bato-adv
bato-adv

کافه‌ای به بزرگی نصف ایران؛ نصب بازار از ۴۰ میلیون دستگاه گذشت

اپلیکیشن بازار در حال حاضر حداقل روی ۴۰ میلیون گوشی موبایل یا تبلت اندرویدی نصب شده است. ۴۰ میلیون تقریبا حدود نصف جمعیت ایران است، دقیقا با جمعیت کشور لهستان برابری می‌کند و حدود هفت میلیون بیشتر از جمعیت کشور عربستان به حساب می‌آید. بقیه آمار و عدد‌ها وضعیت شگفت‌انگیزتری دارند؛ در طول این هشت سال حدود ۵.۲ میلیارد بار دانلود یا به‌روزرسانی از کافه بازار انجام شده است و تعداد کل برنامه‌های موجود در این فروشگاه ایرانی بازی و نرم‌افزار موبایل از ۱۶۴ هزار عبور کرده است.

تاریخ انتشار: ۱۷:۱۰ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۸

کافه‌ای به بزرگی نصف ایران؛ نصب بازار از ۴۰ میلیون دستگاه گذشت

فرارو- کافه بازار امسال در حالی هشتمین سالگرد فعالیت خود را جشن می‌گیرد که آمار‌ها نشان می‌دهند این اپلیکیشن در حال حاضر حداقل روی ۴۰ میلیون گوشی موبایل یا تبلت اندرویدی نصب شده است. ۴۰ میلیون تقریبا حدود نصف جمعیت ایران است، دقیقا با جمعیت کشور لهستان برابری می‌کند و حدود هفت میلیون بیشتر از جمعیت کشور عربستان به حساب می‌آید. بقیه آمار و عدد‌ها وضعیت شگفت‌انگیزتری دارند؛ در طول این هشت سال حدود ۵.۲ میلیارد بار دانلود یا به‌روزرسانی از کافه بازار انجام شده است و تعداد کل برنامه‌های موجود در این فروشگاه ایرانی بازی و نرم‌افزار موبایل از ۱۶۴ هزار عبور کرده است.

کافه بازار در ابتدای فعالیت خود خیلی کوچک بود. در بهمن سال ۸۹ حسام میرآرمندهی و رضا محمدی قایقجی به همراه تعدادی از دانشجویان دانشگاه شریف کافه بازار را تنها با دو نفر توسعه‌دهنده راه‌اندازی کردند، و اولین چالش جدی آن‌ها زمانی شکل گرفت که تعداد کاربران بازار از مرز ۵۰ هزار نفر عبور کرد. در نتیجه به علت حجم زیاد درخواست‌ها، صفحات و اپلیکیشن‌ها با کندی لود می‌شدند. اولین سرور اختصاصی کافه بازار در سال ۹۱ خریداری شد. وقتی تعداد کاربران این مجموعه در مرز یک میلیون نفر قرار داشت و تعداد توسعه‌دهندگان به ۱۵ نفر رسیده بود.

چون تحریم‌های یکجانبه اعمال شده از سوی گوگل کاربران گوشی‌های اندرویدی را در کشور آزار می‌داد، کافه بازار اهمیت بیشتری برای ایرانی‌ها پیدا کرد و رفته رفته محبوبتر شد. قبل از به وجود آمدن بازار، اکثر کاربران مجبور بودند نصب اپلیکیشن‌ها را از طریق کامپیوتر یا مغازه‌های فروش موبایل انجام دهند. حرفه‌ای‌ها هم نهایتا برای خودشان مجموعه دیسک‌های فشرده‌ای را تهیه می‌کردند که کلی برنامه هک شده، رایگان و عمدتا قدیمی را گردآوری کرده بودند و تنها با اضافه کردن جلد‌های رنگی خوش لعاب به فروش می‌رسید.

درابتدا کافه بازار بیشترین تمرکز خود را روی دسترسی آسان کاربران به اپلیکیشن‌های محبوب خارجی گذاشته بود، اما رفته رفته به سراغ ایده‌ای جذاب‌تر و جسورانه رفت و تلاش کرد بخشی از انرژی و توان خود را برای تهیه و ساخت اپلیکیشن‌ها و بازی‌های کاملا ایرانی به کار بگیرد. اولین اپلیکیشن فارسی تهیه شده توسط آن‌ها یک تقویم شمسی بود که کاربران می‌توانستند به مدت یک ماه رایگان از آن استفاده کنند.

