bato-adv
bato-adv

آب هندوانه و ۶ خاصیت شگفت انگیز آن

آب هندوانه دارای مقادیر شگفت آور و متراکمی از مواد مغذی است. یک فنجان از این نوشیدنی حاوی مقادیر بالایی از ویتامین C و ویتامین A است.

آب هندوانه و ۶ مورد از مزایای شگفت انگیز آن
 
فرارو- آب هندوانه در میان بسیاری از افراد از محبوبیت بالایی بر خوردار است، اما این آب هندوانه به تنهایی می‌تواند به عنوان یک ترکیب سالم و غنی از مواد مغذی در رژیم غذایی هر فردی جای گیرد.

هندوانه دارای آبی بسیار شیرین است اما ممکن است از طریق روش‌های گوناگونی بسته به سایر مواد تشکیل دهنده‌ای که قصد دارید آن‌ها را به آن اضافه کنید عطر و طعم آن را تغییر دهید. آب هندوانه دارای خواص شگفت انگیز متعددی است و  علاوه بر آن از نظر استفاده در یک رژیم غذایی سالم نیز فوق العاده باشد.

ارزش غذایی هندوانه

آب هندوانه دارای مقادیر شگفت آور و متراکمی از مواد مغذی است. یک فنجان از این نوشیدنی، مقادیر بالایی از ویتامین C. و ویتامین A. دارد که به میزان ۳۰٪ و ۲۵٪ از نیاز روزانه هر فرد را برای تامین این مواد مغذی پوشش می‌دهد. این نوشیدنی همچنین دارای مقادیر متوسطی از پتاسیم، فیبر غذایی، کلسیم، آهن و ۱.۵ گرم پروتئین می‌باشد. یکی از مسائل حائز اهمیت این مورد است که در یک فنجان آب هندوانه تنها ۷۰ کالری وجود دارد، اما همچنان غنی از آنتی اکسیدان‌ها و مواد فعال مانند لیکوپن، بتا کاروتن، اسید‌های آمینه و فلاونوئید‌ها می‌باشد.

بیشتر بخوانید: ۷ خاصیت هویج

آب هندوانه و ۶ مورد از مزایای شگفت انگیز آن
 

مزایای سلامتی آب هندوانه

آب هندوانه به پیشگیری از سرطان، کاهش التهاب و کاهش وزن کمک می‌کند. سایر مزایای سلامتی عصاره هندوانه شامل مواردی نظیر، حفظ طراوات و زیبایی پوست، بهینه سازی سلامت کلیه، بهبود فرآیند‌های گوارشی و افزایش بینایی می‌شود.

۱. مراقبت از پوست
با ویژگی‌های ضد پیری لیکوپن و برخی از کاروتنوئید ها، این آبمیوه می‌تواند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند و همچنین از آشکار شدن چین و چروک ها، لکه‌های قرمز و دیگر لکه‌های مرتبط با سن را تا حدودی پیشگیری می کند.

۲. کاهش وزن
این نوشیدنی کم کالری و کم چرب می‌تواند در حالی که ترکیبات تقویت کننده متابولیسم و سایر آنتی اکسیدان‌های سالم را که برای هر شخص فراهم می‌آورد،  و از همین رو سبب می شود تا پتانسیل سوخت و ساز چربی در فرد افزایش پیدا کند و به کاهش وزن اضافی در بدن و همچنین کنترل وزن کمک کند.

۳. کاهش التهاب
پژوهش‌ها و مطالعات به طور مستقیم مواد تشکیل دهنده فعال در آب هندوانه را با اثر گذاری بر ترکیبات التهابی که تری ترپنوئید نامیده می‌شوند، مرتبط می‌دانند. بتا کاروتن و لیکوپن در چنین سطح بالایی در این آب یافت می‌شود که اثرات آن بر آرتریت و سایر بیماری‌های التهابی مشاهده شده است.

۴. سم زدایی بدن
این آبمیوه شیرین و گوارا به کمک سم زدایی از بدن توسط کلیه‌ها با افزایش و کاهش میزان آمونیاک و اوریک اسید در بدن شناخته شده است و همین مساله می‌تواند به پیگشیری از تشکیل سنگ کلیه کمک کند.

۵. بهبود و تقویت بینایی
لیکوپن در سطوح بسیار بالایی در این آبمیوه یافت می‌شود و این آنتی اکسیدان برای کاهش استرس اکسیداتیو در چشم‌ها و همچنین در جلوگیری از انسداد ماکولا به بهترین نحو کمک می‌کند و سبب آهسته‌تر شدن روند آفتاب سوختگی می‌شود.

۶. پیشگیری از سرطان
مطالعات متعددی برای یافتن اثرات ضد سرطانی هندوانه انجام شده است. نتایج یک پژوهش در سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که محتوا لیکوپن موجود در آن می‌تواند از بدن در مقابل آسیب‌های ناشی از سلول‌های سرطانی محافطت کند. فلاونوئید‌ها و کاروتنوئید‌های موجود در این میوه قادر به خنثی سازی رادیکال‌های آزاد هستند تا بتوانند جهش‌های سلولی را تحریک کنند و پیشرفت سلول‌های سرطانی را در بدن آهسته‌تر کنند.
 
آب هندوانه و ۶ مورد از مزایای شگفت انگیز آن

عوارض جانبی محتمل آب هندوانه

در حالی که به وضوح مزایای فراوانی برای مصرف این نوشیدنی وجود دارد، مصرف بیش از حد آب هندوانه نیز ممکن است خطرات منحصر به فردی ازجمله عوارض قلبی عروقی و واکنش‌های آلرژیک را در میان افراد مصرف کننده این نوشیدنی پر طرفدار به همراه داشته باشد.

مسائل مربوط به قلب
مطالعاتی وجود دارد که مصرف مقدار بیش از حد آب هندوانه، به دلیل داشتن مقادیر بالایی از پتاسیم در آن، ممکن است سبب افزایش و یا کاهش ضربان قلب شود و همچنین منجر به کاهش فوری فشارخون شود.

دیابت
آب هندوانه نباید توسط بیماران مبتلا به بیماری دیابت مصرف شود، زیرا حاوی قند‌های طبیعی بسیار فراوانی است که می‌تواند منجر به افزایش قند خون شود، به ویژه از آنجایی که برخی از فیبر‌های رژیم غذایی رقیق در هندوانه‌ها در هنگام گرفتن آب آن حذف می‌شوند، این مسئله تشدید می‌شود.

آلرژی
تعدادی از افراد واکنش آلرژیک به هندوانه دارند، هر چند این موارد کاملا نادر هستند و معمولا به‌عنوان ناراحتی‌های گوارشی، تهوع یا استفراغ نمایان می‌شوند. همیشه این شربت را بدون توجه به وضعیت آلرژیک خود، برای مصرف در نظر داشته باشید.

منبع: organicfacts
bato-adv
bato-adv
bato-adv