bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۱۰۷۱

نبرد مرزی در بازار ارز

روز گذشته، نوسان‌گیران قصد داشتند دلار را به کانال ۱۳ هزار تومانی ببرند، ولی صرافی‌ها و بازیگران رسمی بازار اقدام به عرضه در انتهای کانال ۱۲ هزار تومانی کردند.

تاریخ انتشار: ۰۰:۳۹ - ۳۰ آبان ۱۳۹۷
دیروز، حدود ساعت ۴ بعدازظهر شماری از صرافی‌ها، دلار را با قیمت ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان عرضه می‌کردند که تنها ۵۰ تومان بالاتر از روز دوشنبه بود. البته در خارج از صرافی‌ها، در برخی کانال‌های تلگرامی قیمت‌های بالاتری نیز برای دلار ثبت می‌شد، ولی از آنجا که قیمت فروش ارز توسط بازیگران رسمی ملاک اصلی است، می‌توان گفت: روز گذشته دلار از کانال ۱۳ هزار تومان فراتر نرفت؛ ولی بازیگرانی وجود داشتند که قصد داشتند دلار خود را بالای این مرز به فروش برسانند؛ مساله‌ای که نبرد این دو دسته را در مرز ۱۳ هزار تومانی شکل داده بود.
 
به گزارش دنیای اقتصاد، این نبرد در حالی رخ داد که یکی از صرافی‌های وابسته به یکی از بانک‌های خصوصی، روز گذشته حتی دلار را حدود ساعت ۱۲ ظهر با قیمت ۱۲ هزار و ۶۵۰ تومان به فروش می‌رساند. این صرافی عنوان کرده بود به هر نفر هزار دلار با قیمت یادشده تحویل می‌دهد؛ متقاضی باید برای دریافت ارز، کارت ملی وکارت عابر بانکش را به همراه می‌داشت و شماره تلفنی را ثبت می‌کرد که به نام خود او باشد. صرافی مذکور تا ساعت ۲ بعدازظهر اقدام به عرضه ارز می‌کرد؛ در کنار این، صرافی‌های دیگر با قیمت‌های کمی بالاتر عرضه خود را زیر کانال ۱۳ هزار تومانی صورت می‌دادند. این در حالی بود که نوسان‌گیران بیشتر قیمت فروش دلار خود را بالای ۱۳ هزار تومان عنوان می‌کردند.
 
دو اتفاق جدید ارزی
به گفته فعالان، دو اتفاق مهم در بازار ارز رخ داده است و در صورت ادامه آن روند قیمتی دلار در نیمه دوم سال بسیار متفاوت‌تر از نیمه اول خواهد بود. به گفته یکی از بازیگران با‌تجربه بازار ارز، یکی از اتفاق‌های مهم روز‌های اخیر، افزایش عرضه ارز ازسوی صرافی‌ها بوده است. به گفته شماری از فعالان، صرافی‌ها عنوان می‌کنند ارزی را که به متقاضی تحویل می‌دهند از کف بازار تهیه کرده‌اند و از بانک مرکزی به آن‌ها ارزی داده نشده است. اگر این گفته صحت داشته باشد، نشان می‌دهد که در انتظارات گروه عمده‌ای از معامله‌گران تغییرات زیادی رخ داده است.
 
در واقع این موضوع نشان می‌دهد بخشی از معامله‌گران از دپوی ارز خود دست برداشته‌اند و ترجیح داده‌اند موقعیت فروش به خود بگیرند. این در حالی است که فعالان باور دارند، در نیمه اول سال عموما فروشنده زیادی در بازار وجود نداشت و صرافی‌ها نیز به ندرت عرضه ارز را در دستور کار قرار می‌دادند. با این حال، به‌نظر می‌رسد به‌خصوص در روز‌های اخیر میزان عرضه ازسوی صرافی‌ها افزایش یافته است. اتفاق دوم که به طور مشخص در بازار مشاهده می‌شود، کاهش حجم تقاضاست.
 
در روز‌های اخیر، افراد عادی تمایل زیادی برای خرید ارز نداشتند و حتی دیروز صرافی‌ای که با قیمتی ارزان‌تر اقدام به فروش دلار می‌کرد، با صف خرید روبه‌رو نشده بود. این در حالی است که در ماه‌های گذشته صرافی‌ها با حجم زیادی از تقاضا مواجه بودند. در روز‌های اخیر همچنین حجم معاملات بسیار کاهش یافته است و روز گذشته نیز بازار با نوسان خاصی روبه‌رو نبود. هر چقدر دامنه نوسان کمتر شود، سفته‌بازان از بازار فاصله بیشتری می‌گیرند و به تدریج بخشی از ارز‌های دپو شده نیز به بازار بازخواهند گشت.
 
با وجود اینکه برخی از بازیگران چنین چشم‌اندازی را برای بازار تصور می‌کنند، گروه دیگری از معامله‌گران باور دارند با آغاز ماه آذر میزان تقاضا در بازار افزایش خواهد یافت و در اوایل دی‌ماه با توجه به تقاضای تسویه شرکت‌های تجاری خرید‌ها بیشتر نیز خواهند شد. همزمان با کاهش تقاضا و حجم معاملات در بازار ارز، سکه‌بازان نیز تمایل چندانی به خرید ندارند.
ناشناس
Turkiye
۰۸:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۳۰
در این مدت 40 سال قیمت دلار از 7 تومان به 13000 تومان افزایش داشت و متاسفانه با این افزایش نجومی ملت غیر خودی ایران به قعر بدبختی و فلاکت سقوط نمودند آقایان بدینوسیله از زحمات جنابعالی در این مدت متشکر و سپاسگزاریم ضمنا خواهشمند است به چاپیدن بیشتر از این این ملت شریف ادامه دهید
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۳۰
آقا میشه یک چیزی رو توضیح بدید؟ این عبارت نوسان گیران که جدیدا هی دارید تو خبرهاتون میگید یعنی چه؟ منظور همون دلالان هستند که اسم زیباتر براشون درنظر گرفته شده؟!
انتشار یافته: ۲