bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۴۴۰۲
سیاست ترامپ نتیجه عکس می‌دهد

تحلیل استاد برجسته آمریکایی درباره ضرورت ساخت بمب اتم توسط ایران

مرشایمر در پایان نوشت: «متاسفانه، آقای ترامپ به جای پذیرش هزینه‌های سیاسی اصلاح رویه، به احتمال زیاد برای نجات دادن یک سیاست معیوب، فشار بر ایران را بیشتر می‌کند؛ که این اشتباهی است که ایران را وارد باشگاه (کشور‌های دارای تسلیحات) هسته‌ای خواهد کرد.»

تاریخ انتشار: ۱۶:۰۲ - ۱۱ تير ۱۳۹۸
تحلیل استاد برجسته آمریکایی درباره ضرورت ساخت بمب اتم توسط ایران

فرارو- یک استاد برجسته علوم سیاسی در آمریکا ادعا کرد از آنجا که موجودیت ایران به دلیل فشار حداکثری دولت ترامپ به خطر افتاده است، این کشور ممکن است به سمت ساخت تسلیحات هسته‌ای برود. چون این تسلیحات موقعیت استراتژیک ایران را عمیقا بهتر خواهد کرد.

به گزارش فرارو، بسیاری از ناظران معتقدند که سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ در برابر ایران، اهداف مطلوب کاخ سفید را محقق نخواهد کرد. برخی از آنان بر این باورند که این سیاست نه تنها اهداف یادشده را محقق نخواهد کرد، بلکه حتی نتیجه عکس خواهد داد. جان مرشایمر، استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو، از جمله این ناظران است که معتقد است سیاست ترامپ در برابر ایران به خطرناکترین شکل ممکن نتیجه عکس می‌دهد.

مرشایمر، طی یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز، نوشت: «رئیس‌جمهور ترامپ می‌گوید او می‌خواهد مطمئن شود که ایران هرگز به تسلیحات هسته‌ای دست نیابد، اما سیاستش، اثر معکوسی می‌گذارد: این (سیاست) به تهران انگیزه نیرومندی برای هسته‌ای شدن می‌دهد و در عین حال، جلوگیری از این امر را برای آمریکا به طور فزاینده دشوار می‌کند.»

این استاد علوم سیاسی با اشاره به عبور ایران از برخی محدودیت‌های توافق هسته‌ای، افزود در حقیقت سیاست آمریکا در برابر ایران در سال گذشته، نشان می‌دهد که ایران اشتباه کرد که در اوایل دهه ۲۰۰۰ بازدارندگی هسته‌ای ایجاد نکرد.

در این یادداشت آمده است: «اگر چه هنوز درگیری نظامی مهمی اتفاق نیفتاده است، (اما) آمریکا عملا علیه ایران اعلان جنگ داده است. کارزار تحریم‌های گسترده‌اش، اقتصاد ایران را خفه می‌کند به امید اینکه اهرمی بدست بیاورد تا تهران را به برچیدن همیشگی ظرفیت خود در زمینه بازپردازی پلوتونیوم و غنی‌سازی اورانیوم - دو مسیر اصلی (ساخت) بمب- مجبور کند.»

«مایک پمپئو، وزیر خارجه (آمریکا)، اعلام کرده است که ایران باید به طور بنیادین سیاست خارجی‌اش را به شکلی تغییر دهد که با منافع آمریکا و متحدان خاورمیانه‌ای‌اش تناسب داشته باشد. دولت ترامپ با تحمیل آنچه "فشار حداکثری" می‌نامد، بقای ایران به عنوان یک دولت دارای حاکمیت را تهدید می‌کند.»

