bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۶۶۱۹
صفارهرندی از دیدار رهبری با نامزد انتخابات ۸۸ گفت:

ماجرای رفع‌فیلتر سایت میرحسین موسوی در ۸۸

حرف‌های مختلفی ردوبدل شده، ولی آن قسمتی که برای ما موضوعیت دارد، این است که مقام معظم رهبری وقتی به آقای موسوی اعتراض می‌کنند که چرا موضوع را به کف خیابان می‌کشید، مگر شما خودتان نمی‌دانید وقتی این حرکت انجام می‌شود دیگر ادامه آن در دست شما نخواهد بود و دیگران این تحرک را راهبری و هدایت می‌کنند؟ موسوی می‌گوید مردم خیال می‌کنند حق آن‌ها ضایع شده است و می‌خواهند احقاق حق کنند

تاریخ انتشار: ۰۰:۴۶ - ۲۳ دی ۱۳۹۷

محمدحسین صفارهرندی، وزیر ارشاد دولت احمدی‌نژاد در سال ۸۸، گفته است سال ۸۸ به او دستور داده بودند فیلتر سایت‌های آقای موسوی برداشته شود.

به گزارش مهر او گفته است: «چند روز پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی با من به‌عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تماس گرفتند و گفتند دستوری آمده است که فیلتر اعمال‌شده برای سایت‌های آقای موسوی برداشته شود. اواخر شب بود که این تماس برقرار شد؛ چراکه معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در آن زمان به‌عنوان عضو کمیته تعیین مصادیق عمل مجرمانه در فضای مجازی بود.

معاونت مطبوعاتی پیگیری کرد و گفت: دو سایت منتسب به آقای موسوی بوده که یکی فیلتر شده و دیگری فیلتر نیست؛ گفته شد همان موردی هم که فیلتر شده، رفع فیلتر کنید. معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد نیز به دلیل عضویت در کمیته تعیین مصادیق عمل مجرمانه در فضای مجازی، هماهنگی لازم را انجام داد و سایتی که فیلتر شده بود، رفع فیلتر شد».

وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره دلیل تماس شورای عالی امنیت ملی برای رفع فیلتر سایت میرحسین موسوی گفته است: «آن‌طور که برای من نقل کردند، در دیداری که ظاهرا عصر روز ۲۴ خرداد ۸۸، آقای موسوی خدمت رهبر معظم انقلاب می‌رسند، حرف‌های مختلفی ردوبدل شده، ولی آن قسمتی که برای ما موضوعیت دارد، این است که مقام معظم رهبری وقتی به آقای موسوی اعتراض می‌کنند که چرا موضوع را به کف خیابان می‌کشید، مگر شما خودتان نمی‌دانید وقتی این حرکت انجام می‌شود دیگر ادامه آن در دست شما نخواهد بود و دیگران این تحرک را راهبری و هدایت می‌کنند؟ موسوی می‌گوید مردم خیال می‌کنند حق آن‌ها ضایع شده است و می‌خواهند احقاق حق کنند. مقام معظم رهبری می‌فرمایند این کار‌ها راهش نیست و شما مردم را توجیه کنید که این کار درستی نیست و باید از جانب شما این حرف‌ها به جامعه منعکس شود. خود شما هم طرفدار هرج‌ومرج نیستید. پس از این فرمایشات رهبر معظم انقلاب، آقای موسوی می‌گوید من رسانه‌ای در اختیار ندارم که بخواهم از آن طریق به جامعه پیام بدهم. مقام معظم رهبری فرمودند: چرا؟ موسوی می‌گوید سایت‌های من را فیلتر کرده‌اند. مقام معظم رهبری هم به دفتر می‌فرمایند به شورای عالی امنیت ملی بگویید سایت‌های آقای موسوی را رفع فیلتر کنند. برای همین بود که آن پیام به ما منتقل شد و رفع فیلتر سایت آقای موسوی هم انجام شد».

۲۲ خرداد ۸۸ تعدادی از سایت‌های متعلق یا نزدیک به میرحسین موسوی فیلتر شدند. سردبیر سایت نوروز، ارگان جبهه مشارکت، اعلام کرده بود این پایگاه خبری و تعدادی دیگر از رسانه‌های اینترنتی حامی میرحسین موسوی مانند جمهوریت، خرداد نو، آینده، قلم‌نیوز و موج‌سوم نیز ازجمله پایگاه‌های خبری میرحسین موسوی هستند که روز جمعه ۲۲ خرداد فیلتر شده بودند.

سایت قلم‌نیوز -ارگان اینترنتی مهندس میرحسین موسوی- که در روز‌های بعد از انتخابات ابتدا با فیلترشدن و سپس مشکلات فنی بر اثر حملات مجازی مواجه شده بود، از روز اول تیر ۸۸ با همان فرم قبلی فعالیت‌های خود را از سر گرفت. این سایت خبری صرفا به شیوه خبری و بدون گرافیک، فعالیت اطلاع‌رسانی خود را انجام می‌داد و اخبار موثق از مواضع و بیانیه‌های میرحسین را منتشر می‌کرد. چند رسانه برون‌مرزی در روز‌های گذشته از هک‌شدن این سایت خبر داده و مدعی شده بودند اخباری که روی سایت قلم قرار می‌گیرد، از سوی محافل مخالف حامیان مهندس موسوی روی خروجی سایت قرار داده می‌شود؛ اما این سایت در همان روز اول تیر ۸۸ با انتشار خبری، این شایعه‌ها را به‌شدت تکذیب کرد و نوشت: «در پی پخش شایعاتی مبنی بر هک‌شدن سایت قلم و دامن‌زدن رسانه‌های خارجی به این خبر کذب، تأکید می‌شود سایت قلم با مشکل هک‌شدن مواجه نشده و انتشار چنین شایعاتی در راستای دورکردن ذهن مردم از مسیر اصلی دریافت اخبار مهندس موسوی است».

دو هفته پیش به مناسبت سالگرد راهپیمایی ۹ دی ۸۸، سایت مقام معظم رهبری بخشی از سخنان ایشان را در جمع نمایندگان نامزد‌های انتخابات ۸۸ منتشر کرد که ایشان گفته بود: «آقای موسوی اعلام کرد در این انتخابات تقلب شده و این منشأ تمام اتفاقات بعدی شد. آقای موسوی گفت: من از حق شما دفاع می‌کنم. مردم بیایید، من هم می‌آیم؛ دعوت مردم به نافرمانی، به شورش به استناد اینکه در انتخابات تقلب شده. سؤال آنجاست که شما از کجا فهمیدید در انتخابات تقلب شده؟ چه دلیلی اقامه شد؟ این شد منشأ حرف‌های بعدی. سعی کردند ایشان را در صحنه نگه دارند. من در جریان مذاکرات و گفتگو‌های متعددی که با ایشان شده، قرار دارم. خود من هم خیلی سعی کردم با سوابقی که با آقای موسوی دارم، چون بین ما و آقای موسوی یک ارتباط عاطفی و وحدت سلیقه در بعضی از مسائل خاص وجود دارد. من از این فرصت استفاده کردم و همان روز شنبه عصر (۲۳ خرداد ۱۳۸۸) که ایشان ظهر اطلاعیه داده بود، یک نفر را پیش ایشان (آقای موسوی) فرستادم. گفتم یک تنبه به ایشان بدهیم تا ایشان عقب بنشیند؛ اما ایشان حرفایی زدند که بنده را خیلی متعجب کرد. ایشان گفته بود نه. باید انتخابات ابطال شود. ما امروز جلسه داشتیم با فلان‌کس و فلان‌کس، همه در آن جلسه اتفاق‌نظر داشتند که باید انتخابات ابطال شود. از آن چهار نفر که در آن جلسه بودند، دو نفر (آقایان خاتمی و هاشمی‌رفسنجانی) منکر شدند. دو نفر دیگر باقی ماند که یک نفر آن خود آقای موسوی بود».

به دنبال انتشار این سخنان، میرحسین موسوی هم خواسته بود متن کاملا مذاکرات او با مقام معظم رهبری منتشر شود. درپی این درخواست، «شهربانو امانی»، عضو شورای شهر تهران، در صفحه خود نوشت که مذاکره سال ۸۸ را منتشر کنید. مردم صاحبان اصلی کشور هستند و هیچ محرمانه‌ای با مردم نداریم. «احمد مازنی»، نماینده مجلس نیز نوشت: مردم را غریبه ندانیم. پیشنهاد انتشار مذاکره می‌تواند به شفافیت فضای سیاسی کشور کمک کند.