bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۴۵۵۷

وزیر دفاع آمریکا استعفا داد

ویلیام کوهن: "واقعا نمی دانم ژنرال متیس تا کجا باید توهین‌ها یا رد توصیه هایش را توسط ترامپ تحمل می کرد. زمانی که تمام نهادهای امنیتی اطلاعاتی آمریکا یک صدا گفتند روسیه عامدانه در نظام انتخابات ما دخالت کرده رییس جمهوری به جای اینکه به نهادهای امنیتی آمریکا اعتماد کند گفت من به آقای پوتین اعتماد دارم."

تاریخ انتشار: ۰۹:۰۸ - ۳۰ آذر ۱۳۹۷

وزیر دفاع آمریکا استعفا داد

فرارو- دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از "بازنشستگی" جیمز متیس وزیر دفاع این کشور خبر داده است.

ترامپ در حساب توئیتری خود نوشته جیمز متیس تا پایان ماه فوریه یعنی حدود دو ماه دیگر "بازنشسته" خواهد شد.

رئیس جمهوری آمریکا از جایگزین آقای متیس صحبتی نکرده است اما گفته وزیر بعدی به زودی تعیین خواهد شد.

ترامپ نوشته است: ژنرال متیس برای وادار کردن متحدان آمریکا در ادای سهمشان ازتعهدات نظامی خود کمک بزرگی به من بود."

تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه با انتقاد گسترده در آمریکا و میان متحدان این کشور روبرو شده است.

اعلام استعفای جیمز متیس درست یک روز بعد از اعلام این تصمیم نشانه اختلاف نظر وزیر دفاع آمریکا با رئیس جمهوری است.

متیس در استعفانامه خود اشاره‌ای به سوریه نکرده است اما نوشته ۴ دهه فعالیت و تجربه در ارتش آمریکا به او آموخته که آمریکا در کنار احترام گذاشتن به متحدانش باید از تمام ابزارهای لازم برای دفاع از منافع مشترک خود و متحدانش استفاده کند.

او در این نامه تاکید کرده "آمریکا باید در مقابل کشورهایی که منافع استراتژیکشان روز به روز تنش بیشتری با آمریکا ایجاد می‌کند عزمی راسخ و رویکردی روشن داشته باشد و درحالی که کشورهایی چون چین و روسیه به دنبال پیاده کردن مدل اقتدارگرایانه خود در کشورهای جهانند آمریکا باید همه تلاش خود را برای دفاع همه جانبه در این زمینه انجام دهد."

وزیر دفاع آمریکا با شرح این مواضع گفته از آنجا رئیس جمهوری آمریکا حق دارد در زمینه این مواضع و دیگر موضوعات وزیر دفاعی هم‌فکر با خودش داشته باشد از سمت خود استعفا می‌دهد.

وزیر دفاع آمریکا استعفا داد

"تحول ترسناک"
ویلیام کوهن وزیر دفاع سابق آمریکا در گفتگو با بی‌بی‌سی کناره‌گیری متیس را ضربه بزرگی به دولت آمریکا خواند و گفت: "واقعا نمی دانم ژنرال متیس تا کجا باید توهین‌ها یا رد توصیه هایش را توسط ترامپ تحمل می کرد. زمانی که تمام نهادهای امنیتی اطلاعاتی آمریکا یک صدا گفتند روسیه عامدانه در نظام انتخابات ما دخالت کرده رییس جمهوری به جای اینکه به نهادهای امنیتی آمریکا اعتماد کند گفت من به آقای پوتین اعتماد دارم."

آقای کوهن افزود: "وقتی که ژنرال متیس و دیگران گفتند تا وقتی خواسته‌های واشنگتن و پیونگ‌یانگ دقیقا از مذاکرات صلح مشخص نشده رئیس جمهوری نباید با رهبر کره شمالی ملاقات کند باز هم رئیس جمهوری این توصیه را رد کرد. "

به عقیده کوهن ژنرال متیس از اعزام نیروهای آمریکایی همزمان با عید پاک به مرز جنوبی این کشور ناراحت بوده و حالا رد توصیه او برای حفظ نیروهای آمریکا در سوریه کار را یکسره کرده است.

لینزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه در واکنش به استعفای وزیر دفاع آمریکا گفته است "ژنرال متیس باید به خدمتی که به آمریکا و رئیس جمهوری کرده است مباهات کند."

گراهام که از منتقدان تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای خروج از سوریه بوده، در حساب توئیتری خود نوشته "ژنرال متیس چند دهه علیه افراطی‌گری جنگیده و مشاوره‌های او به ترامپ درست و اخلاقی بوده است."

مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه دیگر استعفای متیس را تحولی ترسناک خوانده و گفته ژنرال متیس جزیره ثباتی در میانه هرج و مرج دولت ترامپ بوده است.

آنتونی زورکر تحلیل‌گر بی‌بی‌سی در واشنگتن می‌گوید دونالد ترامپ تلاش کرده با عنوان "بازنشستگی" در حساب توئیتری‌اش استعفای وزیر دفاع خود را به دلیل کهولت سن جا بزند اما کاملا مشخص است که ژنرال متیس در اعتراض به سیاست  ترامپ استعفا داده است.

به گفته او حالا که یکی از آخرین سنگرهای "عقلانیت" در برابر رئیس جمهوری آمریکا کنار رفته باید منتظر تلاطم زیادی در سیاست‌های دولت آمریکا بود.

وزیر دفاع آمریکا استعفا داد

آیا آمریکا از افغانستان هم خارج می‌شود؟
در همین حال رسانه‌های آمریکا پنج‌شنبه عصر به وقت شرق این کشور خبر داده‌اند کاخ سفید از وزارت دفاع خواسته است گزینه‌های موجود را برای خروج همه یا بخش قابل‌توجهی از نیروهای آمریکایی از افغانستان تهیه کند.

مقام‌های وزارت دفاع آمریکا به شبکه خبری ان.بی.سی گفته‌اند قرار است این طرح‌ها کمی بعد از سال نو میلادی به رئیس جمهوری ارائه شود.

ان.بی.سی به نقل از این مقام‌ها تاکید کرده هنوز تصمیمی گرفته نشده اما ترامپ می‌خواهد گزینه‌های خود برای خروج نیروهایش از افغانستان را بررسی کند.

متیس به حفظ حضور نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان معتقد بود و آن را اهرمی برای پیشبرد تلاش‌های دیپلماتیک جهت رسیدن به صلح می‌دانست.

این درحالی است که اوایل هفته گذشته زلمی خلیلزاد نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان در ابوظبی با نمایندگان طالبان درباره راه‌های پایان جنگ در افغانستان گفتگو کرد. در این گفتگوها مقام‌هایی از عربستان سعودی و امارات متحده عربی نیز حاضر بودند.

روز پنج‌شنبه خالد بن سلمان، برادر ولیعهد عربستان که سفیر این کشور در آمریکاست در حساب توئیتری خود نوشت مذاکرات ابوظبی "نتیجه‌بخش" بوده‌اند و "نتایج مثبتی" را در آغاز سال میلادی آینده به همراه خواهند آورد.

با وجود این خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد سابق در وزارت خارجه آمریکا که از این موضوع مطلع است می‌گوید نمایندگان طالبان پیشنهاد آتش بس را که از سوی آقای خلیلزاد ارائه شده بود رد کرده‌اند از آمریکا خواسته‌اند که بر خروج از نیروهایش از افغانستان تمرکز کند.

به گفته این مقام آمریکایی درخواست کاخ سفید برای بررسی طرح‌های خروج نیروهایش از افغانستان می‌تواند برای دادن پیامی به نیروهای طالبان باشد.