به نوشته مرشایمر، هیچ مدرکی وجود ندارد که ایران احتمالا تسلیم خواسته‌های آمریکا شود. اسناد تاریخی نشان می‌دهند که قدرت‌های بزرگ می‌توانند با اعمال تحریم، محاصره و بمباران، مجازات‌های عظیمی به دشمنان‌شان تحمیل کنند. با این حال، این درد به ندرت باعث تسلیم شدن کشور هدف می‌شود. تحریم‌های آمریکا در دهه ۱۹۹۰، بیش از ۱۰۰ هزار غیرنظامی عراقی را کشت. اما صدام حسین مقاومت کرد. ملی‌گرایی، نیروی قدرتمندی است که همیشه باعث می‌شود مردم در حال له شدن، به جای خیزش جهت درخواست از رهبران‌شان برای تسلیم شدن به دشمن، با یکدیگر متحد شوند. کشور‌ها نیز از تسلیم شدن به فشار قهرآمیز خودداری می‌کنند، زیرا این امر ممکن است قدرت‌های بزرگتر را به افزایش درخواست‌هایشان اغوا کند. اگر «فشار حداکثری» یک بار کار کند، ترامپ و دیگر تندرو‌های آمریکایی ممکن است به این نتیجه برسند که این سیاست دوباره کار خواهد کرد. تهران هیچ علاقه‌ای ندارد که نشان دهد قابلیت مرعوب شدن را دارد. ایران نشان داده است که وقتی مردمش می‌میرند و جامعه‌اش نابود می‌شود، بیکار نمی‌نشیند. به ادعای مرشایمر، ایران احتمالا به منافع آمریکا حمله خواهد کرد. ترامپ نیز در واکنش، احتمالا پاسخ خواهد داد و فشار بر تهران را بیشتر کند. هدف، این خواهد بود که بازدارندگی مجددا در برابر ایران برقرار شود و آن را به تسلیم شدن وادارد. اما این اقدامات، نتیجه عکس خواهد داد. چون اکنون دو طرف درگیر یک چرخه کلاسیک تشدید تنش هستند. مرشمایر مدعی شد ایران تکاپوی خود را بیشتر خواهد کرد و این قطعا به معنای این است که این کشور به سمت ساخت یک زرادخانه هسته‌ای حرکت خواهد کرد.

مرشایمر در ادامه نوشت: «مدت‌ها قبل از بحران فعلی، ایرانیان دلیل خوبی برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای داشته‌اند؛ و دلایلی وجود دارد که آنان در اوایل ۲۰۰۰ دقیقا داشتند همین کار را می‌کردند. منطق هسته‌ای شدن، امروز بسیار متقاعدکننده‌تر است. به هر حال، اکنون ایران با یک تهدید موجودیتی از جانب آمریکا مواجه است و داشتن یک زرادخانه هسته‌ای تا حدود زیادی این (تهدید) را حذف می‌کند.»

«به یک دلیل خوب، تسلیحات هسته‌ای بازدارندگی نهایی به شمار می‌روند: بعید است که دشمنان، موجودیت یک کشور دارای تسلیحات هسته‌ای را تهدید کنند؛ خصوصا که کشوری که بازدارندگی دارد و می‌تواند از اولین حمله جان سالم بدر برد. چون تحت این شرایط، کشور احتمالا از تسلیحات هسته‌ای خود استفاده کند. اگر ایران بمب (هسته‌ای) داشت، تصورش سخت است که مثلا آمریکا یا اسرائیل - حتی با تسلیحات متعارف- به ایران حمله کنند. چون احتمال دارد که تشدید تنش به استفاده از (تسلیحات) هسته‌ای منجر شود. علاوه بر این، اگر موجودیت ایران به خطر بیافتد، می‌تواند از چند سلاح هسته‌ای استفاده کند تا کاملا جریان نفت در خلیج فارس را تعطیل کند.»

مرشایمر افزود آخرین چیزی که واشنگتن، تل آویو و ریاض می‌خواهند ساخت بمب اتم توسط ایران است. اما تصور اجتناب از این نتیجه دشوار است. آمریکا برای تضمین اینکه ایران هسته‌ای نمی‌شود، قطعا برای همیشه به ایران حمله و آن را اشغال نمی‌کند. تندرو‌های واشنگتن، از بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران حمایت خواهند کرد. اما ایرانیان تلاش زیادی خواهند کرد تا این تاسیسات را در برابر حملات هوایی ایمن کنند. اگر ایران عزم خود را برای ساخت بمب جزم کند، قدرت هوایی می‌تواند ساخت بمب را حداکثر چند سال به تاخیر بیندازد. تصور اینکه آمریکا، ایران را برای جلوگیری از دستیابی به بمب اتم هر سال بمباران کند، دشوار است. علاوه بر این، سیاست ترامپ آمریکا را در موقعیت دشواری قرار داده و هیچ راه حل دیپلماتیکی باقی نگذاشته است. مقامات ایران به دلایل روشن، به ترامپ اعتماد نمی‌کنند. اگر ترامپ تلاش کند از طریق کاهش تحریم‌ها، تنش‌ها با ایران را کمتر کند، تندرو‌های ضدایرانی، که بخش مهمی از پایگاه سیاسی ترامپ را تشکیل می‌دهند، شدیدا از او انتقاد خواهند کرد. اسرائیل، عربستان و کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس نیز به همین اندازه انتقاد خواهند کرد. یک کسی ممکن است استدلال کند که ایران می‌تواند تا پایان ریاست جمهوری ترامپ صبر کند به امید اینکه یک دمکرات در انتخابات ۲۰۲۰ پیروز شود و آمریکا را به توافق هسته‌ای بازگرداند. اما تا انتخابات بیش از یک سال باقی مانده است و ایران نمی‌داند که ترامپ شکست می‌خورد یا خیر. حتی اگر ترامپ شکست بخورد، تهران نمی‌تواند مطمئن باشد که رئیس‌جمهور جدید وعده بازگشت به توافق هسته‌ای را عملی کند. هیچ مقام بلندپایه ایرانی عاقلی، بقای کشورش را به اینکه چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز می‌شود، گره نمی‌زند.

از دیدگاه مرشایمر، به دست آوردن تسلیحات هسته‌ای توسط ایران بسیار معقول‌تر از آن است که روی امکان تغییر بینادین دوباره سیاست آمریکا در برابر ایران شرط بندی شود. مطمئنا بسیاری از سیاست‌مداران ایران، اکنون متوجه هستند که اگر آن‌ها در اوایل دهه ۲۰۰۰ بمب اتم می‌ساختند، امروز دولت ترامپ موجودیت آنان را تهدید نمی‌کرد.

مرشایمر در پایان اعلام کرد تغییر بنیادین سیاست آمریکا، شانس اندکی برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران دارد. ترامپ باید راهش را از مشاوران تندرویی که او را گمراه کردند، جدا کند. نهایتا او باید آمریکا را به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ بازگرداند، تحریم‌ها را رفع کند و نماینده مجربی برای مذاکره بر سر یک توافق جدید منصوب کند. افزون بر این، او باید موج اعتراضات حزبش، حامیان مالی و متحدانی نظیر اسرائیل و عربستان را هم تحمل کند.

مرشایمر در پایان نوشت: «متاسفانه، آقای ترامپ به جای پذیرش هزینه‌های سیاسی اصلاح رویه، به احتمال زیاد برای نجات دادن یک سیاست معیوب، فشار بر ایران را بیشتر می‌کند؛ که این اشتباهی است که ایران را وارد باشگاه (کشور‌های دارای تسلیحات) هسته‌ای خواهد کرد.»
 
