bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۱۹۰۸

چه افرادی باید در آزمون ترمیم معدل شرکت کنند؟

اگر تراز حاصل از معدل باعث بدتر شدن رتبه داوطلب و کمتر شدن تراز کل شود به صورت قطعی معدل هیچ نقشی در نتیجه نهایی داوطلب نخواهد داشت.

تاریخ انتشار: ۱۵:۵۵ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷
اگر معدل یا نمره داوطلبی در هر درسی بالاتر از ۱۷ باشد، نیازی نیست در آزمون ترمیم معدل شرکت کند.

به گزارش ایسنا، در چند روز گذشته سازمان سنجش اعلام کرد که در کنکور سراسری سال ۹۸ معدل به صورت حداکثر ۳۰ درصد و به شکل مثبت در نتیجه نهایی داوطلبان تاثیرگذار خواهد بود. با توجه به زیرساخت‌هایی که در حال حاضر در کشور ما وجود ندارد، تصمیم‌گیری برای مثبت شدن تاثیر معدل یک تصمیم‌گیری خیلی خوب و منصفانه است، اما مفهوم تاثیر مثبت به این صورت است که اگر تراز حاصل از معدل باعث بهتر شدن تراز داوطلب و به دنبال آن کمتر شدن رتبه داوطلب در کنکور سراسری شود، طبیعتا تراز و معدل در نتیجه نهایی قطعا موثر خواهد بود.
 
اگر تراز حاصل از معدل باعث بدتر شدن رتبه داوطلب و کمتر شدن تراز کل شود به صورت قطعی معدل هیچ نقشی در نتیجه نهایی داوطلب نخواهد داشت.

این خبر بسیار خوبی برای دانش آموزانی است که چندان معدل خوبی را کسب نکردند، زیرا اگر دانش‌آموزی در سال منتج به کنکور خوب تلاش کند و زحمت بکشد و نقاط ضعف موجود از سال‌های گذشته‌اش را در یک سال پیش ِرو از بین ببرد، بدون اینکه دغدغه و نگرانی نسبت به تاثیر معدلش داشته باشد، می‌تواند در آزمون شرکت کند و در صورتی که خوب آزمون داده باشد، می‌تواند آسوده خاطر باشد که معدل هیچ اثر منفی در نتیجه نهایی‌اش نخواهد داشت؛ بنابراین به همه داوطلبان توصیه می‌شود با توجه به تاثیر مثبت حتما تمام تمرکز و انرژی‌شان را معطوف به درس خواندن و تلاش بیشتر کنند، اما گروهی از داوطلبان هستند که ما اصطلاحا به آن‌ها داوطلبان نظام قدیم می‌گوییم؛ این داوطلبان شامل افرادی هستند که سال‌های قبل در کنکور شرکت کرده‌اند و می‌خواهند دوباره شانس خود را در کنکور سراسری امتحان کنند.

داوطلبان نظام قدیم دو مدل امتحان نهایی را پشت سر گذاشته‌اند؛ ابتدا امتحان نهایی که به سال سوم دبیرستان مربوط می‌شود که ۹ درس آن‌ها شامل امتحان نهایی می‌شد و دوم امتحان نهایی که با چهار درس به سال پیش دانشگاهی مربوط بود.

این روز‌ها فارغ التحصیلان یا دانش آموزان نظام قدیم مدام از ما می‌پرسند با توجه به تاثیر مثبتی که معدل دارد آیا امسال در آزمون‌های ترمیم معدل شرکت کنند یا نه؟ اولین سوالی که پیش می‌آید این است که ترمیم معدل چیست؟ آزمون ترمیم معدل آزمونی است که دی ماه توسط اداره آموزش و پرورش برگزار می‌شود و از داوطلبان دوباره به صورت نهایی امتحان می‌گیرند. اگر نمره دانش‌آموزی نسبت به نمره کسب شده در سالی که امتحان داده، بالاتر باشد؛ نمره جدید جایگزین خواهد شد و اگر نمره کسب شده پایین‌تر از نمره قبلی باشد، نمره قبلی را در کارنامه اش لحاظ می‌کنند.
 
نکته‌ای که وجود دارد این است که آیا این نمره جدید باعث افزایش معدل داوطلب می‌شود؟ در پاسخ باید گفت؛ این نمره یعنی نمره جدید به سازمان سنجش اعلام می‌شود، اما مدرک دیپلم داوطلب بر اساس همان نمره کسب شده در امتحان نهایی قبلی‌اش خواهد بود.

اگر اکنون دانش‌آموزی بخواهد در آزمون ترمیم معدل شرکت کند، لازمه‌اش این است که دروس را به صورت تشریحی دوباره مطالعه و خود را آماده کند؛ بنابراین شرکت کردن در آزمون ترمیم معدل یک فرآیند وقت‌گیر است.

برخی از داوطلبان می‌گویند، آزمون ترمیم می‌دهیم اگر نتیجه خوب شد که شد و اگر نشد که هیچ. در واقع بر اساس شانس و اقبال می‎خواهند این آزمون را بدهند، اما توصیه من این است که اگر معدل یا نمره داوطلبان در هر درسی بالاتر از ۱۷ باشد، نیازی نیست در آزمون ترمیم معدل شرکت کنند و در غیر این صورت با یک برنامه‌ریزی خوب حتما در آزمون ترمیم معدل شرکت کنند.
برچسب ها: معدل کنکور داوطلب