bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۳۷۰۷
آیا در روند کاری موتور جست‌وجوی گوگل تأثیر انسانی وجود دارد؟

سرچ کنید «احمق»، عکس ترامپ را تحویل بگیرید

گوگل با در نظر گرفتن ٢٠٠ فاکتور نتایج جست‌وجو را نشان می‌دهد. فاکتور‌هایی نظیر مرتبط بودن، میزان محبوبیت، چگونگی استفاده دیگران از واژه‌ها، در الگوریتم گوگل مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیچای گفت: «اینطور نیست که ما کوتوله‌ای را پشت یک کامپیوتر نشانده باشیم و او تصمیم بگیرد با توجه به اغراض سیاسی‌اش با فشردن یک دکمه نتیجه موتور جست‌وجو را تعیین کند.

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۴ - ۲۲ آذر ۱۳۹۷
سرچ کنید «احمق»، عکس ترامپ را تحویل بگیرید
 
یکی از نمایندگان کنگره آمریکا در جلسه استماع مدیرعامل گوگل، برای فهم این‌که الگوریتم موتور جست‌وجو گوگل چطور کار می‌کند، سوال عجیبی پرسید. او پرسید: «اگر شما کلمه «احمق» را در موتور جست‌وجو گوگل سرچ کنید، عکسی از دونالد ترامپ نشان داده می‌شود. چطور چنین چیزی ممکن است؟ موتور جست‌وجو چطور کار می‌کند که چنین اتفاقی می‌افتد؟
 
به گزارش شهروند، در این جلسه که با هدف حفظ حریم خصوصی و جمع‌آوری اطلاعات با حضور مدیرعامل گوگل برگزار شده بود، زوئی لافگرن، سناتور جمهوریخواه، این جست‌وجو را انجام داد و نتیجه همانی شد که در سوال آمده بود. شوندار پیچای، مدیرعامل گوگل که پشت سرش تعداد زیادی از متخصصان های‌تک نشسته بودند، سعی کرد الگوریتم جست‌وجوی گوگل را برای سناتور‌ها توضیح دهد.
 
او گفت که گوگل با در نظر گرفتن ٢٠٠ فاکتور نتایج جست‌وجو را نشان می‌دهد. فاکتور‌هایی نظیر مرتبط بودن، میزان محبوبیت، چگونگی استفاده دیگران از واژه‌ها، در الگوریتم گوگل مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیچای گفت: «اینطور نیست که ما کوتوله‌ای را پشت یک کامپیوتر نشانده باشیم و او تصمیم بگیرد با توجه به اغراض سیاسی‌اش با فشردن یک دکمه نتیجه موتور جست‌وجو را تعیین کند. در واقع این جلسه استماع درنهایت تبدیل به کلاس درسی برای نمایندگان کنگره شد.
 
پیچای در این جلسه به‌طور کامل نحوه کارکرد اینترنت را برای نمایندگان توضیح داد. یکی از سناتور‌ها از پیچای پرسید: «آیا تاکنون کسی را با هدف دستکاری در نتایج جست‌وجو استخدام کرده‌اید؟» پیچای در پاسخ گفت: «این کار از یک نفر یا حتی گروهی از افراد ساخته نیست، چراکه پروسه کارکرد موتور جست‌وجو مراحل بسیار زیادی دارد.
 
البته نماینده کنگره این پاسخ را نپذیرفت و گفت: «بگذارید بگویم که با حرف‌هایتان موافق نیستم. من فکر می‌کنم انسان می‌تواند در این روند دستکاری کند». درنهایت به نظر می‌رسد نمایندگان کنگره نتوانستند به خود بقبولانند که در روند کاری موتور جست‌وجوی گوگل تاثیر انسانی وجود ندارد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv