عضو حزب دموکرات کردستان در ادامه گفته «وجود آمریکا در سوریه با وجود تأثیر منفی بر وضعیت منطقه بهتر از وجود دیگر نیروهاست، همچنین با توجه به نبود ثبات سیاسی و امنیتی و تنشهای منطقه و تهدیدهای ترکیه، حضور نیروهای آمریکایی در عراق در این مرحله مهم است، زیرا نیروهای عراقی بهتنهایی نمیتوانند جای نیروهای آمریکایی را پر کنند».
«نیروهای نظامی ایران هیچگونه حضور رسمی در عراق ندارند». این جمله مضمون مشترک صحبتهای دو عضو حزب دموکرات کردستان و عصائب اهلالحق عراق است. هر دو با شبکه ماهوارهای «دجله» گفتگو کرده و درباره حضور نیروهای آمریکایی و ایرانی در عراق اظهار نظر کردند.
به گزارش شرق، «ماجد شنکالی»، عضو حزب دموکراتیک کردستان عراق، در گفتگو با این شبکه درباره ادعای حضور نیروهای ایرانی در عراق گفته «برخی افراد داوطلب ایرانی عضو الحشدالشعبی عراق هستند، اما هیچگونه نیروی رسمی ایرانی حضوری مانند حضور نیروهای آمریکایی یا برخی مجموعههای عراقی در سوریه که بدون موافقت دولت است، در عراق ندارند».
او محور گفتوگوی تلفنی نخستوزیر عراق با وزیر خارجه آمریکا را هم حفظ امنیت و ثبات عراق و خروج آمریکا از سوریه دانسته است. تماسی که گفته شد در آن عادل عبدالمهدی از مایک پمپئو برای تمدید معافیت واردات برق و گاز از ایران نیز تمجید کرده است.
عضو حزب دموکرات کردستان در ادامه گفته «وجود آمریکا در سوریه با وجود تأثیر منفی بر وضعیت منطقه بهتر از وجود دیگر نیروهاست، همچنین با توجه به نبود ثبات سیاسی و امنیتی و تنشهای منطقه و تهدیدهای ترکیه، حضور نیروهای آمریکایی در عراق در این مرحله مهم است، زیرا نیروهای عراقی بهتنهایی نمیتوانند جای نیروهای آمریکایی را پر کنند».
شنکالی افزود: «با توجه به حضور روسیه و ایران و همچنین تهدیدهای ترکیه برای کردها، خروج آمریکا از سوریه مسئله آسانی نخواهد بود».
در کنار شنکالی «محمود الربیعی»، عضو حزب عصائب اهلالحق عراق هم در همین زمینه اظهارنظر کرده است. عصائب اهل الحق از گروههای فعال حشدالشعبی بود. آذرماه سال ۹۶ دبیر کل این جنبش اعلام کرده که از این پس تحت امر نخستوزیر عراق خواهند بود و جنبش براساس قوانین عراق به یک حزب سیاسی تبدیل شده است.
الربیعی، عضو این حزب، به شبکه دجله گفته: «نیروهای ایرانی در عراق حضور ندارند، اما نیروهای آمریکایی در عراق حضور دارند و هیچکس تعداد دقیق آنها و پایگاههایشان را نمیداند».
این عضو حزب عصائب اهلالحق درباره رفتوآمد فرمانده سپاه قدس نیز چنین گفته: «مستشاران ایرانی با آگاهی و خواسته دولت عراق در این کشور حضور دارند و سردار قاسم سلیمانی بهطور رسمی و از طریق فرودگاه به عراق میآید و به مناطق مختلف میرود و آنها را بررسی میکند».
الربیعی افزود: «نیروهای آمریکایی، نیروهایی عراقی و الحشدالشعبی را هدف قرار دادند و گروهک تروریستی داعش ساخته آمریکا برای انجام برنامهها و طرحهای آن است. هرکس بر این باور است که آمریکا با خروج از سوریه میخواهد منطقه را ترک کند، متوهم است، زیرا این تاکتیک جدید آمریکاست».
او همچنین با مطرحکردن این سؤال که هنگام ورود داعش به عراق و اشغال مناطق وسیعی از آن، نیروهای آمریکایی چه کاری انجام داده اند، گفت: «محور مقاومت طرح آمریکا برای باقیماندن در عراق بعد از اشغال آن را با شکست مواجه کرد، آمریکا بهدنبال ایجاد کشورهای شکستخورده و پرتنشی است که برای دوام خود به حضور آمریکا نیاز دارند».
الربیعی گفت: «آمریکاییها تنها دو شهر موصل و الرمادی را بعد از اینکه آنها را به خرابه تبدیل کرده بودند، آزاد کردند». این عضو عصائب اهلالحق عراق درباره سقوط نظام صدام، رئیسجمهور پیشین عراق در سال ۲۰۰۳ گفت: مردم عراق بودند که با انتفاضه خود در سال ۱۹۹۱ نظام صدام را ساقط کردند. ایران هیچگونه دخالتی در تحولات و اتفاقات عراق نداشت».
صحبتهای دو عضو از احزاب عراق در حالی مطرح میشود که یکی از ادعاهای همیشگی مخالفان ایران حضور منطقهای و دخالت در امور کشورهاست.