m-f
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
این حرف که مشکلات داخلی ما از رابطه نداشتن و یا مخالف امریکا بودن است هم کار رسانه ای تحریم کنندگان ایران است. یک نگاه به عربستان نشان میدهد که واقعا باعث تاسف است که کشوری با این مقدار تولید نفت اینگونه مورد تحقیر قرار بگیرد. و ما تازه دنبال ان باشیم که بنا به درخواست دولت امریکا مثل یک کشور معمولی یعنی مثل عربستان رفتار کنیم.
مشکلات داخلی ما را خودمان مسئولش هستیم. دو فاکتور مهم برای بیشرفت نیاز است 1 : کار کردن و 2 : صرفه جویی کردن و ما در ایران هم کم کار میکنیم و هم زیاد مصرف میکنیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
تا زمانی که آتشی ملی بین همه ایرانیان برقرار نشود در بر همین پاشنه می چرخد. هیچ ایرانی بر ایرانی دیگر برتری ندارد. انشقاق بین ما سبب این همه تحریم و مشکلات مملکت شده است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
اگر واقعا با دست یافتن به سلاح اتمی به همه چیز می رسیم چرا در مورد کره شمالی این ادعا صدق نمیکنه؟! در حالیکه مردم کره جنوبی یکی از قویترین اقتصادهای دنیا را دارد و مردمش در رفاه و آسایش زندگی میکنند همتای شمالی اش علی رغم داشتن انواع سلاحهای هسته ای و موشکهای دوربرد در فقر و خشکسالی و گرسنگی بسر میبرند. ضمن اینکه از روزی که ایران اعلام کنه بمب هسته ای در اختیار دارد، تمام دنیا در غالب سازمان ملل کشور را تحت شدیدترین تحریمهای ممکن قرار خواهند داد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
من واقعاً نمی دانم نظر مراجع محترم در خصوص حرام بودن ساخت و استفاده از سلاح هسته ای تا چه حد مبتنی بر اطلاعات دقیق ایشان است.
ظاهراً خصوصیت "کشتار جمعی" عامل این تحریم محسوب می شود.
اما باید یادآور شد طی چند دهه گذشته، سلاح های هسته ای تاکتیکی و کوچک و حتی چمدانی با شعاع تخریب محدود ساخته و تست شده است که می تواند علیه اهداف کوچک مثل ناوها، پایگاه های و انبارهای زیرزمینی نظامی و بسیاری اهداف دیگر استفاده شود بدون این که به مردم غیرنظامی آسیبی برسد و یا اثر زیست محیطی زیاد بر جا بگذارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
مواظب این هندوانه زیر بغل گذاشتن ها باشیم!ما کشوری قدرتمند و بدون سلاح هسته ای هستیم ؛ان شاءالله
انتشار یافته: ۳۸
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
بنظر من ملت ایران به خوراک , پوشاک , مسکن و یا آرامش و ازدواج بیشتر احتیاج دارن
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
در دنیای امروز همه اینها در سایه قدرت به دست خواهد آمد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
این نیازها محترم ولی عزت و سربلندی ملتی فراتر از پوشک و خوراک و پوشاک است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
خوراک و پوشاک و آرامش و مسکن خوبه ولی اول باید امنیت باشه تا از نعمتهای خدا لذت برد.یادم نمیره روز حمله به مجلس دوستان از دانشگاه جرات نداشتن برن منزل.حتی میترسیدن سوار مترو بشن.کمی دیدتو بازتر کن رفیق
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
منم موافقم کاملاً ولی قبلاً میشد با یه سری عاقل طرف بود الان این عمو ترامپو ببین قربون صدقه کیم میره ولی تحریمی بر نمیداره. واقعا مذاکره کردن باهاش خودش یه امتیازیه که بهش میدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
نظر امریکا این است که ما برده و بنده باشیم و امثال توی منافق که مزدبگیر هستی انرا تایید میکنی
ناشناس
United States of America
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
امنیت از همه چیز مهمتر است
ساسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
دوست عزیز نیاز استراتژیک با نیاز روزمره تفاوت داره در حال حاضر برای بقای این تمدن چند هزار ساله به غیر از اقتصاد و دموکراسی ضرورت داشتن یک برتری نظامی خاص اونهم در چنین منطقه ی حساسی قویا احساس میشه
استاد جغرافیا
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
امام علی (ع) می فرمایند. دو نعمت است که وقتی نباشد قدرش را می دانیم که عبارتند از سلامتی و امنیت. اگر امنیت (دور ماندن از شر اجانب) نباشد چیزهایی که گفته اید به درد نمی خورد.
محمد قاسمی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
خدایی هنوزم فکر‌ میکنید موضوع امریکا هسته ای است؟
با اینکه ۱۶ شرط برای ایران گذاشته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
اینا با تسلیم شدن در برابر غرب گیرت نمیاد عزیز!
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
