bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۰۸۵۴۲

مقاومت پزشکان علیه کارت‌خوان تا آخرین نفس!

مقاومت پزشکان علیه کارت‌خوان تا آخرین نفس!

تاجرنیا: از یک‌سو جامعه پزشکی را مجبور به پرداخت مالیات می‌کنند، از سوی دیگر تعرفه‌ها را افزایش نمی‌دهند. چگونه می‌شود تعرفه‌های پزشک را پنج درصد افزایش دهید، اما مالیات را ۲۰ درصد افزایش می‌دهید. هزینه تمام‌شده خدمات نسبت به سال‌های گذشته بسیار گران شده، اما تعرفه‌ها متناسب با آن افزایش پیدا نکرده است. طبیعتا وقتی شرایط عادلانه نباشد، گریز از شفافیت مالی شکل می‌گیرد.

تاریخ انتشار: ۰۰:۴۶ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۸

انجمن دندان‌پزشکان عمومی ایران با نوشتن نامه‌ای به اسحاق جهانگیری، معاون‌اول رئیس‌جمهور، خواستار به‌تعویق‌انداختن اجرای قانون نصب کارت‌خوان در مطب دندان‌پزشکان شد. این تازه‌ترین مقاومت و واکنش پزشکان از سلسله‌مقاومت‌ها و واکنش‌ها به نصب کارت‌خوان در مطب‌هایشان است.

به گزارش شرق، در حالی برخی پزشکان از قراردادن کارت‌خوان در مطب خودداری می‌کنند که حتی دست‌فروشان هم با درآمد پایین برای ارائه خدمات به مشتری خود دستگاه کارت‌خوان دارند؛ مسئله‌ای که کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز با هشتگ‌های پزشک فراری از کارت‌خوان و پزشک فراری از مالیات سال گذشته به آن واکنش گسترده‌ای نشان دادند.

موضوع نصب کارت‌خوان در مطب پزشکان حدود یک‌سالی هست که داغ شده؛ موضوعی که حاشیه‌های زیادی را به دنبال داشت و در نهایت به تصویب قانونی برای نصب کارت‌خوان در مطب پزشکان منجر شد. تصویب مصوبه الزام پزشکان به نصب کارت‌خوان در مطب‌هایشان در حالی بود که سازمان نظام پزشکی کشور معتقد است عدم استفاده از کارت‌خوان، عامل فرار مالیاتی نیست و از طرفی اصرار دارد که اگر بنا بر شفافیت در درآمدهاست، این اقدام باید برای همه اقشار جامعه انجام شود. پزشکان در حالی ارتباط بین کارت‌خوان و فرار از مالیات را تکذیب می‌کنند که بررسی بودجه‌های سنواتی، از جمله بودجه ۹۶ در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، مدعی وجود اختلافی حداقل شش هزار میلیاردتومانی مالیات پرداختی بخش سلامت با آنچه باید این بخش پرداخت می‌کرد، بود؛ ازاین‌رو مجلس شورای اسلامی پیشنهاد الحاق بند‌هایی را داد که بر اساس آن همه صاحبان این حِرف، مکلف‌اند در سال ۱۳۹۸ از پایانه فروشگاهی (دستگاه کارت‌خوان) استفاده کنند.

هرچند به تازگی استفاده از دستگاه کارت‌خوان برای پزشکان اجباری شد و صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی تا ۲۳ مرداد مهلت دارند در نظام سامانه فروش و استفاده از پایانه فروشگاهی (کارت‌خوان بانکی) ثبت‌نام کنند، اما انجمن دندان‌پزشکان عمومی ایران به تازگی با نوشتن نامه‌ای به اسحاق جهانگیری، معاون‌اول رئیس‌جمهور، خواستار به‌تعویق‌انداختن اجرای قانون نصب کارت‌خوان در مطب دندان‌پزشکان شده‌اند.

