bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۲۲۳۳

پشت‌پرده حمله ٢٠:٣٠ به آذری جهرمی چیست؟

در هفته های اخیر مجموعه وزارت ارتباطات "سیبل" حملات صداوسیما شده و البته وزیرجوان هم در توئیت هایی با یک هشتگ معنادار در توییتر به ریشه و اتاق فکر هجمه ها علیه وزارتخانه متبوعش اشاره کرده و "معاونت سیاسی صداوسیما" را بعنوان فرمانده اتاق جنگ معرفی کرده است.

تاریخ انتشار: ۱۷:۱۳ - ۱۰ آذر ۱۳۹۷

پشت‌پرده حمله ٢٠:٣٠ به آذری جهرمی چیست؟

چند وقت است که رابطه وزیر ارتباطات و صداوسیما به این شکل درآمده که رسانه ملی برنامه‌ای با محتوای انتقادهای تند و تیز علیه عملکرد این وزارتخانه می‌سازد و وزیر ارتباطات هم از رسانه پرمخاطبش یعنی صفحه‌های رسمی که در توییتر و اینستاگرام دارد، استفاده می‌کند تا قسمت‌های گفته نشده، بخش‌های غیرواقعی و نگاه یک‌سویه برنامه‌های اینچنینی صداوسیما را پوشش دهد.

به گزارش شهروند، در بین برنامه‌های مختلف صداوسیما هم بیشترین زحمت را در این مسیر ٢٠:٣٠ می‌کشد. نمونه جدید این اتفاق هم به یکی از همین سری برنامه‌ها برمی‌گردد که در آن ٢٠:٣٠ در برنامه‌ای علت‌های نپیوستن مردم به پیام‌رسان‌های داخلی را تحلیل کرده و مهمترین علت را هم عدم حمایت دولت و وزارت ارتباطات از این پیام‌رسان‌ها اعلام کرد.

وزیر جوان هم در توییترش نوشت: «وام به پیام‌رسان‌ها؛ ارایه پهنای باند رایگان، نیم‌بهاشدن مصرف آنها برای کاربران، ارایه فضای مراکز داده رایگان به آنها که در مصوبه شورای عالی فضای مجازی در حمایت از پیام‌رسان‌ها آمده و در بیانیه‌ای مدیران پیام‌رسان‌ها آن را تأیید کرده‌اند، یک‌جا در (برنامه خبری) ٢٠:٣٠ تکذیب شد.»

حالا احتمالا باید در انتظار تلافی ٢٠:٣٠ باشیم؛ چون دفعه قبل که وزیر ارتباطات این برنامه را نقد کرد، بلافاصله برنامه دیگری برای حمله‌ای دیگر به او ساخته شد و این جریان تا همین حالا هم ادامه داشته است.

ماجرای دفعه قبل این بود که ٢٠:٣٠ گزارشی انتقادی از شبکه ملی اطلاعات را منتشر کرد که در آن به انتقاد از وزارت ارتباطات و شخص وزیر ارتباطات پرداخته و خبرنگار ٢٠:٣٠ معتقد بود که وزارت ارتباطات به اهمیت راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات توجهی ندارد و به همین دلیل هم این شبکه رشد و توسعه پیدا نکرده است.

یکی دو ساعت بعد از پخش‌شدن این برنامه، آذری جهرمی ویدیویی از گلایه‌ یکی از جوانان فعال در حوزه تلویزیون اینترنتی را در صفحه اینستاگرامش منتشر کرد و نوشت: «مروری بر واقعیت‌های گلایه جوانان و آن‌چه صداوسیما در خصوص موانع رشد شبکه ملی اطلاعات به آن نمی‌پردازد. همچنان بر توسعه شبکه ملی و رفع موانع آن مصمم هستیم.»

در این ویدیو جوان کارآفرین از صداوسیما انتقاد کرده و گفته بود که به‌عنوان شرکتی دانش‌بنیان در زمینه زیرساخت‌های تلویزیون‌های اینترنتی فعالیت می‌کردیم که وسط کار صداوسیما ٥٠‌درصد سهام ما را خواستار شد. وزیر ارتباطات هم به شوخی از این جوان پرسید که بعد از این کار ممنوع التصویرت نکردند؟ این حرف که با تشویق و خنده حضار همراه شد، درواقع کنایه به خبری بود که حکایت از ممنوع‌التصویری آذری جهرمی داشت.

طبیعتا این ویدیو به مذاق صداوسیما و مسئولانش خوش نیامد و در بخش خبری روز بعد، گزارشی جدید با محوریت ویدیوی انتقادی وزیر ارتباطات در تلویزیون منتشر و گفته شد که برای گزارش شبکه ملی اطلاعات خواستار مصاحبه با مسئولان وزارت ارتباطات بودند که پاسخی به آنها داده نشده بود؛ بعد هم مصاحبه‌ای با همان جوان کارآفرینی که آذری جهرمی ویدیوی سخنان او را منتشر کرده بود، پخش شد که در آن ادعا کرد ویدیوی منتشرشده تقطیع شده بود و صداوسیما ٥٠‌درصد از سهام ما را نمی‌خواسته بلکه ٥٠‌درصد از برند ما را گرفته است!

آذری جهرمی هم گزارش جدید صداوسیما را بی‌پاسخ نگذاشت و در صفحه توییترش نوشت: «با این جوان کارآفرین زیرک در ٣٠: ٢٠ مصاحبه کردند، گفت فیلم تقطیع‌شده، از من ۵۰درصد سهام را نخواستند، بلکه۵۰درصد برند را خواسته‌اند. در سالنی که دوربین سیما همه مراسم را ضبط کرده، برای اثبات تقطیع نیازی به مصاحبه نیست.»

آذری جهرمی با این توییت از صداوسیما خواست که به جای ادعای تقطیع، اصل مصاحبه را منتشر کند و نشان دهد که تقطیعی انجام شده یا نه؛ اما رسانه ملی به این بخش توجهی نشان نداد و تصمیم گرفت که برنامه‌ای انتقادی نسبت به بخش دیگر عملکرد وزارت ارتباطات بسازد و به این ترتیب ماجرا هنوز هم ادامه دارد.

پشت‌پرده حمله ٢٠:٣٠ به آذری جهرمی چیست؟

پشت پرده هشتگ وزير ارتباطات چيست؟

در همین حال امروز روزنامه آفتاب یزد نوشت: در هفته های اخیر مجموعه وزارت ارتباطات "سیبل" حملات صداوسیما شده و البته وزیرجوان هم در توئیت هایی با یک هشتگ معنادار در توییتر به ریشه و اتاق فکر هجمه ها علیه وزارتخانه متبوعش اشاره کرده و "معاونت سیاسی صداوسیما" را بعنوان فرمانده اتاق جنگ معرفی کرده است.

در این باره آذری‌جهرمی در پاسخ به خبرنگار آفتاب‌یزد پیرامون دلایل تقابل علنی صداوسیما با وی گفت: امیدوارم برداشتی که شما بعنوان اهالی رسانه داشتید و از واژه "تقابل" استفاده کردید در بین افکارعمومی شکل نگرفته باشد، چرا که قطعا صداوسیما می داند که اولویتش برای تقابل باید جبهه استکبار و رژیم صهیونیستی باشد و نه عضو کوچکی از دولت منتخب مردم.

وزیر ارتباطات با اشاره به شبکه های گسترده ای که در بیرون از مرزها بدنبال تضعیف و ناکارامد نشان دادن نظام اسلامی هستند، تاکید کرد: ما نمی گوییم که صداوسیما در بیان دستاوردها و موفقیتهای دولت اغراق کند، اما اینکه برخی بخش‌های خبری تبدیل به توپخانه تخریب قوه‌مجریه شده اند مایه تاسف است و عناصر ضدانقلاب از ایجاد این شکاف داخلی خوشحال می شوند.

جهرمی در پاسخ به این سوال که چه مسئله یا موضوع پشت پرده ای در مخالفت معاونت سیاسی صداوسیما با وی وجود دارد، گفت: ما در این شرایط حساس قصد نداریم حرفهایی بزنیم که دشمنان خوشحال شوند و صرفا با بیان حداقلها صرفا از زحماتی که مجموعه همکارانم در دولت کشیده‌اند دفاع می کنم و آقایان باید بدانند که تخریب دولت برای صداوسیما اعتبار نمی آورد.

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه کسانی که در در انجام وظایفشان پیرامون شبکه ملی اطلاعات کوتاهی کرده اند امروز طلبکار شده اند، ابراز داشت: شبکه ملی متشکل از ۳لایه زیرساخت، خدمات و محتوا است که صدا و سیما یکی از موانع مهم تحقق لایه ۲ و عقب مانده از وظایفش در لایه ۳ است.

جهرمی ادامه داد: در پیام رسانها هم ما سند ملی داریم. مرجع ارزیابی و نظارت انجام وظایف نیز مرکز ملی است نه صدا و سیما و خود ایشان باید پاسخگوی وظایفش باشد. صدا و سیما تلاش دارد دو پوسته تلگرام را به وزارت ارتباطات منتصب کند در حالیکه دبیرشورای عالی فضای مجازی در گفتگوی ۱۰:۱۰ باشگاه خبرنگاران جوان به تصریح درباره آن صحبت کرد. وزارت ارتباطات نقشی در این دو پوسته ندارد و قبلا هم مواضعش در این خصوص را گفته است.

عضو کابینه دولت دوازدهم تاکید کرد: این مجادلات سیاسی گروهی اندک در صدا و سیما نباید بر دو تکلیف مهم شبکه ملی و پیام رسانها سایه بیاندازد. با اختلاف اندازی اینها محقق نمی‌شود، البته بعید می‌دانم دغدغه آنها این دو مطالبه مهم باشد، لازم شد از پشت پرده دلایل این حملات بی حاصل خواهم گفت.