bato-adv
کد خبر: ۴۰۴۹۴۴

انتقاد صریح باهنر از مواضع انتخاباتی آیت‌الله مصباح و حجاریان

دیدار من با آقای عارف در حال حاضر بدون ساختار و تشکیلات و سخنگو انجام می‌شود، ما داریم جرقه این گفتگو‌ها را می‌زنیم و در حال تلاش برای تعمیق گفتگو‌های ملی هستیم. این گفتگو‌ها به سعه صدر، تنازل و حسن خلق نیاز دارد، البته با کسانی که همچنان طرفدار فتنه هستند، گفت: وگو معنایی ندارد.

تاریخ انتشار: ۱۲:۴۹ - ۱۶ تير ۱۳۹۸

انتقاد صریح باهنر از مواضع انتخاباتی آیت‌الله مصباح و حجاریان

دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری گفت: در حال تلاش برای ایجاد تشکیلاتی فراتر از جمنا برای انتخابات پیش‌رو هستیم.

محمدرضا باهنر در نشست خبری امروز خود در پاسخ به پرسشی درباره روند کاری شورای وحدت اصولگرایان، گفت: شورای ائتلاف اصولگرایی تلاشی است برای انتخابات مجلس شورای اسلامی. مشکل همیشه ما اینجاست که چند حزب فراگیر نداریم و بنابراین فعالیت انتخاباتی توسط جبهه‌ها شکل می‌گیرد.

او همچنین پیرامون شکست مانور ترامپ و یارانش درباره معامله قرن، گفت: همه دیدید که این جلسه با چه افتضاحی تمام شد و هنوز شروع نشد، به اتمام رسید.

وی ادامه داد: خواب آمریکا و صهیونیست‌ها در این باره تعبیر نخواهد شد و رژیم اشغالگر به زودی نابود خواهد شد.

باهنر با اشاره به سقوط پهپاد آمریکا، اظهار داشت: ما هنوز بسیاری از سلاح‌ها و توانمندی‌های خود را رو نکرده ایم و اگر دشمنی قصد تجاوز به خاک ایران را داشته باشد، آن دستی که به سمت ایران دراز می‌شود، قطع خواهد شد.

اهم صحبت‌های باهنر را به نقل از فارس می‌خوانیم:

