bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۲۱۷۱

ردپای تایلندی‌ها در تنظیم بازار برنج

چندی پیش قیمت تنظیم بازاری برنج وارداتی دچار مشکل شده بود که با ورود شرکت بازرگانی دولتی ایران در هفته‌های اخیر توانستیم قیمت این محصول را کاهش دهیم به طوری که بر اساس جدیدترین آمارها، قیمت هر کیلوگرم برنج وارداتی بین ۷۰ تا ۸۰ تومان و برنج داخلی بین ۵۰ تا ۶۰ تومان کاهش قیمت داشته اند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۴ - ۱۰ آذر ۱۳۹۷
ردپای تایلندی‌ها در تنظیم بازار برنج
 
مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: با توزیع برنج تایلندی کیفی از ۱۵ آبان ماه، قیمت این محصول اعم از وارداتی و داخلی روند کاهشی به خود گرفته است.

به گزارش ایرنا، «حجت براتعلی» با تاکید بر اینکه برنج مورد نیاز کشور از محل تولید داخلی و وارداتی تامین است و کمبودی در این زمینه وجود ندارد، افزود: با برنامه ریزی‌های انجام شده، ذخایر برنج کشور کافی بوده و حتی نسبت به مدت مشابه از افزایش ۴۰ درصدی برخوردار است.
 
وی اظهار داشت: چندی پیش قیمت تنظیم بازاری برنج وارداتی دچار مشکل شده بود که با ورود شرکت بازرگانی دولتی ایران در هفته‌های اخیر توانستیم قیمت این محصول را کاهش دهیم به طوری که بر اساس جدیدترین آمارها، قیمت هر کیلوگرم برنج وارداتی بین ۷۰ تا ۸۰ تومان و برنج داخلی بین ۵۰ تا ۶۰ تومان کاهش قیمت داشته اند.
 
وی تصریح کرد: قرار بود برای ثبات قیمت برنج در بازار، ۱۰ هزار تن برنج تایلندی در بازه زمانی ۱۵ آبان تا ۱۵ آذرماه توزیع شود که در صورت نیاز بازار به توزیع بیشتر، به طور قطع این حجم توزیع ادامه خواهد یافت.
 
مدیرکل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران افزود: در این مرحله دو نوع برنج تایلندی «هومالی» و «گرید B» طبق نرخ مصوب تحویل درب انبار‌ها در استان‌ها هر کیلوگرم به ترتیب با قیمت ۵۲۰۰ تومان و چهار هزار تومان است که با هزینه حمل و نقل، هزینه‌های توزیع و نرخ عمده و خرده فروشی ضرایب قیمت گذاری آن مشخص می‌شود.
 
وی تناسب عرضه این دو نوع برنج را هر کدام ۵۰ درصد عنوان کرد و گفت: قیمت گذاری عمده فروشی و خرده فروشی تابع دستور العمل سازمان حمایت از مصرف کنندگان و براساس هزینه‌های حمل و سود عمده و خرده توسط کمیسیون‌های تنظیم بازار هر استان تعیین می‌شود.
 
براتعلی اضافه کرد: شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان مباشر دولت، براساس مصوبات ابلاغی ذخایر راهبردی کشور را برنامه ریزی می‌کند و یکی از وظایف اصلی این شرکت تامین ذخایر راهبردی و تنظیم بازار کالا‌های اساسی برنج، روغن و شکر از لحاظ قیمت و حجم عرضه است به گونه‌ای که رفاه حال خریداران و مصرف کنندگان نهایی فراهم شود.
 
وی بر این باور است که به هر میزان که حجم عرضه کالا‌های اساسی به نسبت تقاضا برابر باشد قیمت‌ها و حقوق مصرف کنندگان در شرایط قانونی حفظ می‌شود که به طور حتم تاثیر بسزایی در هزینه مصرف و سبد خانوار دارد.
 
مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهار داشت: برنج تایلندی تنظیم بازاری از طریق شبکه‌های منتخب فروشگاه‌های زنجیره ای، تعاونی‌های مصرف کارمندی و کارگری، تعاونی‌های مصرف روستایی و عشایری در سراسر کشور در حال توزیع است.
 
وی ادامه داد: تمام تلاش شرکت بازرگانی دولتی ایران این است که کالا‌های اساسی که با نرخ دولتی تامین و به کشور وارد می‌شود با کمترین شبکه‌های واسط و با قیمت‌های مصوب به دست مصرف کنندگان برسد.
 
وی تصریح کرد: روند توزیع برنج تایلندی تا زمانی که تقاضای آن در بازار بالا باشد، ادامه خواهد داشت تا از افزایش قیمت در برنج‌های وارداتی و داخلی جلوگیری شود.
 
این مقام مسئول در شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره افزایش قیمت برنج‌های وارداتی از جمله برنج هندی در بازار مصرف گفت: سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان متولی قیمت گذاری محصولاتی، چون برنج است و براساس اعلام نرخ توسط این سازمان نرخ برنج‌های وارداتی در مبادی ورودی کشور (بنادر) تعیین می‌شود.
 
به گفته وی، طبق مصوبه، قیمت هر کیلوگرم برنج هندی ۱۱۲۱ در بنادر هر کیلوگرم هفت هزار تومان است که به همراه نرخ حمل و نقل و سود شبکه توزیع، عمده فروشی و خرده فروشی قیمت نهایی فروش باید حداکثر بین ۸۰۰۰ تا ۸۲۰۰ تومان به دست مصرف کنندگان برسد.
 
وی افزود: در صورتی که در خرده فروشی‌ها برنج‌های وارداتی و برنج هندی ۱۱۲۱ بیش از نرخ‌های مصوب کمیسیون تنظیم بازار استان‌ها به فروش برسد، می‌تواند مورد پیگیرد توسط دستگاه‌های نظارتی قرار بگیرد.
 
وی مدت زمان کیفی نگهداری برنج را دو سال دانست و اظهارداشت: به طور مستمر برنج ذخایر کشور به بازار عرضه و برنج‌های خرید جدید جایگزین و ذخیره سازی می‌شود.
 
شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان شرکت تامین کننده کالا‌های اساسی و راهبردی کشور، وظیفه تنظیم بازار داخلی را برعهده دارد.
 
طبق آمار‌ها در سال ۹۶ بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج خارجی وارد کشور شد که عمده این واردات از هند بوده است.
 
همچنین مصرف سالیانه برنج کشور حدود سه میلیون تن است که ۲.۲ میلیون تن آن از محل تولیدات داخلی و مایقی از طریق واردات تامین می‌شود.
 
سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای واردات برنج حمایت همزمان از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی و فراهم سازی شرایط برای مصرف برنج با قیمت مناسب برای همه اقشار جامعه است.