bato-adv
bato-adv

آیا اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس در ایران قابل دریافت است؟

اسپیس ایکس سرانجام در واپسین ساعات روز ۲۴ ماه می‌سال میلادی جاری موشک فضایی حاوی ۶۰ ماهواره اینترنتی را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. نام پروژه ماهواره‌های ارائه دهنده خدمت اینترنت شرکت اسپیس ایکس، استارلینک (Starlink) است.

تاریخ انتشار: ۱۴:۳۴ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۸

پرتاب موفق ماهواره‌های اینترنتی اسپیس ایکس به فضا

فرارو- سرانجام کارشناسان اسپیس ایکس با موفقیت ماهواره‌های ارائه دهنده طرح اینترنت فضایی را به فضا ارسال کردند. اسپیس ایکس سرانجام در واپسین ساعات روز ۲۴ ماه می‌سال میلادی جاری موشک فضایی حاوی ۶۰ ماهواره اینترنتی را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. نام پروژه ماهواره‌های ارائه دهنده خدمت اینترنت شرکت اسپیس ایکس، استارلینک (Starlink) است.

به گزارش اسپاش، این ماهواره‌ها با استفاده از ماهواره‌بر فالکون ۹ از پایگاه فضایی کیپ کاناورال (Cape Canaveral) به فضا پرتاب شد؛ قرار است درصورت موفقیت آمیز بودن قرارگرفتن ماهواره‌ها درمدار، درآینده کاربران بتوانند به اینترنت با سرعت بالا در مناطق مختلف کره زمین از جمله مناطق محروم یا دورافتاده دست یابند.

یکی از اخباری که در روز‌های اخیر حاشیه‌های فراوانی را ایجاد کرده است، خبر امکان استفاده از اینترنت ماهواره‌ای رایگان در خاورمیانه و بخش‌هایی از آفریقا می‌باشد. به این ترتیب کشور‌هایی مثل افغانستان و عراق که فاقد زیرساخت‌های لازم برای ارائه اینترنت هستند، می‌توانند از اینترنت ماهواره‌ای رایگان استفاده کرده و با دنیای بیرون ارتباط برقرار کنند. این خبر برای بسیاری از کاربران اینترنت در کشور‌های یاد شده، بسیار خوشحال کننده می‌باشد. در این مطلب قصد داریم در رابطه با اینترنت ماهواره‌ای رایگان صحبت کرده و به بررسی چگونگی فراهم آوردن این امکان در خاورمیانه پرداخته و این موضوع را مد نظر قرار دهیم که آیا اینترنت رایگان در ایران نیز قابل استفاده است یا خیر؟

اینترنت ماهواره‌ای چیست؟
اینترنت ماهواره‌ای در واقع یکی از روش‌های دسترسی به اینترنت می‌باشد که تنها از طریق در اختیار داشتن ابزار و سخت افزار‌های مناسب انجام می‌پذیرد. معمولا در زمان‌هایی از اینترنت ماهواره استفاده می‌شود که دسترسی به اینترنت معمولی مشکل بوده و یا زیرساخت‌های لازم برای دسترسی معمولی به اینترنت وجود ندارد. البته در مواردی نیز که نیاز به سرعت بالا و عدم قطعی داریم، از اینترنت ماهواره‌ای استفاده می‌شود که معمولا نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی از آن استفاده می‌کنند.

اینترنت ماهواره‌ای با استفاده از انواع روش‌های قابل دریافت می‌باشد که توضیحات کامل آن را در مطلبی تحت عنوان راه‌های دریافت اینترنت ماهواره‌ای ارائه داده و علاقه مندان می‌توانند از این طریق به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه بپردازند. به طور کلی با در اختیار داشتن تجهیزات لازم، از جمله دیش، LNB و ریسیور دریافت کننده اینترنت، می‌توان به سادگی از یک اینترنت ماهواره‌ای پر سرعت استفاده نمود که برای فعال سازی آن نیاز است که نوعی حق اشتراک نیز به ماهواره فراهم کننده خدمات، بپردازید. اما در نوع رایگان آن نیازی به پرداخت چنین هزینه‌ای نبوده و می‌توان تنها با تجهیزات یاد شده، این اینترنت را دریافت نمود.

شرکت اسپیس ایکس اعلام کرده است در نهایت در نظر دارد حدود ۱۲۰۰۰ ماهواره ارائه دهنده خدمات اینترنتی به مدار اطراف کره زمین در طول چند سال آینده ارسال کند. منظومه ماهواره‌ای استارلینک شامل سه بخش موازی است. بخش اول شامل ۱۶۰۰ ماهواره در ارتفاع ۵۵۰ کیلومتری است.
 
بخش دوم که شامل ۲۸۰۰ ماهواره مجهز به ترانسپاندر‌های باند کا و کایو (KA-Band/KU-Band) است در ارتفاع ۱۱۵۰ قرار خواهد گرفت و در نهایت بخش سوم قرار است شامل ۷۵۰۰ ماهواره مجهز به ترانسپاندر باند وی باشد و قرار است در ارتفاع ۳۴۰ کیلومتری قرار بگیرد. وزن هر کدام از این ماهواره‌ها بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم متفاوت است
bato-adv
bato-adv