bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۴۱۴۵

امام جمعه تبریز: اعتراض کامیون داران سیاسی نبود

حجت الاسلام آل هاشم دلیل اصلی اعتراضات کامیون داران را برآورده نشدن مطالبات صنفی آن‌ها دانست و افزود: با رسیدگی به این موضوع شرایط عادی شده است، اما آن چه مهم است این بود که چرا به خواسته صنفی اقشار مردم به موقع رسیدگی نمی‌شود تا با این قبیل مسایل روبرو نشویم.

تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷
نماینده، ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با اشاره به اعتراض‌های اخیر جمعی از کامیون داران کشور، گفت: این اعتراضات به هیچ عنوان سیاسی نبوده و با چنین مسایلی ارتباط ندارد.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام محمدعلی آل هاشم در دیدار اعضای تشکل‌های حمل و نقل و راهداری جاده‌ای استان با وی افزود: کامیون داران از اقشار زحمت کش جامعه هستند که اگر مشکلات اقتصادی مسیر کسب درآمد آن‌ها را مختل نکند، علاقه‌ای به صرف انرژی و زمان برای اعتراض‌های جمعی و طولانی مدت ندارند.
 
وی اظهار داشت: رانندگان کامیون و کامیون داران کشور را باید افرادی دانست که به واسطه نوع شغلی که دارند، نقش بسزایی در جا به جایی کالا و تامین نیاز‌های روزمره مردم ایفا می‌کنند و سلامت سیستمی که آن‌ها در بستر آن مشغول فعالیت هستند، می‌تواند شرایط مطلوبی را در توزیع دقیق و سریع کالا در نقاط مختلف کشور ایجاد کند.
 
حجت الاسلام آل هاشم دلیل اصلی اعتراضات کامیون داران را برآورده نشدن مطالبات صنفی آن‌ها دانست و افزود: با رسیدگی به این موضوع شرایط عادی شده است، اما آن چه مهم است این بود که چرا به خواسته صنفی اقشار مردم به موقع رسیدگی نمی‌شود تا با این قبیل مسایل روبرو نشویم.
 
وی ادامه داد: قشر خدمتگزاری، چون رانندگان در همه برهه‌های انقلاب، دلبستگی خود را به مردم و انقلاب به اثبات رساندند و در این اعتراضات نیز با هوشمندی اجازه سوءاستفاده به معاندان و دشمنان را ندادند که از آن‌ها قدردانی می‌کنم.
 
حجت الاسلام آل هاشم تاکید کرد: باید به مسایل به حق صنفی مردم در وقت خود رسیدگی شود تا شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
 
وی حمل و نقل را یکی از اصلی‌ترین ارکان زیربنایی کشور‌ها و عامل توسعه پایدار و رونق بخش اقتصاد ملی دانست و اضافه کرد: راه رسیدن به فرآیند توسعه اقتصادی با عبور از پل مستحکمی به نام حمل و نقل امکان پذیر است و در حقیقت این بخش، نیروی محرکه توسعه به شمار می‌رود.
 
امام جمعه تبریز، کارآمدی و توانمندی حوزه حمل و نقل را زمینه ساز توسعه همه جانبه کشور دانست و ادامه داد: گستردگی منحصر به فرد فعالیت‌های بخش حمل و نقل، موفقیت‌های راهبردی در زمینه رشد و توسعه اقتصادی را ممکن می‌کند و باید توجه داشت که در تجارت جهانی و حمل و نقل در انواع مختلف زمینی، دریایی و هوایی، دو پدیده جدانشدنی هستند.
 
براساس این گزارش، ۲۶ آذر ۱۳۶۱و در دوران دفاع مقدس حدود یکصد کشتی حامل کالا در بنادر جنوبی کشور در انتظار تخلیه بار بود که بروز بحران ناشی از اتمام ذخیره کالا‌های اساسی در کشور، تهدید کشتی‌های منتظر از سوی عراق، نگرانی‌هایی را برای مسئولان به وجود آورد.
 
امام خمینی (ره) در آن هنگام طی پیام تاریخی کامیون داران کشور را به مشارکت در تخلیه هر چه سریع‌تر کشتی‌ها فراخواندند که به دنبال این فرمان بسیج عمومی، کامیون داران صحنه‌های کم نظیری از فداکاری، ایثار و تلاش شبانه روزی را به ثبت رساندند و این روز را در تاریخ کشور ماندگار کردند.
 
در سال ۱۳۷۶ به پیشنهاد وزارت راه و ترابری وقت و در جهت آگاهی اقشار مختلف مردم از نقش و جایگاه والای شبکه گسترده حمل و نقل کشوری، از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور ۲۶ آذر به عنوان «روز حمل و نقل» نامگذاری شد.