  • زمانی که سال انتخابات فرا می‌رسد، توان‌مان باید صرف وحدت درون تشکیلاتی شود. این دوره هم هدف ما ائتلاف صد در صدی همه نیرو‌های اصولگراست که میزان موفقیت ما بستگی به گفتگو‌ها و شرایط محیطی دارد. به هر حال هشتاد درصد توان صرف ایجاد تشکیلات داخلی می‌شود و بیست درصد صرف رقابت با رقیب، البته طرف مقابل هم همین‌گونه است.
  • محتوا و جنس فعالیت مشخص است و مجموعه نیرو‌های اصولگرا تلاش می‌کنند با هم کار کنند، ولی در هر مقطعی می‌تواند نام این تشکیلات تغییر کند. تشکیلات می‌خواهد بزرگتر شود و بنابراین نام جمنا نخواهد داشت. مجموعه جمنا هم در این تشکیلات حضور دارند، ولی مجموعه فراتر از جمناست نه اینکه شعبه‌ای از جمنا زده شود.
  • دو جریان سیاسی دارای اشکالاتی هستند. دولت مسئول فعلی مشکلات کشور است که مورد حمایت اصلاح طلبان است. مجلس دهم هم ضعیف است، اما این بدان معنا نیست که همه نمایندگان ضعیف هستند. اشکال مجلس فعلی وجود سه فراکسیون اقلیت است. مجالس ائتلافی اصولا ضعیف هستند و نمی‌توانند تصمیم قاطعی بگیرند. مجلس بعدی فراکسیون اکثریت خواهد داشت و امیدوارم این فراکسیون اصولگرا باشد.
  • البته همه عملکرد اصولگرا‌ها و اصلاح طلبان مورد رضایت مردم نیست. تحریم‌ها برای کشور مشکل درست کرده است، اما بیشتر مشکلات ناشی از بد کار کردن یا تنبلی یا مسیر اشتباه است.
  • بالاخره الان مسول شرایط کشور اصولگرا‌ها نبوده و آن‌ها پاسخگوی مسائل کشور نیستند. نه مجلس کاملا اصولگراست و نه دولت. مسئولیت وضعیت کشور بر عهده اصلاح طلبان است و بنابراین اصولگرا‌ها معتقدند رای مردم به سوی اصولگراهاست. فضای عمومی کشور به نفع اصولگراهاست، البته ما گاهی به خودمان می‌بازیم نه به رقیب مثل سال ۹۲. ما نباید به خودمان ببازیم. من معتقدم فضا برای اصولگرایان فراهم است و پیروزی ما به نحوه گفت و گوی ما با مردم بازمی‌گردد.
  • تحلیل ما این است که ۱۰ یا ۱۵ درصد رای دهندگان سیاسی و جناحی نیستند و در انتخابات به کسانی رای می‌دهند که پیروز باشند. بر همین اساس اگر جریان‌های سیاسی بتوانند این موضوع را تثبیت کنند که بُرد با ما است، این افراد به آن‌ها گرایش خواهند داشت از طرف دیگر برخی هم با غرور و سینه ستبر از پیروزی خود خبر می‌دهند که بخواهید و نخواهید ما پیروز هستیم که این موضوع اثر منفی دارد.
  • { در پاسخ به این پرسش که چقدر احتمال می‌دهید اصولگریان در انتخابات پیروز شوند؟ }: ما بر اساس شرایط موجود پیشگویی و رمالی نمی‌کنیم بلکه فکر می‌کنیم فضای عمومی کشور آمادگی پیروزی اصولگرایان را دارد. ما اصولگرایان خیلی وقت‌ها به خودمان می‌بازیم. مثلاً وقتی در انتخابات ۹۲ با چهار کاندیدا حاضر می‌شویم و رقیب با یک کاندیدا، می‌بازیم. اگر به رقیب باختیم نتیجه را می‌پذیریم، اما نباید به خود ببازیم.
  • { درباره استراتژی جریان اصولگرا برای انتخابات مجلس آینده} ما اصولگرایان بسیاری وقت‌ها به خودمان می‌بازیم. در انتخابات ۹۲ با چهار کاندیدا حاضر شدیم و رقیب با یک کاندیدا، بنابراین ما بازنده بودیم.
  • { در پاسخ به این پرسش که آیا اصولگرایان در انتخابات لیست واحد معرفی می‌کنند} هرچه تعداد نماینده‌ها در یک حوزه بیشتر باشد، مردم بیشتر به سمت لیست گرایش دارند و هرچه تعداد نماینده‌ها کمتر باشد، مردم بیشتر به اشخاص حقیقی رجوع می‌کنند. ما ۱۸۰ حوزه تک نماینده‌ای و حدود ۴۰ یا ۵۰ حوزه دو نماینده‌ای داریم؛ بنابراین در تهران حتماً لیست می‌دهیم، ولی در شهرستان‌ها دخالت نمی‌کنیم. ما توصیه‌های خود را ارائه می‌کنیم، ولی برای شهرستان‌ها تعیین تکلیف نمی‌کنیم.
  • {درباره اظهارات اخیر آیت‌الله مصباح‌یزدی مبنی بر انتخاب اصلح حتی از بین اصلاح‌طلبان در انتخابات} من این جمله آیت‌الله مصباح را نشنیده‌ام، اما وی معتقد است که باید از اصلح حمایت شود حتی اگر رأی نیاورد که ما موافق این موضع نیستیم؛ زیرا فعالیت سیاسی باید به نتیجه ختم شود. ما در انتخابات صالح مقبول را بر اصلح غیر مقبول ترجیح می‌دهیم.
  • {نقش شورای نگهبان در تضعیف مجلس} ما وقتی حزب قوی در کشور نداریم، ۱۲ هزار نفر در انتخابات ثبت‌نام می‌کنند که شورای نگهبان یک ماه فرصت بررسی آن‌ها را دارد، بنابراین ممکن است اشتباه هم بشود، در ردصلاحیت‌های انتخابات اخیر، احتمالاً به ۲۰۰ یا ۳۰۰ نفر ظلم شده و به صلاحیت آن‌ها درست رسیدگی نشده است. تأیید عده‌ای هم ظلم به مردم است. این ساختار اشکال دارد و باید اصلاح شود، ولی این بدان معنا نیست که صلاحیت کسی که فتنه‌گر یا انحرافی است، تأیید شود.
  • حجاریان در انتخابات‌های اخیر بر لزوم مشارکت تاکید کرده بود. حضور مشروط یک موضع نخ‌نما شده و تکراری است و نمی‌دانم چرا حجاریان دوباره آن را مطرح کرده است. هیچکس از تحریم انتخابات سودی نبرده است.
  • { درباره روند گفتگو‌ها میان جناح‌های سیاسی}: این گفتگو‌ها را لازم و مفید می‌دانم. درست است که ما با هم رقابت داریم، ولی در بسیاری از موارد، مواضع مشترکی داریم. ۹۰ درصد مصوبات مجلس هم غیر سیاسی است و در این مسائل می‌توانیم کار مشترک کنیم.
  • دیدار من با آقای عارف در حال حاضر بدون ساختار و تشکیلات و سخنگو انجام می‌شود، ما داریم جرقه این گفتگو‌ها را می‌زنیم و در حال تلاش برای تعمیق گفتگو‌های ملی هستیم. این گفتگو‌ها به سعه صدر، تنازل و حسن خلق نیاز دارد، البته با کسانی که همچنان طرفدار فتنه هستند، گفت: وگو معنایی ندارد.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۶
هر دو حزب یکی هستند ،هر دو باهم ساختند تا پدر مردم رو دربیاورند
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv