bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۹۰۱۱۶

قهرمانی قطر پاسخی به منتقدان میزبان جام جهانی ۲۰۲۲

الجزیره در گزارشی با تحلیل قهرمانی قطر در جام ملت‌های آسیا نوشت: این قهرمانی جوابی سنگین به منتقدانی بود که دائما در رسانه‌های خبری اعلام می‌کردند که چرا قطر باید با توجه پتانسیل ضعیفش میزبان جام جهانی۲۰۲۲ باشد. بله! تیمی که با بدترین شکل ممکن نتوانست به جام جهانی روسیه صعود کند، تنها با یک گل خورده قهرمان جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۱۹ شد.

تاریخ انتشار: ۱۶:۱۶ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
قهرمانی قطر در جام ملت‌های آسیا و شکاف در دیپلماسی کشور‌های حوزه خلیج فارس
 
فرارو- بسیاری از تحلیلگران معتقدند که قهرمانی قاطع تیم ملی قطر در جام ملت‌های آسیا، آن‌هم در خاک امارات موجب شکاف هر چه بیشتر در بین کشور‌های عربی شده است.  

به گزارش فرارو، به نوعی می‌توان قهرمانی قطر در جام ملت‌های آسیا را معجزه دانست. قطر هیچ‌گاه در آسیا جایگاه ویژه‌ای حداقل در فوتبال نداشته و همیشه هم به دلیل استفاده از بازیکنان دو ملیتی و دورگه مورد تمسخر کشور‌های دیگر بوده است.  

اما آن‌ها توانستند به صورت کاملا غیر منتظره دقیقا در زمانی که بیشترین اختلاف سیاسی با عربستان و امارات داشتند با شکست سنگین این دو تیم در خاک امارات جشن قهرمانی برپا کنند. به همین خاطر می‌توانیم با قاطعیت بگوییم معجزه‌ای رخ داده است.

بخوانید:

جالب است بدانید که قطری‌های برای این قهرمانی چه سرمایه گذاری عظیمی و چه چشم اندازی بزرگی را ایجاد کرده بودند. آن‌ها با ایجاد کمپ حرفه‌ای اسپایر و با استفاده از دانش روز دنیا و همچنین مربیان اسپانیایی رئال و بارسلونا اتفاقی بزرگ در آسیا و جهان را رقم زدند.

اما سوال اینجاست که این قهرمانی تا چه حد می‌تواند اختلاف بین کشور‌های حوزه خلیج فارس به خصوص قطر، امارات و عربستان را بیشتر کند؟
داستان اختلاف قطر با بعضی از کشور‌های عربی از آنجایی شروع شد که رسانه های عربی به دلیل صحبت‌های امیر قطر در مورد حمایت از حماس، حزب الله لبنان و ایران به او تاختند و این کشور را تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه دانستند. در پی این سخنان امارات و عربستان سعودی شبکه الجزیره را فیلتر کردند و همچنین بحرین به همراه مصر و کشور‌هایی مثل مالدیو و لیبی نیز قطع رابطه با این کشور را اعلام کردند.  

اما قهرمانی قطر در جام ملت‌های آسیا داغی بزرگ بر امارات و عربستان سعودی بود. به گزارش رویترز، مردم امارات به دلیل حضور قطر در فینال، این بازی را تماشا نکردند. 

استقبال امبر قطر از تیم ملی فوتبال را اینجا ببینید

به گزارش الجزیره، تحلیلگران سیاسی معتقدند که قهرمانی قطر به همراه شادی بیش از حد مردم این کشور پس از قهرمانی و همچنین شکست عربستان و امارات تاثیر بسیار زیادی در سیاست این کشور‌ها خواهد داشت. همچنین انتظار می‌رود که به دلیل اینکه این قهرمانی در خاک امارات صورت گرفته خصومت هر چه بیشتر در بلوک امارات و سعودی نسبت به این قطر انجام پذیرد.
 
قهرمانی قطر در جام ملت‌های آسیا و شکاف در دیپلماسی کشور‌های حوزه خلیج فارس

در ادامه تحلیل به این نکته اشاره شده که شکست دادن قدرتی مانند ژاپن شلیکی هولناک به دیپلماسی در بین این کشورها و بن بستی محکم را در قلب خلیج فارس ایجاد کرد.  

کریستین کواتس اولریکسن، پژوهشگر دانشگاه رایس در آمریکا می‌گوید: این قهرمانی به تشدید توهین‌های اماراتی‌های نسبت به قطری‌ها خواهد افزود. او همچنین اضافه می‌کند که قهرمانی قطر در جام ملت‌ها مساوی است با شکاف هر چه بیشتر در دیپلماسی خلیج فارس.

