bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۳۹۸۵۴۶

همه چیز درباره ایمپلنت دندان؛ از قیمت و عوارض تا درد!

اگر فردی دندان خود را از دست بدهد ایمپلنت یا فیکسچر در اندازه همان ریشه به جای آن قرار داده می شود. ایمپلنت دندان یک استوانه تیتانیومی است که جایگزین دندان می شود.

تاریخ انتشار: ۱۶:۳۳ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
ایمپلنت

فرارو- برای سال‌های متمادی، تنها گزینه درمانی و راه مقابله با دندان‌های آسیب دیده، کشیدن آن‌ها و گذاشتن دندان مصنوعی بود. اما امروزه با توجه پیشرفت‌های روز افزون در زمینه پزشکی، روش فوق العاده‌ای نظیر ایمپلنت دندان وجود دارد که می‌تواند جایگزین مناسبی برای دندان‌های از دست رفته باشد.

ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان، جایگزین کردن ریشه‌ها برای کار گذاشتن دندان پروتزی و پر کردن جای خالی دندان‌هایی که خراب و کشیده شده هستند می‌باشد. ایمپلنت‌ها یک پایه دائمی برای دندان‌های (ثابت) یا متحرکی ایجاد می‌کند که قرار است جایگزین دندان‌های طبیعی از دست رفته بشوند.

ایمپلنت کردن دندان‌ها می‌تواند فواید متعدد و فراوانی داشته باشد از جمله:

• بهبود ظاهر: با ایمپلنت کردن دندان به عنوان جایگزین دندان‌های از دست رفته مطمئنا احساس بهتری خواهید داشت. زیرا دندان‌های جدید دقیقا شبیه به دندان‌های طبیعی خودتان هستند. ضمن اینکه این دندان‌ها در لثه ثابت می‌شوند و به طور دائمی قابل استفاده می‌باشند.

• بهبود گفتار در ادای کلمات: دندان‌های مصنوعی برخی مواقع ممکن است در دهان دچار لغزش شوند و از لثه جدا شوند موجب ایجاد ضعف در بیان کلمات هنگام صحبت کردن شوند و فرد نتواند به درستی صحبت کند، اما با بهره وری از ایمپلنت دندان این مشکل دیگر به وجود نخواهد آمد. با ایمپلنت می‌توان بدون هیچ گونه نگرانی صحبت کرد.

• راحتی بیشتر: از آنجا که با ایمپلنت، دندان‌های جدید به طور ثابت و دائمی در دهان قرار می‌گیرند، آسایش و آرامش بیشتری را برای فرد به وجود می‌آورند.

• آسان‌تر غذا خوردن: غذا خوردن با وجود دندان مصنوعی می‌تواند کمی دشوار باشد، اما دندان‌های ایپملنت شده دقیقا شبیه به دندان‌های طبیعی عمل می‌کنند و به فرد اجازه می‌دهند تا با اعتماد به نفس غذا بخورد.

• افزایش اعتماد به نفس: ایمپلنت کردن دندان ها، اعتماد به نفس ازدست رفته ناشی از نبود دندان را به فرد بازمی گرداند و سبب می‌شود لبخند زیبایی بر روی صورت فرد پدیدار شود.

• بهبود بهداشت دهان و دندان: ایمپلنت دندان نیازی به کشیدن سایر دندان‌ها مانند بریج یا پُل دندان ندارد. از آنجا که دندان‌های مجاور برای دندان‌های ایمپلنت شده نقش نگه دارنده یا حمایت کننده را ایفا نمی‌کنند. بنا براین مشخص می‌شود که دندان‌های طبیعی سالم باقی می‌مانند و بهداشت دهان و دندان در بلند مدت حفظ می‌شود. ایمپلنت کردن دندان‌ها موجب می‌شود تا امکان رسیدگی به بهداشت میان فواصل دندان‌ها امکان پذیر شود و بهداشت دهان و دندان‌ها بیشتر حفظ شود.
 
مراحل ایمپلنت دندان
اولین گام برای عمل ایمپلنت، برنامه ریزی انفرادی برای هر بیمار در روند درمان است. این برنامه معمولا از سوی دندان پزشک و تیم پزشکی او و با در نظر گرفتن نیاز‌های هر بیمار تنظیم می‌گردد. تیم دندان پزشکی، گزینه‌هایی را که با نیاز‌های فردی مطابقت دارند در برنامه درمانی در نظر گرفته می‌شود.

