bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۵۷۳۷

نکاتی که باید در خصوص خرید و فروش وام بدانید

خرید و فروش وام به عنوان یک نوع عقد محسوب می‌شود که بایستی همچون کلیه عقود، دارای چارچوب قانونی مشخصی باشد و با رعایت موازین شرعی وحقوقی منعقد شود.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۹ - ۲۳ تير ۱۳۹۸
نکاتی که باید در خصوص خرید و فروش وام رعایت کنید

فرارو- اغلب بانک‌ها شرایط سختی را برای ارایه وام به مشتریان خود در نظر می‌گیرند، برخی برای اعطای تسهیلات خود شرط سپرده گذاری مدت دار را پیش پای متقاضیان می‌گذارند که در صورت نیاز فوری به دریافت وام باید گزینه بانک را از روی میز برداشت. برخی دیگر از بانک‌ها نیز برای ارایه وام ضمانت‌های مختلفی از جمله ضامن کسر از حقوق و کارمند دولتی در نظر می‌گیرند که همین امر موجب خروج برخی متقاضیان از چرخه می‌شود.

از سوی دیگر گاهی اوقات ممکن است افرادی نیاز به دریافت وام فوری داشته باشند، اما شرایط اخذ وام را نداشته باشند خرید وام گزینه مناسبی برای این افراد است بنابراین یکی از موضوعات مهم و کاربردی در حوزه روابط مالی دو جانبه اشخاص بحث خرید و فروش وام خودرو، مسکن و… می‌باشد که این روز‌ها به نسبت فراگیر شده است.

اما فروش وام در کنار سودی که برای فروشنده دارد گاهی اوقات باعث ایجاد دردسر برای وی می‌گردد فرض کنید کسی که وام را از شما خریده نسبت به تعهد خود برای بازپرداخت وام پایبند نیست بنابراین فروش وام باید با دقت و آگاهی از مسائل بانکی و حقوقی انجام شود تا تبعات منفی برای فروشنده نداشته باشد. در این نوشتار مسئله خرید و فروش وام و شرایط آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم لذا ابتدا ماهیت قرارداد خرید و فروش وام را بررسی می‌کنیم.

خرید و فروش وام به عنوان یک نوع عقد محسوب می‌شود که بایستی همچون کلیه عقود، دارای چارچوب قانونی مشخصی باشد و با رعایت موازین شرعی وحقوقی منعقد شود.

در عقد مربوط به خرید و فروش وام؛ دو رکن اصلی عقد که خریدار و فروشنده می‌باشند، حضور دارند و طرفین می‌توانند با رعایت موازین قانونی نسبت به خرید و فروش وام اقدام نمایند.

مورد یا موضوع عقد نیز خرید و فروش امتیاز وام تعیین می‌شود و دیگر بند‌های عقد بر اساس توافق طرفین و لحاظ نمودن قوانین و شرعیات تنظیم می‌شود.

بر اساس ماده ۱۰ قانون مدنی؛ قرارداد‌های خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده‌اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است بنابراین قرارداد خرید و فروش وام هم تا زمانی که مفاد آن مخالف صریح قانون نباشد بین کسانی که آن را منعقد کرده اند معتبر است البته در این زمینه نظرات مخالفی هم وجود دارد و برخی چنین قراردادی را اساسأ نامعتبر می‌دانند.

نکاتی که فروشنده باید در فروش وام رعایت کند به شرح ذیل می‌باشد:

۱- مهم‌ترین نکته در بحث خرید و فروش وام قرارداد است حتماً به منظور انتقال وام خود قرارداد ببندید حتی اگر می‌خواهید وام را به بستگان نزدیک خود منتقل کنید باز هم قرارداد مکتوب تنظیم کنید و به صرف بیان شفاهی اکتفا نکنید در قرارداد مبلغ وام و شرایط وام را بنویسید و اینکه شما چند درصد از وام را برای خود برمی‌دارید و فرد متعهد است در چه زمانی پرداخت‌ها را انجام دهد.

۲- نکته مهم دیگری که در تمامی قرارداد‌های فروش وام باید مورد توجه قرار گیرد، تعهد کتبی و رسمی است البته این مورد کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد و غالبأ افراد به تنظیم یک قرارداد بین خود اکتفا می‌کنند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که در هر صورت شما به عنوان دریافت کننده وام شناخته می‌شوید و به همین علت باید پاسخگو باشید. در نتیجه در هنگام فروش وام توجه کنید که تعهدات لازم را از طرف مقابل بگیرید این تعهدات رسمی به شما کمک می‌کند که در بازپرداخت وام دچار مشکل نشوید.

موسسات خرید و فروش وام
به دنبال افزایش خرید و فروش وام در سال‌های اخیر موسساتی تشکیل شده اند که هدفشان تسهیل امور مربوط به خریداران و فروشندگان وام است ساختار و ساز و کار موسسات خرید و فروش وام به این نحو طراحی شده است که؛ این موسسات با انعقاد قراداد با متقاضیان فروش وام و ایجاد پل ارتباطی بین فروشندگان و خریداران وام؛ مناسبات حقوقی در عقد مربوطه را لحاظ نموده و تضمین‌های لازم جهت انجام تعهدات طرفین را اخذ می‌نماید.

موسسات خرید و فروش وام قرارداد خرید و فروش را بین متقاضی فروش و خریدار تنظیم می‌کند و درصدی را هم به عنوان کارمزد تنظیم می‌کند.

البته باید توجه داشته باشید که بسیاری از این موسسات غیر مجاز هستند و با هدف کلاهبرداری تشکیل می‌شوند لذا حتماً به موسساتی که دارای مجوز‌های لازم هستند مراجعه کنید.