bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۹۷۹۹۴

الجزیره: میلیارد‌ها دلار در ایران در تشک‌ها انباشت شده‌اند

امیر حواسی، روزنامه‌نگار ۲۷ ساله مستقر در تهران، درآمد خود را به ارز خارجی دریافت می‌کند، اما پول‌هایش را به حساب بانکی‌اش واریز نمی‌کند. به ادعای الجزیره، او هم مانندی بسیاری دیگر، اعتمادی به سیستم بانکی ندارد.

تاریخ انتشار: ۱۸:۲۱ - ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
الجزیره: میلیارد‌ها دلار در ایران در تشک‌ها هستند

فرارو- یک شبکه خبری مدعی شد که به دلیل عدم اعتماد افکار عمومی به بانک‌های ایران، مردم ارز‌های خود را در تشک یا صندوق‌هایی در منازل خود نگهداری می‌کنند.

به گزارش فرارو، وبگاه شبکه خبری الجزیره در گزارشی از تهران مدعی شد میلیارد‌ها دلار ارز خارجی در تشک‌هایی در ایران نگهداری می‌شود. مسئولان ایران تخمین می‌کنند که شهروندان این کشور بین ۱۰ تا ۲۵ میلیارد دلار اسکناس خارجی زیر تشک‌ها یا در صندوق‌های منازل خود انباشت کرده‌اند. این امر برای بانک مرکزی ایران دردساز شده است، چون این بانک به ارز‌های خارجی جهت تقویت سیستم مالی و پرداخت کردن برای واردات غذا و دارو و سایر اقلام بشردوستانه نیاز دارد.

امیر حواسی، روزنامه‌نگار ۲۷ ساله مستقر در تهران، درآمد خود را به ارز خارجی دریافت می‌کند، اما پول‌هایش را به حساب بانکی‌اش واریز نمی‌کند. به ادعای الجزیره، او هم مانندی بسیاری دیگر، اعتمادی به سیستم بانکی ندارد.

حواسی به الجزیره گفت: «فکر می‌کنم بعید نیست که بگوییم این فقدان اعتماد مسبب موقعیت بی‌ثبات فعلی است که ما در آن هستیم.»

پس از خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از توافق هسته‌ای و بازگشت تحریم‌ها، ارزش پول ملی ایران از سال گذشته به شدت پایین آمد. الجزیره، قیمت چند نرخی بازار ارز را یکی از دلایل فقدان اعتماد عمومی به سیستم بانکی دانست. در طول سال‌های اخیر، بازار ارز دو نرخ دولتی و آزاد داشت که امروز به چهار نرخ رسیده است. در سال ۲۰۱۰، قیمت یک دلار آمریکا در بازار آزاد، ۱۵ درصد از نرخ دولتی بیشتر بود. در همان سال، تعدادی از مشتریان، برای برداشت ارز‌های خارجی خود به بانک‌ها مراجعه کردند. اما به جای اینکه بتوانند ارز‌های خود را برداشت کنند، متوجه شدند که فقط می‌توانند معادل پس انداز ارزی خود را به ریال دریافت کنند. بدتر از این، پس انداز مشتریان طبق نرخ دلار دولتی محاسبه شد نه نرخ بازار آزاد.

اخیرا بانک مرکزی با اتخاذ تدابیری تلاش کرده است اعتماد را به بانک‌ها بازگرداند. سال گذشته، بانک مرکزی اعلام کرد که پس انداز‌های ارزی را تضمین خواهد کرد. در ماه آگوست بخشنامه‌ای صادر کرد که به موجب آن، افراد می‌توانند به دلار آمریکا، یورو و درهم امارات پس انداز کنند. بانک مرکزی ضمن تضمین نرخ تبادل ارز، سود ماهانه هم به این پس انداز‌ها پرداخت می‌کند. اما الجزیره ادعا می‌کند که این بخشنامه نیز نتوانسته است اعتماد عمومی را به بانک‌ها بازگرداند.
bato-adv
bato-adv