bato-adv
bato-adv

نقد و بررسی فیلم شعله ور؛ نمایش حسادت و جنون یک مرد

شعله ور از کامل‌ترین و بهترین فیلم‌های ایرانی ساخته شده در چند سال گذشته است که درکنار کارگردانی خوب حمید نعمت الله و فیلمنامه‌ی حساب شده‌ی آن با بازی فوق العاده و تحسین شده‌ی امین حیایی نیز همراه شده است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۴ - ۲۰ تير ۱۳۹۸
شعله ورشعله‌ی حسادت و جنون یک مرد

فرارو- شعله ور فیلمی به کارگردانی حمید نعمت الله کارگردان خوش سابقه‌ی سینمای ایران است. حمید نعمت الله پیش از شعله ور فیلم‌های رگ خواب، بی پولی، بوتیک، سریال موفق وضعیت سفید و... را در کارنامه‌ی هنری خود به عنوان کارگردان دارد.

این فیلم به تهیه کنندگی محمدرضا شفیعی و نویسندگی فیلمنامه‌ی حمید نعمت الله و هادی مقدم دوست برای اولین بار در جشنواره‌ی سی و ششم فیلم فجر رونمایی شد و در مرداد ماه سال ۱۳۹۷ به اکران عمومی در آمد.
 
برای خرید قانونی و دانلود حلال "فیلم شعله‌ور" اینجا کلیک کنید

امین حیایی، زهرا حاتمی، دارا حیایی، بهمن پرورش، فرید قبادی و مژگان صابری در این فیلم به ایفای نقش می‌پردازند و روزبه رایگا فیلم برداری این فیلم را به عهده داشته است. ترکیب موفق سهراب پورناظری و همایون شجریان نیز همچون آرایش غلیظ و رگ خواب ساخت موسیقی متن و موسیقی تیتراژ شعله ور را به عهده داشتند.

شعله ور فیلمی موفق از نگاه منتقدان و جشنواره‌ها و ناموفق در گیشه‌ی اکران است. این فیلم با فروش حدود یک میلیارد و چهل و پنج میلیون تومانی اش در نیمه‌ی پایینی جدول فروش سال ۱۳۹۷ قرار دارد.
 
امین حیایی در جشنواره سی ششم فیلم فجر برای این فیلم برنده‌ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد شد و همچنین این فیلم در رشته‌های بهترین فیلمنامه، بهترین موسیقی متن، بهترین طراحی چهره پردازی و طراحی لباس و صدا گذاری نامزد دریافت سیمرغ بلورین بود.

همچنین در جشن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران، شعله ور تندیس بهترین موسیقی متن، دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد و دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه را دریافت کرد.

در جشن سینمایی حافظ هم شعله ور در رشته‌های بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین موسیقی متن، بهترین فیلمبرداری، بهترین تدوین و بهترین دستاورد فنی و هنری نامزد دریافت نشان حافظ است.

از حاشیه‌های جالب توجه این فیلم به بازی خوب دارا حیایی در کنار پدرش در این فیلم و همچنین به حواشی‌ای که بعد از نشست خبری این فیلم در جشنواره فیلم فجر برای مژگان صابری ایجاد شد و شایعه‌ی مبتلا بودنش به بیماری اوتیسم می‌توان اشاره کرد.

شعله ور قصه‌ی مردی به نام فرید (امین حیایی) است که تمام خصوصیات یک بازنده‌ی واقعی را دارد، اما در درونش خود را قهرمان قهرمانان می‌داند. کسی که معتاد به مواد مخدر بوده است، کار و پیشه‌ی درست و حسابی ندارد، همسرش او را ترک کرده است، فرزندش چندان تمایلی به دیدن او ندارد، در خانه‌ی مادرش زندگی می‌کند او را هم ذله کرده است.

اما با همه این احوال فرید فکر می‌کند که همه چیز تحت کنترل اوست و به محضی که اراده کند می‌تواند اوضاع را بهتر کند. برنامه اش این است که به ماموریت شرکتی که به تازگی در آن استخدام شده برود، همسرش را برگرداند و به اوضاعش سامان دهد. اما همه‌ی این‌ها در ذهن او انجام شدنی است. او هرگز توان چنین کار‌هایی را ندارد. در همان قدم اول با مدیر شرکت در فرودگاه دعوا می‌کند و به جای ماموریت کنسل شده‌ی شرکت پا در مسیر سفری می‌گذارد که بیشتر به فرار شبیه است.

