در دولت دوازدهم نیز وزارت ارتباطات بخش ویژهای را به توسعه ارتباطات روستایی اختصاص داده است، بطوریکه در یک سال و نیم گذشته حجم پروژههای این حوزه به گونهای بوده که تعداد روستاهای دارای ارتباطات کامل دو برابر قبل رسیده است.
درحالی توسعه ارتباطات روستایی به عنوان بخش مهمی از وظایف وزارت ارتباطات در دولت دوازدهم به پیش میرود که گزارشات حاکیست، ایجاد حلقههای ارتباطی در روستاها توانسته زندگی روستایی مردم را دستخوش تغییرات کند و در برخی روستاها منجربه مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها شود.
به گزارش شفاف، همواره یکی از نتایج توسعه ارتباطات روستایی، رونق کسب و کار و تسهیل زندگی روستاییان بوده است. در واقع ارتباطات ایجاد شده ناشی از تجهیز روستاهای کشور به خدمات تلفن ثابت، تلفن همراه و شبکه پهن باند، باعث میشود که مردم روستاها این امکان را داشته باشند تا بر بستر آن به تجارت و فروش محصولات خود بپردازند. محصولاتی که تا پیش از آن بیرون از دایره جغرافیایی روستا نرفته و امکان عرضه نداشته اند.
به عبارتی دیگر فناوری اطلاعات این فرصت را برای روستاییان فراهم میآورد تا با استفاده از زیرساخت ارتباطی کشور بتوانند به متقاضیان محصولات خود متصل شده تا با رونق کسب وکار خود، انگیزه زندگی در روستاها را به خانوادهها برگرداند.
در دولت دوازدهم نیز وزارت ارتباطات بخش ویژهای را به توسعه ارتباطات روستایی اختصاص داده است، بطوریکه در یک سال و نیم گذشته حجم پروژههای این حوزه به گونهای بوده که تعداد روستاهای دارای ارتباطات کامل دو برابر قبل رسیده است.
ضمن اینکه برآوردها نشان میدهد که سرعت رفع مشکلات ارتباطی روستاها به اندازهای است که در حال حاضر ۱۰ درصد جلوتر از هدف تعیین شده در برنامه ششم توسعه است.
امروز (یکشنبه) نیز محمدجواد آذری جهرمی که پیش از این در توییتی از نهادهای دولتی خواسته بود هزینه هدایای نوروزی را صرف توسعه روستای «درک» در استان سیستان و بلوچستان کند در اینستاگرامش با اشاره به اینکه توسعه ارتباطات میتواند دست دلالان را از سفره روستاییان کشور کوتاه کند، نوشت: «روستاییان عزیز میتوانند محصولات کشاورزی، صنایع دستی و حتی خدمات بومگردی را به صورت مستقیم ارائه کنند و برای رفع نقایص ارتباطی و توسعه اینترنت روستایی با تمام توان پیش میرویم.»
در همین حال مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات با حضور در تعدادی از روستاهای دورافتاده که پیش از آن، مهاجرت عادت مردم آنجا شده بود و گرد فقر و کسادی بر دیوارههای روستا نقش بسته بود، گزارشی از آخرین تغییرات آن روستاها ارایه کرده که چطور توسعه ارتباطات روستایی توانسته خون زندگی را در رگهای آن روستاها جاری سازد که نمونههایی از آنرا در مجموعه کلیپهای ۱۲ قسمتی منتشر شده در دسترس است.
برای دیدن این کلیپهای میتوانید به کانال آپارتی فیلم رسانه ارتباطات و فناوری اطلاعات مراجعه کنید.
عناوین برنامه ها:
اینترنت و توسعه روستای سفالگری کلپورگان
صنایع دستی – روستای خراشاد
کشاورزی – از تولید به مصرف
مدارس هوشمند روستایی
ارتقای بهداشت روستایی
اینترنت و بوم گردی روستایی
صادرات صنایع دستی – روستای بهمنی
بوم گردی – کسب و کار سالم
فروش اینترنتی صنایع دستی – روستای تنگ سرحه
بوم گردی – بازگشت به روستاها
پست بانک – امکانات رفاهی در روستاها
خانه بهداشت عشایری