bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۳۶۵۳
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام پيش‌بيني کرد

FATF در مجمع تصویب می‌شود

احمد توکلي، ديگر عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، نیز گفته است: «عدم الحاق به گروه بين‌المللي ويژه اقدام مالي(FTAF) هزينه‌هاي کشور را زياد مي‌کند؛ بنابراين بايد با افزودن چند شرط، آن را بپذيريم».

تاریخ انتشار: ۰۰:۳۳ - ۲۲ آذر ۱۳۹۷

روز گذشته دوباره دو نفر از اعضای مجمع تشخيص مصلحت نظام در دفاع از لوايح FATF و پيش‌بيني تصويب آن در مجمع سخن گفتند؛ آن‌هم در شرايطي که هنوز گمانه دقيقي از وزن موافقان و مخالفان FATF در مجمع تشخيص مصلحت نظام وجود ندارد.

به گزارش شرق، ديروز سيدمحمد صدر، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، به شفقنا گفت: «من گمان مي‌کنم لوايح مربوط به FATF به احتمال قوي در مجمع تشخيص مصلحت نظام تصويب خواهد شد. اگر اين لوايح را تصويب نکنيم، ديگر نمي‌توانيم با اروپا، چين و روسيه ارتباط داشته باشيم.

روزي که ايران لوايح مربوط به FATF يعني مبارزه با منابع مالي تروريسم، پول‌شويي و کنوانسيون‌هاي مربوطه را رد کند، من مطمئنم آن روز، روز شادي ترامپ، نتانياهو و محمد بن‌سلمان است؛ چون همان مشکلات و ضررهايي که اشاره کردم در صورت قطع برجام براي کشور به وجود مي‌آيد، با رد لوايح FATF قطعا ايران دچار اين مشکلات و ضررها خواهد شد».

سيدمحمد صدر بارها در گفت‌وگوهاي خود از تصويب لوايح FATF دفاع و به‌نوعي نظر مثبت خود را به‌عنوان يکي از اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام اعلام کرده است.

احمد توکلي، ديگر عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام، نیز گفته است: «عدم الحاق به گروه بين‌المللي ويژه اقدام مالي(FTAF) هزينه‌هاي کشور را زياد مي‌کند؛ بنابراين بايد با افزودن چند شرط، آن را بپذيريم».

در شرايطي که لوايح چهارگانه FATF هم‌اکنون از سد مجلس رد شده و منتظر اعلام نظر مجمع تشخيص مصلحت نظام است، عليرضا رحيمي، عضو هيئت‌رئيسه مجلس، روز گذشته در پاسخ به سؤالي درباره سرنوشت لايحه CFT (يکي از لوايح چهارگانه FATF) گفت: ايرادات را اصلاح کرده‌ايم، موارد ديگر هم که به اختلاف با شوراي نگهبان برخورديم، به صحن مجمع مي‌رود و بر اساس مصلحت، درخصوص آن تصميم‌گيري مي‌شود.

FATF برنامه غربي، عربي و عبري است
اما آيت‌الله حسين نوري‌همداني، از مراجع تقليد، با اشاره به طرح «FATF» و «CFT» در مجلس و پيگيري آن از سوي برخي نمايندگان و دولت گفته است: «اين کنوانسيون‌ها طرحي است که صهيونيست‌ها آن را درست کرده‌اند و مي‌خواهند ايران آن را امضا کند. معنايش چيست؟ اين يک برنامه غربي، عربي و عبري است که يهود و صهيونيست‌ها دنبال آن هستند. همچنان که رهبر معظم انقلاب اسلامي فرمودند، کنوانسيون‌ها و پروتکل‌هاي بين‌المللي در زمينه مبارزه با پول‌شويي و تأمين مالي تروريسم را که در خارج درست مي‌شود، قبول نداريم، ما نيز از اين سخنان رهبر انقلاب حمايت خواهيم کرد و در مقابل تصويب آن خواهيم ايستاد. هشدار مي‌دهيم اگر به مردم خدمت نمي‌کنيد، به زخم مردم نمک نپاشيد».

اين اظهارنظر عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در حالي است که جامعه مدرسين يکي از مخالفان سرسخت تصويب FATF در مجلس بود. در همان شبي که قرار بود اين لوايح در مجلس طرح و بررسي شود، جامعه مدرسين با علي لاريجاني، رئيس مجلس، جلسه گذاشت که نتيجه‌اش تعويق سه‌ماهه بررسي لوايح در مجلس بود.

آيت‌الله يزدي، رئيس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، نیز 15مهر در نامه‌اي خطاب به رئيس و نمايندگان مجلس، درباره بررسي FATF از آنها خواست کاري نکنند که به ‌زيان مملکت و نظام حاکميت جمهوري اسلامي شود و در تاريخ کشور نقطه‌‌ضعف مجلس به‌ حساب آيد.

همچنين حجت‌الاسلام محمود رجبي، عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم، در همان خرداد گفته بود: «متأسفانه علي‌رغم توضيحات اعضاي جامعه مدرسين درباره عواقب تصويب اين لايحه، آقاي لاريجاني موافق تصويب FATF بود. الحاق ايران به کنوانسيون مقابله با تأمين مالي تروريسم، بخش مهمي از سندي است که اگر ايران به آن ملحق شود، جز زيان چيزي براي ما نخواهد داشت. اين سند، سندي استعماري است که هدف طراحان آن بيشتر سلطه بر ايران است».

در ادامه اظهارنظرها درباره FTAF، مي‌توان به اظهارنظر هادي غفاري، اصلاح‌طلب، عضو شوراي مرکزي مجمع نيروهاي خط امام و عضو پيشين جامعه روحانيت مبارز، اشاره کرد. او روز گذشته گفت: برخي از ائمه جمعه‌اي که در 40 سال گذشته تريبون داشتند، فکر، انديشه و پيام نويي ندارند. ما بايد در حوزه روحانيت کادرسازي کنيم.