در متن این نامه آمده است: «احتراماً، نظر به اینکه بشرح بند «ی» تبصره ششم قانون بودجه سال جاری مقرر گردیده است صاحبان حرف پزشکی در چارچوب آئین‌نامه تبصره ۲ ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم (مصوب ۲۴/۰۴/۱۳۹۶ هیات محترم دولت) اقدام به نصب پایانه فروشگاهی نمایند و طبق بند «ت» ذیل ماده یک آئین‌نامه فوق‌الذکر منظور همان سامانه فروش است که برای معاملات تجاری مورد استفاده است. حال آنکه حرفه پزشکی ارائه خدمات است که ترتیبات و تشریفات آن متفاوت از اصنافی است که فروش کالا و معاملاتی تجاری انجام می‌دهند، با توجه به مراتب و اینکه آئین‌نامه مذکور حدود دوسال قبل از قانون بودجه تصویب گردیده و مفاداً ناظر به ارزش کالا و خدمات غیرپزشکی است و قاعدتاً بایستی با توجه به حکم بند (۶) صدرالذکر اصلاح گردد و از طرفی به جهت فقد سابقه برای پزشکان از نظر اجرایی ایجاد مشکل نموده است که مآلاً ارائه خدمات پزشکی را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، لذا اولاً خواهشمند است مقرر فرمائید آئین‌نامه با عنایت به شرایط جدید اصلاح شود، ثانیاً اجرای آن برای مدت بیشتری در مورد صاحبان حرف پزشکی به تعویق افتد تا سازوکار اجرای صحیح آن فراهم گردد. از توجه ویژه حضرتعالی سپاسگزاریم».

با اینکه بررسی بودجه‌های سنواتی بودجه ۹۶ در مرکز پژوهش‌های مجلس مدعی اختلاف شش هزار میلیاردتومانی مالیات بخش سلامت است، علی تاجرنیا، عضو هیئت‌مدیره انجمن دندان‌پزشکان ایران، تعداد پزشکان فراری از مالیات را بسیار ناچیز می‌داند و دراین‌باره به «شرق» می‌گوید: «مالیات یک امر قانونی است که تمامی شهروندان از جمله جامعه پزشکی موظف هستند آن را پرداخت کنند. در جلسه‌ای که با رئیس سازمان مالیاتی داشتیم، مسئولان اظهار کردند حدود ۱۰، ۱۵ درصد از جامعه پزشکی پرونده مالیاتی ندارند. این‌گونه نیست که نبود کارت‌خوان را مستقیم به مالیات ربط بدهیم به جهت اینکه سازمان مالیاتی به حساب‌های مالی تمام افراد کاملا دسترسی دارد و عملیاتی را که آن‌ها انجام می‌دهند کاملا رصد می‌کند. در مورد سامانه فروشگاهی مسئله‌ای که مورد اعتراض جامعه پزشکی است این است که چرا فقط جامعه پزشکی را خطاب قرار می‌دهند؟ بسیاری از صنوف دیگر هم هستند که درآمد‌های بسیار بالایی دارند و پرونده مالیاتی ندارند، چرا آن‌ها را خطاب قرار نمی‌دهند؟»

او در ادامه با بیان اینکه پزشکان در برابر کارت‌خوان مقاومت نمی‌کنند، افزود: «درحال‌حاضر بخش عمده‌ای از جامعه پزشکی کارت‌خوان دارد و اتفاقا کسانی که کارت‌خوان ندارند همان پزشکانی هستند که مسئولان برای درمان به آن‌ها مراجعه می‌کنند. آن افراد خاص و شاخصی که هزینه‌های چندبرابری از بیمار دریافت می‌کنند، همان‌ها باعث بدنامی جامعه پزشکی شده‌اند، دستگاه کارت‌خوان باید برای آن‌ها نیز نصب شود. به طور کلی فضای روانی نادرستی از جامعه پزشکی شروع شده است که فقط هم مربوط به کارت‌خوان نمی‌شود. این فضا به‌هیچ‌عنوان عادلانه نیست. اگر می‌خواهیم برخورد عادلانه انجام دهیم باید بگوییم سامانه‌های فروشگاهی برای تمامی صنوف نصب شود».

تاجرنیا در ادامه گفت: «از یک‌سو جامعه پزشکی را مجبور به پرداخت مالیات می‌کنند، از سوی دیگر تعرفه‌ها را افزایش نمی‌دهند. چگونه می‌شود تعرفه‌های پزشک را پنج درصد افزایش دهید، اما مالیات را ۲۰ درصد افزایش می‌دهید. هزینه تمام‌شده خدمات نسبت به سال‌های گذشته بسیار گران شده، اما تعرفه‌ها متناسب با آن افزایش پیدا نکرده است. طبیعتا وقتی شرایط عادلانه نباشد، گریز از شفافیت مالی شکل می‌گیرد. وقتی یک شرکت بزرگ ۱۱ میلیارد تومان به نظام مالیاتی بدهکاری دارد، با خرج‌کردن یک مبلغ آن را به زیر ۲۰۰ میلیون تومان می‌رساند. شما از جامعه پزشکی چه انتظاری دارید که همه موارد را رعایت کند؟ وقتی بنگاه‌های بزرگ فرار مالیاتی پیدا می‌کنند شما می‌خواهید فقط جامعه پزشکی شفافیت داشته باشد؟ این نگاه غلط است، وگرنه اصل این مطالبه که پزشکان همه باید متناسب با درآمدشان مالیات پرداخت کنند و باید کارت‌خوان داشته باشند امر پذیرفته شده‌ای است».

این عضو هیئت‌مدیره انجمن دندان‌پزشکان ایران در حالی این سخنان را مطرح می‌کند که کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در اواخر سال ۱۳۹۷ و در حین بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۸، مصوبه‌ای را با هدف ایجاد شفافیت در درآمد پزشکان و به نوعی جلوگیری از فرار مالیاتی پردرآمد‌ها تصویب کرد و بر اساس آن پزشکان ملزم به استفاده از پایانه‌های فروشگاهی در مطب‌هایشان شدند.

غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی، پیش از این در رابطه با مسئله فشار برای لغو این مصوبه گفته بود: «دلیل اینکه پزشکان با پرداخت مالیات و نصب سامانه فروشگاهی در مطب‌هایشان مخالف هستند را متوجه نمی‌شوم. برخی پزشکان متأسفانه با استفاده از راه‌های گوناگون سعی می‌کنند درآمد خود را پنهان کنند، به‌طوری‌که برخی از این افراد، درآمد‌ها و واریزی‌های خود را به حساب منشی خود داشته و دارند و می‌کوشند تا ردپایی از این درآمد‌ها وجود نداشته باشد. پزشکان باید مانند دیگر اقشار جامعه و بر اساس درآمدشان، مالیات بپردازند و هیچ‌کس هم با درآمد و حتی افزایش درآمد‌های آن‌ها کاری ندارد، ولی باید به ازای درآمد خود و به تناسب آن، مالیات‌های خود را که ادای وظیفه به کشور است پرداخت کنند».

همچنین محمدمهدی مفتح، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۹۸ نیز دراین‌باره گفته است: «میزان فرار مالیاتی پزشکان حداقل حدود شش هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است».

گزارش شماره ۱۶۲۱۹ مرکز پژوهش‌های مجلس درباره لایحه بودجه ۹۸ که اوایل دی‌ماه سال گذشته منتشر شد نیز مقدار واقعی مالیات پزشکان را در سال حداقل حدود شش هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تخمین زده است. می‌توان این‌گونه گفت که در صورت جلوگیری از فرار مالیاتی پزشکان حداقل حدود شش هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به درآمد‌های کشور اضافه می‌شود و شرط لازم برای تحقق این امر، شفافیت درآمد پزشکان با اجرای مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس است.

محمد
United States of America
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
حال انسان از این رفتار پزشکان عزیز به درد می آید بنده خودم در هفته گذشته مطب خانم دکتری رفتم که کارت خوان نداشت ولی برای بنده تجویز کلنسکوپی وآنسکوپی کردند که باید چند میلیون تومان به این خانم دکتر پرداخت نمایم و واقعا"حالم بد شد واحساس کردم نکند خدای نکرده این دکتر که به این راحتی فرار مالیاتی دارند شاید بنده را بی جهت به سمت این کار هدایت می کنند تا پول بیشتری را به جیب بزنند واحساس بد تجارت وکاسبی به ذهن بنده متبادر شد.این رفتار پزشکان مردم را نسبت به آنان بد بین ومسلما" اگر شرایط انتخاب فراهم باشد مردم به مطب این پزشگان فرصت طلب مراجعه نخواهند کرد که مسلما" بساط تجارت آنان بهم خواهد ریخت واز این ناحیه مضرر خواهند شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
نتیجه انحصار همین میشه که با پول و امکانات بیت المال تحصیل میکنند بعد خون مردم رو تو شیشه میکنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
این آقای تاجرنیا مثل این که حالش خوب نیست و نمیدونه که آقایون پزشک نیازی به اجازه ندارن و خودشون هر چقدر میخوان ویزیت رو زیاد میکنن. پزشکان بیشترین درآمد رو دارن و کمتر از همه مالیات پرداخت میکنن. تنها راه درست کنترل درآمد آنها اینه که گردش حسابشون چک بشه. اونوقت مشخص میشه چه درآمد هنگفتی دارن!
ديلمي
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
آقا؟ اومديم گزارش داديم فلان مطب فلان دكتر كارت خوان ندارد!! شما ماليات ميگيريد به ما چي ميرسه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
وقتی شغلی انحصاری باشد نتیجه اش همین هست .
دانشگاه را انحصاری نکنید بگذارید دانشگاه آزاد باشد برای انتخاب
انتشار یافته: ۲۷
امير
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
شرم اوره واقعاً كه پولي كه به ناحق توسط پزشكان از مردم گرفته ميشه و بايد جهت ساخت زيرساختها و افزايش تعداد پزشكان بشه توسط پزشكان از مردم دزديده ميشه
بگذريم از اينكه بيمار رنجور رو با اون حالش ميفرستند دم عابربانك! احترام لياقت كسانيست كه به ديگران احترام بگذارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
لطفاً دولت به پزشکان میلیاردی مستمند کمک کند که مالیات پرداخت نکنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
رسما سنگ پای قزوینیه. به مطبوعات مصاحبه می کنند و می گویند چون تعرفه گران نشده (گه البته هیچکدامشان طبق آن عمل نمی کنند)، ما هم دلمان می خواهد در مالیات تقلب کنیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
آن مقام محترمی که فرمودند در برخی نقاط دور افتاده امکان نصب کارتخوان وجود ندارد، بفرمایند پزشکان محترم تهرانی چرا امتناع می کنند؟ پارسال در مراجعه به مطب یکی از پزشکان متخصص در یکی از بهترین و با امکانات ترین مناطق تهران چون پول نقد نداشتم مجبور شدم در هوای سرد از مطب خارج شوم و به دنبال عابر بانک بگردم. جالب تر اینکه پزشک محترم برای بررسی برگه آزمایشی که دستور انجامش داده بود هم مجددا حق ویزیت کامل دریافت کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
دزدها
ناشناس
United States of America
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
اآقای تاجرنیا نماینده اصلاح طلب مجلس ششم بود و می خواست در این دموکراسی پیاده کنه و قانونمداری حاکم کنه و حقوق ملت رو استیفا کنه؟!!! و قدرت رو پاسخگو کنه!

جالبه که حالا شده مدافع حقوق صنفی پزشکان! اون هم در جهت فرار مالیاتی!