امین امیرشریفی، مدیرعامل کافه‌بازار، درباره دلایل رشد بازار و استقبال کاربران از این محصول ایرانی می‌گوید: «در اوایل سال ۹۰ بیشتر برنامه‌ها و بازی‌های عرضه‌شده در بازار رایگان بودند اما به تدریج و با فراهم شدن امکان فروش و استقبال کاربران، توسعه‌دهندگان استقبال بیشتری به این صنعت نوپا نشان دادند و در گسترش آن نقش جدی‌تری ایفا کردند. گام بعدی فراهم‌شدن امکان فروش درون‌برنامه‌ای بود که شرایط رشد شتابان‌تری را برای صنعت برنامه‌ها و بازی‌های موبایلی فراهم کرد.»

با راه‌اندازی قابلیت پرداخت در کافه بازار کم‌کم درخواست‌هایی از سوی بقیه توسعه‌دهندگان مطرح شد. همه‌شان می‌خواستند اپلیکیشن خود را در کافه بازار عرضه کنند.

 

 

روز‌های خوش کافه بازار فرا رسید؛ آن‌ها حالا توسعه‌دهندگانی دارند که با فروش اپلیکیشن و بازی‌های خود در ماه ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان درآمد کسب می‌کنند.

در هشت سال گذشته کافه‌بازار در هشت سال گذشته، هفت نسخه بازار و در مجموع ۱۱۹ به‌روزسانی را منتشر کرده است.

به گفته علی وحدانی، مدیر تیم محصول بازار، هم اکنون تیمی بالغ بر ۵۰ نفر روی نگهداریَ بهبود و توسعه محصول بازار کار می کنند که از زیرساخت فنی گروه توسعه فناوری اطلاعات هزاردستان بهره می‌برند.

علاوه بر این کافه بازار در نقش رهبر بازار مدام در حال تهیه و انتشار گزارش‌هایی است که به رسانه‌ها اجازه می‌دهد تصویری کلی از صنعت برنامه‌های موبایلی و حتی بازار موبایل کشور داشته باشند. اطلاعاتی مثل محبوب‌ترین برند‌های موبایل و گوشی‌های پرفروش به شکل اختصاصی توسط دیتا‌های کافه بازار منتشر می‌شود. گزارش‌های اختصاصی کافه بازار همچنان می‌توانند میزان علاقه و اشتیاق کاربران موبایل را به هر کدام از دسته‌های اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها نشان دهند. به عنوان مثال در نیمه دوم پارسال با استفاده از همین داده‌های اختصاصی مشخص شد اپلیکیشن‌های آموزشی فارسی پرطرفدار هستند و سرمایه‌گذاری روی ساخت و طراحی نرم‌افزار‌های مربوط به حوزه خرید، ویدئو و رسانه یا خانوادگی و امور مالی می‌تواند برای توسعه‌دهندگان کاری پرمنفعت به حساب بیاید.

کشف اشتیاق کاربران اهل گلستان به نصب برنامه‌های حوزه آب و هوا، علاقه ساکنان خراسان به اپیلکیشن‌های موسیقی و صدا یا دانلود بیشتر اپلیکیشن‌های حوزه رفت‌وآمد و خرید توسط تهرانی‌ها از دیگر نکته‌های جذابی بود که پارسال پس از انتشار اختصاصی توسط کافه بازار به وسیله رسانه‌ها و افکارعمومی مورد توجه قرار گرفت.

کافه بازار امسال هشتمین سالگرد فعالیت خود را جشن می‌گیرد؛ آن هم در حالی که به تازگی سرویس ویدیو به آن افزوده شده. تا پایان سال گذشته بیش از ۴,۵ میلیون نفر در بازار محتوای ویدیویی را تماشا کردند و به طور میانگین روزانه ۱,۷۳ میلیون دقیقه محتوای ویدیویی در کافه‌بازار برای کاربران نمایش داده شد.

کافه بازاری ها که روز و روزگاری نه چندان دور کار خود را تنها با دو توسعه‌دهنده آغاز کرده بودند حالا برنامه‌شان دست کم روی ۴۰ میلیون دستگاه گوشی موبایل یا تبلت اندرویدی نصب شده است. ۴۰این یعنی در هر خانواده ایرانی حداقل یک نفر کافه بازار را روی گوشی یا تبلت خود نصب کرده است.

در هشت سال گذشته حداقل پنج میلیون نفر دست کم دو بار اپلیکیشن یا بازی از کافه بازار را تجربه کرده‌اند. این افراد در سال ۹۵ چیزی حدود ۶۰ میلیارد تومان صرف پرداخت‌های درون برنامه‌های کرده‌اند و آخرین آمار‌ها از درآمد حدود ۲۰۰ میلیاردی برنامه‌نوسان اپلیکیشن و بازی موبایلی خبر می‌دهند که همه‌شان اگر چه شگفت‌انگیز و حیرت‌آور هستند، اما قطعا سقف آرزو‌های کافه بازار نیست.

bato-adv
bato-adv
bato-adv