دو کشور کویت و عمان از جمله کشور‌هایی بودند که به شدت از قطر در این رقابت‌ها حمایت کردند تا جایی قطری‌ها با پرچم عمان ،درجشن قهرمانی شادی و پایکوبی کردند. این یعنی اینکه این دو کشور "خواهان پایان محاصره قطر" هستند.  

بخوانید

فوتبال و سیاست
قهرمانی قطر برای اولین بار داستان شگفت انگیزی است که به هیچ وجه قابل هضم نخواهد بود. یک قهرمانی کاملا سیاسی و البته نمادین.

این قهرمانی جوابی سنگین به منتقدانی بود که دائما در رسانه‌های خبری اعلام می‌کردند که چرا قطر باید با توجه پتانسیل ضعیفش میزبان جام جهانی۲۰۲۲ باشد.

بله! تیمی که با بدترین شکل ممکن نتوانست به جام جهانی روسیه صعود کند، تنها با یک گل خورده قهرمان جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۱۹ شد. این در حالی بود که بهترین دروازه‌بان، بهترین بازیکن و آقای گل را نیز به خود اختصاص دادند.

این‌ها نتیجه هزینه هنگفت این تیم عربی است. ۱۳ نفر از ۲۳ نفر حاضر در جام ملت‌ها از کمپ اسپایر بیرون آمده اند از جمله معز علی آقای گل این رقابتها.

اما همه این‌ها خیلی بیشتر از ورزش فاصله دارد.

از ژوئن ۲۰۱۷ امارات، بحرین، مصر و عربستان رابطه خود را به این دلیل که قطر از تروریسم حمایت می‌کند و ارتباط بیشتری با تهران برقرار کرده، قطع همکاری کردند.

قطر تمامی این اتهامات را رد کرده و ادعا می‌کند که این کشور‌ها خواهان تغییر حکومت در دوحه هستند و به هر طریقی فشار خود را بیشتر می‌کنند؛ و در نتیجه اینکه خبرنگاران قطری همگی از امارات اخراج می‌شوند و تعداد کمی از مردم این کشور برای تماشای بازی  به امارات سفر می‌کنند؛ و فقط تعداد ناچیزی از عمانی‌ها از این کشور حمایت می‌کردند تا اینکه با پرچم این کشور نیز جشن گرفتند.  

آن‌ها پس از برد مقابل امارات و شکست سنگین این تیم به وسیله دمپایی و بطری‌های آب مورد هجوم تماشاگران قرار گرفتند. اگر با قطری‌ها مصاحبه کنید متوجه خواهید شد که شکست ۴ بر ۰ این تیم بهتر و شرین‌تر از جام قهرمانی بوده است.

مردم قطر با نشان دادن عدد ۴ در خیابان‌ها شکست سنگین همسایه خود را مورد تمسخر قرار دادند.

تیم پیروز قطر با استقبال گرم امیر این کشور به خانه بازگشت. شیخ تمیم بن حمد پس از قهرمانی در جام ملت‌ها به کویت سفر کرد و یک پیراهن تیم قطری را به نشانه صلح به به مقامات این کشور اهدا کرد.  

این پیروزی موجب شد که به کشور‌هایی عربی ثابت شود که قطر به تنهایی می‌تواند موانع و مشکلات خود را در امر دیپلماسی به پیش ببرد. همچنین اکثر کارشناسان معتقدند که این قهرمانی جایگاه پایین قطر را در نظام بین الملل را تقویت کرد و بیش از بیش به چشم همگان آمد.  

جواب صریح به منتقدان جام جهانی ۲۰۲۲
قهرمانی قطر در جام ملت‌های جوابی قاطع به عربستان سعودی و امارات بود که میزبان جام جهانی را به تمسخر گرفته بودند.  

فیفا ماه آینده تصمیم خواهد گرفت که این جام جهانی قرار است با ۳۲ تیم برگزار شود یا ۴۸ تیم.  

به نظر خیلی از کارشناسان، اینکه فیفا معتقد است افزایش تیم‌های جام جهانی موجب کاهش تنش‌ها در منطقه می‌شود بسیار ساده لوحانه است. آن‌ها به قهرمانی عراق در جام ملت‌های ۲۰۰۷ اشاره دارند که اکثر کشور‌های عربی از این پیروزی خوشحال بودند، اما بعد از مدتی دوباره خشونت‌ها سرجای خود برگشت.  

در پایان می‌توان با این جمله گزارش را پایان داد که" فوتبال و سیاست دو چیز متفاوت، ولی جدا نشدنی هستند".  
bato-adv
bato-adv