یکی نیست بگه اون غربی که شما تلاش داشتی دستاوردهاشو مثل آزادی بیان پیاده کنی مبنای اساسیش نظام مالیاتی هست و بزرگترین جرم، فرار مالیاتی!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
آقای نمکی کجاست جواب بده یحتمل بدنبال مجوز ورود دارو از خارج است
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
پزشک ها خیلی روشون زیاده! مرکز رادیولوژی فک و صورت پارسال عکس کلی دندان 48 تومان آزاد بود امسال میگیره 64! کجاش 5 درصده!!!! افزایش 50 درصدی داره.کدوم کارگری امسال حقوقش اینقدر اضافه شده!اگه به من باشه از چین پزشک بیارن این پزشکای پررو رو خونه نشین کنن!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
آیا پزشکان نباید با مردم ایران در رنج ها و مشکلات شریک باشند؟ این فقط مردم هستند که باید روز به روز فقیر تر بشوند.
آیا هزینه و امکانات تحصیلی اطبا را چه کسی تامین کرده است؟ بگذریم که اگر ..... بود که اینطور نمی شد.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
ولی انصافا من تا الان مطب هر پزشک یا دندانپزشک که رفتم کارتخوان داشتن
ناشناس
United Arab Emirates
۰۸:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
جالب اینکه به عنوان مثال ضریب شغلی یک پزشک عمومی 15 در صد می باشد یعنی اینکه سازمان امور مالیاتی فقط از 15 درصد ویزیت ها و دریافتی های پزشکان مالیات دریافت کرده و 85 درصد باقیمانده را به عنوان استهلاک و هزینه مطب و... در نظر می گیرد برای پزشکان غیرعمومی هم ضریب مقدار کمی بیشتر است. در حالیکه از تمام حقوق کارگر و کارمند مالیات دریافت می شود. دولت به جای این همه دنگ و فنگ کافی است که ضریب شغلی این عزیزان را به 70 درصد برساند آن وقت خودبخود همه چیز درست می شود. لایه های پنهان مالی، معافیت های بالا برای پزشکان (85درصد درآمد معاف مالیات) و عدم شفافیت بسیار زیاد است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
این نامه را هر جای دنیا به دولت بدهند دادگاهی می شوند واقعا شرم آور است.
ناشناس
United Arab Emirates
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
دولت نباید در برابر پررویی خیلی از پزشکان با درآمد بالا کوتاه بیاد
علی آقا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
اطباء محترم فقط از شفاف سازی میترسند
چون سطح در آمدهای این حضرات مشخص شود دیگر نمیتوانند اظهار کنند که 60% ایشان زیر خط فقر هستند
عضو هیات مدیره کارمندان مالیات پرداز
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
آقا تاجرنیا شما اجازه بده حساب و کتاب پزشکان محترم روشن بشه بقیه صنوف هم که شما از بابت اونا نگرانی تو نوبتند. اینکه چون بقیه مشاغل با درامد بالا مالیلت نمی دهند ما هم نمی دهیم که نشد دلیل. بالاخره باید شفاف سازی شروع بشه برادر جان از چی نگرانید. اگر تعرفه ها هم پاسخ گو نیست در شفاف سازی هزینه ها و درآمدها خودش رو نشون می ده. باور کنید حسابداری و اقتصاد هم مثل پزشکی علم هست.
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
آقای تاجرنیا ،
حقوق کارگر در ماه حداکثر 2 میلیون و در آمد یک پزشک غیر معروف و معمولی حداقل 2 میلیون در روز !!!
گویا چشمان شما فقط پزشکهارو می بینه !!!!
مرگ بر اشرافیت
محمد
Russian Federation
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
اینا پزشک نیستند؛ خون آشامند
امثال همین انگلهای در کسوت مقدس پزشکی هستند که خون مردم را می مکند و با فرار مالیاتی و زیر میزیهای آنچنانی ماهی یک باب منزل مسکونی میخرند و روی هم تلنبار میکنند گویی با خود به آن دنیا خواهند برد.
کاش یه روزی دولت و مجلس برای همیشه دست این آشغالها رو از این مملکت کوتاه کنه.
جوانان مملکت از بی مسکنی و بیکاری توان ازدواج ندارند یک ذره غیرت در رگ این جور آدم نماها نیست.
فرا رو سانسور کنی نامردیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
همه اين داستانها براي سرپوش گذاشتن و ديده نشدن اختلاسهاي درست و درمون است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
شما پزشکان با سرمایه کدام ملت درس خوندی وبه اینجا رسیدی با مالیات همین مردم پس زورگویی برای چیست شما تافته جا بافته از مردم نیستید همان جورکه از کارمندان مالیات می گیرند شما هم باید مالیات بر درآمد خود را بپردازید شماها تازه چند سال بعد به زور پرداخت می کنیذ ولی کارمند بیچاره اول مالیات رو کم می کنند انصاف داشته باشید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
دندان پزشک من فقط اسکناس میپذیرد و در مواقع که بیمار پول همراه ندارد شماره کارت منشی مطب را برای واریز پول به بیمار می دهد. کثیف ترین نوع کسب درآمد!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
البته خوب است که پزشکان عزیز خودشان را انقدر خود بزرگ می بینند که با بنگاهی که 1000 میلیارد فرار مالیاتی دارد مقایسه می کنند.
اما هموطنان! گرامی، بد نیست بدانید که کارمندان و کارگران و بازنشستگان، پیش از دریافت حقوق مالیاتش را پرداخته اند، اما شما در صورت عدم فرار مالیاتی، تازه سال بعد مالیات خود را به دارایی اظهار خواهید کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۰
بعضی موقع ها خجالت هم خوب چیزی است.
bato-adv
bato-adv
bato-adv