bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۹۷۱۲۶

پشت‌پرده ارتباط استاندار سابق با پرونده البرز ایرانیان

در ادامه، نماینده دادستان بیان کرد: صحبت‌های شاهد بیانگر ماجراست و اینکه آقای آزاد می‌گفتند پدر من هیچ نقشی نداشته است. در اینجا مشخص می‌شود آقای آزاد و قریانی مؤسسه فردوسی را در شهرستان‌های ایلام و همدان قرار می‌دادند که پدر او سابقا استاندار بودند و همه این‌ها بیانگر روابط پشت‌پرده‌ای است که در این مؤسسه بوده و سپرده‌ها اخذ شده و مردم آسیب دیده‌اند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸

پشت‌پرده ارتباط استاندار سابق با پرونده البرز ایرانیان

نماینده دادستان در پنجمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده تعاونی‌های البرز ایرانیان و ولیعصر گفت: اینکه آقای آزاد می‌گفتند پدر من هیچ نقشی نداشته است. در اینجا مشخص می‌شود آقای آزاد و قریانی مؤسسه فردوسی را در شهرستان‌های ایلام و همدان قرار می‌دادند که پدر او سابقا استاندار بودند و همه این‌ها بیانگر روابط پشت‌پرده‌ای است که در این مؤسسه بوده و سپرده‌ها اخذ شده و مردم آسیب دیده‌اند.

به گزارش میزان، در ابتدای پنجمین جلسه دادگاه، قاضی صلواتی با قرائت ماده ۳۵۲، ۳۵۴ و ۳۵۸ قانون آیین دادرسی کیفری از نماینده دادستان خواست در جایگاه حاضر شود.

آقامیری، نماینده دادستان، درباره دفاعیات متهم امیرحسین آزاد گفت: آقای آزاد در جلسه قبل عنوان کردند که اموالی، از جمله ملک ۵۰ میلیاردی پاسداران و خودرو‌ها برای خودشان نیست و برای مؤسسه است، اما در اینجا این سؤال مطرح است که چرا این اموال به نام خودتان شده.

وی ادامه داد: آقای آزاد چگونه توقع دارد برای مؤسسه‌ای که اهلیت تمتع ندارد مجوز صادر کند، آقای قریانی در اظهارات خود بیان کرده است که مهلت ساماندهی مؤسسات اواخر سال ۸۹ بوده است، اما نامه‌ای که آقای پورمحمدی برای ادغام و ساماندهی صادر کرده مربوط به تاریخ ۲۳/ ۳/‌۹۷ بوده است.

آقامیری تصریح کرد: علت عدم اعطای مجوز از سوی بانک مرکزی به دلیل این بود که مؤسسه شما از ریشه با خلاف ثبت شده بود، ضمن اینکه مؤسسه البرز ایرانیان هیچ‌گونه فعالیتی نداشته است و یک تعاونی روستایی و متروکه بوده، اما شما تصویری به رسانه‌ها نشان دادید مبنی‌بر اینکه بانک مرکزی به شما مجوز داده است. حال این سؤال مطرح است که آیا بانک مرکزی مجوز برای ساماندهی داده بود یا برای جذب سپرده؟

نماینده دادستان با اشاره به دفاعیات متهم آزاد مبنی‌بر اینکه هزینه سفر‌های تفریحی و خرید خودرو‌های لوکس از پول‌های خودش بوده است، گفت: شما بیان کردید که بیشتر از دو میلیارد اموال نداشته‌اید. چطور ممکن است اموال شما در این دو سال به ۵۰ میلیارد و ۱۰ برابر افزایش پیدا کند.

آقامیری گفت: ما هنوز نمی‌دانیم تسهیلات کجا رفته است. شما ظرف یک روز ۶۵ عدد تسهیلات داده‌اید که هیچ‌کدام بازپرداخت نشده و معضلی که با آن مواجه هستیم این است که مشخص نیست این تسهیلات را به چه کسانی داده‌اید. شما با این تسهیلات اقدام به پول‌شویی کرده‌اید که منشأ این پول‌ها مفقود شود.

نماینده دادستان تصریح کرد: شما بیان کردید که عده‌ای، از جمله آقای پورمحمدی و دیگر افراد تخلفاتی کرده‌اند. در اینجا باید بگویم که پرونده آن‌ها مفتوح و در دادسرا در حال رسیدگی است.

در ادامه، نماینده دادستان بیان کرد: صحبت‌های شاهد بیانگر ماجراست و اینکه آقای آزاد می‌گفتند پدر من هیچ نقشی نداشته است. در اینجا مشخص می‌شود آقای آزاد و قریانی مؤسسه فردوسی را در شهرستان‌های ایلام و همدان قرار می‌دادند که پدر او سابقا استاندار بودند و همه این‌ها بیانگر روابط پشت‌پرده‌ای است که در این مؤسسه بوده و سپرده‌ها اخذ شده و مردم آسیب دیده‌اند.

در ادامه، متهم قریانی در جایگاه به اذن قاضی حاضر شد و ضمن معرفی خود گفت: متولد ۵۴، فرزند حسین و دارای سابقه کیفری نیستم و دانشجوی دکترا هستم.

قاضی صلواتی درباره سابقه کاری او پرسید. وی جواب داد در حوزه تعاون و امور بانکی در صندوق تعاونی کشور و بانک توسعه تعاون کار کرده‌ام.

قاضی صلواتی بعد از تفهیم اتهام خواست تا متهم دفاعیات خود را بیان کند.

این متهم ادامه داد: زمان و نحوه شروع فعالیت من در کیفرخواست ذکر شده است که باید بگویم شروع به اقدام مربوطه در سال ۱۳۸۹ در شرکت لیزینگ مهر بود. ما چند تعاونی اعتبار را بررسی کردیم و در نهایت تعاونی اعتبار البرز ایرانیان مورد گزینه بود. من در بازپرسی فراموش کرده بودم که ما حساب مشترک با سه امضا در سال ۸۹ باز کردیم که در آن قرارداد اول منعقد می‌شود و چک‌ها و شماره چک‌ها مربوط به حساب جاری مشترک است.

متهم ادامه داد: من از مهر ۹۳ حضور نداشتم و خواهش می‌کنم بررسی شود دستور واریز این مبلغ را چه کسی صادر کرده است؟ من از شرکت خارج شده بودم و یکی از موارد تسویه‌حساب آپارتمان پدر آقای آزاد است؛ یعنی او آن‌قدر آگاه نیست و در جریان نبود؟ بنابراین من هشت میلیارد تومان را قبول دارم، اما دستور واریز آن را نداده‌ام، چون نبوده‌ام که این کار را بکنم. آن‌ها می‌خواهند این‌گونه جلوه دهند که من پول را خارج کرده‌ام و از محضر دادگاه می‌خواهم به‌خاطر اعاده حیثیتم دراین‌باره حسابرسی دقیق انجام شود.