درمرحله بعدی، ریشه دندان که از جنس تیتانیوم است در لثه کاشته می‌شود و جایگزین ریشه دندان از دست رفته می‌شود، بعد از ۶ تا ۱۲ هفته در فک ثابت می‌ماند و زمانی که استخوان فک نیز بهبود پیدا کرد. پس از این مرحله باید قطعه پروتزی دیگری روی ریشه کوچک تیتانیومی نصب شود تا بتواند دندان جدید را به خوبی نگه دارد.
 
ایمپلنت

ایمپلنت کردن دندان یا دندان‌های جدید بر اساس شکل و آرایش دندان‌های طبیعی صورت می‌پذیرد. سپس تاج دندان روی دیگر اجزای پروتزی کار گذاشته شده در فک، نصب می‌شود.

برخی از بیماران به جای یک یا چند تاج منفرد، از اتصالاتی روی ایمپلنت استفاده می‌کنند که پروتزی متحرک را نگه می‌دارند. رنگ دندان جدید نیز باید مطابق رنگ دندان‌های قبلی باشد. از آنجایی که با ایمپلنت کردن دندان، دندان‌های پروتزی جدید در فک کار گذاشته می‌شوند، شکل، عملکرد و حسی که ایجاد می‌کنند کاملا مشابه با دندان طبیعی خواهند داشت.
 
قیمت کاشت دندان به بنابر هزینه‌های زیر محاسبه می‌شود:

نوع ایمپلنت
هزینه پزشک معالج و هزینه لابراتوار
در صورتیکه نیاز به جراحی‌های بازسازی باشد به هزینه این جراحی‌ها به قیمت کاشت دندان اضافه خواهد کرد.

قطعات ایمپلنت با توجه به برند و کارخانه سازنده قیمت متفاوتی دارد.

علاوه بر قیمت قطعات، هزینه دندانپزشک متخصص و هزینه لابراتوار سازنده نیز به هزینه‌ها اضافه می‌شود و در کل هزینه ایمپلنت هر دندان بین ۲ تا ۶ میلیون تومان خواهد بود.
ایمپلنت دندان درد دارد؟
اکثر افرادی که ایمپلنت دندان را انجام می‌دهند، معمولا در طی درمان با درد و ناراحتی بسیار کمی مواجه می‌شوند. انجام این عمل نیازمند بی حسی موضعی است و درد آن نسبت به درد کشیدن دندان بسیار کمتر است.

بعد از انجام عمل ایمپلنت نیز برای از بین بردن ناراحتی و درد خفیف می‌توان از دارو‌های مسکن بدون نسخه‌ای مانند تیلنول (Tylenol) و موترین (Motrin) استفاده کرد.
 
آیا تمامی افراد می‌توانند از ایمپلنت استفاده کنند؟
به طور کلی هر فرد سالمی که می‌تواند عمل جراحی دندان و کشیدن آن را تحمل کند، برای انجام ایمپلنت دندان مشکلی نخواهد داشت. افرادی که تحت عمل ایمپلنت قرار می‌گیرند باید لثه‌های سالم و استخوان‌های کافی برای نگه داشتن ایمپلنت داشته باشند.
 
همچنین این افراد به بهداشت دهان و دندان باید به خوبی رسیدگی کرده و مرتب برای معاینه دندان به دندانپزشک مراجعه نمایند. افرادی که زیاد سیگار می‌کشند، تحت پرتو درمانی در نواحی سر و گردن قرار گرفته اند یا به بیماری‌های مزمنی مانند دیابت و بیماری‌های قلبی دچار هستند نیاز به ارزیابی و معاینه دارند و دندانپزشک باید درباره امکان انجام ایمپلنت دندان تصمیم نهایی را بگیرد.
بیشتر بخوانید
عمل ایمپلنت دندان چند درصد موفقیت آمیز است؟
میزان موفقیت عمل ایمپلنت دندان با توجه به محل قرار گیری آن در فک می‌تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی، موفقیت این عمل ۹۸ درصد است. با مراقبت درست، ایمپلنت می‌تواند برای تمام عمر سالم باقی بماند.
 
آیا بیمه هزینه ایمپلنت دندان را پوشش می‌دهد؟
به طور کلی، بیمه هزینه‌های انجام عمل ایمپلنت دندان را پوشش نمی‌دهد. احتمالا برخی از خدمات بیمه‌های خصوصی برنامه‌هایی جهت پوشش هزینه‌های این عمل داشته باشند که در این مسئله دلیل از دست دادن دندان نیز می‌تواند حائز اهیمت باشد.