با توجه به قانون توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری و فعالیت گستردهی بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در مناطق محروم و روستایی بهخصوص در حوزهی اشتغالزایی، درخواست استفادهی این بنیاد از منابع صندوق توسعهی ملی همانند دستگاههای اجرایی دیگر مطرح شد.
مدیرعامل بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و معاون توسعهی روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری دیدار و گفتوگو کردند.
در نشست مهندس سعید جعفری، مدیرعامل بنیاد برکت و معاونان این بنیاد با دکتر محمد امید، معاون توسعهی روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری، بر ضرورت همافزایی میان دستگاههای فعال در حوزهی خدماترسانی به مناطق محروم روستایی تأکید شد.
در این جلسه، ضمن اطلاع این دو دستگاه خدماترسان از دیدگاههای یکدیگر در زمینهی توسعهی روستایی و محرومیتزدایی، ضرورت یکپارچگی در سیاستگذاری، راهبری، برنامهریزی، نظارت و گزارشدهی میان دستگاههای اجرایی فعال در حوزهی روستا مورد توجه قرار گرفت.
همچنین پیشنهاد شد، ستاد یا قرارگاهی به این منظور تشکیل شود و بدون ایجاد ساختار اضافی و صرفاً در چهارچوب ساختارهای فعلی، هماهنگیهای لازم را میان دستگاههای اجرایی فعال در حوزهی روستایی برقرار کند.
آمادهسازی یک برنامهی فراگیر و جامع برای کشور در حوزههای روستایی با برشهای استانی از دیگر موارد مطرح در این نشست بود. همچنین با توجه به قانون توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری و فعالیت گستردهی بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در مناطق محروم و روستایی بهخصوص در حوزهی اشتغالزایی، درخواست استفادهی این بنیاد از منابع صندوق توسعهی ملی همانند دستگاههای اجرایی دیگر مطرح شد.
در پی این درخواست و با عنایت به اجرای طرحهای اشتغالزایی در مناطق محروم روستایی توسط بنیاد برکت با حضور تسهیلگرانی که فقط به دنبال پرداخت وام نیستند، بلکه متقاضیان را تا به بهرهبرداری رسیدن طرحها راهبری میکنند، مقرر شد مکاتبهای میان این بنیاد و معاونت توسعهی روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری انجام شود تا در صورت امکان اصلاح قانون، این دسترسی مهیا شود.
موضوع دیگر طرح شده در این نشست، مشکل ضمانت روستاییان برای دریافت تسهیلات بانکی بود که گاه با سختگیری بانکهای عامل در این خصوص مواجه هستند. پس از مذاکره در اینباره، تصمیم گرفته شد که به موازات مکاتبات بنیاد برکت با بانک مرکزی، معاونت توسعهی روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری نیز این موضوع را پیگیری کند. همچنین مبحث ضمانت بیمهای هم مطرح شد تا هم خود تسهیلات و هم بازپرداختش بیمه شود و به این ترتیب، پرداخت تسهیلات به روستاییان با شرایط آسانتری انجام گیرد.
در نشست مدیرعامل بنیاد برکت با معاون توسعهی روستایی و مناطق روستایی ریاست جمهوری، تفاهمنامهی میان این دو نهاد با بانک پارسیان هم مطرح و مقرر شد جلساتی برای پیگیری با حضور مسئولان دستگاهها و مدیرعامل بانک پارسیان برای تسهیل امور تشکیل شود.