bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۴۷۰۴

توقف‌ در پخش مستند "مصباح"

درواقع بعد از دوران احمدی‌نژاد، رئیس مؤسسه امام خمینی هم گوشه‌گیرتر شده است. فیلم شاید کمکی به شناخت بیشتر او می‌کرد اما مشخص نیست که در صورت اصلاحات چقدر دستخوش تغییر شود و چهره روتوش‌شده‌تری از آیت‌الله ارائه شود.

تاریخ انتشار: ۰۰:۴۲ - ۰۲ دی ۱۳۹۷

دیروز طلبه‌ای در توییتی از توقف مستند «آن زمستان» که درباره زندگی آیت‌الله محمدتقی مصباح‌یزدی است، خبر داد. او نوشت: «ظاهرا خبرهای غیرقطعی، قطعی شده است و اکران «آن زمستان» به خاطر برخی نگاه‌های آقایون متوقف بر برخی اصلاحات بیان شده. فعلا سکوت می‌کنم».

به گزارش شرق، این توییت با واکنش برخی کاربران مواجه شد که درباره این توقف سؤال کرده بودند. او در پاسخ به برخی از سؤالات گفته است: «فعلا سکوت می‌کنم». یکی از کاربران سؤال کرده است که «آقای مصباح همراهی کرده و دیگران مانع می‌شن؟!». رجبی در پاسخ به این سؤال گفته است: «سکوت می‌کنم دیگه». م

ستند آن زمستان، متمرکز بر زمستان سال ۱۳۹۴ یعنی موسم انتخابات مجلس دهم و خبرگان پنجم همچنین روند منتهی به انتخاب‌نشدن مصباح‌یزدی است که سعی می‌کند با نزدیک‌شدن به آیت‌الله مصباح، برش‌هایی از کنشگری سیاسی او در کنار زندگی شخصی‌اش را به تصویر بکشد.

فیلم با تصاویری از اتاق جراحی بیمارستان بقیه‌الله شروع می‌شود؛ درحالی‌که رئیس مؤسسه امام خمینی زیر تیغ عمل جراحی چشم است. در جایی از فیلم، سردبیر هفته‌نامه «پرتو سخن» متعلق به مؤسسه امام خمینی، به دیدار مصباح می‌رود. شش روز به انتخابات مانده، آقای سردبیر درباره مضرات نظام ریاستی در مقابل فواید نظام پارلمانی با آیت‌الله مصباح صحبت می‌کند. می‌گوید که گاهی دیده شده فردی به پشتوانه رأی مردم می‌آید و می‌گوید که نعوذ‌بالله مهم نیست اگر به حرف رهبری هم توجه نکردم. مصباح در پاسخ می‌گوید: «اینکه درست نیست... این سنت خداست که می‌خواهد ما را امتحان کند. پارلمانی هم باشد جور دیگری امتحان می‌کند».

مصباح می‌گوید اتفاقا در شکل پارلمانی راحت‌تر می‌شود افراد و احزاب را خرید. یا در جایی از فیلم، جبهه پایداری با آیت‌الله مصباح‌یزدی دیدار دارد. آقا تهرانی می‌گوید که کار انتخابات سخت شده است. کوچک‌زاده هم سؤال می‌کند که وقتی دست ما به خدا نمی‌رسد، برای اینکه بدانیم کارمان خدایی است آیا می‌توانیم کاری کنیم که آقا را راضی کنیم؟ مصباح‌یزدی بعد از کمی مکث می‌گوید: «از کجا می‌خواهید بفهمید که آقا راضی هستند؟ ایشان نه می‌توانند همه‌چیز را بگویند و نه گاهی مصلحت است که همه‌چیز را بگویند. این‌طور نباشد که استنباط خود را که گاهی با نفس همراه است، به ایشان نسبت دهید».

در بخشی از فیلم درباره لیست اصولگرایان برای انتخابات مجلس دهم صحبت می‌شود. آقاتهرانی که زمانی نماینده آیت‌الله مصباح‌یزدی در نیویورک بود، به دیدار آیت‌الله مصباح می‌آید تا درباره انتخابات صحبت کنند. آقاتهرانی می‌گوید: «جلسات خوبی بود جز جلسات اخیر که به سهم‌خواهی کشیده شد... یعنی غش می‌کنند به سمتی که نباید... لیست جوری است که رأی نمی‌آورد. کف خیابان به آن رأی نمی‌دهند. البته همینش هم فکر نمی‌کردیم بشود».

پاسخ آیت‌الله مصباح به آقاتهرانی این است که برود حرم و دو رکعت نماز بخواند. بااین‌حال، در فیلم آقاتهرانی توضیح بیشتری درباره اینکه کدام جریان دنبال سهم‌خواهی است، نمی‌دهد. شاید هم توضیح داده و در تدوین نهایی حذف شده است. آقاتهرانی در حالی در این فیلم از سهم‌خواهی گلایه‌مند است که از قضا در همان زمان انتخابات یکی از جریان‌هایی که متهم به سهم‌خواهی بود، خود همین جریان جبهه پایداری بود. حداد‌عادل رسما در یکی از نشست‌های خبری گفته بود که اگر سهم ندهیم ائتلاف را به‌هم می‌زنند.

در فیلم، بعد از پایان انتخابات که مشخص شده آیت‌الله مصباح از ورود به مجلس خبرگان بازمانده است، جمعی از اصولگرایان به دیدارش می‌روند. یکی از آنها از او درخواست گرفتن عکس مشترک می‌کند. مصباح‌یزدی در پاسخ می‌گوید: «در خانه‌ات حوض داری؟» روحانی با تعجب سؤال می‌کند چطور؟ مصباح‌یزدی پاسخ می‌دهد: «در قدیم عکس را برای دو جا می‌گرفتند؛ یک‌ جا سر حوض که بچه را بترسانند و یک ‌جا لب قندون».

شاید این بخش‌های فیلم به مذاق برخی خوش نیامده است به‌ویژه که در سال‌های اخیر از مصباح‌یزدی مصاحبه‌های کمتر یا حتی تصاویر کمتری در رسانه‌ها منتشر شده است. بیشترین چیزهایی که از او می‌دانیم، همان‌هایی است که از خلال سخنرانی‌هایش گاه و بیگاه منتشر می‌شود.

درواقع بعد از دوران احمدی‌نژاد، رئیس مؤسسه امام خمینی هم گوشه‌گیرتر شده است. فیلم شاید کمکی به شناخت بیشتر او می‌کرد اما مشخص نیست که در صورت اصلاحات چقدر دستخوش تغییر شود و چهره روتوش‌شده‌تری از آیت‌الله ارائه شود.