bato-adv
bato-adv
رییس سازمان سنجش عنوان کرد

فاجعه‌ای به‌نام خالی ماندن ظرفیت رشته‌های علوم پایه

گرایش داوطلبان به سمت رشته های تجربی، آموزش و پرورش را به دلیل انباشت دبیرستان‌ها با داوطلبان علوم تجربی با چالش مواجه کرده است و از طرفی رشته‌های علوم پایه از جمله رشته‌های ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست، آمار و ... به دلیل کاهش استقبال از سوی داوطلبان، دچار صدمه شده اند.

تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۸

فاجعه‌ای به‌نام خالی ماندن ظرفیت رشته‌های علوم پایهرییس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه با فاجعه خالی ماندن ظرفیت رشته‌های علوم پایه مواجه‌ایم،‌ گفت: متاسفانه ما در عرصه گرایش به سمت رشته‌های علوم تجربی با یک فاجعه در کشور مواجه هستیم و ظرفیت بسیاری از رشته‌های علوم پایه خالی مانده است.

ابراهیم خدایی در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب به طرح دو فوریتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور افزایش ظرفیت پذیرش در رشته‌های پزشکی اشاره و اظهار کرد: اگر این موضوع از سوی مجموعه دولت مطرح می‌شد ما باید ورود پیدا کرده و در خصوص آن توضیح می‌دادیم، اما آنچه که مسلم است این است که کسانی که این طرح را مطرح نموده‌اند خارج از زیرمجموعه دولت بوده و یک سری استدلال‌هایی نظیر نسبت پایین پزشکان ایران در آسیا و آمار کم پزشکان در مقایسه با استانداردهای جهانی را بیان کرده‌اند.

وی در ادامه تصریح کرد: آنچه که امروزه در گروه علوم تجربی اتفاق می‌افتد ترکیبی از عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در این گروه آزمایشی است. یعنی اینکه اولا داوطلبان از قبل از دوره دیپلم به سمت گروه تجربی گرایش دارند و صرفا با هدف تحصیل در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی گروه آزمایشی علوم تجربی را انتخاب می‌کنند که یقینا این هدف به دلیل مسائل اجتماعی و اقتصادی نظیر ارتقای منزلت اجتماعی و تضمین شغل و درآمد اتفاق می‌افتد.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور همچنین خاطر نشان کرد: متاسفانه ما در عرصه گرایش به سمت رشته‌های علوم تجربی و خالی ماندن ظرفیت رشته‌های علوم پایه با یک فاجعه در کشور مواجه هستیم. به این معنا که ما برای توسعه کشور باید در دو حوزه (رشته های علوم انسانی و ریاضی) که نقش اساسی در توسعه هر جامعه دارند، سرمایه گذاری کنیم. در واقع رشته‌های فنی و علوم انسانی از جمله این رشته‌هایی هستند که توسعه هر جامعه‌ای بر اساس آن اتفاق می‌افتد اما در کشور ما وضعیت به گونه‌ای است که داوطلبان به سمت رشته‌های تجربی گرایش پیدا کرده‌اند.

دکتر خدایی تاکید کرد: گرایش داوطلبان به سمت رشته های تجربی، آموزش و پرورش را به دلیل انباشت دبیرستان‌ها با داوطلبان علوم تجربی با چالش مواجه کرده است و از طرفی رشته‌های علوم پایه از جمله رشته‌های ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست، آمار و ... به دلیل کاهش استقبال از سوی داوطلبان، دچار صدمه شده اند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور در پایان خاطرنشان کرد: اگر ظرفیت ورود به رشته‌های علوم تجربی برای سال جاری افزایش پیدا کند طبیعتا ما نیز مجری قانون هستیم و در سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان یک مرکز اجرایی این قانون را برای پذیرش داوطلبان اعمال خواهیم کرد.