آزادی ماورای همه نیازهای انسان هست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
اونایی که موافق سلاح اتمی هستند دو انتخاب در پیش دارند و نظرشون رو بگن کره شمالی و کره جنوبی. در سایه کدوم به نان و غذا و پیشرفت رسیدند؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
عزت يعني با سيلي صورت خودت رو جلوي زن و بچه ات سرخ نگه نداري بفهميد البته شما سيري و سير از گرسنه خبر نداره و سواره از پياده
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
در وضعیت فعلی که تحریم ها اثر عکس داده و ایران از برجام فراتر می رود تنها راهبرد قابل اتکا امریکا برای جلوگیری از هسته ای شدن ایران/به تعبیر امریکا وارد شدن ایران به باشگاه دارندگان سلاح هسته ای/ تخریب زیرساخت های هسته ای ایران در حمله ای محدود است.
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
حمله محدود نخواهد بود. هر حرکت نظامی آمریکا با حمله به تمامی منافع آن ها جواب داده می شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
و این به قیمت نابودی تمام پایگاههای امریکا تا شعاع 2500 کیلومتری به گفته ی تحلیلگران تمام میشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
آقا..آقا...آقا چرا این حرف رو میزنید و همچین برداشت و آرمانی دارید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
حالا چی شده این استاد برجسته شده؟؟؟؟!!!!
اگر خلاف این میگفت میشد استاد پیش پاافتاده و بیسواد و مزدور و جاسوس و ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
دوست عزیز
اشتباه نکن
واقعا این فرد در علوم سیاسی استاد بزرگی است
این فرد از واقع گرایان و واضح رءالیسم تهاجمی است و در مقابل ذکریا و...که طرفدار واقع گرایی
تدافعی هستند قرار داره
الان هم میگه
در هر صورت در مقابل تهاجم آمریکا ایران تدافعی عمل نمیکنه بلکه تهاجمی میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
مزدور پوزدور رو ولش کن ببین چی گفته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
زورت اومده؟ بت فشار اومد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
آفرین ناشناس
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
خوبه راهکار برای ما ایرانی ها را هم می دانند و با ابراز نگرانی ایران و تشویق به داشتن سلاح هسته ای می کنند و بدون شک داشتن سلاح هسته ای برای ما در این برهه از زمان که از هرجا تهدید می شه از نون شب واجب تره و مشکل ما خوراک و پوشاک نیست و لازم بدونید از همه این ها بی نیاز هستیم و باید به خودمان بیاییم.
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
ایران باید به سلاح هسته‌ای دست یابد تا هر کس و ناکسی توان زورگویی به ما را نداشته باشد. امثال ترامپ، نتانیاهو و بن سلمان و اعراب حوزه خلیج فارس لات و لوت های آدمکشی هستند که نابودی ایران را می خواهند. صدام حسین را فراموش کرده ایم؟ همه اینها از یک قماش اند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
کاری ندارم این آقا کی هست و کجا بوده. ولی خدا وکیلی راست گفته. شما یه نگاه به هند و پاکستان بندازید. صدای حقوق بشری ها کجاست؟ نرگس کلباسی فقط یک گوشه از وضعیت فاجعه بار هند را رو کرد. ولی هند به دو دلیل هیچ کاری با هند و پاکستان ندارند. اول اینکه بمب اتم دارند و مخصوصا پاکستانی ها که سلفی در بین اون ها کم نیست راحت دنیا را تهدید می کنند. دوم اینکه جمعیتشون زیاد هست. اگه بخوان تحریمشون کنند سیل مهاجرتی راه میافته که اروپا هیچی حتی افغانستان هم مرزها را میبنده. چرا ایران بمب اتم نداشته باشه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
نمیبینی که مردم پاکستان و هند چطور در بدترین وضعیت ناامنی و فلاکت و کشتار روزانه همدیگر میکشند و زندگی آنها در دست باندهای مافیایی است، با این حال آنها هیچ وقت تهدیدی برای منطقه و جهان و اسرائیل و امریکا نیستند بلکه با همه دنیا همکاری میکنند،
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
شخص رهبر ساخت بمب اتم رو حرام اعلام کردن حالا این آقا هر چی میخواد بگه مهم نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
به صورت تهاجم حرامه. سیاست تدافعی هر چیزی رو مجاز میدونه.
kamal
United States of America
۲۳:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
kamelan in agha dorost migoyad
Allianz
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
عین واقعیت را گفته
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۲
بازدارندگی هسته ای برای کشوری مانند ایران در این منطقه پر تلاطم و این همه دشمن حق ایران است.
bato-adv
bato-adv
bato-adv