعی، هرگونه رفتاری که با اصول رفتار سازمانی، ضوابط و مقررات اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی کلاس درس، آزمایشگاه، خوابگاه و محیط و فضای دانشگاهی مغایر باشد، استفاده نادرست از فضای مجازی که منجر به بروز موارد ضداخلاقی شود، نیستند.
براساس این دستورالعمل، در گام اول به دانشجویان متخلف تذکر محترمانه و صریح به افرادی که در پوشش شئون اخلاقی، مقررات پوشش و شئون اخلاقی را رعایت نمیکنند، داده میشود، در گام دوم، در صورت عدم توجه به تذکر شفاهی،دانشجویان برای مشاوره به معاونت فرهنگی و دانشجویی راهنمایی میشوند تا توسط کارشناس فرهنگی (ترجیحا همجنس) همراه با اخذ تعهد کتبی، مورد مشاوره قرار گیرد.
درگام سوم، در صورت عدم توجه به موارد مندرج در تعهد کتبی، موضوع در نشستی با حضور نمایندگان معاونت فرهنگی و دانشجویی و حراست دانشگاه به اطلاع خانواده دانشجو میرسد. این نشست به دعوت معاونت فرهنگی و دانشجویی واحد صورت میگیرد. در صورت عدم امکان برگزاری نشست حضوری، موضوع به صورت تلفنی اطلاع داده میشود. براین اساس برای افراد مجرد تماس با پدر و مادر و یا سرپرست وی و برای افراد متاهل با همسر وی ارتباط برقرار خواهد شد. در گام چهارم و در صورت عدم توجه، دانشجو همراه با کپی تعهدنامه کتبی و کپی کارت دانشجویی به کمیته انضباطی ارجاع میشود.
براساس این دستورالعمل، استادان و کارکنانی که نسبت به مقررات عفاف و پوشش بیاعتنا هستند حسب گزارشهای رسیده به ترتیب به معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی و گزینش کارکنان معرفی میشوند. در صورت عدم رعایت مجدد موازین و مقررات، به معاونت فرهنگی و دانشجویی برای ارجاع به کمیته انضباطی اساتید و هیات رسیدگی به تخلفات اداری واحد معرفی میشوند.
کمیته آراستگی واحدها میتوانند برای موارد خاص و ساختارشکنانه نسبت به ممانعت موقت از ورود به دانشگاه تصمیمگیری کند و پرونده افراد خاطی را به کمیته انضباطی برای رسیدگی قانونی ارجاع دهد.
براساس این دستورالعمل، کانالهای خبررسانی، سایتهای اینترنتی و هرگونه امکان دسترسی در فضای مجازی که توسط اساتید یا دانشجو ویژه کلاسهای آموزشی ایجاد میشود نیز مشمول این دستورالعمل هستند.