bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۸۶۸۰۱

چرا تشخیص و درمان سرطان روده دشوار است؟‌

تاریخ انتشار: ۲۱:۲۴ - ۲۴ دی ۱۳۹۷

سرطان روده در سرتاسر اروپا شایع‌تر می‌شود. چه عواملی تشخیص و درمان این بیماری را این‌قدر پرچالش می‌کند و زیست‌بانک‌ها با ده‌ها هزار نمونهٔ یاخته‌های سرطانی چه کمکی برای پزشکان بالینی و پژوهشگران در درمان بیماران فراهم می‌کنند؟

یورونیوز با هربرت اشتویگر، رئیس بخش سرطان (آنکولوژی) دانشگاه پزشکی گراتس در اتریش و کارن سرکیسیان، مدیر بانک اطلاعات پزشکی دانشگاه پزشکی گراتس گفت‌وگو کرد.

هربرت اشتویگر می‌گوید که در سرطان روده با یک نوع تومور سرکار نداریم و این بیماری صدها نوع سرطان است. او می‌افزاید:‌ «بیست سال پیش سرطان روده برای ما حکم یک بیماری را داشت. امروز متوجه شده‌ایم که سرطان روده نه یک نوع سرطان که صدها نوع سرطان است. فهمیده‌ایم که هر بیمار سرطانی درمان متفاوتی نیاز دارد و در یاخته‌های سرطانی دریافتگرهایی هست که باید برای درمان سرطان هدف قرار داد. نیاز به اطلاعات فراوان داریم تا بتوانیم این هدف‌ها را شناسایی کنیم و هر چه کار شناسایی دریافتگرها و تومورها را بهتر انجام دهیم درمان بیمار هم بهینه (بهتر) خواهد شد.»

کارن سرکیسیان، مدیر بانک اطلاعات پزشکی دانشگاه پزشکی گراتس نیز می‌گوید:‌ «سرطان روده به‌ویژه بسیار متنوع است، مراحل مختلف دارد، درجات مختلف، دریافتگرهایی با حالت‌های مختلف، و بیماری نسبت به درمان‌های مختلف واکنش‌های متفاوت دارد. بنابراین با این همه تنوع با پژوهش باید بتوان درمانی بسیار شخصی برای هر بیمار پیدا کرد.»