فرید متوهم خود زرنگ پندار به محض این که پایش به زاهدان می‌رسد باز هم شکست‌های گذشته را فراموش می‌کند و اوضاع را کاملا تحت کنترل خود می‌انگارد. به دختری که کلینیک ترک اعتیاد دارد (مژگان صابری) پیشنهاد کار می‌دهد و خود را تاجری معرفی می‌کند که در پی سرمایه گذاری در سیستان و بلوچستان و راه انداختن یک کار است. این دروغ‌ها را خودش بیشتر از هر کسی باور می‌کند و فکر می‌کند که می‌تواند در زاهدان کار و خانه و زندگی جدیدی راه بیندازد و حتی فکر می‌کند که به قول خودش "دختر متادون فروش" هم از او خوشش می‌آید.

با آمدن پسر فرید (دارا حیایی) به زاهدان و همراهی اتفاقیشان با مصطفی حیدری (بهمن پرورش) و کاوه (فرید قبادی)، اوضاع به سمت و سوی دیگری می‌رود. مصطفی حیدری، همکلاسی سابق فرید، حالا تبدیل به قهرمانی ملی شده است که با غواصی امدادی به مردم زیادی کمک کرده است.
 
حیدری بعد از دیدن فرید او را نمی‌شناسد و فرید هم خود را معرفی نمی‌کند. عزت و احترام مردم به مصطفی حیدری به اندازه کافی برای فرید آزار دهنده هست که از طرف دیگر پسرش هم او را قهرمان می‌پندارد و دائما دور و بر او می‌گردد. فرید هم خود را دوست مصطفی نشان می‌دهد، اما آتش حسادت به او آهسته آهسته در وجودش شعله ور می‌شود.

شعله ور فیلمی خاص در سینمای ایران است که نظیرش به ندرت دیده شده است. فیلمی اجتماعی، اما نه با کلیشه‌های همیشگی درام‌های اجتماعی ایرانی. شعله ور، با هنرمندی، مرد شکست خورده‌ی تمام عیاری را شخصیت پردازی می‌کند که سرشار از عقده‌های روانی و امیال سرکوب شده و شخصیتی تحقیر شده است.

شعله ور به جای ترسیم یک موقعیت بغرنج اجتماعی و قرار دادن افرادی بی هویت در آن (به رسم سایر فیلم‌های اجتماعی)، شخصیت کاملی را می‌سازد که حادثه و موقعیت را شخصیتیش می‌سازد. اگر چه مدار‌های ذهنی و نحوه‌ی فعالیت مغز شخصیتی مثل فرید به لحاظ روان شناسی پیچیده است، اما فیلم به خوبی او را از ابتدا به مخاطب معرفی می‌کند و بیننده به راحتی و با حفظ فاصله اش از چنین شخصیت دوست نداشتنی و ترسناکی، با او همراه می‌شود.
 
کسی که به پسرش و دیگران آسیب می‌زند، هواپیمای پسرش را از روی حسادتی احمقانه متلاشی می‌کند، مرتکب جنایت می‌شود، دروغ می‌گوید و...، اما همچنان خودش را محق، مظلوم و در عین حال با هوش و قدر دانسته نشده می‌داند.

شعله ور از کامل‌ترین و بهترین فیلم‌های ایرانی ساخته شده در چند سال گذشته است که درکنار کارگردانی خوب حمید نعمت الله و فیلمنامه‌ی حساب شده‌ی آن با بازی فوق العاده و تحسین شده‌ی امین حیایی نیز همراه شده است.
 
بازی امین حیایی از بازی‌های خوبی است که قطعا سال‌ها در حافظه‌ی سینما می‌ماند و تبدیل به منبعی برای مثال آوردن از بازی‌های خوب مردان می‌شود.

فیلم سینمایی شعله ور از روز چهارشنبه ۱۹ تیر ماه ۹۸ در شبکه‌ی نمایش خانگی قابل مشاهده است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۲۰
ریتمش کند و خسته کننده بود
انتشار یافته: ۱
bato-adv
bato-adv
bato-adv