bato-adv
کد خبر: ۳۸۶۸۱۲

ناک‌اوت دلار در رینگ ارزی

ظرف هفته گذشته بازارهای بورس جهانی با رشد قابل‌توجهی همراه شدند که تحت‌تاثیر مذاکرات تجاری میان ایالات‌متحده و چین همزمان با گمانه‌زنی‌های موجود درخصوص توقف روند تدریجی رشد نرخ بهره فدرال رزرو شکل گرفت.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۳ - ۲۵ دی ۱۳۹۷

دلار بازنده این هفته بازارهای جهانی لقب گرفت. درواقع، ترکیب گام‌های احتیاطی فدرال‌رزرو در روزهای اخیر با نگرانی نسبت‌به تعطیلی دولت آمریکا و حواشی مذاکرات پکن با واشنگتن، بازارهای جهانی را پرنوسان کرده بود. شرایطی که شاخص نوسان‌سنج VIX را بالاتر از محدوده قرمز ۲۰ واحدی نگه می‌داشت و زمینه را برای رشد ذخایر امن از جمله طلا و ین فراهم می‌کرد. با اینکه نوسانات بازار افت کرد‌، اما روند نزولی هفته گذشته دلار نه‌تنها برابر ذخایر امن رخ داد، بلکه در مقایسه با ارزهای معتبر ازجمله یورو، پوند و یوآن نیز بازندگی خود را آشکار کرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، احتیاط در فضای جلسات اخیر فدرال رزرو آمریکا درباره وضعیت نرخ بهره ظرف ماه‌های آینده از یک سو و نگرانی‌های مربوط به ادامه تعطیلی دولت آمریکا و سایر ریسک‌های سیاسی در طرف دیگر، معادلات بازارهای جهانی را اندکی به سود ذخایر امنی مانند طلا و ین ژاپن چرخانده است. شاخص دلار نیز با افت نزدیک به ۵/ ۰ درصدی ظرف هفته گذشته تا کف ۰۳/ ۹۵ واحدی نزول کرد. دلار در برابر تعداد زیادی از ارزهای معتبر دنیا رویه نزولی داشت و طلا را با رشد هفتگی ۲۲/ ۰ درصدی به قیمت ۱۲۸۸ دلاری رساند.

بازارهای جهانی در هفته امید به دیپلماسی

ظرف هفته گذشته بازارهای بورس جهانی با رشد قابل‌توجهی همراه شدند که تحت‌تاثیر مذاکرات تجاری میان ایالات‌متحده و چین همزمان با گمانه‌زنی‌های موجود درخصوص توقف روند تدریجی رشد نرخ بهره فدرال رزرو شکل گرفت. شاخص‌های وال‌استریت مانند نزدک کامپوزیت با رشد ۵/ ۳ درصدی، میانگین صنعتی داوجونز با افزایش ۵/ ۲ درصدی و شاخص S&P ۵۰۰ با صعود ۵/ ۲ درصدی هفته خوبی را تجربه کردند. نوسانات بازار سهام نیویورک براساس شاخص VIX بازار بورس شیکاگو (CME) نیز پس از چند هفته تجربه وضعیت قرمز حدود ۱۵ درصد افت کرد و پس از چندین روز متوالی به زیر سطح ۲۰ واحدی بازگشت. این شاخص ظرف ۴ ماه گذشته با ثبت تغییرات هفتگی بین ۱۵ تا ۷۵ درصد از شدت نوسانات این بازار حکایت داشت. شاخص دلار نیز با افت نزدیک به ۵/ ۰ درصدی ظرف هفته گذشته تا کف ۰۳/ ۹۵ واحدی نزول کرد و در انتهای هفته در ۶۷/ ۹۵ واحد بسته شد. ین ژاپن در این هفته بدون تغییر نسبت به دلار آمریکا ثبت شد؛ اما نماینده دیگر آسیا در بازار ارز، یوآن چین در برابر دلار هفته‌ای با تقویت ۴۵/ ۱ درصدی را سپری کرد. لیر ترکیه نزدیک به ۵/ ۲ درصد در برابر دلار تضعیف شد و روبل روسیه نیز ۲۵/ ۱ درصد برابر دلار رشد کرد. دلار استرالیا، پوند انگلستان و یورو اتحادیه اروپا با عملکرد مثبت خود فشار این هفته را بر دلار تشدید کرده بودند. پوند با حدود یک درصد رشد برابر دلار، یورو با ۶۵/ ۰ درصد نسبت به دلار پیشروی داشت و دلار استرالیا نیز ۵/ ۱ درصد از دلار آمریکا سبقت گرفت.

پیش‌بینی قیمت طلا از دو جبهه

نظرسنجی جدید کیتکونیوز با شرکت ۱۵ تحلیلگر ارشد اقتصادی از وال‌استریت منتشر شده است. از این میان، ۱۱ نفر معادل ۷۳ درصد پیش‌بینی کردند قیمت طلا در روزهای آینده افزایش قیمت را تجربه خواهد کرد. برخلاف افزایشی‌ها ۲ تحلیلگر، معادل ۱۳ درصد نیز اعلام کردند قیمت فلز زرد در روزهای آینده کاهش می‌یابد و ۲ نفر دیگر نیز گفتند قیمت طلا تغییری نخواهد داشت.در نظرسنجی خرده‌فروشان نیز ۴۰۴ معامله‌گر شرکت کردند که ۲۳۰ نفر، معادل ۵۷ درصد از کل به افزایش قیمت طلا رای دادند. ۹۹ نفر دیگر معادل ۲۵ درصد اعلام کردند بهای اونس با کاهش روبه‌رو می‌شود و ۷۵ خرده‌فروش دیگر معادل ۱۹ درصد برای قیمت فلز زرد تغییر خاصی در نظر نداشتند.

ناک‌اوت دلار در رینگ ارزی

ناک‌اوت دلار در رینگ ارزی

 

 

 

bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین